warmaster je napisal/-a:preberi si še 1x kako si napisal moj nickče js maltim prazno slabo... mislim da jo mlatiš ti z nekimi grafi in tabelami, zraven pa sploh ne veš kako zgleda zadeva v resnici. Če ti rečem da golf 4 tdi v pospeškah nese stilota 1,9jtd 140km pa če mi ne verjameš, zato ker pač na paperjih piše da je kao 1s predaj stilo... nevem bo pač treba ti dokazat....
WARMATSER ni enako kot WARMASTER
lizard je napisal/-a:Karl izgleda da nočeš razumeti, govora je o direktni primerjavi motorjev med sabo in ne o primerjavi avtov z motorji kot so TDI, JTDm ali BMWjev TWin-Turbo, kaj šele s Star-Stop sistemom. Dejstvo je da težja Alfo 159 z večjim zračnim uporom ne bo nudila boljše perfomanse od BMWja 3 in ostalim ob podobni konjenici, tako da mislim da je ta debata odvečna. Nevem zakaj že ves čas mešaš zadeve med sabo, pa ti je to govoril že De_Tomaso in zdaj še jaz.
Tisti test je pa bil prilepljen ker WARMATSER že ves čas mlati prazno slamo.
De_Tomaso je napisal/-a:@KARL
1. AR Spider 2.4 JTDM ima 8.4s od nič do 100, tako da spet ne mlati slame KARL.
domen_ je napisal/-a:De_Tomaso lepo napisano.
a fiat res nudi do 500.000km garancije? od kje to, kje si to vidu?
De_Tomaso je napisal/-a:
@Karl, si morda kdaj pomislil, da na zimskih gumah, pri temperaturah pod 5 stopinj, morda avti res ne gredo do 100km/h tako hitro kot deklalrira tovarna. Ne glede na znamko. Verjetno nisi ne.
Naj še jaz napišem včerajšnjo izkušnjo, ki je pred tem niti sam ne bi verjel.
Zvečer sem bil pri prijatelju, ki si na novo opremlja stanovanje in smo mu tako pomagali. Med nami je bil tudi en zagrižen BMWjaš in lastnik novega 320d. Ko smo znosili vse omare in ostalo pohištvo smo se začeli pogovarjati in kmalu prešli tudi na avtomobile. Ni minilo dolgo časa in padla je stava glede draga 320d vs AR Gt 1.9 JTD.
Odpravili smo se v Hoče na predzadnje semaforje v smeri proti Slovenski Bistrici. Ravnina je tam dolga cirka 2km, prej manj kot več, ob njej pa vodi regionalna cesta po kateri s elahko vrneš nazaj do istih semaforjev.
Zmenila sva se za tri poskuse od semaforjev do table, ki je postavljena cirka 300m pred naslednjimi semaforji. ob avtomobila sta imela približno enako polne tanke (3/4), gume oba 16 col in oba sva bila sama v avtomobilih.
Vsi trije dragi so potekali praktično enako, Gt je bil največ za 1,5 dolžino pred 320d, v najslabšem primeru pa me je BMW dohiteval z nosom kake pol metra za konci GTjevih vrat.
Na startu je vedno do 60-70km/h na uro vodil tako, da sem mu bil z nosom nekje na polovici avtomobila (vedno sva enako hitro startala, ampak BMW v prvih 50m pridela lepo prednost zaradi dobrega oprijema, nato pa bolje pospešuje Alfa), od cirka 100km/h naprej pa sem vedno suvereno bolje pospeševal.
No in tako lahko začnemo debato kaj v resnici pomenijo tehnični podatki in kaj v resnici pomeni podatek od 0 do 100km/h?
De_Tomaso je napisal/-a:Sem že na to pomislil na to, da tovarnioški podatki nimajo veze z realnostjo:
Po forumu brska: Google [Bot] in 21 gostov