Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Ne maj 18, 2008 6:55 pm

KARL ABARTH je napisal/-a:
FBR je napisal/-a:
Vprašal sem za izkušnje z GOLF-om - če jih nimaš potem mi je jasna "strokovnost" tvojega odgovora.

Glede na to, da "zadevo" ilustriraš z govedom - pri njih je takšno obnašanje značilno za neizkušena teleta.

Lastniki (dobro ohranjenih primerkov) vedo kakšna je cena in kašno je povpraševanje, tisti ki o tem nimajo izkušenj oz pojma pa stresajo neumne šale na ta račun. Da je vzdržljivost edina dobra lastnost in vse mogoče traparije so zgolj slaba tolažba - denarja bi se namreč ne branili.

Precenjen je lahko marsikateri avto, le redki pa so takšni, ki kljub temu zamenjajo lastnika. GOLF dizel (ne glede na generacijo) je lep primer. Najde pa se jih še kar nekaj (npr. YARIS, med oldtimerji pa "naš" FIČKO - posebno če ima "kontra" vrata).

LP

Kar kipiš od modrosti.
Prepričal me pa vseeno ne boš, da je stara kripa od glofa 2 vredna jurja in več.
Nasvet: Zbudi se, preden se smeh razleze na ostale prežvekovalce :)

Govedo se ti že veselo smeji - nimaš izkušenj pa hočeš bit pameten, za povrh imam občutek, kot da hočeš povedat " ob prodaji je bolje dobiti (oz. imaš ti raje) nižji znesek ! "

Resnično upam, da nisi toliko neumen, da bi pri prodaji avtomobila želel iztržit manj kot pa več. In ti je ob tem (beri:prodaji) mnenje (oz prepričevanje) nekoga, ki z avtom nima nobene zveze povsem nepomembno.

LP

Lej dečko, ena bistvena razlika. Tukaj se avto kupuje, če še nisi dojel. Zato si i****, če daš tolk dnarja za tako kripo. Ti še narišem?

Uporabniški avatar
gregga
Uporabnik

Kraj: Slovenj Gradec

Napisal/-a gregga Ne maj 18, 2008 8:08 pm

tole z golfom 2 mislim da sm kr js zaceu...se opravicujem za kregarijo, ki sem jo povzroco........ampak !!

doma smo si lastili golfa 2 l.90 ........meli smo ga 11 let....avto kot avto....na pogled ni nevem kaj...ampak za dijaka / studenta.....zakon zadevca....pije malo, pa se mal manj.....gre dovolj za nase ceste ( ce nisi neki dirkac ).....glede varnosti pa tak....kolegov brat je sou pod prkolco od tovornjaka, pa je ostal ceu !!

kdor si takega avta ni lastil, ga nazalost nemore simfat !! .....mi smo ga prodali pred pol leta, pa nam ga je zau, ker bi se js lahka zdele kamot vozo u solo z njim !

prodal sem ga pa za 800€.....z 4 novimi armortizerji + novimi fedrami, narejen servis....bremze stimale....avto je biu sicer malce rjav, ampak tehnicno brezhiben.....js ga mam z veseljem, za moj prvi avto !!

over & out

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Po maj 19, 2008 9:59 am

Zakaj ste ga pa potem prodali?

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Po maj 19, 2008 10:56 am

Golf II je sicer odličen avto, ampak še bolj je to jugoslovanski mit. Če v Sarajevu ne bi sestavljali Golfa, ampak Peugeota 504 pick-up, bi bil to še danes glavna motorizacija BiH in naših hribov, trpežen je enako ali bolj od Golfa, deli bi bili povsod, vsi bi ga znali šraufati, skratka še vedno bi klepali, se švasali, šraufali in se prodajali za smešno visoke vsote...

Jaz sem za ceno Golfa II kupil 10 let mlajšega pocinkanega ZX-a in se vozim kot gospod.

Uporabniški avatar
gregga
Uporabnik

Kraj: Slovenj Gradec

Napisal/-a gregga Po maj 19, 2008 11:19 am

FBR je napisal/-a:Zakaj ste ga pa potem prodali?

prodali smo zato, ker smo dobli sanso koncno za drug avto....zame za voznjo za v solo se je pa stvar spremenila sele pred 4 meseci, tak da se niti sam nism vedo, da bi mi golf priso zelo prau !!

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy Po maj 19, 2008 12:05 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:Golf II je sicer odličen avto, ampak še bolj je to jugoslovanski mit. Če v Sarajevu ne bi sestavljali Golfa, ampak Peugeota 504 pick-up, bi bil to še danes glavna motorizacija BiH in naših hribov, trpežen je enako ali bolj od Golfa, deli bi bili povsod, vsi bi ga znali šraufati, skratka še vedno bi klepali, se švasali, šraufali in se prodajali za smešno visoke vsote...

Jaz sem za ceno Golfa II kupil 10 let mlajšega pocinkanega ZX-a in se vozim kot gospod.

V jugi so delali tudi zastave.. pa se načeloma vsaj pri nas ne šraufajo več kaj dosti. Glede kvalitete pugija pa dvomim, da bi se lahko primerjala z golfom.. saj so se vozli tudi po naših cestah pa so vsi žalostno izginili.
Lahko bi si za ceno golfa 2 kupil kakšno 80-ko z enako trpežnim in varčnim motorjem pa bi se peljal še bolje. (pa ne rabi pocinkanega pleha da ne rjavi)

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Po maj 19, 2008 12:21 pm

Vsekakor, ampak Golf je bil edini dober jugo avto in poleg vsega še dizl. Če ga ne bi sestavljali pri nas, zanj še vedeli ne bi.

Uporabniški avatar
trust
Stalni uporabnik

Kraj: Nad Žirmi

Napisal/-a trust Po maj 19, 2008 5:23 pm

A je treba tok se pregovarjat glede tega traktorja. Avtor kopuje avto in ne traktor.
Jaz bi za ta denar definitivno kupil seat ibizo, tok dolg časa bi jo iskal, dokler jo nebi našel.

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Napisal/-a KARL ABARTH To maj 20, 2008 4:14 pm

FBR je napisal/-a:
FBR je napisal/-a:
Vprašal sem za izkušnje z GOLF-om - če jih nimaš potem mi je jasna "strokovnost" tvojega odgovora.

Glede na to, da "zadevo" ilustriraš z govedom - pri njih je takšno obnašanje značilno za neizkušena teleta.

Lastniki (dobro ohranjenih primerkov) vedo kakšna je cena in kašno je povpraševanje, tisti ki o tem nimajo izkušenj oz pojma pa stresajo neumne šale na ta račun. Da je vzdržljivost edina dobra lastnost in vse mogoče traparije so zgolj slaba tolažba - denarja bi se namreč ne branili.

Precenjen je lahko marsikateri avto, le redki pa so takšni, ki kljub temu zamenjajo lastnika. GOLF dizel (ne glede na generacijo) je lep primer. Najde pa se jih še kar nekaj (npr. YARIS, med oldtimerji pa "naš" FIČKO - posebno če ima "kontra" vrata).

LP

Kar kipiš od modrosti.
Prepričal me pa vseeno ne boš, da je stara kripa od glofa 2 vredna jurja in več.
Nasvet: Zbudi se, preden se smeh razleze na ostale prežvekovalce :)

Govedo se ti že veselo smeji - nimaš izkušenj pa hočeš bit pameten, za povrh imam občutek, kot da hočeš povedat " ob prodaji je bolje dobiti (oz. imaš ti raje) nižji znesek ! "

Resnično upam, da nisi toliko neumen, da bi pri prodaji avtomobila želel iztržit manj kot pa več. In ti je ob tem (beri:prodaji) mnenje (oz prepričevanje) nekoga, ki z avtom nima nobene zveze povsem nepomembno.

LP

Lej dečko, ena bistvena razlika. Tukaj se avto kupuje, če še nisi dojel. Zato si i****, če daš tolk dnarja za tako kripo. Ti še narišem?

Ni treba risat hvala. Raje si bonton preberi, pa navadi komunicirat kot normalni ljudje !

In, da boš doumel svoje besede pomisli; kako bi se počutil,če bi te nekdo imenoval i****, ko si (ali mogoče boš) kupoval avto po nekih tvojih kriterijih ?

Vsak kupuje po lastnih kriterijih, pa menda ni z njim nič narobe zgolj zato, ker avto ne ustreza nekomu drugemu. Toliko razuma menda premoreš.

LP

mikko
Novinec

Napisal/-a mikko To maj 20, 2008 4:48 pm

Renault Megane 1.5dci...All u need ;)

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Sr maj 21, 2008 7:17 am

@KARL ABARTH:

Torej tehtnih argumentov za golfa 2 ti je zmanjkalo, vidim...
Jaz premorem osnovno kulturo, ne vem zakaj je ne bi.
Znam pa ločit smoteren nakup, z razliko od nekaterih emocionalcev, ki bi za VW znak
dali tudi lastne zadnje gate...

Uporabniški avatar
berlonso
Uporabnik

Napisal/-a berlonso Sr maj 21, 2008 9:37 am

za začetnika bi pomoje prišel kak daljši avto, da se fino navadi na dolžino pa parkiranje in to. pa dobre gume gor ker gvišno bo kdaj skozi ovinke gonu.
odvisno kolko keša bi dau. za poceni se da dobit kakšnega Protona 416 ali pa kašno Thalio.
lp

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy Sr maj 21, 2008 1:01 pm

FBR je napisal/-a:Znam pa ločit smoteren nakup, z razliko od nekaterih emocionalcev, ki bi za VW znak
dali tudi lastne zadnje gate...

Ravno golf 2 je verjetno najbolj smotern nakup, če gledamo celotno populacijo avtomobilov. Nobene izgube vrednosti in absolutno minimalni stroški (tako glede porabe, vzdrževanja kot tudi npr. registracija).

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 Sr maj 21, 2008 1:07 pm

Pa ajde no. :roll:
Če je dati čez 1000EUR smotrn nakup pa naj bi ta trenutek odpadejo moja j***a. Za avto, ki je star okrog 20 let, nekje petino avtomobilske zgodovine... Če šteješ zgolj prevoz iz točke a do b (z določeno muko) potem je recimo da to to. Ampak, ker dobimo za malce več denarja avtomobile s precej več opreme in katerih vožnja je vsekakor prijaznejša do voznika ter precej novejše ... no ja, vsakemu svoje.

A v dveh ali treh letih G2 ne bo izgubil niti centa? :roll:

Pa tudi sicer so pri teh starih vozilih tudi drugje stroški minimalni.

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Sr maj 21, 2008 2:34 pm

Rossoner je napisal/-a:Zdravo!

Brez zamere, da blatim temo, ampak prej se je govorilo o VW.
ČE te zanima jaz prodajam VW Passat '95. 1.9 TDI, vsa oprema!(klima,abs,2x airbag,el. stešno okno, gretje sedežev,...)dobro ohranjen in redno servisiran!
Za 2000 eur!

če te zanima piši PM!

lp

In tukaj imamo živ primer zakaj si i**** če daš 1500€ za golfa 2.
Ker dobiš za 500€ več zgoraj napisano, zato!
Neprimerljivo!

Uporabniški avatar
martk
Uporabnik

Napisal/-a martk Sr maj 21, 2008 2:45 pm

O.K. on topic
začetniku bi dal katro, diano ali pa yugo 45 Zato, da se navadi vožnje, "zapenjanja" ovinkov, osnov vožnje vozila in ZAVEDANJA da je avto še vedno nič več in nič manj kot volan in štiri kolesa. Aja, pa wartburga sem pozabil. Ko se je "zaguncal", si spustil volan pa eno na hitro zmolil.

Toliko o avtu za začetnika, ker vas mam že polno glavo.
LP
Martin

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Psepi Sr maj 21, 2008 4:05 pm

martk je napisal/-a:O.K. on topic
začetniku bi dal katro, diano ali pa yugo 45 Zato, da se navadi vožnje, "zapenjanja" ovinkov, osnov vožnje vozila in ZAVEDANJA da je avto še vedno nič več in nič manj kot volan in štiri kolesa. Aja, pa wartburga sem pozabil. Ko se je "zaguncal", si spustil volan pa eno na hitro zmolil.

Toliko o avtu za začetnika, ker vas mam že polno glavo.
LP
Martin

Toliko o SLO faušariji, danes očitno že pri 1500 eurih :roll:

Očitno se ne zavedaš ali pa se nočeš zavedat, da če izvzamemo ljudi kot so trgovski potniki, profesorji na večih fakultetah, ljudi kateri imajo do službe več kot 50km in podobno mislim, da si zdaj že dobil sliko o čem govorim, največ prevozijo ravno mladi ljudje... Vzami si za primer študente, ki so razstroseni po sloveniji kot prah v lesarski delavnici.

Ti ljudje naredijo oz. spadajo v višji rang po prevoženih kilometrih. . Marsikdo od njih vsakodnevno prevozi 50km do šole, marsikateri pa za vikend in nazaj tudi po 350, 450, 500 kilometrov + ostalo kar prevozijo še v lokalnem okolju. Tu ne govorim za avtorja teme, ampak nasplošno kakor si pisal tudi sam splošno o avtu za začetnika. Preboli svoje čase 18ih let in se sprijazni z besedo danes! Danes je gostota prometa višja, več je ljudi, več je napak. Taki ljudje sploh začetniki bi morali imeti razne BMW 5 , Audije A4, Alfe 159, Citroene C5 in podobno. Seveda neke osnovne motorizacije ki niso bile predvidene za divjanje ampak z vso varnostno oz. čimveč varnostne opreme kar jo dobijo za lasten denar ;)

Namreč, slaba šola je če se v yugotu (wartburga se bom pretvarjal da nisi napisal) učiš loviti ovinke, ali pa če si prestrašen fant ali deklica ki te ob prvem snegu s takim avtom odnese ven navkljub najboljšim zimskim gumam. Me zanima kakšen avto boš kupil svojemu otroku ;) . Js osebno bi se težko, sprijaznil s tem razen v primeru če bi bil to moj finančni maximum, bi se težko sprijaznil s tem ko bi moral v bolnico hoditi gledati svojega otroka samo zato, ker sem bil tako pameten da sem mu kupil najcenejši avto kolikor se da(da ne omenjam da ti zgoraj omenjene marsikdo kar podari) ga je zaradi neizkušenosti odneslo ven in sedaj sedi v vozičku, ali ima brazgotine ki mu bodo zaznamovale življenje ali bognedaj pije in se prehranjuje po slamici. Zatorej, prosim če se postaviš na realna tla ker se v navkljub čudni debati med FBR in Karl Abarthom o tisti 20 let stari škatli , človeku svetuje kaj naj si vzame za svoj avto iz večih vidikov ;)

Verjemi, da bo tudi tebi vseeno če ti "froc" razbije avto za 20.000 eur , ko ti bodo (pa tudi bognedaj da prideš v takšno situacijo, ne privoščim nikomur) povedali da če ne bi bilo air-bagov, ali če bi mel kako kišto za 300 evrov, da najbrž danes ne bi bil več tu ;)

Tolko o tem iz moje strani, žal si me tako vznemiril da se moral odpisati 8)

Avtorju teme pa še enkrat sporočam, naj da tistih 1500 evrov ali pa 2000 in bo imel vsekakor več kot samo 4 kolesa z volanom. Čeprav nisem fan vau vau avtomobilov, pa se vseeno tisti passat sliši kar poštena ponudba ;)

Primoz_86
Stalni uporabnik

Napisal/-a Primoz_86 Sr maj 21, 2008 4:48 pm

Za 2500 evrov se dobi že zelo varen avto http://www.youtube.com/watch?v=Rqpbwugplbc

golf 2: http://www.youtube.com/watch?v=UTJWp_l4TWU
punto mk1: http://www.youtube.com/watch?v=7PR05W0O34A

cliota ne najdem, a mislim da je nekaj takega http://www.youtube.com/watch?v=auW9ZpkOiMc Pa je letnik 2000!!!

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso Sr maj 21, 2008 6:13 pm

Tako star passat ni slaba ponudba, ampak če pa kej crkne in pri teh letih sigurno kej crkne pa popravilo ne pride drobiž.Sej se odlično sliši abs pa štrom sedeži....ampak ko gre kej v maloro je drago.
Ne vem zakaj je tak buhu okrog klime pa ne vem kakšne opreme.Sej klima je sicer super,ampak če je ni je pač ni.Lepo dol šipe pa gasa.Sej verjetno ne prevažaš starih mam okrog, otrok oz. živali :D Važno, da se avto pelje,bremza in se ti v njem dobro počutiš.
Za tak letnik sploh nebi gledal znamk, ampak bi šel pogledat avto, ki mi je všeč, če je dobro ohranjen in se ti na splošno dopade ga kupiš.Pa magari piše drek na havbi.

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 Sr maj 21, 2008 6:18 pm

Šipe dol so pri +30stopinj izredno učinkovite. Sploh če se peljše v kaki koloni kjer z avtom po cesti brziš s kakšnimi 10 km/h 8)

Buhu zaradi klime je pa verjetno v tem ker se nahajamo leta 2008. In se neka raven udobja pričakuje. :P
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov