Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Končar
Novinec

Kraj: Logatec

Napisal/-a Končar Sr maj 21, 2008 8:12 pm

Točno tako kot je Kael povedu,če je hladno olje je večja obraba in če se voziš malo km na dan je motor hladen in stem obraba večja. LP 8)
ja res smešn... nenormalno smešn
Za ljudi so znaki, za živino pa planke!

Mighi
Nov uporabnik

Kraj: KP

Napisal/-a Mighi Če maj 22, 2008 12:39 pm

Pa da še jaz dodam, zakaj mislim, da dizel ni za mestno vožnjo: Ker se segreje kasneje kot bencinar!
MeganeGT Benz rabi 1-3km, za dizla dci ne vem točno, ampak mislim, da 5-7km...sevada je odvisno od obremenitve motorja. Tako da če imaš kratke relacije kupiš benza...neogreta pa itaq oba kurita dosti.

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Če maj 22, 2008 1:35 pm

Imaš kakšne tovarniške podatke, kako hitro se segrejeta oz. kakšna je razlika?
Sigurno ni tako velika, dizel ima samo malo več materiala za segret, ker je masivnejši, pa malenkost boljši izkoristek ima, zato gre malo manj energije v toploto.
Bi pa ocenil, da so te razlike mogoče reda 10%. Torej po moči primerljiva benz/dizel: benz se segreje do 90°C recimo v 5 km, dizel pa v 5,5 km. Dejansko bi bilo pa to treba izmeriti s preskusom - meriti T hladilne tekočine in čas oz. razdaljo pri obeh vrstah mašin. Drugo so vse samo govorice.
Zaradi teh 10% odsvetovati dizla za krajše razdalje, se mi zdi pa brezveze. Potem lahko tudi odsvetujete nabavo 2,0L bencinca, ker se bo kasneje segrel kot 1,3L...
Lahko pa to debato preselimo v svojo temo, in se resno z tehničnimi in fizikalnimi argumenti pomenimo točno o tej stvari, da ne bomo te teme svinjali.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

dragojevic
Nov uporabnik

Na splošno

Napisal/-a dragojevic Pe maj 23, 2008 12:46 pm

- Za dizla ne plačate več zato ker se ta denar ki ste ga "zgubili ob nakupu povrne pri prodaji (torej ni treba računat kot denarja ste zgubil pr nakupi proti kok bo porabil goriva, logično ane?)

- Za dizla niso dražji servisi, ker je bolj zanesljiv motor, več kilometrov zdrži in ima posledično manj okvar, nobenih svečk ni treba menjat pa neveM še kake stvari kokr pr bencinu (nemc, karkol od VW, BMW, mercedes, audi, opel) kar čte sam da je nemc če hočte met zanesljiv avto

- Da se dizel sliš k traktor je čist relativno (men je naprimr ta zovk všeč) pr pospeševanju k čutm tist navor pr nizkih obratih skupaj z zvokom mi je čist u redu.
Tko da je to čist relativno, kakšn zvok je komu všeč, pr porabi pa pač ne bomo najdl nobenga k bo reku ja men je pa všeč da čim več dnarja porabm tko da.....

- zvok, servisi, da je dražji, kaj sm še pozabu? ajaaa sej res DIZEL SE KASNEJ OGREJE uuuuuuuu, kdo je pa to dokazu da je to nek problem ok naj se, res je. Ampak kolikšna je ta razlika v METRIH ker teli sodobni dizel motorji se ful hitr ogrejejo če ma vsaj mau elektronke notr tko da a je to sploh vredno omenjat ampak ok recmo da je to nek problem KAO

Zdej pa gremo mau zatirat une k zagovarjajo zgoraj naštete razloge, da je vsen bolje kupiti bencinarja. če sploh so (če so je to tok mal da se s temi podatki ne more primerjat)

- Avto vam porabi 3 L manj od benzinarja (ja točno tako ne en liter, ne dva TRI! kot enkateri trdijo) Če sta motorji istih moči (da primerjamo iste stvari ane) bo razlika ob istem načinu vožnje vedno približno 3 litre ! Če bo bencinc porabu 10 po mestu vm dizel iste moči nikoli ne bo porabil več kot 7 ! isto velja za šparanje če vm bencinc porab (beri ČE vam uspe) 7 L po pa dizel 4 litre (iste moči)

- Če imate svoj avto rad in ga hočete zase kupite dizla saj vam bo prevozil več 100.000 kilometrov več !!!

- če ste dober ekonomist in veste da v svoji šoferski karieri dober šofer prevozi tudi več kot miljon kilometrov(to nikoli nisem razumel izračunov na eno leto) zračunite mal kok boste prhranl v 40 tih letih, a kaj po enem letu ne bo več noben šofer?) prhranki so eno stanovanje tud po 35.000, 70.000 evrov (zarčunite mal, 1.000.000 / 100 = 10.000 krat po 100km (na 3 L razlike je to 30.000 litrov GORIVA !!!) 35.000 evrov

Še preden se nekdo oglas da on nardi 5.000 kilometrov na leto al pa take debilne izjave mu naj povem da je tudi na tako kilometražo zlo lep prhranek ubistvu na kerokol kilometražo sploh nima veze sam pač na večje je pač še več (in ja nobenih razlik ni če je dizel dražji ker prihraniš ko ga prodaš ne zgublja vrednosti tako kot bencinski motor) (zguiblja tudi dizel ampak velko VELIKO počasneje!) Nevem zakaj se golf dvojka (klasičn dizel) prodaja tudi po 1.000 evrov čeprou je 20 let str pa 500.000 prevoženih. Vi se vprašajte

- avto z lahkoto prenese več ljudi v avtu

- majhna poraba

- težji večji, stabilnejši na cesti

- ko pride poletje vas ni treba biti sram zaradi prtljažnega prostora dizli so več al mn vsi limuzine in potovalni avtomobili

- Lažje ga prodate kadarkkoli rabite denar

- Za več denarja ga prodate

Zaključek: Ne zgubite na servisih (čeprou so dražji servisi ma dizl mn okvar dokazano!), ne zgubite pri nakupu (ker profitirate pri prodaji), Večji avto več prostora za počitnice, večji prtljažnik, več ljudi lahko peljete na dopust in se spet manj pozna pri porabi kot pri bencinarju), več kilometrov zdrži dizel, če celo življenje vozite dizla lahko prihranite denar za stanovanje, in še zadnja ampak najbol pomembna DIZEL NI NČ POČASNEŠJI (ne govorim o pospeških, ker nisem otrok in tudi ne profesionalni dirkač in me en K briba al bom eno sekundo prej al kasnej pršou do 100km/H) celo hitrejši je, ker pri mašinah z isto kubikažo je dizel če nč druzga hitrejši pr končni hitrosti in ŠE BOLJ POMEMBNA

jaz lahko dizla stiskam in se bo malo poznalo na porabi in uživam v dinamični vožnji, torej bi tistim, ki imajo radi hitro vožnjo (a niso MIrko Tuš), svetujem da si kupijo dizla. Ker se z njim lahko vozijo v pravem pomenu besede za razliko od bencinarjev, ki morajo revčki šparat! ČE bo pa nekdo reku sej jst ga ne stiskam skoz ja super ane pol boš pa še več pivarčevov. Ker če varčuješ na varčnem avtu si lahko misliš do kakšnih številk prideš. Mi ponosni lastniki dizlov vemo da lahko pridemo tudi do 4L/100km proti benzincu z 7L /100 km (govorim o približno 68 konjskih moči)

Torej še tista klasična "jaz ga rad prtisnem" gre dizlom, kakor tudi varčna vožnja vse gre dizlom čisto VSE.

Jaz ga rad stisnem (nihče ne reče ko ga stiska koliko mu porabi, so vsi tiho)

Ko pa je govora o porabi za bencinarja pa vsi mečejo neke številke kot so 6,5 ali 7L ali pa tudi 8 L poraba po mestu (s kakšno nogo pa s kakšnim prestavljanjem) takrat pa vsi rečejo ja normalnno ga vozim (oziroma prestavim čim prej da mi mn spije da se lahko pohvalim kako mi je malo spiu na kšnih takih forumih) takrat se tudi noben ne oglasi.

Zgube....

Moje trditve temeljijo samo na tem da kupite nemško avto,
VW
mercedes
audi
bmw
opel itd......... (nekdo bo rekle so najdražji VW in podobno ja zakaj le????) pa najbl ceno držijo (zakaj le???) najmn se kvarijio (zakaj le???) itd itd

Kupite kar koli od tega in avtomobilu boste hvaležni

Rudolf Diesel, nemc je zmislu diesel torej NEMČIJA, vse ostalo je kopija. LAhko kupite tudi drugo avto sam ne pol jamrat da je servis drag za dizla in podobno....

P.S Tudi če naredite 1 kilometer na dan oziroma 365 kilometrov na leto boste približno dali 10 evrov več za gorivo in boste spet 10 evrov v plusu, ob upoštevanju mojih zgornjih trditev da pač ne zgubite denarju pri nakupu, servisih in podobno...

Torej zavržene dve klasične trditve kot so dražji servisi (meni se dizel nikol ni pokvaril, redko sem tudi slišal da je ob neki normalni uporabi nekomu crkinil dizel pa da je biu VW) nikol.... razn če ni bla kšna tovarniška napaka kar se tud pomoje redko zgodi ali pa dražji avto (kr poglejte malo VW 2 let stare, 5 let stare ali pa 10 let stare avtomobile za koliko se prodajajo)

Bolnikom, ki pa zagovarjajo bencinarje iz neresničnih razlogov želi čimprejšnje okrevanje...

(se opravičujem tistim, ki imajo denar in imajo enostavno neomejeno zalogo finančnih sredstev) JA TAKRAT bi pa tudi jaz imel BENCINARJA!!!!

TISTE LJUDI POPOLNOMA RAZUMEM

Samo pač upam da ste dojeli da goovrim za nas "smrtnike" ki nimamo te sreče

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Pe maj 23, 2008 1:03 pm

@dragojevic: kaj si se pa ti razpisal :lol:

dragojevic
Nov uporabnik

Napisal/-a dragojevic Pe maj 23, 2008 1:25 pm

hehe, ma kr živčn rataš k poslušaš kako ni dobr met dizla če prevozš mau kilometrov!?
Al pa da dizl 1 L mn porab, si kr mislš kva? Od kdaj pa to? (ja mogoče k bencinarja šparaš pa dizla tiščiš takrt pa ja) Al pa primerja da njegov 1.8 porab 8 litrov po mestu z nevem enga 140 konjca 1.9TDI da porab litr mn. Dizla je skoz dobr met kr vsi vemo da se ne bomo pelal samo eno leto ane? Ampak velik več...

Jst trdim da nikol ni dobr met bencinca v nobenem primeru pa naj mi en dokaže zakaj bi nekdo k prevoz malo kilometrov na leto uzeu bencinca ne pa dizla. Vsakmu k se gre za denar je bencinc zgrešena stvar. Sej bo itak se moru furat še nevem kok let ane tko da se v vsakem primeru pozna.

Če pa nekdo nikol ni šou na počitnce oziroma vn iz slovenije
pa se pele 5 kilometrov v službo (naj gre na bus) je pa luzer da večjega ampak useen tud v tem primeru je dizel bolši

;)

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Pe maj 23, 2008 1:34 pm

Dragojević daj pejt še naprej vdihavat naftne hlape. Sej če bi bencinske nebi takih klatil.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
UDO1
Novinec

Napisal/-a UDO1 Pe maj 23, 2008 1:39 pm

Ni vse tak simpl. Po vrsti lepo:
Za dizla ne plačate več zato ker se ta denar ki ste ga "zgubili ob nakupu povrne pri prodaji

Če kupiš nov avto dizla za 3k €več od bencinca. Boš kasneje, ko ga boš prodajal tudi 3k€več za njega dobil? Nekako dvomim.

Ne zgubite na servisih (čeprou so dražji servisi ma dizl mn okvar dokazano!)

Manj okvar? Ne vem kako je pri tebi, ampak jst od bencinca pričakujem nič druga kot 0 (NIČ) okvar, torej samo redne servise. Že redni servisi pa so ponavadi dražji za dizla. Pa raje ne omenjajmo turbin, šob, pump, grelnih svečk,...

Avto vam porabi 3 L manj od benzinarja (ja točno tako ne en liter, ne dva TRI! kot enkateri trdijo) Če sta motorji istih moči (da primerjamo iste stvari ane) bo razlika ob istem načinu vožnje vedno približno 3 litre ! Če bo bencinc porabu 10 po mestu vm dizel iste moči nikoli ne bo porabil več kot 7 ! isto velja za šparanje če vm bencinc porab (beri ČE vam uspe) 7 L po pa dizel 4 litre (iste moči)

Tele 3l je mal relativno. Meni recimo, če imam striktno relacije pije lahko bencinar tudi 5l. Pa pije dizl ob enakih relacijah 2l? Nekako dvomim. Seveda je večja razlika pri večjih/težjih avtih, tam bi verjetno tudi jst uzel dizla, sploh če bi se veliko vozil.

- težji večji, stabilnejši na cesti

Stabilnejši? V kakem smislu? Da te ne odpihne? Načeloma so bencinci lažji, imajo boljšo lego,..

P.S Tudi če naredite 1 kilometer na dan oziroma 365 kilometrov na leto boste približno dali 10 evrov več za gorivo in boste spet 10 evrov v plusu, ob upoštevanju mojih zgornjih trditev da pač ne zgubite denarju pri nakupu, servisih in podobno...

:roll: Kje si dobil 10€ ? Ti veš da je trenutno dizel skoraj 10% dražji od bencina? Veš kakšen je bil trend rasti cen goriv v zadnjih dveh letih? Naj ti pomagam: bencin se je v zadnjih 22 mesecih podražil za 16,5 sit, dizel pa kar za 62,7 sit.

JSt pravim, da ne morš kr tko rečt dizl je najboljši za vse. Treba je posamezen primer pogledat .. upoštevat prevožene kilometre, razliko v ceni, težo avto,...

Rudolf Diesel, nemc je zmislu diesel torej NEMČIJA, vse ostalo je kopija. LAhko kupite tudi drugo avto sam ne pol jamrat da je servis drag za dizla in podobno....

:roll: Upam, da se hecaš. Da se nisi posebaj za to temo registriral na forum, da vsem poveš, da nemec je nemec, vse ostalo je kopija. To lahko ti kakšnim kmetom govoriš, tukaj pa je večina ljudi vseeno malo bolj razgledana, kar se tiče avtomobilov.

dragojevic
Nov uporabnik

Napisal/-a dragojevic Pe maj 23, 2008 2:06 pm

Odkod pa pride bencin če ne iz nafte?

Verjemi bencin se bo tudi podražil, saj je odvisen od nafte in nikol obratno (po dolgem času da je dizel dražji, tako da je tudi to relativno če se že tako gremo)

Pa od kdaj za bencinca rabš 0 servisov?? No ok mogoče se jst motm sam sej pravm če vzameš VW, audi, mercedes in podobno nimaš nobenih skrbi. Prodaš ga lahko zelo dobro.
In ja razlika je 2.000 evrov ponavad in ne 3.000 evrov. In nevem kaj je čudno če je dizel 2.000 evrov dražji pri prodaji. poglej si malo razmerij kot so 3.500€ in 5.400€ za isti avto z različnim motorjem je veliko. Sej veš kje je avto.net

Bencinc 5 L/ 100 km hahahaha haha... ta je pa dobra (sploh ne bom komentiru)
Take pa rajš ne piš se ti bo kdo smeju od teh k majo bencinarje, ne ok vse razumm sam take pa še nism slišu 5L / 100 km ta je pa nova res.

Ok oprosti, tudi drugi avti so u redu, samo pač nemški dizelski motorji so najzanesljivejši evo a je zdje u redu? Al pa evo pač moje mnenje, da so.

Pa kje piše da moraš uzet turbo dizla? Novi dizli.... hm ja mogoče se izkaže v prihodnosti da se dost kvarjo sam to ne bomo zvedl dokler ne mine 5, 10 let ane?

Pa napiši mi prosim koliko konjev ima ta tvoj avto ki spije 5L/100km (bencinar seveda)

Imaš pa prou da me je zaneslo mogoče da je VEDNO 3 L ampak je ta 3 L veliko bižje kot pa 1 L kot nekateri izjavljajo (ista mašina seveda

dragojevic
Nov uporabnik

Napisal/-a dragojevic Pe maj 23, 2008 2:14 pm

bencinc je kot neka vrsta kredita, nimaš za dizla in potem kupiš bencina in počasi pač sam sebe požre, na koncu pa ugotoviš koliko si preplačal.

Pa še zmeraj mi ne gre iz glave tvoja 5L/100km poraba, ko boš dejansko dosegel tako porabo na bencincu slikaj pa daj sliko na forum ali kaj podobnega. Mislim da je realno nemogoče dosežt kaj takega. Mislim da nisem edini ki tako razmišlja.

Za unga k pa nima bolše izjave kot so ovohavanje nekih hlapov al kako že pa: "Sej bo bolš, mogoče boš ti tudi imel nekoč dizla in boš kaj podobnega lahko napisal do takrat pa razumem tvoje čustvene izpade."

Meni se v 8 letih nikoli ni nič pokvarilo, niti en sam servis (redni itak ane sam tko mislm kšne okvare) pa mam 200.000 prevoženih pa ga non stop pulm kjer se da pa k so mjhne kazni (AC) torej dostkrat okol 4000 - 4500 obratov

dragojevic
Nov uporabnik

Napisal/-a dragojevic Pe maj 23, 2008 2:26 pm

bencinca bi skuru pr 100.000km s takim stilom vožnje

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Pe maj 23, 2008 2:29 pm

Kaj ko bi to pisal vse v en post... maš na desni strani v tvojem sporočilu lepo knofek edit (uredi) in potem popravljaš in dodajaš misli?!

Načeloma imaš prav samo pretiravaš....

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Pe maj 23, 2008 3:00 pm

ti si fuknen dragojevic..sploh ne mislim komentirat tvojih neumnosti..pa vozim nemski avto ( opel je RES nemški avto :P ).
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
Končar
Novinec

Kraj: Logatec

Napisal/-a Končar Pe maj 23, 2008 3:03 pm

tole si se pa razpisu :? kr mej ti te svoje nemške dizlerje,bencin je in bo stal zakon!!!
ko bojo pa nafto na WRC-ju tankal bo pa dizler avto. 8)
ja res smešn... nenormalno smešn
Za ljudi so znaki, za živino pa planke!

spitbox
Nov uporabnik

Napisal/-a spitbox Pe maj 23, 2008 3:10 pm

Hvala za vse vaše nasvete ... Vsekakor ste mi pomagali z odločitvijo.
Kupil bom Megan Grandtour 1,5 dci - 101 KM.
Jutri grem na oglede in nato bom poročal kaj bom nabavil...

Hvala in lp.

Uporabniški avatar
UDO1
Novinec

Napisal/-a UDO1 Pe maj 23, 2008 3:11 pm

bencinc je kot neka vrsta kredita, nimaš za dizla in potem kupiš bencina in počasi pač sam sebe požre, na koncu pa ugotoviš koliko si preplačal

Zato pa pred nakupom narediš analizo svojih potreb, koliko boš prevozil, kakšna je razlika v ceni,... V vseh primerih pač ni boljši dizl.

Pa kje piše da moraš uzet turbo dizla? Novi dizli.... hm ja mogoče se izkaže v prihodnosti da se dost kvarjo sam to ne bomo zvedl dokler ne mine 5, 10 let ane?

Navadni dizli so mogoče res bolj vzdržljivi, ampak imajo ponavadi malo premalo konjev in tudi navora za moj okus. Turbina je tista, ki naredi dizle zanimive. Navor že dokaj v nizkih uporabnih obratih, to tudi pri svojem bencincu malo pogrešam. Tko, da turbina pri dizlu zame more bit - trenutno sem še mlad dinamik, ko pa bom starejši se bom mogoče zadovolil celo z navadnim dizlom (čeprav dvomim) :P

Pa napiši mi prosim koliko konjev ima ta tvoj avto ki spije 5L/100km (bencinar seveda)

avto je fiat brava 1.6 103 konje.

Pa še zmeraj mi ne gre iz glave tvoja 5L/100km poraba, ko boš dejansko dosegel tako porabo na bencincu slikaj pa daj sliko na forum ali kaj podobnega. Mislim da je realno nemogoče dosežt kaj takega. Mislim da nisem edini ki tako razmišlja.

S prijatli smo šli na morje, ampak nismo šli po AC ,ampak po stari cesti. 460km v enem dnevu, hitri smo bli dovolj, ker sma dva od treh kazen dobila (114km/h). Vsi smo imeli porabo pod 5l - kia pride 4,8, audi 80 dizl pa 4,3. Tukaj je več napisano:
http://matjaz.wordpress.com/2007/04/08/ ... ur-742007/

Drugače imam povprečno porabo 7,75, ampak so to večinoma kratke vožnje(do 5km). Šparam ga ne (večkrat cvili, AC občasno tudi do 190km/h - tu verjetno žre bliz 20l :) ), edino grobo se držim omejitev v naselju, kar predstavlja 90% mojih voženj . Za kazni pač ni dnarja :roll: . Realno dvomim, da bi mi ob moji vožnji primerljiv dizl žru 2l manj oz bi moral sprobat.

Meni se v 8 letih nikoli ni nič pokvarilo, niti en sam servis (redni itak ane sam tko mislm kšne okvare)

Koliko te pa pride redni servis? Pri meni je poceni - 4l olja = 12€, oljni filter 5€, zračni filter pa imam športni in ga vsako leto malo spiham in namažem z oljem. Vsake 40k km še 4 svečke za 15€ in kabinski filter 8€. PA še sosedu 10€v žep, da si sam ne mažem rok. Torej ponavadi pride okoli 40€.

Uporabniški avatar
lumpii
Stalni uporabnik

Napisal/-a lumpii Pe maj 23, 2008 3:23 pm

UDO1 je napisal/-a:
bencinc je kot neka vrsta kredita, nimaš za dizla in potem kupiš bencina in počasi pač sam sebe požre, na koncu pa ugotoviš koliko si preplačal

Zato pa pred nakupom narediš analizo svojih potreb, koliko boš prevozil, kakšna je razlika v ceni,... V vseh primerih pač ni boljši dizl.

Navadni dizli so mogoče res bolj vzdržljivi, ampak imajo ponavadi malo premalo konjev in tudi navora za moj okus. Turbina je tista, ki naredi dizle zanimive. Navor že dokaj v nizkih uporabnih obratih, to tudi pri svojem bencincu malo pogrešam. Tko, da turbina pri dizlu zame more bit - trenutno sem še mlad dinamik, ko pa bom starejši se bom mogoče zadovolil celo z navadnim dizlom (čeprav dvomim) :P

avto je fiat brava 1.6 103 konje.

S prijatli smo šli na morje, ampak nismo šli po AC ,ampak po stari cesti. 460km v enem dnevu, hitri smo bli dovolj, ker sma dva od treh kazen dobila (114km/h). Vsi smo imeli porabo pod 5l - kia pride 4,8, audi 80 dizl pa 4,3. Tukaj je več napisano:
http://matjaz.wordpress.com/2007/04/08/ ... ur-742007/

Drugače imam povprečno porabo 7,75, ampak so to večinoma kratke vožnje(do 5km). Šparam ga ne (večkrat cvili, AC občasno tudi do 190km/h - tu verjetno žre bliz 20l :) ), edino grobo se držim omejitev v naselju, kar predstavlja 90% mojih voženj . Za kazni pač ni dnarja :roll: . Realno dvomim, da bi mi ob moji vožnji primerljiv dizl žru 2l manj oz bi moral sprobat.

Meni se v 8 letih nikoli ni nič pokvarilo, niti en sam servis (redni itak ane sam tko mislm kšne okvare)

Koliko te pa pride redni servis? Pri meni je poceni - 4l olja = 12€, oljni filter 5€, zračni filter pa imam športni in ga vsako leto malo spiham in namažem z oljem. Vsake 40k km še 4 svečke za 15€ in kabinski filter 8€. PA še sosedu 10€v žep, da si sam ne mažem rok. Torej ponavadi pride okoli 40€.

Če imaš ta avto v resnici ki je v avatarju lažeš glede porabe da je kr joj.
Ne šparaš po mestu pa je 7,75lit poraba, ma dej farbi kerga druzga.....
E60 525dA M-Optic, 2005

Uporabniški avatar
UDO1
Novinec

Napisal/-a UDO1 Pe maj 23, 2008 3:29 pm

Povprečna je 7,75, najvišja do zdej je bla skor 8,5. Nisem pa nikjer rekel, da je to mestna vožnja, ampak da so kratke relacije! Je sicer tudi kak semafor, pa kak ležeči policaj,... ampak prava mestna vožnja pa to ni! Da divjam tudi ne morem reči .. pač malo bolj konkretno speljujem in pospešujem, ampak večinoma do omejitve. V ovinkih pa cvili, ja.

Da bi pa lagal o porabi pa nima smisla. S porabo nisem obremenjen, če bi bil, bi si kupil kako 1.2 mašino v tem avtu ali pa kar drug bolj varčen avto, kar moj fiat pač ni...
Sploh pa pri meni ne bi bil problem malo večjo poraba, ker naredil letno manj kot 15k km...

dragojevic
Nov uporabnik

Napisal/-a dragojevic Pe maj 23, 2008 3:52 pm

Imam Polo 1.9 SDI 2000 letnik 68 konjev/50 kw

Olje menjam sam pa zračni filter kupujem orginal za 15 evrov na vsake 15.000 kilometrov to je pa tud vse nobenih drugih stroškov nism meu z njim, (sori pozaub sm še oljni filter pride okol 5 evrov al 7 evrov nek drobiž sej neveM)

Pospekt (relacija 4.1 L/100km) (spravil sem ga na 3,7L/100km)
Prospekt (mestna vožnja) 6,2 L /100km
Prospekt (kombinirano) 5,2L/100km

Tole sem napisal iz glave možne napake pri mestni in kombinirani za + - 0,2 (relacija drži 100%)
Končno ma 180km/h in se nonstop lohk tok pelm mi bo porabu kokr nek bencinc k mora na relaciji šparat, smao zato NE MARAM BENCINCEV edini razlog k so požrešni. (prospekt 161km/h) (z vsakim bencincem se pomerim s istimi konji kadarkoli in ga prehitim na AC) seveda za stavo za denar.

MINMALNA PORABA TEST (3,7L/100km) (avtocesta hrvaška do Županje 280kilometrov)
MAKSIMALNA PORABA (7L/100km) (ista relacija nonstop gas do konca NONSTOP) na 4500 obratih do blokade čist do konca

TOREJ PUMPA NE MORE, uno NEMOGOČE je da izbrziga več kot 7L/100km stestirano. Naj me kdo popravi če obstaja še bl rigorozen test.

Pa še ena zanimivost nadomestni polo sm ga kokr tok normalno pelu po mestu mi je piu 9,5L/100km tanku sm ga 4krat po 10 evrov v tistem tednu (mašina 1.4)
AVTO JE PA NOVO (men se zdi 1000 prevoženih)

Pa tko za unga k je napisu premalo konjev tud z jugotom se da divjt ornk da se vsi not prestrašjo pa ma 0,9 mašino tko da ne govort da se ne da, z vsakim avtom se da odvisn je od šoferja. Na gas zna vsak pizdek prtisnt tko da jst pravm bolš 70 konjev pa jih lohk nonstop nucam brez da se pozna na denarnici kot pa 200 konjev pa šparat skoz oziroma enkrat na mesc pokazt kolegom kako to gre ane

103 konje če spravš na 5l/100 km, bencinarja..... svaka čast pol res, sam močno dvomm da je to izvedljivo.
Zadnjič spremenil dragojevic, dne Pe maj 23, 2008 4:26 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

dragojevic
Nov uporabnik

Napisal/-a dragojevic Pe maj 23, 2008 4:07 pm

20L na 190km/h, to pa je ja.... kr ornk

Pa še ena malenkost, gledaš minimalno porabo od minimalne da je razlika 2 L (vožnja 100km/h po avtocesti kdo se pa VEDNO tako vozi) oziroma manj. Kdaj se pa tako voziš? NIKOLI, torej....

Bom jše jst ekstrem uzeu ti praviš da ti verjetno žre pr 190km/h 20 litrov. Sej to je problem pr bencincih ker pri tipih kot sem jaz in ti verjetno se jim krivulja porabe MOČNO popači pri športnih /dinamičnih vožnjah.

Meni NE MORE pit več kot 7L/100km pri 180km/h (maš res 180km/h in 190km/h ni isto ane) AMPAK recimo če bi ga pa pelu 180km/h ma ziher bi ti 13, 14 L žru

Torej dvakrat več... oziroma 7 litrov več.... Če gremo v ekstreme ane? Tko da treba neko realno mejo uzet razlika 2L - 3L je skor vedno še poesbi pr mestni vožnji lgih tm bi priporoču dizla kr bencinci tm največ žrejo (dizli tud) ampak spet mislm da pr bencincih je ta krivulja popačenosti mnogo večja.

BENCIN mogoče kdor se STALNO vozi relacije in ga drži na 100km/h VEDNO pa da ma še znanca za servise pa da naredi malo kilometrov. Mogoče takrat je razlika minimalna oziroma po nekih izračunih da je bencin cenej...
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 10 gostov