Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
frgo
Stalni uporabnik

Kraj: Trebnje

Napisal/-a frgo Če sep 18, 2008 12:31 pm

Renault Laguna ima 150kkm garancije, pa če se ne motim espace tudi ;)

Ma nima veze, cenejši servisi in daljši servisni intervali mi bolje znesejo kot daljša garancija, kjer pol stvari pri garanciji itak ne upoštevajo. Tisti "višek" garancije velja samo za motor in menjalnik. Do 100kkm imajo pa vsi več ali manj enako garancijo. Da ne omenjam, kako zna cliota in golfa vsak vaški garažar pošraufat, kie pa še od daleč niso videli. Pozimi recimo sem po neumnosti odbil desno ogledalo na cliotu, pa sem imel drug dan novega originalnega za 15€, tudi take stvari je treba upoštevat.

Sem delal za sebe računico s hyundaijem i30, pa ni variante. Kia je pa menda še precej dražja (jebiga, ne vem zakaj nimajo skupnih servisov), pa še do najbližjega salona in servisa se moram v Lj peljat.

Miholl84
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Miholl84 Če sep 18, 2008 12:49 pm

Laguna ima 150k km ali 3 leta ;) tako da še vedno slabše od Kie in si 1 leto na svojih stroških...poleg tega...tisti ki kupuje Kio verjetno nima dovolj denarja za Laguno,se ti ne zdi...

Večina proizvajalcev ima 2 leti brez omejitve (evropa) ali 3 leta ali 100 k km...In tudi pri drugih znamkah moraš vozit na pooblaščenca da ti garancija ne propade.

Kar se rezervnih delov tiče...Clio in Ceed nista isti razred kajne? - za novega megana pa dvomim da dobiš ogledalo za par eu...prav tako boš nov avto kasko zavaroval,oz. ti bo dobra avtohiša podarila kasko vsaj za eno leto...
C u O r E S p O r T i V o

Uporabniški avatar
frgo
Stalni uporabnik

Napisal/-a frgo Če sep 18, 2008 1:10 pm

Miholl84 je napisal/-a:Laguna ima 150k km ali 3 leta ;) tako da še vedno slabše od Kie in si 1 leto na svojih stroških...poleg tega...tisti ki kupuje Kio verjetno nima dovolj denarja za Laguno,se ti ne zdi...

Ja, saj imaš prav glede tistega leta in tudi laguna je vsaj pol dražja. Ampak bi moral pa prav mislit na to, da se mi bo pokvaril motor ali menjalnik, da bi se splačala izguba časa zaradi pogostejših servisov in višja cena teh... Pa še letanje vsakič 80km daleč namesto kakega km do najbližjega renault servisa... Meni se to ne izplača, povprečnemu vozniku pa najbrž se.

Miholl84 je napisal/-a:Večina proizvajalcev ima 2 leti brez omejitve (evropa) ali 3 leta ali 100 k km...In tudi pri drugih znamkah moraš vozit na pooblaščenca da ti garancija ne propade.

Drži, samo cene pri pooblaščencih niso povsod tako grozne. Kia pa baje kar dobro računa. Nekdo je tle gor nekoč prilimal račun za menjavo olja nekaj čez 200€. :shock: Upam, da to ni povprečje. Sicer pa po preteku garancije ne voziš več k pooblaščencu in se vse skupaj še poceni in je razlika še večja.

Miholl84 je napisal/-a:Kar se rezervnih delov tiče...Clio in Ceed nista isti razred kajne? - za novega megana pa dvomim da dobiš ogledalo za par eu...prav tako boš nov avto kasko zavaroval,oz. ti bo dobra avtohiša podarila kasko vsaj za eno leto...

Ni bistvo v razredu in ceni za cliota. Tudi za cliota stane ogledalo precej več kot 15€ ;) Bistvo je v tem, da veš na koga se lahko obrneš. Pri renaultu je to lahko, pri vw malo težje, pa se tudi da. Rabljenega je tudi povsod polno. Pri kii se lahko zjokaš.

Pa sicer imam kasko na avtu, pa je ceneje nabavit drugo ogledalo kot uveljavljat kasko za tako malenkost. Uveljavljanje kaska tudi stane.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Če sep 18, 2008 3:51 pm

Tudi iz komentarjev tule gor je natančno razvidno kaj je največji problem KIE - imidž!

Če bi nek EU proizvajalec dal tako garancijo bi vsi rekli, navali narod! Tako pa iščete 1000 in en izgovor oz. "opravičilo" za to garancijo - od tega, da je treba dat pač tistih 30-50 eur več na leto za pooblaščen servis (ja, bankrotiral boste zarad tega :P), do tega, da se bojite, da ne bodo nič priznali ko bo prišlo do neke okvare, čeprav konkretne izkušnje uporabnikov kažejo povsem drugače in to za razne malenkostne napake, ki bi jih marsikatera EU znamka oz. servis zavrnil (prečekirajte mal forume od KIE ali Hyundai-a :idea:)!! Ko to premeljete se pa večina ustavi še pri klasičnem predsodku (beri: izgovoru): "Eh, še vedno je to samo KIA". :roll:

Res upam, da bo folk čez ene par let spremenil mišljenje, tako kot s(m)o ga pred leti že pri japoncih, ki so tudi nekdaj veljali za manj ugledne.
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
frgo
Stalni uporabnik

Napisal/-a frgo Če sep 18, 2008 4:48 pm

Ne vem zakaj bi čekiral forume, če imam pa sam izkušnje s hyundaijem. Napako že priznajo, da jo odpravijo moraš pa skoraj kri scat. Tisoč in en izgovor in izmikanje. Še delovnega naloga ne odprejo, dokler po parih mesecih ne znoriš in zagroziš. Jaz ne vem kako si predstvaljate firmo, ki v 3 mesecih ni sposobna dobavit nove troblje. Seveda je marsikaj odvisno od prodajalca oz. servisa. Z renaultom recimo nimam posebnih težav, so mi popravili tudi take stvari kot je škripanje pedala za gas.

Kakšnih predsodkov do kie in hyundaija pa niti približno nimam. Čisto resno sem razmišljal o i30 in o ceedu, pa se mi avta s tako kratkimi servisnimi intervali in brez tempomata celo za doplačilo enostavno ne splača imet.

Miholl84
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Miholl84 Če sep 18, 2008 5:09 pm

Pro_Ceed ma tempomat (200eu), servisni interval je pa res na 20k km/leto, nekatera konkurenca ma že na 30k km/2 leti...
C u O r E S p O r T i V o

Uporabniški avatar
frgo
Stalni uporabnik

Napisal/-a frgo Če sep 18, 2008 5:55 pm

Imaš prav. Po novem je možno naročit tempomat tudi pri navadnem ceedu in karavanu, če vzameš močnejši motor in boljšo opremi. Sem prav prijetno presenečen :)

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Napisal/-a Polo78 Pe sep 19, 2008 7:42 am

Tudi nevem kaj se tolk obešate na te servisne intervale. Teh 30k km ali 2 leti je kratko malo nateg. Jaz ne bi nikol čakal 2 leti, preden bi menjal olje in filter. Potem pa poslušam oz. berem kako gre po 2 letih ali 30k km ven povsem črno olje. Da raje niti ne govorim o tistih, ki ne preverjajo nivoja olja v motorju... Vse to zagotovo ni dobro za mašino in sigurno ni v prid življenski dobi le te. Sploh pa če se vozi na krajše razdalje (kar se mi zdi, da je kar dosti takega folka), potem je pa to še toliko slabše.

Kot rečeno, jaz zagotovo ne bi čakal na te dolge intervale in bi na polovici le tega menjal vsaj olje in oljni filter.

Uporabniški avatar
frgo
Stalni uporabnik

Napisal/-a frgo Pe sep 19, 2008 9:07 am

Povsem črno olje gre ven tudi po 10kkm in parih mesecih. Ne razumem tvojega pointa, ker s črnim oljem ni nič narobe. Veš več kot inženirji, ki so načrtovali avto in predvideli takšne servisne intervale? Sintetična olja zdržijo z lahkoto 100000km, ne da bi izgubila svoje lastnosti. Dolg servisni interval je prekleto pomembna stvar, če se avto dejansko uporablja. Kombiji npr. ga imajo postavljenega na 50kkm.

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Pe sep 19, 2008 10:11 am

frgo je napisal/-a:Ne vem zakaj bi čekiral forume, če imam pa sam izkušnje s hyundaijem. Napako že priznajo, da jo odpravijo moraš pa skoraj kri scat. Tisoč in en izgovor in izmikanje. Še delovnega naloga ne odprejo, dokler po parih mesecih ne znoriš in zagroziš. Jaz ne vem kako si predstvaljate firmo, ki v 3 mesecih ni sposobna dobavit nove troblje. Seveda je marsikaj odvisno od prodajalca oz. servisa. Z renaultom recimo nimam posebnih težav, so mi popravili tudi take stvari kot je škripanje pedala za gas.

Kakšnih predsodkov do kie in hyundaija pa niti približno nimam. Čisto resno sem razmišljal o i30 in o ceedu, pa se mi avta s tako kratkimi servisnimi intervali in brez tempomata celo za doplačilo enostavno ne splača imet.
No, jst mam druge izkušnje, po 11 letih so naredili vpoklic in brezplačno zamenjali sprednje roke pri Accentu. Drugih garancijskih zahtev pa nikoli nismo imeli, tako da glede tega pa nimam izkušenj. Verjetno se pri vseh znamkah podobno izmikajo uveljavitvi garancije.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Napisal/-a Polo78 Pe sep 19, 2008 11:12 am

Če gre po parih mesecih oz. 10k km ven povsem črno olje, potem je nekaj narobe z motorjem. Vsaj jaz še pri "zdravem" motorju nisem tega videl. Temnejše je itak, ni pa črno. Po 10k km že ne. Po 30k pa ja. In da to ni najboljše za motor, ne rabiš bit ravno nek strokovnjak. Zakaj pa so tako inženirji načrtoval oz. so predvideli daljši interval se pa lahko ravno tako skriva v marketingu oz. pospeševanju prodaje. To lahko govorim s prav isto gotovostjo, kakor drugi govorite o Ceed-ovi garanciji. Jasno je, da je oboje marketing oz. pospeševanje prodaje.

No sicer pa vsakemu svoje, jaz vem, da bom avto redno servisiral vsako leto, ne glede na prevožene km oz. če teh ne bo več kot 20k.

himi

Napisal/-a himi Ne sep 28, 2008 9:49 am

No, jst mam druge izkušnje, po 11 letih so naredili vpoklic in brezplačno zamenjali sprednje roke pri Accentu.

To ste pa ravnokar naredili kajne? Tudi mi smo dobili pošto od Hyundaia, samo, da je pri nas Accent star še dobri dve leti več.

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Ne sep 28, 2008 7:46 pm

Glede olja in kake barve je , če je vse ok z motorjem mora biti še vsaj malo rjavo zgubi lesk ne pa črno pri menjavi sem imel tak motor 1.5 od BX-a in je na 12000 ali pa 13000km skoraj enakega ven stočil pil ga pa sploh ni . Pol Mondeo 1.8i 16v letnik 98 isto pri 15000 km samo ven pa novo not nič črno , olnji filter vedno menjal se ne splača šparat ;) Potem pa primer teh 30000 km :shock: nope :ne ni to to črno ko oglje in pa manjka glih en liter CDti 1.7 pri 73 t km servis na 43500km :( Mogoče so pa D motorji bolj občutljivi na to kaj jaz vem bo potrebno izvedeti :D

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Napisal/-a KARL ABARTH Ne sep 28, 2008 8:00 pm

"Kost za glodanje" - za vse, ki dvomite v dolge/daljše intervale - kakšno je po vašem prepričanju olje pri tovornjaku, ki ga menjajo na 80.000 km, včasih pa še kakšen "tisočak" več ?

LP

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Ne sep 28, 2008 9:48 pm

KARL ABARTH je napisal/-a:"Kost za glodanje" - za vse, ki dvomite v dolge/daljše intervale - kakšno je po vašem prepričanju olje pri tovornjaku, ki ga menjajo na 80.000 km, včasih pa še kakšen "tisočak" več ?

LP

Rozasto. :lol:

Sori za off... ;)

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Ne sep 28, 2008 9:49 pm

himi je napisal/-a:
No, jst mam druge izkušnje, po 11 letih so naredili vpoklic in brezplačno zamenjali sprednje roke pri Accentu.

To ste pa ravnokar naredili kajne? Tudi mi smo dobili pošto od Hyundaia, samo, da je pri nas Accent star še dobri dve leti več.

Pošto smo glihkar dobil, ja, ampak sem dal zamenjat že spomladi, ko sem zvedel, da se bo to delalo.
lp
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

blazblaz
Nov uporabnik

Napisal/-a blazblaz Sr mar 25, 2009 8:45 am

jaz mam kio pro_ceed 1.4, sm jo kupu pr črešniku v medvodah...prodajalka ful prijazna in ustrežljiva, dala je zraven feltne in gume 16col za 100€.

avto mam že skor eno leto, 21000km, avto je super, res, prej sem mel audija 80 in 100, krasna avta, ampak kia je res dobra...dobra lega, majhna poraba (7litrov), končna po ravnini 185, po klancu navzdol pa 205 :) je res, da je 1.4 precej švoh, ampak avta itak nimam za dirkanje.

servis...mel sem ga pri 15000, bil je 120€ v Jevnici, Kia Benčič, (olje, filter, kontrola), kar se mi zdi ugodno, glede na garancijo. v glavnem, z avtom nobenih težav, sem zelo zadovoljen

Uporabniški avatar
M4rko
Novinec

Kraj: Bled

Napisal/-a M4rko Po apr 13, 2009 12:49 pm

ima kdo kakšno informacijo o tem avtu: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2667247&show=1 ? Ogledov ima že kar nekaj.. :P

MuRiCi
Stalni uporabnik

Kraj: Kärnten

Napisal/-a MuRiCi Po apr 13, 2009 2:33 pm

M4rko je napisal/-a:ima kdo kakšno informacijo o tem avtu: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2667247&show=1 ? Ogledov ima že kar nekaj.. :P

Pa ceno ma tudi kr.....glede na to da je nov 1000€ dražji.

Uporabniški avatar
M4rko
Novinec

Kraj: Bled

Napisal/-a M4rko Po apr 13, 2009 3:27 pm

no razlika med temu in novim je tam cca 3k eur pomoje.. če gledamo za isti model se razume. A ta osnovni model LX nima klime?
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov