Žumi je napisal/-a:jaz sem mel novga na testu, pa je pri 3000km že svetila lučka za motor!! motor se je tresel, kar sem občutil na volanu!! tko da nevem no. drgač pa gre ko pes. avto vleče do 4700rpm
Marsikatera stvar lahko gre tudi pri kateremkoli avtu narobe, ampak če avto fura par takih bedakov kot ti, pa ni čudno, da se motor trese, če TDI-ja prbiješ na 4700 obratov - tudi 2.0 TDI s 170 KM ima že pri 4500 obratov rdeče območje in v rdečem območju se avta nikdar ne vozi, sploh pa se ne navija v tako visoke obrate dizlov. Sploh pa če ma avto samo 3.000 km prevoženih, ko motor sploh še ni utečen kot je treba.

Vozil sem kar lepo število Leonov in še precej drugih Seatov z TDI motorjem ampak dosedaj so bili razštelani le tisti TDI-ji ki so bili nadomestna vozila, te pa vemo kako folk vozi, brez kančka občutka.
Četudi ima motor 170 KM, to ne pomeni, da je zdej namenjen navijanju do 5.000 obratov in vožnji 235 al kuker gre po avtocesti. Ta Leon sodi med prestižnejše modele celotne znamke in je namenjen hitrim avtocestnim potovanjem v miru (npr s 180 na uro, česar z 105 KM ne moreš počet) ter ljudem, ki imajo dovolj denarja da si lahko plačajo zavarovanje in registracijo ter ljubijo močne pospške in radi uživajo v ovinkih, s katerimi se FR, sploh zaradi pnevmatik in odličnega športnega podvozja ter še izboljšanega krmilnega sistema odlično razume. Če kupiš npr. motor 1.9 TDI s 105 KM ta tudi omogoča slabih 200 na uro, vendar če se boš vozil 200 na uro s tem motorjem, ta nebo videl 100.000 km. Podobna velja za FR-ja, da če ga boš tišal do skrajne meje, bo motor slej kot prej klecnil. Pa ni to samo domena Seata, ampak tudi BMWja in Mercedesa.
Lučka za filter pa prične svetit, če se voziš na same kratke relacije in tako saje nimajo cajta zgoret - jasno, da je potem lučka svetila. Sploh pa nima smisla kupovat dizla, če se voziš po 2 km razdalje - ker bo ta itak slej kot prej spustil dušo. Dizel je in bo namenjen relacijski vožnji. To ne pomeni, da se zdej ne smeš po otroke v vrtec peljat, ampak osnovni namen dizla so relacije.
@ironman: vidiš zaradi takih primerkov ti govorim, da raje kupi nov avto, razen če veš od koga kupuješ rabljenega FR-ja (ko se govori o letu starem TDI-ju).
@hladni: zgodbe o dvomasovnem vztrajniku si nisem zmislil. Ker pa nisem videl tabele s številom ukvar tega, ne bom trdil, da je zgodba resnična.