Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR To dec 02, 2008 12:00 am

Madona skor ne morm verjet, ker zgleda je mel španc v mojem primeru dobr dan, ker niti slučajno ne stoji vse tkole.

Ker sm prov tečn pr teh zadevah in razn zadaj na enem robu odbijača (stik z blatnikom) kjer je z korekturo za popravt nism napak opazu.

Se pa da te zadeve mal porihtat, odviješ kkšn vijak pa lepo našponaš oz ujameš razmak, seveda če se ti da. Ni nek velik del.

Evo pr men havba recimo:
http://www.moj-album.com/slike/1392523/vYKPopqUZXvHS_sW.jpg

Uporabniški avatar
snikerson
Uporabnik

Napisal/-a snikerson To dec 02, 2008 12:43 am

fajn avtonček, sam a nimaš ti alfe drgač :shock:

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 To dec 02, 2008 7:51 am

Uf, tole pa je šlamparija od sestavljanja avta, kot pri kakem italijanskem avtu izpred 15 ali več leč. :shock: Razen res če je bil avto zaleten in popravljen - baje da tudi to delajo z novimi avti, ki se poškodujejo med transportom. Daj za štos pejt enkrat premerit avto z merilcem laka in nam povej ugotovitve.
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael To dec 02, 2008 8:01 am

Polo78 je napisal/-a:Uf, tole pa je šlamparija od sestavljanja avta, kot pri kakem italijanskem avtu izpred 15 ali več leč. :shock: Razen res če je bil avto zaleten in popravljen - baje da tudi to delajo z novimi avti, ki se poškodujejo med transportom. Daj za štos pejt enkrat premerit avto z merilcem laka in nam povej ugotovitve.

Hm tele zadevce nimam doma, kupovat pa je tudi skoraj nebi šel, ker imamo zaradi pričakovanja enega jokajočega košožera (sej je avto tut, sam je vsaj tih :P ) pomembnejše nakupe :P. Če pa ima kdo zadevco doma, pa se rade volje zmnemo za kako pijačo (okolica Celja) pa kako rečemo, pomerno pa je :).

Sicer pa če je kdo pogledal stike na Cupri K1 katere sem prilepil par postov nazaj, se lepo vidi, da stiki zadaj niso taki kot je treba in podobnih primerkov sem včeraj našel na googlu kuk češ - spet drugi pa so skupaj dani kot je treba - glede nato, da majo tudi Seatovci precej težav zaradi recesije, nočne izmene ni več, pa bodo avti lepše skup sestavljeni. Za te milimetre zunaj se (razen če se res ugotovi da bil bil avto kdaj pred nakupom sesut) ne sekiram, kondenz, prepih in podobne zadeve pa bodo vsekakor poštimal, ker tega pa res ne v avtu ne mislim gledat. Ampak glede nato, da sta obe NightBreaker žarnici zdržali 13 mesecev (prejšnji teden menjal prvo) prevozil pa v tem času slabih 20.000 km, je vpliv "megle" zanemarljiv, glede nato kako berem, da jih ostali menjavate :).

@sašo5: glej če bi npr. pri RSR podaljšali življensko dobo motorja, ali pa recimo močno izboljšali delovanje motorja pri obstoječi zmogljivosti (105 KM), bi v kaj takega zagotovo šel, chipa pa v avto za povečanje zmogljivosti, ker jih bo prevozil še vsaj 200.000 (potem pa ga bom prodal kot Welness vozilo s svojim ekosistemom - megla, veter ipd included), ne mislim devat. To, da ne vžge tako ko je treba topel, pa bodo lepo zrihtal na uradnem servisu, dokler je škatla v garanciji in to povsem zastojn - ne vem zakaj bi plačeval za serijsko šlamparijo dokler se da prek garancije zrihtat ;). Ko pa bo garancije konec, pa bomo vidli kako naprej.

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR To dec 02, 2008 10:39 am

snikerson je napisal/-a:fajn avtonček, sam a nimaš ti alfe drgač :shock:

Nope Alfe nikoli, civica mam pa res..

Kael dokler avto dela bo že, pleh je itak pleh. Lahk še tolk pazš pa maš spoje v nulo, pa ti ga kkšn na parkplacu podrgne :lol:

Žumi
Nov uporabnik

Re: leon 2.0 TDI 170KM vaše mnenje o motorju

Napisal/-a Žumi To dec 02, 2008 11:53 am

ironmann je napisal/-a:Zdravo!

Veliko sem že izvedel na forumu glede samega avtomobila, kot celote seat leona fr tdi. Ampak glede samega motorja pa njegovih slabih stvari pa ne. Sam namreč nameravam kupiti avto s tem motorjem (leon 2.0 TDI 170KM). Vem, da je problematičen ta filter trdnih delcev. Zanima me, kako se obnese sam motor, da se ne bom potem tepel po glavi :)

lp

jaz sem mel novga na testu, pa je pri 3000km že svetila lučka za motor!! motor se je tresel, kar sem občutil na volanu!! tko da nevem no. drgač pa gre ko pes. avto vleče do 4700rpm

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Napisal/-a Kael To dec 02, 2008 5:25 pm

Žumi je napisal/-a:jaz sem mel novga na testu, pa je pri 3000km že svetila lučka za motor!! motor se je tresel, kar sem občutil na volanu!! tko da nevem no. drgač pa gre ko pes. avto vleče do 4700rpm

Marsikatera stvar lahko gre tudi pri kateremkoli avtu narobe, ampak če avto fura par takih bedakov kot ti, pa ni čudno, da se motor trese, če TDI-ja prbiješ na 4700 obratov - tudi 2.0 TDI s 170 KM ima že pri 4500 obratov rdeče območje in v rdečem območju se avta nikdar ne vozi, sploh pa se ne navija v tako visoke obrate dizlov. Sploh pa če ma avto samo 3.000 km prevoženih, ko motor sploh še ni utečen kot je treba. :roll: Vozil sem kar lepo število Leonov in še precej drugih Seatov z TDI motorjem ampak dosedaj so bili razštelani le tisti TDI-ji ki so bili nadomestna vozila, te pa vemo kako folk vozi, brez kančka občutka.

Četudi ima motor 170 KM, to ne pomeni, da je zdej namenjen navijanju do 5.000 obratov in vožnji 235 al kuker gre po avtocesti. Ta Leon sodi med prestižnejše modele celotne znamke in je namenjen hitrim avtocestnim potovanjem v miru (npr s 180 na uro, česar z 105 KM ne moreš počet) ter ljudem, ki imajo dovolj denarja da si lahko plačajo zavarovanje in registracijo ter ljubijo močne pospške in radi uživajo v ovinkih, s katerimi se FR, sploh zaradi pnevmatik in odličnega športnega podvozja ter še izboljšanega krmilnega sistema odlično razume. Če kupiš npr. motor 1.9 TDI s 105 KM ta tudi omogoča slabih 200 na uro, vendar če se boš vozil 200 na uro s tem motorjem, ta nebo videl 100.000 km. Podobna velja za FR-ja, da če ga boš tišal do skrajne meje, bo motor slej kot prej klecnil. Pa ni to samo domena Seata, ampak tudi BMWja in Mercedesa.

Lučka za filter pa prične svetit, če se voziš na same kratke relacije in tako saje nimajo cajta zgoret - jasno, da je potem lučka svetila. Sploh pa nima smisla kupovat dizla, če se voziš po 2 km razdalje - ker bo ta itak slej kot prej spustil dušo. Dizel je in bo namenjen relacijski vožnji. To ne pomeni, da se zdej ne smeš po otroke v vrtec peljat, ampak osnovni namen dizla so relacije.

Slika

@ironman: vidiš zaradi takih primerkov ti govorim, da raje kupi nov avto, razen če veš od koga kupuješ rabljenega FR-ja (ko se govori o letu starem TDI-ju).

@hladni: zgodbe o dvomasovnem vztrajniku si nisem zmislil. Ker pa nisem videl tabele s številom ukvar tega, ne bom trdil, da je zgodba resnična.
Zadnjič spremenil Kael, dne To dec 02, 2008 5:42 pm, skupaj popravljeno 3 krat.

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic To dec 02, 2008 5:33 pm

Kael je napisal/-a:a ni čudno, da se motor trese, če TDI-ja prbiješ na 4700 obratov - tudi 2.0 TDI s 170 KM ima že pri 4500 obratov rdeče območje in v rdečem območju se avta nikdar ne vozi, sploh pa se ne navija v tako visoke obrate dizlov. Sploh pa če ma avto samo 3.000 km prevoženih, ko motor sploh še ni utečen kot je treba. .
Kael, se strinjam s tabo, eni nimajo P od pojma, kako se vozi dizel. Pa za testne primerke tudi ne skrbijo, delajo kot svinja z mehom. Ne vem, jaz sem tudi testnega lepo ogrel preden sem ga šel zares pritisnit, pa nikoli v rdeče polje, ni prav da zjebeš če ni tvoje... ampak eni ne premorejo toliko osnovne spodobnosti. Evo zato jaz nikoli ne bi kupil testnega vozila. Potem že raje rabljenega z nekaj 10 tisoč prevoženimi km...
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 To dec 02, 2008 5:42 pm

hladni je napisal/-a:ta info z vstrajnikom je meni čisto nova. Nisem še zasledil podobnega primera, niti pri starejših letnikih. Td pr ostalih audi in vw je napaka prisotna?

...to je že stara stvar; od prvega Turana dlje(nekaj se jih je celo vžgalo zaradi le tega)počil je feder in ko je drsal po ohišju menjalnika je tega "preglodalo" in vnelo se je menjalniško olje, posledično temu cel motor, nato pa še avto))

Z modelskim letom 2006/2007 "naj bi" zadevo koliko toliko spravili v normalo, ker so vztrajnike znamke Luk zamenjali s Sachs-ovimi in je malo bolje....(je pa definitivno manj težav na vzdolžnih motorjih( Audi, Passat 3B/G, BMW, Mercedes..)kot pa na prečnih, težave dela tudi Foru, Opelu, Citroen.......in nasploh na dizelskih motorjih....proizvajata jih pa le te dve firmi, ostalo so vse obnovljeni, katerih se treba izogibat....

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Napisal/-a Kael To dec 02, 2008 5:54 pm

sonic je napisal/-a:Kael, se strinjam s tabo, eni nimajo P od pojma, kako se vozi dizel. Pa za testne primerke tudi ne skrbijo, delajo kot svinja z mehom. Ne vem, jaz sem tudi testnega lepo ogrel preden sem ga šel zares pritisnit, pa nikoli v rdeče polje, ni prav da zjebeš če ni tvoje... ampak eni ne premorejo toliko osnovne spodobnosti. Evo zato jaz nikoli ne bi kupil testnega vozila. Potem že raje rabljenega z nekaj 10 tisoč prevoženimi km...

@sonic: ma nemoj. Js sem dobil precej Leonov na test, pa sem bil v času nakupa za zavarovalnico še mladi voznik (malo pozneje sem šel delal izpit, ne pri 18tih...) in me je blo avta vrednega 6,000,000 sit oziroma današnjih 25.000 € dobesedno strah, ne v smislu tega, da nism upu na gas stopit, ampak, da nebi avtohiši škode naredu in sesu tako lep avto :8, tako da sem že iz tega razlaga gledu, kako delam z avtom - ker ni moj. Ko se je segrel sem ajde na prazni avtocesti že mal sprobal pospeške, vendar je bila pri 3500 rpm (ko je bil že onrk ogret) meja, pa še potem je sledila ena seansa ohlajanja. To res ne moreš verjetn, kako nekateri delajo s stvarmi, ki niso njihove. Spet tipična balkanska kultura - zato pa mamo povsod vse usran, zanemarjen, razbit, sfukan, uničen.

Pa mogoče še to - tu mamo en stereotip občasno, češ dizla je treba to pa dizla je treba to. No, kuker je men znano je treba klasične becinske motorje res vozit na višjih obratih - zaradi krivulje navora (prestavljanje prenizko pa jih zamori), a vendar to nikakor ne pomeni, da je za bilokateri bencinski motor dobro, da ga celodnevno navijaš do rdeče meje ali čez (ali voziš z maximalno hitrostjo vozila). Podobno tudi za bencinske motorje velja, da se teh ne tišči (zakaj poem opozorila v knjigici od navadnega 1.6 Leona) dokler se ta ne ogreje. In močno dvomim, da je pri modrenejših TSI motorjih kaj drugače. Že sam občutek in logika, da slutit, da bol kot obremenjuješ neko stvar, prej bo šla k vragu.
Zadnjič spremenil Kael, dne To dec 02, 2008 6:10 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

ironmann
Nov uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a ironmann To dec 02, 2008 6:02 pm

Kael: zdej pa vidm, no sej prej sem tud mal slutil kako vozjo testne. Pa sej za ene ni važn al je dizl al bencinar važn, da leti jao. Mene bi kr stisnel, če bi novo mašino takole naviju nevede. Rajš sam avto ufuram pa ga pol tišim, ko ma par tisočakov km zasabo. Se strinjam kael s tisto tvojo "kulturo" škoda avtomobilov.

Žumi
Nov uporabnik

Napisal/-a Žumi To dec 02, 2008 6:42 pm

kael!!

avto ma za zdržat!! zato pa elektronika vse urovnava!! sam tdi elektronka :D mel sem tdi i nikad više!!!

pa brez bedakov. ni lepo, aja možno da te še niso doma naučil, da se to ne reče drugemu! :) morš bl pridn mamico pa očija ubogat!!

aja pa en nasvet --> ne vozi preveč tdi-jov ker štoparjem ne ustavljam!!

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Napisal/-a Kael Sr dec 03, 2008 6:48 pm

Žumi je napisal/-a:kael!!
avto ma za zdržat!! zato pa elektronika vse urovnava!! sam tdi elektronka :D mel sem tdi i nikad više!!!
pa brez bedakov. ni lepo, aja možno da te še niso doma naučil, da se to ne reče drugemu! :) morš bl pridn mamico pa očija ubogat!!
aja pa en nasvet --> ne vozi preveč tdi-jov ker štoparjem ne ustavljam!!

@žumi: veš mamice pa očki so že deseletje nazaj naredili kar so mogli, tako da bodo ti kmalu dobili naslednjo generacijo za ahtat in nažalost je tako, da kdor bo TDI-ja tiščal na 4700 obratov, mu bom naravnost povedal je b****, pa četudi je kraljica Elizabeta.

@all: smo se pogovarjali o Cuprah :P. Se peljem danes bančne kartice od računov in glej zlomka - Cupra tam, jasno en krogec in smeha polna skleda, desna luč polna kondezna, še huje kot na moji sliki, leva pa malo manj kot na tej sliki. In ja ima xenon, kar je sedaj praktičen dokaz, da je problem nekje drugje, ne v tipu luči. No seveda sem slikovno gradivo poslal na k Drev in ti so se tudi tokrat izkazali kot profesonalci, saj je zadeva že predana dalje na Porche s predlogom menjave obeh luči. Leoni so očitno kot jederska - super delajo, sam enkrat na leto je potreben remont.

Uporabniški avatar
Media3
Stalni uporabnik

Napisal/-a Media3 Sr dec 03, 2008 7:00 pm

CupraR je napisal/-a:Madona skor ne morm verjet, ker zgleda je mel španc v mojem primeru dobr dan, ker niti slučajno ne stoji vse tkole.

Ker sm prov tečn pr teh zadevah in razn zadaj na enem robu odbijača (stik z blatnikom) kjer je z korekturo za popravt nism napak opazu.

Se pa da te zadeve mal porihtat, odviješ kkšn vijak pa lepo našponaš oz ujameš razmak, seveda če se ti da. Ni nek velik del.

Evo pr men havba recimo:

Če sem prav zastopil tvoja cupra ni bila namenjena za slovenski trg...
MOgoče je v tem problem...

So se pa stavri pri kvaliteti izboljšale odkar je novi direktor.
Že nova ibiza je bolje sestavljena in iz boljših materjalov kot leon.
Opazil sem tudi, da so novi seati med prevozom prav tako zaščiteni kot audiji.
Naš leon ima isti razmak med haubo in blatnikom tudi jaz sem takoj opazil to napako.

Kael, če se ti da pojdi pogledat zadnje leone, če so kaj bolj skupi dani...

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Sr dec 03, 2008 7:04 pm

ne boš dosegel nič. jz mam tut v ibizi xenon luči pa se mi rosijo, kar ni glih za prčakovat od luči vrednih 550€ po komadu. sem pisal direktno na seat ker nočejo priznat garancije in so mi odpisali da se to dogaja ker je pri nas drugačna klima kot v španiji in so luči delane glede na njihove razmere. pa se jih v rit zalet. nimaš kj praskat tuki. neki cajta so garancije glede rošenja priznavali, odkar sem jaz v temu poslu (malo manj kot leto in pol) se tega ne da več ker se z menjavo situacija ne izboljša.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Sr dec 03, 2008 7:26 pm

Mojmu bratu so svojčas, ko je še mel ibizo ( mislim da okol leta 2004 ), zamenjal luč pod garancijo zaradi rošenja, in nova potem NI rosila, tako da se situacija vsekakor izboljša.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Sr dec 03, 2008 8:14 pm

Media3 je napisal/-a:
CupraR je napisal/-a:Madona skor ne morm verjet, ker zgleda je mel španc v mojem primeru dobr dan, ker niti slučajno ne stoji vse tkole.

Evo pr men havba recimo:

Če sem prav zastopil tvoja cupra ni bila namenjena za slovenski trg...
MOgoče je v tem problem...

So se pa stavri pri kvaliteti izboljšale odkar je novi direktor.
Že nova ibiza je bolje sestavljena in iz boljših materjalov kot leon.
Opazil sem tudi, da so novi seati med prevozom prav tako zaščiteni kot audiji.
Naš leon ima isti razmak med haubo in blatnikom tudi jaz sem takoj opazil to napako.

Kael, če se ti da pojdi pogledat zadnje leone, če so kaj bolj skupi dani...

Ah kje, je kr lepo za naš trg. Sms e samo zajebaval da so mel tisti dan dobr dan v tovarni :lol:

ironmann
Nov uporabnik

Napisal/-a ironmann Če dec 04, 2008 2:39 pm

Kaj se bolj splača, kupit nov avto pred ali po novem letu. Tisti ki, so letnik 2008 bojo po novem letu verjetno cenejši?

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Če dec 04, 2008 2:47 pm

Itak se po novem upošteva leto prve registracije. Beri letošnji avto prvič na cesti januarja 2009 bo kr lepo 2009.

Zdajšnji modeli so pa itak že vsi mdoelno lezo 2009 (po opremi). Drugo leto naj bi šli avtomobili ene 2-3 % gor, tako špekulirajo. Kokr sm pa že opazu, vsaj po uradnem ceniku se je Leon min že podražil letos.

ironmann
Nov uporabnik

Napisal/-a ironmann Če dec 04, 2008 2:51 pm

Sej jest pač gledam zdej, ko je ta kriza gospodarska kdaj bi se splačal. V Nemčiji nej bi kao dobil tud 40% popusta. Sam nič niso rekl na kere znamke.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: snakess, tomzzi in 5 gostov