Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

fifi
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a fifi Ne dec 14, 2008 5:33 pm

Če se osredotočimo zgolj na cenejše Korejce, tj. Hyundai getz in Chevrolet aveo v primerjavi s Ford fiesto, mislim, da tu vseeno nimaš kaj razmišljati. Sem vozil getz-a in fiesto, Chevroleta sicer ne, sem pa prebral marsikaj o teh avtih na internetu in so daleč od tega, da bi te vožnja z njim potegnila, ker praktično v nobenem pogledu ne delujejo nič posebnega. Zdaj ne rečem, da so slabi, a konkretno getz na primer ni v vožnji res nič posebnega, motor je glasen, avto med vožnjo deluje nekoliko živčen, ima pa soliden(čeprav vseeno slabši in predvsem bolj počasen) menjalnik kot fiesta. Lega na cesti je pri fiesti po mojem najboljša v razredu, avto pa vseeno ni neudoben. Zakaj bi izbral slabši avto, če dobiš za enak denar boljšega, udobnejšega in predvsem bistveno bolj zabavnega za vozit? Fiesta ima tudi daleč najbolj kvalitetno armaturko, ker prevladuje gumirana plastika, medtem ko imata oba omenjena korejca zgolj trdo in neugledno plastiko; prav tako gumbi in stikala na fiesti delujejo kakovostno, na teh poceni korejcih pa precej bolj cheap na občutek. Če kupuješ avto do 10 čukov, je fiesta skoraj gotovo trenutno najboljši nakup med malimi avti, predvsem navduši podvozje in vodljivost avta ter kvalitetna armaturka.
Don`t worry, be happy:)

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Ne dec 14, 2008 5:35 pm

chevy je napisal/-a:Glej vsaj avto se kvari in ima kakšen + kot - . Bil je tudi primer tukaj na forumu, ko se je enemu zapalu nov Ford Fusion in pred tem je imel skozi probleme. Ni vse v znamki, moraš imet srečo, da dobiš dober avto.

LP

Ja no...tle se sicer donekle strinjam s tabo....ampak če kupiš Made in Korea ševroleta (al kaj že je to zaena plastična gajbica) ne moreš met sreče...al tak..al pa onak..

LP!

Uporabniški avatar
davorz
Stalni uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a davorz Ne dec 14, 2008 7:03 pm

Čisto pri vsaki avtomobilski znamki lahko gre kaj narobe. Pa ni važno kje ga prizvajajo, kje ima podjetje sedež.

Zdaj pa še eno vprašanje: Ali lahko pri prodajalcu iztisnem še kakšen popust, glede na to, da je na avto že tako ali tako 3200€ popusta? Kakšne zimske gume bi lahko dodal prodajalec :lol:
zakaj imamo moški radi ženske v usnju?? ker dišijo po novem avtu :):)

Uporabniški avatar
Blink-182-
Stalni uporabnik

Kraj: Škofja Loka

Napisal/-a Blink-182- Ne dec 14, 2008 7:12 pm

Vidim da si že skoraj odločen za fiesto, tako da upam da ne boš spremenil določitve.
Doma imamo Aveota in lahko rečem da se ne more nikakor primerjati z fiesto (še od punce 11let stara fieste se pelje bolje). Sicer ne rečem, imamo ga 4leta in se ni še nič resnega pokvarilo (če odštejem da skoraj ves čas sveti lučka za motor :roll: ) vendar vožnja v njem je meni osebno obupna. Osebno ga peljem le če je nuja in enostavno se ne morem sprostiti v njem, vedno te kaj zmoti, polno stvari je, ki ti enostavno uzamejo veselje do vožnje. Avto je po mojem mnenju primeren le za malce starejše ljudi, predvsem ženske, ki ga imajo samo za to da se z njim pripeljejo v službo/trgovino in jim sama vožnja ino bčutek v vožnji ne pomenijo popolnoma nič

Lp

fifi
Novinec

Napisal/-a fifi Ne dec 14, 2008 8:44 pm

Davorz, zimske pnevmatike se mi zdijo dobra odločitev. Glede 3200 evrov popusta pa se nikar ne pusti zavesti prodajalcem. Dejansko je pri fiesti že dlje časa na voljo približno polovica tega popusta in je 1600 evrov standardnega popusta v zadnjem času že postalo skoraj pravilo in tako rekoč "dejanska nova cena avta". Tako da gre v bistvu realno za ca. 1600 evrov "novega" popusta, kar pa zopet ni tako veliko, da se v teh kriznih časih ne bi dalo iztržiti še kaj dodatno(npr. pnevmatike ali brezplačno kovinsko barvo ipd.).

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Po dec 15, 2008 1:43 pm

davorz je napisal/-a:Zdaj pa še eno vprašanje: Ali lahko pri prodajalcu iztisnem še kakšen popust, glede na to, da je na avto že tako ali tako 3200€ popusta? Kakšne zimske gume bi lahko dodal prodajalec :lol:

To je dobra opcija. Samo pazi, da ne boš na avtu že imel nameščene zimske gume na jeklenih feltnah. V tem primeru da stisni za letne gume + alu feltne. :D

LP!

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Po dec 15, 2008 1:54 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:
davorz je napisal/-a:Zdaj pa še eno vprašanje: Ali lahko pri prodajalcu iztisnem še kakšen popust, glede na to, da je na avto že tako ali tako 3200€ popusta? Kakšne zimske gume bi lahko dodal prodajalec :lol:

To je dobra opcija. Samo pazi, da ne boš na avtu že imel nameščene zimske gume na jeklenih feltnah. V tem primeru da stisni za letne gume + alu feltne. :D

LP!

Mislm da se pr nas vsi avti prodajajo samo z letnimi gumami, ne glede na letni čas.

Uporabniški avatar
davorz
Stalni uporabnik

Napisal/-a davorz Po dec 15, 2008 5:52 pm

Evo fantje, iskanje je zaključeno!

5.1.2009 grem po čisto novi avto. Ford Fiesta :lol: Danes sva bila z očetom v salonu, zrihtala vse papirje, ker mi je šel za poroka. Avto dobim šele 5.1. ker takrat mi poteče status voznika začetnika, ter datum prve registracije bo 2009. Avto pa je že zaklenjen ter čaka name:)

Barva Ocean blue, comfort plus, + dodatna oprema: bočna airbaga, potovalni računalnik ter glavno: avtomatska klimatska naprava.

Aja, glede popusta: uspelo mi je strgovati 14" zimske gume po izbiri, doplačal sem potem še za jeklena platišča, da bom imel komplet. (letni komplet pa je 195/50 r15 na alu platiščih) Prodajalec pa mi je dobrodušno napisal še 4 leta garancije, ki je ponavadi za 250€ doplačila. Mislim, da sem nardil en dober deal :) Ko avto dobim, ga poslikam ter predstavim.

Lep pozdrav vsem, ter najlepša hvala za vaše komentarje. Kot vidite v prvem postu mi je bil favorit fiesta, prav tako ocean blue barve, tko da če se mal pohecam smo 5 strani postov mal brezveze pisal:D hehe, sej ne zelo ste mi pomagali pri odločitvi!

Hvala še 1x!

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Po dec 15, 2008 6:05 pm

Kje si jo nabavil? Kok e?..priporočam servis v slovenskih konjicah, mogoče avto edo v bližini rogaške, odsvetujem avto celje

pa veliko varnih in uzivaskih kilometrov ti želim.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
davorz
Stalni uporabnik

Napisal/-a davorz Po dec 15, 2008 6:11 pm

Nabavil sem jo v Avtohiši Malakar v Velenju. Sj ni skrivnost kok je prišla. 10060€ pa 260€ za jeklena platišča pa 43€ za 16 vijakov. Izkoristil pa sem še maxi ford zavarovanje za 610€, ki vsebuje:

AO - obvezno zavarovanje odgovornosti
AO+ - zavarovanje voznika, ki povzroči prometno nezgodo
AKA - polno kasko zavarovanje z odbitno franšizo 1%
K - zavarovanje proti kraji vozila
D - nalet divjadi
H - nalet neznanega vozila na parkirišču
I - najem nadomestnega vozila za čas popravila
AS - asistenčna pomoč
J - poškodbe serijsko vgrajenih stekel, luči in vzratnih ogledal
NEZGODA - nezgodno zavarovanje voznika in sopotnikov
PRZ - pravna zaščita (stroški odvetnikov, strokovnih mnenj...)

Zdj sm pa sam tankat pa :vrum :woohoo

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Po dec 15, 2008 7:57 pm

no super..sem ti povedal da maš forda tud v velenje;)..slikce ko jo dobiš hehe
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

fifi
Novinec

Napisal/-a fifi Po dec 15, 2008 7:57 pm

To je dober deal, še posebej z dodatnima stranskima airbagoma in zimskimi gumami. Imaš mogoče tudi ogrevano vetrobransko steklo? A je v ceno 10060 eur vključena že tudi podaljšana garancija? Sicer pa je tudi zelo ok deal Fordv paket za registracijo avta.
Zadnjič spremenil fifi, dne Po dec 15, 2008 9:22 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
davorz
Stalni uporabnik

Napisal/-a davorz Po dec 15, 2008 8:08 pm

fifi je napisal/-a:To je dober deal, še posebej z dodatnima stranskima airbagoma in zimskimi gumami. Imaš mogoče tudi ogrevano vetrobransko steklo? A je v ceno 10060 eur vključena že tudi podaljšana registracija? Sicer pa je tudi zelo ok deal Fordv paket za registracijo avta.

Ogrevanega stekla nimam. Na izbiro so bile še 4 ocean modre. 2 s kombinacijo ogrevano steklo, potovalni računalnik in avtomatska klima, ter dve s kombinacijo stranska airbaga, potovalni računalnik, avtomatska klima. Vzel sem rajši stranska airbaga, ker bo avto tako ali tako v garaži ponoči, tako da problemov z ledom ne bo :lol: , če pa že bo kdaj zunej, pa ni problema tisto šipo spredaj malo spraskati. Sem pa videl v salonu na S-maxu to žičke na sprednjem steklu, in moram rečt, da se te žičke iz zunanje strani vidijo s prostim očesom. :roll:

Da, podaljšano garancijo mi je dal prodajalec gratis. Zelo pošteno :) o prodajalcu lahko rečem samo :bow :clapclap

Uporabniški avatar
Blink-182-
Stalni uporabnik

Kraj: Škofja Loka

Napisal/-a Blink-182- Po dec 15, 2008 8:45 pm

Čestitam, prepričan sem, da si se pravilno odločil, dobil si super avto z dobro opremo za zame ugodno ceno :D
Predstavi ko ga dobiš v roke.

Lp

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Po dec 15, 2008 8:51 pm

:tomidelej:

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 To dec 16, 2008 9:00 am

Bravo, zelo dobra odločitev! :clapclap
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply To dec 16, 2008 11:00 am

Pohvalno. Srečno.

Uporabniški avatar
davorz
Stalni uporabnik

Napisal/-a davorz To dec 16, 2008 12:10 pm

hvala, hvala :)

dooooolgi še bodo ti dnevi do 5. januarja :lol:

Uporabniški avatar
ducky
Novinec

Napisal/-a ducky To dec 16, 2008 9:34 pm

ja, tud jaz čestitam... sam zdaj še te čaka najhujši del: čakanje do 5.1. :) to je meni najhuje :D

Uporabniški avatar
davorz
Stalni uporabnik

Napisal/-a davorz Sr dec 24, 2008 9:22 am

En spy pic, več pa po novmu letu :)

Slika

Vesele praznike vsem skupaj!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov