Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
cuteboy1988
Novinec

Napisal/-a cuteboy1988 So feb 28, 2009 1:42 pm

graal je napisal/-a:
sašo5 je napisal/-a:
xandrej je napisal/-a:Pa nea more avto ki stane 6 miljonov pa letnik 2002 rjavet halo...

ne me f.... - mazda rjavi :?: nikamor ne gre, pa še rjavi....zanimivo :shock:

P.S. ne primerjaj opela: opel je pojem za mazdo...

sašo5, hvala za danjašnjo dozo smeha :D :D

xandrej je napisal/-a:Pa nea more avto ki stane 6 miljonov pa letnik 2002 rjavet halo... Jaz samo zaradi tega avta nebi kupil... Še opel letnik 2002 več ne rjavi.

Rjavele so obrobe blatnikov ipd. izpostavljeni deli. Mazda je ena redkih, ki je napako priznala in sanirala zadeve. Tudi Opli in ostale znamke rjavijo, vendar, ker servisi enostavno ne priznajo popravila, se noben ne obremenjuje. Vsi vedo, da so mazde bile serijsko na popravilu, opli pa ne. Vendar rjavita bolj kot ne podobno.
Edini avti, ki dejansko skoraj ne rajvijo so francozi in to zato ker so iz plastike. Kar pa je železnega pa ravno tako "zgnije".

Če pa se "sekiraš" za 6 miljonov pa bog pomagaj da si ne kupiš kakšnega mercedesa...

lp, Aleš.

ti si nor kot prvo, kr neki bluziš da so renaulti plastični :!:
kot prvo, vsi renaulti okol blatnikov rjavijo, pa pragi isto tak, kot drugo vsak avto 10 let star bo začel rjavet kar je logično ker sol razžira :!: :!:

Uporabniški avatar
graal
Novinec

Kraj: Štajerska

Napisal/-a graal So feb 28, 2009 2:17 pm

cuteboy1988 je napisal/-a:
graal je napisal/-a:
sašo5 je napisal/-a:
xandrej je napisal/-a:Pa nea more avto ki stane 6 miljonov pa letnik 2002 rjavet halo...

ne me f.... - mazda rjavi :?: nikamor ne gre, pa še rjavi....zanimivo :shock:

P.S. ne primerjaj opela: opel je pojem za mazdo...

sašo5, hvala za danjašnjo dozo smeha :D :D

xandrej je napisal/-a:Pa nea more avto ki stane 6 miljonov pa letnik 2002 rjavet halo... Jaz samo zaradi tega avta nebi kupil... Še opel letnik 2002 več ne rjavi.

Rjavele so obrobe blatnikov ipd. izpostavljeni deli. Mazda je ena redkih, ki je napako priznala in sanirala zadeve. Tudi Opli in ostale znamke rjavijo, vendar, ker servisi enostavno ne priznajo popravila, se noben ne obremenjuje. Vsi vedo, da so mazde bile serijsko na popravilu, opli pa ne. Vendar rjavita bolj kot ne podobno.
Edini avti, ki dejansko skoraj ne rajvijo so francozi in to zato ker so iz plastike. Kar pa je železnega pa ravno tako "zgnije".

Če pa se "sekiraš" za 6 miljonov pa bog pomagaj da si ne kupiš kakšnega mercedesa...

lp, Aleš.

ti si nor kot prvo, kr neki bluziš da so renaulti plastični :!:
kot prvo, vsi renaulti okol blatnikov rjavijo, pa pragi isto tak, kot drugo vsak avto 10 let star bo začel rjavet kar je logično ker sol razžira :!: :!:

Tukaj ni govora o 10 let starih avtih, ampak pol mlajših. In še enkrat povem, nehajte primerjat stare in novejše atomobile. Kar je bil mercedes včasih žal ne bo nikoli več. Kar je včasih bil opel, pravijo da na srečo ne bo nikoli več in se je "dvignil". Kar so bli stari renaulti nebodo nikoli več. In ja, megane 2 in ogromno ostalih renaultov ima blatnike ipd... plastične. Brez šale :)

lp, Aleš.
Slika

Uporabniški avatar
cuteboy1988
Novinec

Napisal/-a cuteboy1988 So feb 28, 2009 3:23 pm

kolikor vem se plastika dodatno kupi, če misliš črne robe, ker moj ma sam pleh, nikjer plastike

Uporabniški avatar
AudiBoy
Poznavalec foruma

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a AudiBoy So feb 28, 2009 4:17 pm

cuteboy1988 je napisal/-a:kolikor vem se plastika dodatno kupi, če misliš črne robe, ker moj ma sam pleh, nikjer plastike

Med sprednjimi vrati in sprednjo lucjio? Ce pa ze ni plastika, se pa upogiba kot plastika.

smo ze off..
[size=75]Volvo. For life.[/size]

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 So feb 28, 2009 5:31 pm

renault ima plastične prednje blatnike od letnika 98 naprej, mislim da je začel to z Cliotom 2, isto uporabil na facelift Meganu (99-2003) in potem vse naprej.
Novejši avtomobili so večinoma plastični, laguna (01 dalje)ima plastične tudi boke, espace ima komplet plastično stran (blatnik,vrata,bok), medtem ko cenejša vozila še uporabljajo kovino(twingo.)
Na vseh omenjenih vozilih so pragovi jekleni.

LP pa sorry za offtopic

Kar se pa tiče Mazde sem pa že povedal mnenje...go for it :)

Uporabniški avatar
AudiBoy
Poznavalec foruma

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a AudiBoy So feb 28, 2009 6:17 pm

Bose, Bose,.. :wink:
[size=75]Volvo. For life.[/size]

Uporabniški avatar
cuteboy1988
Novinec

Napisal/-a cuteboy1988 So feb 28, 2009 6:58 pm

GiGi1985 je napisal/-a:renault ima plastične prednje blatnike od letnika 98 naprej, mislim da je začel to z Cliotom 2, isto uporabil na facelift Meganu (99-2003) in potem vse naprej.
Novejši avtomobili so večinoma plastični, laguna (01 dalje)ima plastične tudi boke, espace ima komplet plastično stran (blatnik,vrata,bok), medtem ko cenejša vozila še uporabljajo kovino(twingo.)

LP pa sorry za offtopic

aja, no pol pa čudn da plastika rjavi :?: :!: :D

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Napisal/-a TOYOTA So feb 28, 2009 8:41 pm

OT..kaj pa je to čudno, saj ima veliko cliov plastične blatnike.....

mazda je vsekakor vredna svojega denarja :lol:

Uporabniški avatar
graal
Novinec

Kraj: Štajerska

Napisal/-a graal So feb 28, 2009 10:24 pm

GiGi1985 je napisal/-a:renault ima plastične prednje blatnike od letnika 98 naprej, mislim da je začel to z Cliotom 2, isto uporabil na facelift Meganu (99-2003) in potem vse naprej.

LP pa sorry za offtopic

pokaži mi kjer na renoju plastični del rjavi? tvoj megane (če se ne motim ga imaš) je še iz pleha....

lp, aleš.
Slika

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Napisal/-a GiGi1985 Ne mar 01, 2009 12:59 pm

Ej, pa ti se norčuješ iz svoje nevednosti ali kaj? če misliš pametovat se prvo pozanimaj, potem pa piši no :roll:
Vem pa da imaš megana coupeja , kateri, če je letnik 96-99 ima blatnike iz PLEHA, od letnika 99 (facelift) pa vse naprej pa PLASTIČNE! Štekaš ? :D jao no....

Uporabniški avatar
cuteboy1988
Novinec

Napisal/-a cuteboy1988 Ne mar 01, 2009 4:47 pm

GiGi1985 je napisal/-a:

Ej, pa ti se norčuješ iz svoje nevednosti ali kaj? če misliš pametovat se prvo pozanimaj, potem pa piši no :roll:
Vem pa da imaš megana coupeja , kateri, če je letnik 96-99 ima blatnike iz PLEHA, od letnika 99 (facelift) pa vse naprej pa PLASTIČNE! Štekaš ? :D jao no....

ja, sej stari majo iz pleha, za nove pa nevem ker me ne interesirajo (vesoljci) :D

Andriy
Novinec

Napisal/-a Andriy Sr apr 08, 2009 9:53 am

Pozdravljeni

Kar nekaj česa je že minilo od kar sem odprl temo ter debato o Mazdi.

Bil sem že čisto prepričan v to da bom kupil Mazdo 6 limuzina 5-vrat (prejšnji model), vse na tem avtu mi je všeč ter zadovoljuje mojim potrebam.

Od nakupa me odvrača to rjavenje karoserije, dve sem si ogledal in pri obeh našel probleme s karoserijo, obe sta bili letnik 2004.

Še nekaj slikc:
http://www.mazda-si.net/index.php?act=A ... st&id=9070
http://www.mazda-si.net/index.php?act=A ... st&id=9071
http://www.mazda-si.net/index.php?act=A ... st&id=9073
http://www.mazda-si.net/index.php?act=A ... st&id=9074

Sedaj mi prosil vse ki vedo kako je z uveljavljanjem garancije na pooblaščenem servisu glede karoserije, ali mora biti avto redno servisiran ali ne da lahko uveljavljaš garancijo.

Zanima me tudi kako se to razlikuje od letnika izdelave ali so novejši modeli boljši glede tega ali ne?

Za odgovore že vnaprej hvala

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Sr apr 08, 2009 10:02 am

Jaz OSEBNO nebi kupil avta ki ima hibo, da rjavi. Saj nismo leta 75 madona. Še tiste si z dinitrolom pošprical je bil mir ne pa leta 2000 +.

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Napisal/-a GiGi1985 Pe apr 10, 2009 5:03 pm

xandrej je napisal/-a:Jaz OSEBNO nebi kupil avta ki ima hibo, da rjavi. Saj nismo leta 75 madona. Še tiste si z dinitrolom pošprical je bil mir ne pa leta 2000 +.

Daj pojdi jokat kam drugam no.

Andriy, obe sta letnik 2004 kar pomeni, da so imele težave z rjavenjem. Kako je z garancijo če nimaš potrjene servisne knjige nevem, upam, da ti bo znal kdo konkretno odgovorit. Sklepam da ne, ker če bi, potem bi ja lastnik menda peljal avto na servis, saj to brezplačno uredijo :?:

Moje mnenje je, da se izogni tega letnika, glej nad 2005 ali pod 2004, razen če najdeš 2004 ki je brez rje ali pa z komplet potrjeno servisno knjigo in kupljen v Sloveniji ;)

lp

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 Po apr 13, 2009 11:57 am

Avto star dobre štiri leta pa že luknje :shock: .... BTW... kaj ne krije to še garancija?

Andriy
Novinec

Napisal/-a Andriy Po apr 13, 2009 4:09 pm

pugi405 je napisal/-a:Avto star dobre štiri leta pa že luknje :shock: .... BTW... kaj ne krije to še garancija?

Rja pri teh mazdah je površinska se pravi ne gre za prerjavenje oz.luknje. Na mazdinih servisih ti to površinsko rjo popravijo brezplačno.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 To apr 14, 2009 12:16 pm

GiGi1985 je napisal/-a:
Moje mnenje je, da se izogni tega letnika, glej nad 2005 ali pod 2004, razen če najdeš 2004 ki je brez rje ali pa z komplet potrjeno servisno knjigo in kupljen v Sloveniji ;)

lp

Tudi pod 2004 rjavijo. Imel sem letnik 2002 in podobna zgodba... Je pa dejstvo, da ti to brez problema odpravijo v garancijski dobi, ki je 12 let na pločevino.

So se pa menda izboljšale zadeve s faceliftom, se pravi letniki 2005 in 2006. ;)
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing To apr 14, 2009 12:21 pm

Polo78 je napisal/-a:
GiGi1985 je napisal/-a:

lp

Tudi pod 2004 rjavijo. Imel sem letnik 2002 in podobna zgodba... Je pa dejstvo, da ti to brez problema odpravijo v garancijski dobi, ki je 12 let na pločevino.

So se pa menda izboljšale zadeve s faceliftom, se pravi letniki 2005 in 2006. ;)

Kolikor vem rjavenje in 12 let garancije na prerjavenje ni isto.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 To apr 14, 2009 1:43 pm

Sigurno da ni isto, ampak pri Mazdi ti za razliko od nekaterih drugih firm priznajo tudi, če gre samo za površinsko rjo. Drugje se pa dobesedno držijo besede "prerjavenje" - kar pomeni da mora nastat luknja v plehu.
Antiznačkar po prepričanju

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej To apr 14, 2009 3:06 pm

GiGi1985 je napisal/-a:
xandrej je napisal/-a:Jaz OSEBNO nebi kupil avta ki ima hibo, da rjavi. Saj nismo leta 75 madona. Še tiste si z dinitrolom pošprical je bil mir ne pa leta 2000 +.

Daj pojdi jokat kam drugam no.

Andriy, obe sta letnik 2004 kar pomeni, da so imele težave z rjavenjem. Kako je z garancijo če nimaš potrjene servisne knjige nevem, upam, da ti bo znal kdo konkretno odgovorit. Sklepam da ne, ker če bi, potem bi ja lastnik menda peljal avto na servis, saj to brezplačno uredijo :?:

lp

Prvo se skregaš z mano pol pa sam sabo... Jao majster... Svaka ti čast.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov