Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
timm
Novinec

Napisal/-a timm Če jan 15, 2009 9:11 pm

shaggx je napisal/-a:
NoFX je napisal/-a:
scoop je napisal/-a:Ce ne, bomo pa uporabniki foruma pljunli nekaj denarja za mamo samohranilko... ;)

Ženska sprašuje za nasvet kakšen avto naj kupi.... saj ne prosi za denar :roll:

--------

Volvo je res varen ampak je drag za vzdrževanje (ne me napadat, ker ga imamo v družini in pišem iz izkušenj).

Moj predlog je kakšen karavan bencinar (laguna, vectra, astra, marea, xsara, 406ka)

Glede varnosti pa glej, da ima vsaj ABS in dobre gume

maree so dost žejne kaj pa kak passat? od letnika 97 naprej?

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2532289&show=

Koliko je pa kaj poraba takega Passat-a ˝shaggx˝? Nisem pristaš nemcev ampak mi je tale pa zanimiv.

Uporabniški avatar
comfortably numb
Novinec

Napisal/-a comfortably numb Če jan 15, 2009 9:42 pm

lumpii je napisal/-a:
comfortably numb je napisal/-a:
lumpii je napisal/-a:
lumpii je napisal/-a:Jaz priporočam Renault Clio 1.4 RT z 5 vratmi. letnik 2000 ai 2001.

Avto ima 2 X Airbag, servo volan po višini, daljinsko centralno zaklepanje.....

Poraba je dobrih 6 litrov na 100km.
Registracija ugodna ker ima avto 55KW ( razred do 60KW)

Motorji delajo krepkih 250.000 brez težav. Imel sem možnost videti tudi take z 300.000 in več.

Avto je treba le dobiti od 1. lastnika, v 1. barvi, nekaramboliranega in redno servisiranega z potrjeno servisno in potrdili oz. računi.
Prevoženih npr do 120.000 z že opravljenim velikim servisom.....

Dejansko poceni vzdrževanje ipd.
Ne kupuj stare kripe, dizle in podobno. Dizel pozimi izredno dolgo rabi da ogreje kabino. Servisi so dražji.
Volvo, sab, mercedes ipd kar folk piše je adijo pamet. Če misliš avto servisirat vsak mesec pa kar v nakup.
Hjundaj je pa tudi poden od avta kljub 2002 letniku. ( cenena notranjost ipd, je pa res da ni okvar).
Servis za Cliota te pride približno 100€ z delom vred.....
Renault Clio je varen avto pa naj reče kar kdor koli če.
V svojem cajtu ( 2000) je bil v varnosti en najboljših ).

Clio ni avto...smo imeli doma 3, to je lahko samo nadomestek kolesa. kako lahko pluvaš čez vse ostalo ponujaš pa enega najmanjših avtov, in pa v svojem razredu še dragega.

Da slišim zakaj ste imeli doma 3 take avtomobile?????
Zato ker so poceni, mala poraba, nizi stroški vzdrževanja in registracije.
Ženska rabi ziher avto, brez problemov, da zjutraj zmeraj vžge, ne porabi veliko.....
Kaj ji ponujate razne večje avte, ki so zreli za večje servise in ravnokar se bodo pričele težave.........
Aja pa še povej kaj ti voziš? Verjetn kolo :lol: ker nimaš za nadomestek al kako že ti praviš cliotu :lol:

To mat kupuje, ker je pač "navajena" in še z vsakim je imela problema, da ne govorim da ima sodelavec ob vsakem dežju bazen v avtu, kompletno elektriko zjebano...clioti so šalabajzersko narejeni, če že s puntom primerjam je veliko boljši pa čeprav ittalijan. Poraba je bila nižja pri Puntu, deli tudi, pa za spremembo ni puščal olja, in ni rjavel po celi strani po petih letih...tolk o Cliu. Ampak folk ga pač kupuje ker je kao slovenski.

Sicer pa ne vem kje je problem sam sem jih predlag par variant, ti zaveden renojaš pa zgolj Clia, ker je vse ostalo krš, pa kje ti živiš, poglej si lagune, Espace, saj jih imajo ljudje 60% časa na servisih.

Jaz ne povdarjam kaj vozim ni niti pomembno zato tudi ne simpatiziram samo z eno znamko ali celo modelom, kupim tisto kar je trenutno v najboljšem razmerju med ceno/opremo/ekonomičnostjo in me boli k... kaj piše na havbi ali pa kake barve je.

Lp

Kama
Novinec

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Kama Če jan 15, 2009 9:47 pm

Kaj čm bit še jst pameten? Ja, s tujim k.. je lahko po koprivah, OK, vseeno.
Kupi avto, ki ti je všeč, ti leži (obvezno poskusna vožnja-tudi po AC), imej zraven mehanika. Predvidevam, da rabiš 5 vrat torej (hatchback ali liftback), karavani-no, ja, običajno je to bolj obrtniška varianta povezana z večjimi obremenitvami. Preveri za ISO vpetja na zadnji klopi (otroški sedež). Da se zadeva kam premakne med 75 in 110 KS, torej 1,2-1,6l, moja preferenca so pač japonci. Glede na cene goriva in porabo po mestu, bencinar. Tisto vožnjo na morje pa že človek preboli. Klima, vsaj 2 zračni vreči, ABS, servisna knjižica ustrezno izpolnjena (ujemanje podatkov) in to je to. Če gledaš čez 100.000 km prevoženih, opravljen velik servis. Pa brskat po netu za kako priložnost.
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2531680&show=
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2494076&show=
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2539368&show=
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2529239&show= (no, tale je pa super)
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2522135&show=
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2532989&show= (mal izven limita)

Pa velik sreče pri nakupu!

ellena
Nov uporabnik

Napisal/-a ellena Če jan 15, 2009 10:02 pm

Zdej mi je pa res skor vsak predlagu po eno znamko avta in sem še bolj zmedena.. :EE
Nekdo je omenjal enoprostorca,kje pa,za naju 2 je to preveč, Clio odpade,je mela kolegica nesrečo in je rekla da je čisto sranje,zdaj ima toyoto,Opli, do njih sem skeptična, ker razen tega da jih je pač velik in da so deli, nisem nič posebnega slišala, Mitsubishi je pa Japonc, zna bit zanimiv, Hyundai se mi je pa zameru k je tok slab glede varnosti da odpade,čeprav sem na cesti gledala sam še njih in govorila da me osvajajo in ga morm kupit. Evo moje mnenje je tako, vi pa pokomentirajte prosim: po oglasih bom gledala na Mazde (323, še katere?), Golf 3, in Seate-sam a karavan se mi ne splača ,če je bencinar,če se dizli ne pržigajo ko je mrzlo ,a Honde tud? Kaj je kej dobrga na fordih,se ne kvarjo pogosto, pa Škode bom tud gledala. Toyote so pa letniki 96-99 ful predragi...Pa da bodo mel največ 150kkm,a je v redu?

ellena
Nov uporabnik

Napisal/-a ellena Če jan 15, 2009 10:10 pm

Kama hvala ti! No, taki avtučki po taki ceni so mi dobri,super!

Kama
Novinec

Napisal/-a Kama Če jan 15, 2009 10:19 pm

A rabiš tolk placa za enga karavana? Podreš del zadnje (deljive) klopi, pa je. Zdej vem, da bodo dizelaši skočil name, sam za moje znanje so servisi za dizle dražji, motorji, ki jih pa dobiš v tvojem cenovnem razredu pa starejše generacije, vprašanje turbine, če je-bolj glasni in manj zmogljivi (večja kubikaža posledično) ter verjetno z bistveno več kilometri kot bencinarji.

Uporabniški avatar
lumpii
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lumpii Če jan 15, 2009 10:22 pm

lumpii je napisal/-a:
lumpii je napisal/-a:
lumpii je napisal/-a:Jaz priporočam Renault Clio 1.4 RT z 5 vratmi. letnik 2000 ai 2001.

Motorji delajo krepkih 250.000 brez težav. Imel sem možnost videti tudi take z 300.000 in več.

Avto je treba le dobiti od 1. lastnika, v 1. barvi, nekaramboliranega in redno servisiranega z potrjeno servisno in potrdili oz. računi.

Ne kupuj stare kripe, dizle in podobno. Dizel pozimi izredno dolgo rabi da ogreje kabino. Servisi so dražji.
Volvo, sab, mercedes ipd kar folk piše je adijo pamet. Če misliš avto servisirat vsak mesec pa kar v nakup.
Hjundaj je pa tudi poden od avta kljub 2002 letniku. ( cenena notranjost ipd, je pa res da ni okvar).

Clio ni avto...smo imeli doma 3, to je lahko samo nadomestek kolesa. kako lahko pluvaš čez vse ostalo ponujaš pa enega najmanjših avtov, in pa v svojem razredu še dragega.

Ženska rabi ziher avto, brez problemov, da zjutraj zmeraj vžge, ne porabi veliko.....
Kaj ji ponujate razne večje avte, ki so zreli za večje servise in ravnokar se bodo pričele težave.........
Aja pa še povej kaj ti voziš? Verjetn kolo :lol: ker nimaš za nadomestek al kako že ti praviš cliotu :lol:

To mat kupuje, ker je pač "navajena" in še z vsakim je imela problema, da ne govorim da ima sodelavec ob vsakem dežju bazen v avtu, kompletno elektriko zjebano...clioti so šalabajzersko narejeni, če že s puntom primerjam je veliko boljši pa čeprav ittalijan. Poraba je bila nižja pri Puntu, deli tudi, pa za spremembo ni puščal olja, in ni rjavel po celi strani po petih letih...tolk o Cliu. Ampak folk ga pač kupuje ker je kao slovenski.

Sicer pa ne vem kje je problem sam sem jih predlag par variant, ti zaveden renojaš pa zgolj Clia, ker je vse ostalo krš, pa kje ti živiš, poglej si lagune, Espace, saj jih imajo ljudje 60% časa na servisih.

Jaz ne povdarjam kaj vozim ni niti pomembno zato tudi ne simpatiziram samo z eno znamko ali celo modelom, kupim tisto kar je trenutno v najboljšem razmerju med ceno/opremo/ekonomičnostjo in me boli k... kaj piše na havbi ali pa kake barve je.

Lp

Jaz vozim renoje že 15 let in morm rečt le dobre stvari.
Sedaj imam že drugega dizla. Pa še Laguna je povrhu.
Do sedaj le redni servisi. Avto ima 98kkm in ni še nič konkretnega crknilo.
Na avtu so še 1 bremze ipd....
Nobenih težav.

Kje pa ti vidiš ljudi ki imajo npr v 5 letih 3 leta renoja na servisu pa ne vem!!!!
Pa kwa je s tabo, ni zadeva iz putra narjena!!!
E60 525dA M-Optic, 2005

Uporabniški avatar
shaggx
Stalni uporabnik

Napisal/-a shaggx Če jan 15, 2009 10:23 pm

timm je napisal/-a:
shaggx je napisal/-a:
NoFX je napisal/-a:
scoop je napisal/-a:Ce ne, bomo pa uporabniki foruma pljunli nekaj denarja za mamo samohranilko... ;)

Ženska sprašuje za nasvet kakšen avto naj kupi.... saj ne prosi za denar :roll:

--------

Volvo je res varen ampak je drag za vzdrževanje (ne me napadat, ker ga imamo v družini in pišem iz izkušenj).

Moj predlog je kakšen karavan bencinar (laguna, vectra, astra, marea, xsara, 406ka)

Glede varnosti pa glej, da ima vsaj ABS in dobre gume

maree so dost žejne kaj pa kak passat? od letnika 97 naprej?

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2532289&show=

Koliko je pa kaj poraba takega Passat-a ˝shaggx˝? Nisem pristaš nemcev ampak mi je tale pa zanimiv.

1.9 tdi pd mašina je prišla tud na 6 na relaciji. drugače pa kombinirano 7
razen če potovalni računalnik kaže ...
aa naš je biu 115konjski
nevem pa ali šibkejše različice pijejo kaj manj

avto je zanesljiv če je redno servisiran in ni imel nekih problemov nikoli

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Če jan 15, 2009 10:23 pm

dobr zadel kama..
loh bi pač še drugi, ki ste pristaši neki znamki lepo realno povedali pozitivne in negativne izkušnje in prilepili linke.
1.9TDI (seat,volkswagen,audi)motorji dvomim, da tako slabo vžigajo. no vsaj meni niso do danes. nasprotno pa mi je 1.9dci od megana 2002 znal zakašljat ob res hladnih nočeh.. se je pa zato odkupil z manj traktorskim zvokom.
sicer pa ti ne priporočam dizlov. premalo relacij delaš, tvegaš pa preveč komplikacij z vzdrževanjem..

Uporabniški avatar
lumpii
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lumpii Če jan 15, 2009 10:25 pm

Kama je napisal/-a:Kaj čm bit še jst pameten? Ja, s tujim k.. je lahko po koprivah, OK, vseeno.
Kupi avto, ki ti je všeč, ti leži (obvezno poskusna vožnja-tudi po AC), imej zraven mehanika. Predvidevam, da rabiš 5 vrat torej (hatchback ali liftback), karavani-no, ja, običajno je to bolj obrtniška varianta povezana z večjimi obremenitvami. Preveri za ISO vpetja na zadnji klopi (otroški sedež). Da se zadeva kam premakne med 75 in 110 KS, torej 1,2-1,6l, moja preferenca so pač japonci. Glede na cene goriva in porabo po mestu, bencinar. Tisto vožnjo na morje pa že človek preboli. Klima, vsaj 2 zračni vreči, ABS, servisna knjižica ustrezno izpolnjena (ujemanje podatkov) in to je to. Če gledaš čez 100.000 km prevoženih, opravljen velik servis. Pa brskat po netu za kako priložnost.
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2531680&show=
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2494076&show=
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2539368&show=
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2529239&show= (no, tale je pa super)
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2522135&show=
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2532989&show= (mal izven limita)

Pa velik sreče pri nakupu!

Mazdo - ki si jo označil z super je imel kolega.
Non stop neko sranje z elektriko. Pol za lambdo je dal 270€. Porabo je imel od 8-11 litrov, lepe normalne vožnje, če ga je stiskal tudi 13 in več......kaj je tle dobrega.
Komaj se jo je rešil.

Sicer pravijo da so pa Honde najboljše, samo je pa vpreašljiva varnost do letnika 2000.
Tojota je Ok.
E60 525dA M-Optic, 2005

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Če jan 15, 2009 10:32 pm

Kama je napisal/-a:A rabiš tolk placa za enga karavana? Podreš del zadnje (deljive) klopi, pa je. Zdej vem, da bodo dizelaši skočil name, sam za moje znanje so servisi za dizle dražji, motorji, ki jih pa dobiš v tvojem cenovnem razredu pa starejše generacije, vprašanje turbine, če je-bolj glasni in manj zmogljivi (večja kubikaža posledično) ter verjetno z bistveno več kilometri kot bencinarji.

To je bilo že veliko predebatirano. Servisi za dizle niso nič dražji. Drago zna biti edino, če gre npr. pumpa, turbina...drugače pri servisah je malo razlike - neopazno.

Nevem no, moj glas gre k Accentu 1.3 ali 1.5 (zavarovanje isto plačaš) - glej moj link zgoraj v predzadnjem postu. Zakaj: največ avta za ta denar, letnik 2002, oprema je vsa (klima, ABS, air bag...)...

LP

JINX_M
Nov uporabnik

Napisal/-a JINX_M Če jan 15, 2009 10:48 pm

Prav enoprostorci so manjši (krajši) od karavanou. Renault scenic je po doužini enak meganu, razlika je samo, da ima večji prtljažnik, ki ima ravno nakladalno dno. Po praktičnosti enoprostorec definitivno zmaga. Enoprostorca ti ne vsiljujem, to je samo moje mnenje.

Uporabniški avatar
comfortably numb
Novinec

Napisal/-a comfortably numb Če jan 15, 2009 10:48 pm

lumpii je napisal/-a:
lumpii je napisal/-a:
lumpii je napisal/-a:

Lp

Jaz vozim renoje že 15 let in morm rečt le dobre stvari.
Sedaj imam že drugega dizla. Pa še Laguna je povrhu.
Do sedaj le redni servisi. Avto ima 98kkm in ni še nič konkretnega crknilo.
Na avtu so še 1 bremze ipd....
Nobenih težav.

Kje pa ti vidiš ljudi ki imajo npr v 5 letih 3 leta renoja na servisu pa ne vem!!!!
Pa kwa je s tabo, ni zadeva iz putra narjena!!!

Žal poznam dosti ljudi ki imajo probleme z renoji (v bistvu vse kateri so jih imeli so šli na kaj drugega), tisto o 60% procentih je bil sarkazem... :lol:
Sicer pa če voziš že skozi renoje kako si lahko kompetenten za podajo ocene o znamki ali avtu? Če drugega še probal nisi.

Uporabniški avatar
comfortably numb
Novinec

Napisal/-a comfortably numb Če jan 15, 2009 10:53 pm

Če že vsi toliko o porabi, naša Xsara pije komaj malo čez sedem litrov, ker vsi ostali kakor tu pišete pijejo več. S tem da skozi lavfa klima in pol vožnje po mestu.

Ti ni všeč? Če dobiš še kako s faceliftom in Exclusive opremo za kakih par sto e več tudi nakup za premislit.

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2131518&show=

Lp

Uporabniški avatar
AudiBoy
Poznavalec foruma

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a AudiBoy Če jan 15, 2009 10:54 pm

[size=75]Volvo. For life.[/size]

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Pe jan 16, 2009 12:54 am

Dajte bit resni, no. Skoraj 300000 km, po možnosti še prevrtenih. Vzdrževanje (popravila) bo pa plačeval kdo?

Xsara ali Fabia, Octavia (lahko karavan vse troje) in primerljivi avti so najbolj OK možnosti. Golf 3 za isto ceno je starejši z več km, ima manj opreme in je manj udoben.

Če boš kupovala avto z vsaj dvema airbagoma, mora avto obvezno imet možnost izključitve sovoznikovega airbaga, saj boš kot samohranilka verjetno največkrat v avtu sama z otrokom in ga boš verjetno vozila spredaj, seveda obrnjenega nazaj. V primeru že lažje nesreče sovoznikov airbag lahko zelo poškoduje otroka, zato je možnost izključitve le-tega zelo pomembna. Vse avte brez tega enostavno odpiši.

Kama
Novinec

Napisal/-a Kama Pe jan 16, 2009 7:03 am

Ecola, take informacije, kot jo je dal lumpii, so zlata vredne. Če se le da zvrtat zgodovino avtomobila. (Sam da ne lažeš, pa da pol ti avto spelješ :ne :-P ). Moj kolega je imel ravno tako 323, zadovoljem, preden jo je prodal naklepal 185 000km. Drugi kupil rabljeno trojko, Mazdo-čeprav bi raj BMW-ja, tudi brez slabe besede. Očitno kakor naletiš. Po statistikah ADAC-a, pa je tak nalet manj verjeten pri japoncih. Glede diezlov pa tako, načeloma servis ni nič dražji. Moja napaka v izrazoslovju. So pa popravila. Ob današnjem vrednotenju diezlov dobit diezla v omenjenem cenovnem razredu, mora biti in star in zvožen. Prvo pomeni manj zmogljiv, glasen motor ter slabšo varnostno opremo, drugo pa povečano verjetnost večjih popravil, kot zapisano, turbina, črpalka, tudi amortizerji. Zapisano velja načeloma, razen če ne ujagaš prilike.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Pe jan 16, 2009 7:23 am

Žumi
Nov uporabnik

Napisal/-a Žumi Pe jan 16, 2009 9:06 am

kar subaru imprezo! kuj!! pa tko naj ma saj 400 konj :D:D

Uporabniški avatar
berlonso
Uporabnik

Napisal/-a berlonso Pe jan 16, 2009 9:13 am

ta Fabia zgleda zelo uredi, edino pazi da ni glih pred velikim servisom.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov