Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
berlonso
Uporabnik

Napisal/-a berlonso To feb 10, 2009 12:45 pm

dobro ti je to uspelo čestitam. upam da boš z avtom zelo zadovoljen!

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 To feb 10, 2009 1:22 pm

Kaj to bo po naročilu, glede na to, da boš moral čakat?

Sicer pa čestitke za dober nakup. Ko ga dobiš, ga pa le predstavi v galeriji. :D
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
brett
Novinec

Napisal/-a brett To feb 10, 2009 1:35 pm

Da! To bo po naročilu. Čakalna doba 8 - 10 tednov.

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- To feb 10, 2009 1:54 pm

brett je napisal/-a:VW Golf 1.4 TSI (122KM, 6. stop. ročni) Comfortline s 4 vrati.

Dodatna oprema pa sledeča:
- Barva: kovinska
- Oblazinjenje/Armature: Merlin/Scout / latte macchiato
- Klimatska naprava Climatronic
- Radio RCD 510 MP3 (TFT zaslon+8 zvočnikov+reža za SD kartice+6x izmenjevalec CD+ pa še nekaj)
- Paket opreme Komfort (alarm. naprava, senz. za dež, ogrev. pralne šobe, pralne šobe za luči, vklop vseh luči ob vhod/izhod, zatmnitev vzrat. ogledala, ogrevani sedeži, indikator nivoja pralne tek.)
- Brez oznake motorja in modela

Čestitke! ;)

Res lepo opremo si izbral (oziroma vse tisto, kar avto še potrebuje in bi tudi sam izbral iz seznama dodatne opreme). Predvsem pa pohvalno, da si se na koncu odločil za RCD 510...tega sigurno ne boš obžaloval! ;)
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

Uporabniški avatar
Sarge
Novinec

Napisal/-a Sarge To feb 10, 2009 2:02 pm

Dobr popusti si dobil, samo vseeno to drago.

Za 19-20k € bi se dalo dobit Megana 1.9dci 130 in privilege opremo(sepravi najboljšo), ki ima usnje, ksenon itd itd. Vse razn navigacije.

Ampak ok, tvoja odločitev.
Slika
Vive Le Sport!

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To feb 10, 2009 2:29 pm

OK izbor. Do naslednjega tedna pa vseeno lahko pogledaš še, če imajo kje na zalogi Highline s solidnim popustom.

CHAN je napisal/-a:Predlagam, da pogledaš, če ima kakšen trgovec v Sloveniji omenjeni avto na zalogi - avto z zaloge bolj žuli prodajalca, kot pa če gre za naročilo v tovarno. Osebno bi definitivno vzel opremo highline - ne bo ti žal.

geronimo
Nov uporabnik

Napisal/-a geronimo To feb 10, 2009 3:51 pm

Glede na stran kjer lahko vidiš zalogo ima Porsche Ljubljana na zalogi bel 4 vratni 1.4TSI 160KM Hihgline plus RCD510 in climatronic za EUR 21.590,78, če dobiš enak popust razlika v ceni ni velika.

roomeo
Stalni uporabnik

Napisal/-a roomeo To feb 10, 2009 5:14 pm

Kar v redu ponudba. Brez dvoma vzemi.
Sam bi pa počakal na dizla 1.6 ;)

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply To feb 10, 2009 6:12 pm

Ali misliš na 1.6 TDI 90KM? Tudi ta ne bo poceni!

roomeo
Stalni uporabnik

Napisal/-a roomeo To feb 10, 2009 6:50 pm

simply je napisal/-a:Ali misliš na 1.6 TDI 90KM? Tudi ta ne bo poceni!

Sigurno pa bolj od 2.0 81 kw.

Uporabniški avatar
cuteboy1988
Novinec

Napisal/-a cuteboy1988 To feb 10, 2009 8:45 pm

Po moje bolje da uzameš vw golfa ker je svež model in tudi ko ga boš nekoč prodajal, neboš dosti zgubil kar je tudi prednost :!: :!:

Uporabniški avatar
sejjaretun
Uporabnik

Kraj: Wien

Napisal/-a sejjaretun To feb 10, 2009 9:02 pm

Sarge je napisal/-a:Dobr popusti si dobil, samo vseeno to drago.

Za 19-20k € bi se dalo dobit Megana 1.9dci 130 in privilege opremo(sepravi najboljšo), ki ima usnje, ksenon itd itd. Vse razn navigacije.

clovek enostavno noce renoja,naslov teme ti pove kaj pride v ozji izbor.raje dam se 1000e na tisto ceno kot pa renoja da kupim,pa to ni le moje razmisljanje.

on: dobra ponudba,zaaraj ga in srecno!

Uporabniški avatar
Sarge
Novinec

Napisal/-a Sarge To feb 10, 2009 9:19 pm

sejjaretun je napisal/-a:

clovek enostavno noce renoja,naslov teme ti pove kaj pride v ozji izbor.raje dam se 1000e na tisto ceno kot pa renoja da kupim,pa to ni le moje razmisljanje.

Jaz pa rajši dam isti dnar, pa dobim full opremo in boljši motor. Zanimivo kako eni sploh ne razmišljate z glavo, ampak vam gre samo za znamko. Če bi biu Porsche za 20k evrov in bi bil 10x slabši od Golfa, bi ga ti kupo potem?

Svašta.
Slika
Vive Le Sport!

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic To feb 10, 2009 9:26 pm

Dalo bi se dobit, ampak to ne bi bil golf. In človek pač želi golfa...

az pa rajši dam isti dnar, pa dobim full opremo in boljši motor. Zanimivo kako eni sploh ne razmišljate z glavo, ampak vam gre samo za znamko.
Pa kaj to tebe briga? Tip bo plačal s svojim denarjem, ne s tvojim.
Zadnjič spremenil sonic, dne To feb 10, 2009 9:28 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
sejjaretun
Uporabnik

Napisal/-a sejjaretun To feb 10, 2009 9:27 pm

ne,v tem primeru bi porscheja kupil za 20k.ne gre se mi za znamko,sam osebno renoja z vw ne morem primerjat:

morda ti nekaj pove to,da sta porsche pa vw nekako povezana,ce ves na kaj mislim ;)

Uporabniški avatar
Sarge
Novinec

Napisal/-a Sarge To feb 10, 2009 9:41 pm

Ja itak ne, VW je 10x nad Renaultom. Golfa se sploh neda primerjat z Meganom, Golf je 300 svetlobnih lep po vsem pred Meganom. Megane zgleda znotraj kot plastika na igrački iz vse po 199sit. Passat pred Laguno tudi.
Slika
Vive Le Sport!

Uporabniški avatar
sejjaretun
Uporabnik

Napisal/-a sejjaretun To feb 10, 2009 9:47 pm

Sarge je napisal/-a:Ja itak ne, VW je 10x nad Renaultom. Golfa se sploh neda primerjat z Meganom, Golf je 300 svetlobnih lep po vsem pred Meganom. Megane zgleda znotraj kot plastika na igrački iz vse po 199sit. Passat pred Laguno tudi.

sej vem,resnica boli... :lol: malo heca

dej no kaj se razburjas,oprosti ce sem te uzalil.se mi neda tepsti s telimi posti
:)

roomeo
Stalni uporabnik

Napisal/-a roomeo To feb 10, 2009 9:48 pm

Dajta no..nehajta z off topici! :!: :roll:

Uporabniški avatar
brett
Novinec

Napisal/-a brett To feb 10, 2009 10:04 pm

Nekateri ste pisali, da bi raje dizelna vzel, ali pa TSI 160KM. Prvega ne rabim, ker naredim letno cca. 15 tisočakov, drugega pa ne, ker ne potrebujem zverine in za podiranje hitrostnih rekordov. Rabim soliden motor, ki ima uglajen tek, dobra prestavna razmerja, dober navor, pospeške take, da lahk brez skrbi prehitim avtošolo ali šleparja, ipd. Obenem pa da je udoben, prostoren in varen in tudi varčen.
Nekateri ste omenili Highline (je bil v igri) in nek konkreten avto, ki ga imajo na Porsceheju. Problem je v tem da nima paketa opreme Komfort (tu je pa kar nekaj dobrih "igračk", ki jih 99% teh vozil nima v opremi in so trenutno na zalogi) in je bele barve. Take barve pa iz osebnih razlogov ne maram. Izbira je bila vedno med temno modrim in črnim. Pač želim specifično opremo in od nej ne odstopam. Če ga je potrebno naročiti, ga bom pa naročil in za to plačal več.

Kar se tiče Renaulta Megana, ker vidim da spet kreg nastaja. Meni pač ta avto ne leži. Imeli smo Cliota in sem bil izredno razočaran-to je kot prvo. Kot drugo-za foro sem se vsedel in peljal s novim Meganom (bencinar, višji razred opreme-privilege). Ni švoh-daleč od tega. Je pa manj prostoren od golfa v sami kabini, motor je požrešnejši, glasnejši in manj učinkovit od VW 1.4TSI (122KM). Za povrh pa ni tako udoben in je roko na srce po otipu, občutku in vsem skupaj za golfom. Je soliden, ni kaj. Je pa vseeno za golfom. Je pred Toyoto Aurisom, po drugi strani pa mi je tudi Ford Focus deloval boljše kot Megan. Te avtomobile sem sprobal.

Naj omenim še to, da imata dva kolega Lagune (eden limuzino, drugi karavana) prejšnje generacije. In sta se oba peljala z novim golfom. In ne moreta verjeti, da je to res tisti (nekdaj) "trdi" nemec. Bila sta navdušena nad njim. Pa sta pristna renojevca.Megan pa ju je razočaral, medtem ko nova laguna jima je zelo ok. Oba sta mi rekla, da bi na mojem mestu vzela golfa in ne megana, pa čeprav ima golf višjo ceno. Tudi to nekaj pove.

Pa še za konec: megan je bolj fotogeničen na slikah od golfa. Ta sploh ni in je pod določenim kotom celo meni grd. Ampak ko pa ga vidiš v živo je pa slika popoloma obratna. To priznava tudi velika večina oseb s katerimi sem govoril. Megan pa v živo ne izgleda nič posebnega.
Naj povem, da mi je golf 5. generacije res grd. Zunaj in znotraj. In ga ne bi imel za nič na svetu, če gledam z oblikovnega stališča (kot nek jajček na štirih kolesih). Ampak ta šestica pa je povsem nekaj drugega. Pa naj kdorkoli reče, da sta si podobna in da se ju lahko na cesti zamenja. Hehe-to je čisto budalenje, če se grdo izrazim. Res ni revolucija, je pa očitna evolucija. Znotraj pa sploh.

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR To feb 10, 2009 10:06 pm

Od Comforta je pa uporabna sam alarmna naprava, ostalo je pol k. vredno..
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov