pskoda je napisal/-a:Jaz nočem bit nesramen, mogoče imaš prav samo 7,5l je pa res mal mal.
Sedaj sva že dva, ki imava takšno porabo, verjemi da gre. Prepričan sem, da bi se celo dalo doseči deklarirano porabo 6.6 mešanega cikla, ampak to bi morala biti res lahka noga in praktično same relacije, kar se mi zdi brezveze. Sem pa že parkrat imel malenkost izpod 7 brez posebenga truda, le z malo več občutka kot sicer. Računam pa sam ob tankanju, računalnik ponavadi kaže 2dl več.
Še primer od sobote: natankal sem polno na petrolu 10 kilometrov pred italijansko mejo in resetiral števec. Sledila je vožnja v Benetke in nazaj, trije v avtu, hitrost po avtocesti skoraj ni padla pod 160, šlo pa je nekajkrat tudi do 180. Cca 90% poti je bila avtocesta, ostalo pa regionalne ceste in mesto, kjer sem vozil po omejitvah.
S tem tankom sem prevozil pot v benetke in nazaj do Novega mesta, kjer sem spet tankal. Računalnik je kazal prevoženih 490.9km, natankal sem spet do vrha, točno 39.63 litra. Izračunaj si sam.