Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Sr apr 01, 2009 7:41 pm

a spet ti fiatfan in tvoj direktni vbrizg!
mi se ne bomo postavl na glavo, ker stojimo na nogah ti si pa že težek s tem tvojim fiatom?
kaj za en vagen vozš da tok hvališ fiat!
mogoče vozš poljski fiat?
lp

Fiatfan
Stalni uporabnik

Napisal/-a Fiatfan Sr apr 01, 2009 7:42 pm

King1 je napisal/-a:a spet ti fiatfan in tvoj direktni vbrizg!
mi se ne bomo postavl na glavo, ker stojimo na nogah ti si pa že težek s tem tvojim fiatom?
kaj za en vagen vozš da tok hvališ fiat!
mogoče vozš poljski fiat?
lp

konstruktiven komentar.
škoda besed za to temo.
lp

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Sr apr 01, 2009 7:47 pm

ja očitno tvojih ker znaš sam pluvat in eno in edino stvar hvalt!
si pa pacient in pol!
lp

Fiatfan
Stalni uporabnik

Napisal/-a Fiatfan Sr apr 01, 2009 7:56 pm

King1 je napisal/-a:ja očitno tvojih ker znaš sam pluvat in eno in edino stvar hvalt!
si pa pacient in pol!
lp

Glej, js nisem nikjer izrazil žalitve na tvoj račun. Tako da upam da dobiš opozorilo od moderatorja, saj konstruktivnega komentarja ne premoreš, tko da nevem kdo je pacient.
lp

Uporabniški avatar
BS-speed
Novinec

Kraj: Sevnica

Napisal/-a BS-speed Sr apr 01, 2009 8:32 pm

Informativno me zanima, zakaj je bravo bolši od fokusa, oz. zakaj je fokus bolši od bravota? Ker do zdaj, ste nabijal samo brezvezne stvari, noben pa ni podal kakšnega konkretnega odgovora.
Lp, Boštjan

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Sr apr 01, 2009 8:48 pm

BS-speed je napisal/-a:Informativno me zanima, zakaj je bravo bolši od fokusa, oz. zakaj je fokus bolši od bravota? Ker do zdaj, ste nabijal samo brezvezne stvari, noben pa ni podal kakšnega konkretnega odgovora.

Lahko dobiš samo eden in edini konkreten odgovor: konkretnega odgovora NI! :lol:
obadva avta sta dobra. imata vse kar potrebuješ že v osnovni in obadva nudita zajeten spisek dodatne opreme. Cena je približno enaka za osnovega, je Focus za odtenek dražji. motorje obe znamki nudita zelo kvalitetne, ki ob primernem vzdrževanju zdržita ogromno. karoserija je dobra..........
In razlog da mi nabijami v "tri krasne" je, ker vsak hvali svoje in je ima nekega favorita. Tisti, ki pa izbira med tema dvema, bo edino oz. najlažje izbral tako, da gre na testno vožnjo, si obadva ogleda, preštudira in kupi kar mu je bilo ljubše, lepše, cenejše.... konec koncev bo (potencialni) lastnik avto vozil, vzdrževal in ga imel parkiranega pred hišo . ;) Pika

LP

Uporabniški avatar
samo mesarec
Novinec

Napisal/-a samo mesarec Sr apr 01, 2009 9:44 pm

BS-speed
nekdo je lepo napisal, da bi vsak bil d****, če bi hvalil nekaj drugega kar vozi in to je delno res.
Tisto o preiskusni vožnji Bravo in Fokus pa ti ne bo pokazalo ničesar. Oba potegneta in motorja sta OK, realnost ti bo pokazal čas in samo tako bi lahko ugotovil, kaj je trenutno morda boljše in šele ko se prično problemi, šele takrat lahko govoriš o boljšem in slabšem. KO kupuješ avto, moraš najprej ugotoviti in to sam:
všečnost zunanja in notranja oblika, cena vzdrževanja, kaj je ceneje ob morebidnih napakah, mislim stroški vdrževanja, kako se počutiš pri posameznem modelu, kajti tebi je Bravo, drugi nekaj drugega in ti sam najbolje veš, kaj bi rad, tisto kaj ti svetujejo drugi, jemlji z rezervo, ne pa kot nekaj kar je adakta.

Uporabniški avatar
DeNalDo
Novinec

Napisal/-a DeNalDo Sr apr 01, 2009 10:00 pm

hladni je napisal/-a:zakaj ste meni nekateri absurdno smešni na tem forumu? Vsaj v mojem svetu velja pregovor "le čevlje sodi naj kopitar". Torej probam sledit mnenjem strokovnjakov, ki vsak dan strokovno in torej objektivno terstirajo avtomobile, mnenja lastnikov pa so 98% subjektivna. Če ne hvališ to kar imaš, priznaš da si i**** ker voziš avto ki ti ne ustreza.
Suma sumarum: Nihče ni kometiral mojega citiranega prispevka, kjer jasno piše, da bravotu še manjka da bi dosegel nemške konkurente-torej forda ker je pač bla primerjava. Poleg testov, kjer je bravo ponavadi na zadnjem mestu. In glede kie...mislim-izključno po mojem mnenju-neodvisno od testov, da je kia neprimerno boljši nakup od bravota. Seveda komu je avto važen kot celota, ker tista šminkerija notri mene niti malo ne impresionira.
:roll:

rad bi vidu te teste na katerij je bil bravo zadnji...

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Sr apr 01, 2009 10:35 pm

Fiatfan je napisal/-a:
Polo78 je napisal/-a:
Fiatfan je napisal/-a:hahahahahha, kiin motor boljši kot fiatov, vic stoletja :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Jaz se pa na tvojem mestu ne bi posmehoval Kiinim 'crdi' dizlom. Sploh pa ob predpostavki, da verjetno Kie še od blizu nisi videl, kaj šele vozil. :roll: Daj pojdi na testno vožnjo pa potem pametuj oz. mal se umir s svojim "fanovstvom", ok?! :roll:

Sicer si lastim proceed-a 2.0 crdi, sem pa vozil tudi 1.6 crdi 115km in avto gre za te konje fenomenalno. Iz prve roke lahko povem, da gre celo bolje od 1.9 jtd 120km, sicer so pa to potrdili tudi testi. Tudi PSA-jev 1.6 110km dizel, ki se nahaja v Focusu, gre slabše od omenjenega Kiinega 1.6 - omenjam zato, da se navežem nazaj na to temo kjer naj bi se razpravljalo o Bravu in Focusu. :)

Ker pa je menda omejitev 10k eur (če sem prav razumel), bo lahko za ta denar gledal rabljene avte v tem rangu. In tu se da dobiti tako enega kot drugega relativno ugodno.

res je kie pa res nisem od blizu videl, kaj šele vozil ko je pa takšne eksotični avto kot Venturi al pa Zonda jaooo kakšne maš no poglej kaj napišeš. Fiat je prvi naredil cammon rail motor pa se lahk usi na glavo postavte, dejstvo je pač tako. Verjamem da je kiia dober avto, tega nisem nikoli rekel,sam ne mi primerjat crdi pa jtd no, tko k da primerjaš bolho pa slona. :D

Dejstvo pa je da CRDi pomeni common rail disel. Pametnjakovič.

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Sr apr 01, 2009 11:04 pm

Fiatfan je napisal/-a:

Fiat je prvi naredil cammon rail motor pa se lahk usi na glavo postavte, dejstvo je pač tako. Verjamem da je kiia dober avto, tega nisem nikoli rekel,sam ne mi primerjat crdi pa jtd no, tko k da primerjaš bolho pa slona. :D

Glede na to, da se v vsaki temi dereš da je Fiat razvil CR, daj nam še razloži v sodelovanju s kom, so ga razvili? Sicer pa sploh ni važno, kdo je kaj prvi razvil, dejstvo je, da to sedaj VSI uporabljajo, in zato imajo vozila dandanes veliko istih poslovnih partnerjev, ki dobavljajo dele Mercedesu in Hyundaiu. Pa še nekaj malega o izumih drugih znamk:
Mercedes Benz je prvi imel ABS, sedaj ga uporabljajo vsi (tudi Fiat ! )
Mercedes je prvi naredil vakumsko zapiranje vrat (Fiat jih še sedaj nima)
Toyota je prva lansirala hibrida (kje je Fiat?)
Američani so imeli že v 50 letih 20.stoletja klimo, ko je Fiat še 20 let kasneje izdeloval "fičkote"........
Mercedes je izmislil smerokaze v ogledalu
Audi je izumil diesel motor z direktnim vbrizgom....

Malo si prvo preber še kaj so ostali iznašli in kaj uporabljajo, potem pa piš bedarije.

LP

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Če apr 02, 2009 7:08 am

Fiatfan je napisal/-a:res je kie pa res nisem od blizu videl, kaj šele vozil ko je pa takšne eksotični avto kot Venturi al pa Zonda jaooo kakšne maš no poglej kaj napišeš. Fiat je prvi naredil cammon rail motor pa se lahk usi na glavo postavte, dejstvo je pač tako. Verjamem da je kiia dober avto, tega nisem nikoli rekel,sam ne mi primerjat crdi pa jtd no, tko k da primerjaš bolho pa slona. :D

Ford je pa naredil prvi večserijski avto, so what?! :roll: Kaj imam jaz kot kupec leta 2009 od tega? Saj ne rečem, slava Fordu in slava Fiatu za inovacije na svojih področjih, ampak gledati je treba sedanjost ne pa lovorike izpred xy let. :roll:
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Če apr 02, 2009 7:34 am

BS-speed je napisal/-a:Informativno me zanima, zakaj je bravo bolši od fokusa, oz. zakaj je fokus bolši od bravota? Ker do zdaj, ste nabijal samo brezvezne stvari, noben pa ni podal kakšnega konkretnega odgovora.

Kar bom napisal bo sicer malce subjektivno - zato me ne takoj napast :P, a vseeno:

Zakaj je Bravo boljši od Focusa:
- novejši model
- boljši dizel motorji, izbira "malih" turbobencinarjev
- cenejši redni servisi

Zakaj je Focus boljši od Brava:
- boljši handling (predvsem bolj "komunikativen" volan)
- kakovost izdelave (čeprav s tem ne mislim, da ima Bravo slabo)
- boljši sedeži in položaj za volanom (relativno)

To bi bila ocena v grobem na podlagi prebranih testov in mojih testnih voženj, kaj bolj konkreten odgovor si mora pa dati vsak sam. Zato je zdaj na kupcu, katere so tiste stvari, ki so mu pomembne in zaradi katerih se bo odločil za en ali drugi avto. Dejstvo je, da ima vsak svoje pluse in minuse. Oblike zunanjosti in notranjosti namenoma nisem izpostavljal, ker je to najbolj subjektivna ocena vsakega posameznika. Enako tudi nisem izpostavljal kateri avto naj bi bil bolj vzdržljiv, ker tu je veliko odvisno tudi od sreče, kakšen primerek boš dobil. Vsak avto ti lahko crkuje ali pa dela brez problemov. ;)
Antiznačkar po prepričanju

Fiatfan
Stalni uporabnik

Napisal/-a Fiatfan Če apr 02, 2009 7:39 am

DeNalDo je napisal/-a:
hladni je napisal/-a:zakaj ste meni nekateri absurdno smešni na tem forumu? Vsaj v mojem svetu velja pregovor "le čevlje sodi naj kopitar". Torej probam sledit mnenjem strokovnjakov, ki vsak dan strokovno in torej objektivno terstirajo avtomobile, mnenja lastnikov pa so 98% subjektivna. Če ne hvališ to kar imaš, priznaš da si i**** ker voziš avto ki ti ne ustreza.
Suma sumarum: Nihče ni kometiral mojega citiranega prispevka, kjer jasno piše, da bravotu še manjka da bi dosegel nemške konkurente-torej forda ker je pač bla primerjava. Poleg testov, kjer je bravo ponavadi na zadnjem mestu. In glede kie...mislim-izključno po mojem mnenju-neodvisno od testov, da je kia neprimerno boljši nakup od bravota. Seveda komu je avto važen kot celota, ker tista šminkerija notri mene niti malo ne impresionira.
:roll:

rad bi vidu te teste na katerij je bil bravo zadnji...

jao hladni kje si pa to vidu, te teste??? ravno sem povedu, da je najuglednješa britanska revija potrdila, da je bravo absoultni zmagovalec prav proti ford focusu,ki tam velja za avto z najdaljšo tradicijo, podobno kot pri nam golf.
res si edini kjer si "našel" takšne test, sam verjetno si ga sam napisal :shock:

Uporabniški avatar
FFST
Nov uporabnik

Napisal/-a FFST Če apr 02, 2009 10:32 am

Vozim Forda... pohvalim lahko negovo podvozje, odzivnost, dober občutek za volanom, ceno avta (takrat je bil daleč najugodnejši od t.i. hothatchov). Sicer bi lahko naštel še nekaj stvari, ki jih zelo pohvalim, ampak so zate nepomembne, ker kupuješ povsem drug model. Kar se tiče izdelave je nekje v zlati sredini. Ne pričakuj najbolj kakovostnih materialov... seveda ne gre pa za ceneno plastiko. Avto je tudi oblikovno zelo všečen (sicer čisto subjektivno mnenje)... sploh od facelifta naprej. V primerjavi s Bravotom mi optično deluje večji... čeprav mere tega verjetno ne bi pokazale. Ima Ford tudi kako svojo muho... mene recimo moti način preklapljanja sedeža za vstop na zadnjo klop pri 3-vratnem modelu... je malce nenavaden, ampak se navadiš. Volan je v mojem modelu super! Ravno prav debel, z dokaj kvalitetnim usnjem. Če primerjam kvaliteto izdelave z Meganom prejšnje generacije (je bil pri hiši 4 leta) je v Fordu mnogo boljša... v primerjavi z recimo Mazdo 3 pa je tam-tam... morda je Mazda v določenih detajlih bolša. Čisto tako za orientacijo.
Sem se peljal tudi v novem Bravotu z Tjet bencinarjem (1.4). Moram reči, da je avto čisto simpatičen. Notranjost se mi je zdela dovolj kvalitetno obdelana, zvočna izolacija je nekje podobna kot pri Fordu... morda malenkost boljša... (čeprav je moja mašina precej glasnješa, kar je pravvzaprav dobro :lol: ). Voznih lastnosti ne morem preveč komentirat, ker nisem jaz vozil... se mi je pa zdej nekoliko mehkejši od Fokusa... vsaj mojega.

Če nisi čustveno vezan na katero znamko ali nacionalnost, potem z nobenim od teh dveh avtov ne boš v blazni presnosti ali zmoti. Pomoje je za pogledat ceno, garancijski rok, ceno servisov.
Predvsem pa... si že peljal oba? To je najboljše merilo... če mene vprašaš. Avto boš vendarle vozil. In včasih ti je kak avto navzven zelo simpatičen, pa je obupen za peljat... in obratno.

LP U

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Če apr 02, 2009 11:41 am

Fiatfan je napisal/-a:

Fiat je prvi naredil cammon rail motor pa se lahk usi na glavo postavte, dejstvo je pač tako. Verjamem da je kiia dober avto, tega nisem nikoli rekel,sam ne mi primerjat crdi pa jtd no, tko k da primerjaš bolho pa slona. :D

[/quote]

Aja?

Kulk jest vem...ga je Fiat samo zasnoval...samo izdelavo pa je prepustil BOSCH-u.Nekaj je bilo govora da BAJE zaradi ali pomanjkanja dnarja...ali zaradi pomanjkanja znanja. In zato sta bila prva serijska avtomobila s CR-om eden od MB CDI in pa AR JTD.

Oznaka JTD, pa pomeni enako kot CRDi,CDI, CDTi, TDCi,TCDi....itd...-princip delovanja vbrizga je pri vseh enak...le da nekateri uporabljajo sistem vbrizga proizvajalca Bosch, drugi Siemens, tretji Delphi,...
Je pa res, da če poslušaš kako laufa 1,9 JTD in 1,8TDCi opaziš kar veliko razliko. JTD ropota kot TDI...TDCi pa laufa kot bencinar.

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Če apr 02, 2009 11:51 am

OFF:

ste brali post od avtorja teme ?

cvetko je napisal/-a:Sem mislo vaša mnenja. Ne samo gole številke. Hvala vsem za vse informacije!

mislim, da je avtor zaključil z zbiranjem "potrebnih" informacij glede nakupa.
če se motim naj me kontaktira in bom spucal nepotrebne poste do takrat pa zaklepam temo

če želite nabijati o tem kdo je kaj prvi naredil pa imate tole temo:
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... 89b97c1404
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov