Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Fiatfan
Stalni uporabnik

Napisal/-a Fiatfan So apr 25, 2009 8:38 pm

Itak, da fiata

Uporabniški avatar
AudiBoy
Poznavalec foruma

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a AudiBoy So apr 25, 2009 11:03 pm

Prav smesna sta.. :roll:
[size=75]Volvo. For life.[/size]

zlarre_
Novinec

Napisal/-a zlarre_ So apr 25, 2009 11:40 pm

Fiatfan je napisal/-a:Itak, da fiata

No da slisimo se tvoj naslednji odgovor.

Za 2500€.....keri letnik dobis Civic in kateri Bravota?

maj-mun
Nov uporabnik

Napisal/-a maj-mun Ne apr 26, 2009 7:46 am

ja sj ubistvu dnar niti ni problem..dam loh tud 3 al pa 4 taužnt..sam ga bom pol mogu kasnej kupt..tega pa nočm..jz bi ga meu čimprej..k mam zdj od mt auto in tko ngre več naprej..sj vete kko je to..zto sm tko razmišlu da bom do poletja nekak nabrou 2500 pa neki kupu za ta dnar..pa sm pršu na to da je bravo ubistvu za ta dnar še najbolši nakup..in pocen je pol za naprej in tko..pa še dubim 99l iz kr neki opreme..sam honda mi je pa že od malih nog ušeč in bi jo pa tud ful rd meu..in se ne morm odločt :? sam se mi ne da tok cajta čakat..še do poletja je douga.. :?

Uporabniški avatar
abcabc
Uporabnik

Kraj: Zahodna Slovenija

Napisal/-a abcabc Ne apr 26, 2009 9:40 am

Jest sigurno nebi kupil Fiat-a, ampak Hondo ravno iz tega stališča, ker je Honda zanesljiva sploh pa njihovi motorji (imel sem jo tudi sam a kratek čas toda, kar nekaj kilometrov se je nabralo). Vzdrževanje zna bit malo dražje od Fiata.
Ti se kar lepo odloči za Hondo, tud sam sem spraševal na tem forumu kateri avto do 3000 evrov pa so mi rekli vzami Hondo in res kupil sem jo,a mpak tista UK Honda (Evropska Honda)
Poraba bo pri 1.5 motorju 6-7l jaz sem imel 1.6 116km pa mi je porabla 7 litrov, toda samo enkrat sem računal porabo.
Deli pa so bili za mojo Hondo strašansko dragi, rabljenih delov NI BILO.

Uporabniški avatar
Ravo
Novinec

Kraj: Moravče-Kamnik

Napisal/-a Ravo Ne apr 26, 2009 10:15 am

evo js dam mojo za 2500 pa ne zarad druzga ampak zato k rabm nujno keš to je to pa k mam že drug avto drgač je sigurn nebi prodaju

zlarre_
Novinec

Napisal/-a zlarre_ Ne apr 26, 2009 10:30 am

Glej kupi si Hondo....imel sem 1.4 IS bil zadovoljen in sm jo stolku(moja napaka)....ce jo nebi bi jo se danes vozil.

Avto je imel 190.000 km.....prejsnji lasniki so jo dajali na obrate, potolkli so jo in postimali in kar je pomembno redno servisirali.
Poraba je bila 6.5l/100km, olje ni pila.
Avtek mi je delal k urca in mi je žal, ker takrat nisem imel mal vec v glavi. ;)

Imel sem tuid Fiat Punota....moj 1. avtek 1.2 60km predelan.
Avtek je res letel in sem bil ponosen na njega...sam eletronika me je zajebavala in olja mi je pil precej....je bil mal dražji za vzdrzevanje sam glede olja.

Kupi od RAVO-ta to Hondo in imas mir.....ne rečem, da je avto 100% ker ne poznam avta, sam glede na letnik in po slikah ti pove dosti.
Kot sem opazil dobijas prihotke redno.....kupis mu ga za 2500 zbereš še neki keša in postimas te malenkosti, ki so za postimat in cena raste hiter na Hondah in tudi drži ceno.

Za primerjavo is vzami že isti lestnik avtov
2000 letnik Hondo in Bravota.....razlika v ceni 1000-1500€.
To pa mislim da ti dovolj pove.....Honda nima zastonj visokih cen....sam potem veš kaj vozis. ;)

Lp Zlatko

Uporabniški avatar
abcabc
Uporabnik

Napisal/-a abcabc Ne apr 26, 2009 10:59 am

maj-mun je napisal/-a:ja sj ubistvu dnar niti ni problem..dam loh tud 3 al pa 4 taužnt..sam ga bom pol mogu kasnej kupt..tega pa nočm..jz bi ga meu čimprej..k mam zdj od mt auto in tko ngre več naprej..sj vete kko je to..zto sm tko razmišlu da bom do poletja nekak nabrou 2500 pa neki kupu za ta dnar..pa sm pršu na to da je bravo ubistvu za ta dnar še najbolši nakup..in pocen je pol za naprej in tko..pa še dubim 99l iz kr neki opreme..sam honda mi je pa že od malih nog ušeč in bi jo pa tud ful rd meu..in se ne morm odločt :? sam se mi ne da tok cajta čakat..še do poletja je douga.. :?

Tole sem čisto spregledal, kar si napisal.
Ne vem zakaj kupuješ samo ta dva avta, zakaj ne pogledaš še druge znamke in kupiš nekaj solidnega za 1500 evrov, itak boš moral avto dat narest velik servis, gume, registracija in že to se bo stalo takoj 800 evrov, če ne še več. Potem pa računaj, da ti bo kakšna malenkost še crknil med uporabo avta in se takoj nabere.

OFF:
Nebi rad želel it po mojih stopinjah. Nekega dne sem v eni izmed avtohiš zagledal Hondo civic sedan, vse dejtalje sem pregledal, šel ana vožnjo u glavnem avto mi je odgovarjal, zato sem položil aro in že naslednji dan sem šel po Hondo, ves navdušen in komaj čakajoč, da se spet vsedem notri in gas proti domu.
Potem pa naslednji dan začnem računat, koliko bi moral vložiti še notri, da bi bil avto tak, kot se zagre. In seveda gume 200 evrov, registracija 500 evrov, velik servis 400 evrov(jermena, zavore), potem pa ni hotel še nekaj vžigat in bi bilo še to kakšnih 100 evrov, potem mi je nekaj električna šipa zaje*avala pa še to recimo 50 evrov stroškov, bog vedi kaj bi še vse odkril, ko bi naredil 10.000km. NO vsaj za začetek sem poskrbel, da sem naredil redni mali servis. Za avto sem dal 2800 evrov bil ej l.98 in imel 210tkm.
2800 evrov +200 evrov+400 evrov+500 evrov +200 evrov= 4100 evrov in stroški bi še rasli ravno zaradi težko dobavljivih delov in dragih rezervnih delov. Za kakšne karoserijske dele bi moral anročt že it tujine, ker so pri nas tako dragi, da bi me vrglo na rit.
Potem odločitev ne bom se več zajeb*val s to Hondo in jo prodal seveda brez teh še en opravljenih servisov in kasneje kupil Korejca z 1.5 motorjem za dobrga jurja, oprema je ista samo, da Korejc nima klime, ampak je spet težava v porabi olja in to pri 118000km, pa še od starga fotra sem ga kupil.
Jest bi ti svetoval ne glede na to, kaj sem napisal zgoraj, da kupiš nekaj solidnega za 1500 evrov in daš avto porihtat tako kot se zagre in se voziš. Vedi, da strošek ne bo majhen.

Uporabniški avatar
mare rc
Novinec

Napisal/-a mare rc Ne apr 26, 2009 11:16 am

kupi hondo definitivno.js poznam od ravota avto pa vem da z njim ni nč narobe ,je pa res da ma ene par praskic.avto je bil skos servisiran tko k je tut on že povedu.nikol ni blo nobenih problemov.avto ni stišan ker je bl umerjen voznik.vem pa da ga sigurn nebi prodau če nebi mel že nouga avta,pa še za tako ceno newem kaj sploh študeraš k tok ugodne neboš nikol več dobu.za ta dnar se prodajajo 96,97 letniki tle maš pa 99
M a R e

maj-mun
Nov uporabnik

Napisal/-a maj-mun Ne apr 26, 2009 12:58 pm

Ravo je napisal/-a:evo js dam mojo za 2500 pa ne zarad druzga ampak zato k rabm nujno keš to je to pa k mam že drug avto drgač je sigurn nebi prodaju

Ooo..upam da mi bom lah..morm se is tastarimi zmen ce majo da mi dajo zravn..pa babi ce mi bo se dudala..ce zberm dnar 100% kupm..sam kksn tedn bi rabu da uzamejo kredit pa to..sm se z mt pogovarju morm se fotru cect pa babi pol zvecer..in ce se zmenmo ti powem kul..a mi das sam cifro na pritat da te poklicm ju3 kaj smo se zmenil..iz ke pa si ti drgac da vem za ogled pa to..joj upam da bom bubu tok kesa..sj ce bom zwedu da ga dubim pa z ugledom ce bom zadowoln bi lah pucaku par dni a wes na banki za kredit pa to..

maj-mun
Nov uporabnik

Napisal/-a maj-mun Ne apr 26, 2009 1:02 pm

k si res zelim met hondo ze od 10ga leta..k so jo mel eni druzinski prjatli..in so jo letos par mescou nzaj prudal..k so kupl hondo dzipa..

sajer
Nov uporabnik

Napisal/-a sajer Ne apr 26, 2009 2:02 pm

zlarre_ je napisal/-a:Glej kupi si Hondo....imel sem 1.4 IS bil zadovoljen in sm jo stolku(moja napaka)....ce jo nebi bi jo se danes vozil.

Avto je imel 190.000 km.....prejsnji lasniki so jo dajali na obrate, potolkli so jo in postimali in kar je pomembno redno servisirali.
Avtek mi je delal k urca in mi je žal, ker takrat nisem imel mal vec v glavi. ;)

Avtek je res letel in sem bil ponosen na njega...sam eletronika me je zajebavala in olja mi je pil precej....je bil mal dražji za vzdrzevanje sam glede olja.

Kupi od RAVO-ta to Hondo in imas mir.....ne rečem, da je avto 100% ker ne poznam avta, sam glede na letnik in po slikah ti pove dosti.
Kot sem opazil dobijas prihotke redno.....kupis mu ga za 2500 zbereš še neki keša in postimas te malenkosti, ki so za postimat in cena raste hiter na Hondah in tudi drži ceno.

To pa mislim da ti dovolj pove.....Honda nima zastonj visokih cen....sam potem veš kaj vozis. ;)

Lp Zlatko

In kva ti to pove,če je honda 1000-1500 dražja!To ti pove,da so honde precenjene in niso vredne tega denarja vsi sam neki poveličujete te honde k so vglavnem vse pretegnjene,pa sam kok majo dobre motorje noben pa ne pove kako lepo rjavijo,če gledam skoz kleparske oči je to skret od avta!

Uporabniški avatar
Ravo
Novinec

Kraj: Moravče-Kamnik

Napisal/-a Ravo Ne apr 26, 2009 2:08 pm

skret si ti seljak

Uporabniški avatar
abcabc
Uporabnik

Napisal/-a abcabc Ne apr 26, 2009 2:09 pm

sajer je napisal/-a:
zlarre_ je napisal/-a:Glej kupi si Hondo....imel sem 1.4 IS bil zadovoljen in sm jo stolku(moja napaka)....ce jo nebi bi jo se danes vozil.

Lp Zlatko

In kva ti to pove,če je honda 1000-1500 dražja!To ti pove,da so honde precenjene in niso vredne tega denarja vsi sam neki poveličujete te honde k so vglavnem vse pretegnjene,pa sam kok majo dobre motorje noben pa ne pove kako lepo rjavijo,če gledam skoz kleparske oči je to skret od avta!

:wiihuu :wiihuu :clapclap :clapclap :clapclap :pivo :pivo

Uporabniški avatar
abcabc
Uporabnik

Napisal/-a abcabc Ne apr 26, 2009 2:12 pm

maj-mun je napisal/-a:
Ravo je napisal/-a:evo js dam mojo za 2500 pa ne zarad druzga ampak zato k rabm nujno keš to je to pa k mam že drug avto drgač je sigurn nebi prodaju

Ooo..upam da mi bom lah..morm se is tastarimi zmen ce majo da mi dajo zravn..pa babi ce mi bo se dudala..ce zberm dnar 100% kupm..sam kksn tedn bi rabu da uzamejo kredit pa to..sm se z mt pogovarju morm se fotru cect pa babi pol zvecer..in ce se zmenmo ti powem kul..a mi das sam cifro na pritat da te poklicm ju3 kaj smo se zmenil..iz ke pa si ti drgac da vem za ogled pa to..joj upam da bom bubu tok kesa..sj ce bom zwedu da ga dubim pa z ugledom ce bom zadowoln bi lah pucaku par dni a wes na banki za kredit pa to..

Ti dejansko sploh nimaš denarja in siliš v nakup avta, stopi na realna tla, kupi nekaj takega, kar boš lahko financiral sam za kakšn evro pa lahko zaprosiš še starše recimo regisracija, gume.

OFF
Pri Hondi je tako, da dela in to dolgo brez okvar, toda, ko pa se začne kvart pa bolje da prodaš. Lahko ti zatrdim, d aima sorodnik Hondo VTI l.98 pa jih ima že 175000km pa niti ena okvara, smejal se mu bom, ko se muu bo začel avto kvart takrat bo veselica.

sajer
Nov uporabnik

Napisal/-a sajer Ne apr 26, 2009 2:20 pm

Ravo je napisal/-a:skret si ti seljak

Tipično za hondaša poznam še ene par takih,glej na tvoj nivo se ne bom spustil.Sam da je honda pa makar če se za njo plavo kadi pa če je cela gnila! :evil:

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Kraj: WestCoast

Napisal/-a mr.ramo Ne apr 26, 2009 2:28 pm

..Citroena kup ! :lol: :lol: :lol: drgač gre moj glas k Hondi ;)

maj-mun
Nov uporabnik

Napisal/-a maj-mun Ne apr 26, 2009 2:49 pm

ah čudni ste..sam zto k sm se odloču za hondo in ne zj to kar bi vi hotl je honda use najslapš na stetu..nvem zkaj pol usi k ih puznam ful hvaljo honde in k so enkrat mel hondo si kupjo še eno..raz en tip ni biu naudušn k jo tud prodaja sam mu bo kmau ribnla k mu je neki raznesl..swecke al nwem kaj..ustali pa usi pohvaljo

zlarre_
Novinec

Napisal/-a zlarre_ Ne apr 26, 2009 2:50 pm

Jaoooo jaooo.....kake tukaj slišis..... :rofl :bonk :noro :vc

Sej bo dečki..... ;)

Tebi pa želim srečo pri zbiranju denarja.

Lp Zlatko ;)

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR Ne apr 26, 2009 3:16 pm

abcabc je napisal/-a:
maj-mun je napisal/-a:

Ti dejansko sploh nimaš denarja in siliš v nakup avta, stopi na realna tla, kupi nekaj takega, kar boš lahko financiral sam za kakšn evro pa lahko zaprosiš še starše recimo regisracija, gume.

OFF
Pri Hondi je tako, da dela in to dolgo brez okvar, toda, ko pa se začne kvart pa bolje da prodaš. Lahko ti zatrdim, d aima sorodnik Hondo VTI l.98 pa jih ima že 175000km pa niti ena okvara, smejal se mu bom, ko se muu bo začel avto kvart takrat bo veselica.

Lej to da si se nategnu si samo ti kriv, če si bedast si bedast. In avto tipa 6G Civic če je uredu vzdrževan se nima kaj kvarit, ker ni nič takega ki bi bilo specifično da crkuje. Tehnika je zelo osnovna, kar pomeni da ni neke eletronike in senzorjev da kaj j..

Civic po domače je rikša, brez udobja, oprema solidna za obdobje 95-99 (facelift jo ima že premalo), serijski avto je daleč od lepega, pleh je ko papir, vendar je avto varen. Ogromni +sta podvozje, motor+menjalnik, torej tehnika ki je zanesljiva in smešna za vzdrževat. Deli so skor zastonj. Za jermena, šponar+pumpo daš lih 150€+delo. Diski prednji 50€ itd..

Pač ob določenih km tako kot povsod treba kdaj sklopko zamenjat, amortizerje obnovit, akumulator menjat, motor nima kaj zajebavat če se kontrolira olje in voziš z glavo.

Če ste eni tolk bedasti da vam ni jasno da se splača 500€ več data pa imaš mir, pol pa raj daste po 1000+€ eur zravn :lol: :lol:

Pleh je edina zadeva ki je lahko problematična-zadaj desno obrobe. Razlog je notranji koloteka, kjer se rada umazanija nabira in gumice ki so kao za zaščito saj je notr v gumi želez in lahko udari površinska rja vn.

Vse ostalo če ni zbito nima kaj zajebavat. Izključno zadnji robi, katere se pa za male pare popravi. Obrobe so po 75 €. Uzameš še kasko če maš popuste, daš 100€ na let pa nej zavarovalnica rihta..

+avto so le stari po 10 let, nov lih ne more bit.

Še enkrat pa polagam na srce, raje dat 500€ več pa čez 2 mesca avto uzet pa imaš mir. IN glej izključno 75 in 90ps Civice, več za ta denar ne dobiš pr Civicih.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov