Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Sr jun 10, 2009 9:51 am

Enostavno vzami tisto, kar ti je všeč. Če je to Insignia, potem super izbira. Ali pa i30 ali Octavia, bo enako super izbira. Samo prej definitivno pojdi na daljšo testno vožnjo, ker boš le tako ugotovil, kater avto bo ustrezal zahtevam po udobju.

Zmotno je pa mišljenje, da so avti nižjega srednjega razreda (i30, Golf, Ceed,...) nevem kako manj udobni od avtov srednjega razreda (Insignia, Laguna,...). Razlika v udobju, če že kje, je npr. precej večja med nižjim in nižjim srednjim razredom. Sedaj s Proceed-om se npr. peljem povsem enako udobno, kot sem se prej z Mazdo 6 - govorim o razdaljah 150km+ v enem kosu! Dočim pri Polu sem mislil, da mi bo hrbet odpadel po malo daljših vožnjah. Enako pri Puntu in Fiesti.

Tudi nevem, od kje nekaterim bujna domišljija (@Jerch) o pol metra daljši medosni razdalji med tema dvema razredoma, ko pa v večini primerov znaša le nekaj centimetrov (10-15) :bonk. Avti t.i. "golfovega" razreda so v zadnjih letih zrasli v vse smeri, tudi pri medosni razdalji in meddrugim so tudi zato precej pridobili na udobju. Druga pesem kar se udobja tiče pa so seveda potovalne limuzine, a o njih tu ne teče debata, tako da jih nima smisla tlačit v debato.

Skratka, malo bolje preizkusi vse avte, ki jih boš ali si jih že postavil v ožji izbor in se odloči. ;)
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- Sr jun 10, 2009 9:58 am

Se popolnoma strinjam z zgoraj napisanim, saj je Polo78 zelo lepo napisal! 8)
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR Sr jun 10, 2009 10:18 am

Dodal bi samo to: mazda 6 pa udobje, c mon. Japonci do zdejšnih modelov, niso lih znal narest ne vem kolk udobnga avta v tej klasi (razn lexus). to si moral prežvet na račun zanesljivosti.

In višj klasa na AC se še kako pozna..

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Sr jun 10, 2009 4:48 pm

sašo5 je napisal/-a:
DeNalDo je napisal/-a:@sašo5 2 klase višje ne bodi smešn no....

...je dvojka v narekovajih..... - ampak vsak fiatovc mora priznat, da je Opel Ins. boljši nakup (in celo cenejši) kot zgoraj linkana croma, ki se roko na srce prodaja že par let in to dokaj neuspešno.....
res da je grda skor ko multipla, ampak preberi si kakšen test, če se ti je odpor vsedit v ta avto. Al pa mi dej test, kjer šimfajo čez udobje pri cromi.
Je pa insignia boljši nakup, ker je cenejša in lepša.
LP Rok

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Sr jun 10, 2009 5:58 pm

No prišel iz teste vožnje Škode Octavie 1.9 tdi

Kratko in jedernato: avto nažalst ni za mene. Agregat je OK tu nimam kaj pripomnit čeprav ima samo 105KM, porabo sem imel na avtocesti 5,2l (cca 160km). Udobje je nažalost porazno. Trdi sedeži, vzmetenje pa ni prilagojeno luknjam na AC. Sedenje za volanom mi ne odgovarja in nekako mi armaturka deluje zastarelo.

Morda pa le zato ker sedaj vozim tucsona in se mi samo tako zdi.

MadIggy
Novinec

Napisal/-a MadIggy Sr jun 10, 2009 6:46 pm

Prejšnjo generacijo Avensisa se dobi zelo ugodno.

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2862723&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2295715&show=1

Avto je odlično zvočno izoliran in po testih in lastnih izkušnjah narejen za udobno vožnjo po avtocestah.

On
Novinec

Napisal/-a On Sr jun 10, 2009 7:03 pm

Nevem če je kdo omenu (če je Sory) : Pri oplu je možno dokupiti garancijo, če dodaš 1000Eur (ali si izboriš to garancijo kot dodaten popust) si lahko miren 5 let brez ali z omejitvijo kilometrov...

Karkoli kupiš upam da ti dobro služi...

Srečno dolgo vožnjo...

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Sr jun 10, 2009 7:12 pm

Matjazy je napisal/-a:
Veyron je napisal/-a:
Matjazy je napisal/-a:
mihaing je napisal/-a:glede 6 prestave se povsem strijam. Avtomatik itak nima smisla ker prestavim v najvišjo prestave in tako ne prestavim vsaj 100km, tako da nebi tvegal nakupa z avtomatikom, ker bo vzdrževanje vozila pri taki relaciji ključnega pomena.

Audi a6 in BMW 5, dober nakup, samo vozila do cene katero mislim dati imajo že preko 100.000km. Ali je nakup smiselen?

P.S. sem pozabil omeniti da mi renaultov in pugijev ne ponujajte (osebni razlogi)

100k km za avto (če ni ravno francoz) ni nič! Sploh za malce predstavnike malce višjih razredov.

Ma si pameten k hudič! Zdj boš pa še napisal da od prjatla stric njegova žena, njena sodelavka ima laguno 1.9dci in je turbina šla. In njenmu zetu tut. Renaulti dizli so za dolge relacije solidni avtomobili. Uničujejo jih pa kratke relacije (do 5km) k se motor še segreje ne in ga ugasneš. Če bi se res tako kvarli, potem nebi mela cela pošta slovenije in ups trafice, kanggoje, masterje...

Ne, sem imel renoja v lasti, pa sem se iz prve roke naučil, kako in kaj.

Sploh ko vidim, kako nekatera vozila, ki so bistveno več prevozila in so starejša, delajo mnogo bolje.

Torej če novega, vzemi vsaj sonato.

smem vprašat katerega?
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR Sr jun 10, 2009 9:51 pm

mihaing je napisal/-a:No prišel iz teste vožnje Škode Octavie 1.9 tdi

Kratko in jedernato: avto nažalst ni za mene. Agregat je OK tu nimam kaj pripomnit čeprav ima samo 105KM, porabo sem imel na avtocesti 5,2l (cca 160km). Udobje je nažalost porazno. Trdi sedeži, vzmetenje pa ni prilagojeno luknjam na AC. Sedenje za volanom mi ne odgovarja in nekako mi armaturka deluje zastarelo.

A da bi na Tusconu ostal pa ne gre?? Bencinar+predelaš na plin..

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Napisal/-a mihaing Sr jun 10, 2009 9:55 pm

CupraR je napisal/-a:

A da bi na Tusconu ostal pa ne gre?? Bencinar+predelaš na plin..

ja sem tudi razmišljal. če mi dajo 50l tank in ob 10l porabi bi se mi vseeno zelo splačalo glede na dejstvo da je litel plina manj ko pol evra. sAMO BO EN TANK POKURIL V DVEH DVEH, TOREJ BOM MORAL VSAK TRETJI DAN NA BENCINSKO. SJ SE MI BO ZMEŠAL!!!!!!!

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy Sr jun 10, 2009 10:12 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:
Matjazy je napisal/-a:
Veyron je napisal/-a:
Matjazy je napisal/-a:
mihaing je napisal/-a:glede 6 prestave se povsem strijam. Avtomatik itak nima smisla ker prestavim v najvišjo prestave in tako ne prestavim vsaj 100km, tako da nebi tvegal nakupa z avtomatikom, ker bo vzdrževanje vozila pri taki relaciji ključnega pomena.

Audi a6 in BMW 5, dober nakup, samo vozila do cene katero mislim dati imajo že preko 100.000km. Ali je nakup smiselen?

P.S. sem pozabil omeniti da mi renaultov in pugijev ne ponujajte (osebni razlogi)

100k km za avto (če ni ravno francoz) ni nič! Sploh za malce predstavnike malce višjih razredov.

Ma si pameten k hudič! Zdj boš pa še napisal da od prjatla stric njegova žena, njena sodelavka ima laguno 1.9dci in je turbina šla. In njenmu zetu tut. Renaulti dizli so za dolge relacije solidni avtomobili. Uničujejo jih pa kratke relacije (do 5km) k se motor še segreje ne in ga ugasneš. Če bi se res tako kvarli, potem nebi mela cela pošta slovenije in ups trafice, kanggoje, masterje...

Ne, sem imel renoja v lasti, pa sem se iz prve roke naučil, kako in kaj.

Sploh ko vidim, kako nekatera vozila, ki so bistveno več prevozila in so starejša, delajo mnogo bolje.

Torej če novega, vzemi vsaj sonato.

smem vprašat katerega?

Megana.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Sr jun 10, 2009 10:13 pm

no pa nism edini ki me je octavia totalno razočarala..

zlarre_
Novinec

Napisal/-a zlarre_ Če jun 11, 2009 12:54 am

Jaz na tvojem mestu bi izbiral:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2918144&show=1

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2855340&show=1

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2176058&show=1

To so avtomobili za take relacije....če hočeš narediti še kej doma ko prideš z službe. ;)

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Če jun 11, 2009 6:41 am

CHAN je napisal/-a:Rang želja se je že zelo posplošil v cenovnem razponu med 17.000€ (I30 polno opremljen) do 24.000€ (Insignia). Torej kje je cenovni limit? :?: Vmesna razlika med omenjenimi željami je že 7.000€ oziroma nekaterim lažje predstavljivo cca 1.7 mio sit oziroma avtomobilistično - osnovna Dacia. Do konca tedna bodo predlogi že pri 30.000...

Insignia je v širom Evrope že prodajni hit, še vedno cenovno prijazna potrošniškemu žepu, opremsko razvajajoča. Informacije o obnašanju na dolgi rok so skope, saj je model še mlad, gre pa verjeti Oplovi solidnosti zadnjih let - navkljub zadnji krizi ter Fiat : Magna borbi.
V tem (trenutno višjem) cenovnem rangu je moč najti tudi Mazdino 6-ico, spodobno opremljenega 140 konjskega Passata (tudi kakšen opremsko bogati highline na zalogi), solidnega Mondea. Nenazadnje, kljub pomislekom, Renaultovo Laguno 2.0 dci Dinamique s 3 letno oz. 150.000 km garancijo.

Zanimiva opazka Chan. Če je Insignia preko finančnih sredstev, ostaja tu še Vectra. Trenutno ponujajo nanjo cca 8.000EUR popustov in bi znala z vso opremo in zelo dobro motorizacijo stati okorg 20.000EUR.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Če jun 11, 2009 6:57 am

Mihaing
če praviš da ti je v octaviji dovolj teh 105konjev in 5 prestav mi prosim napiši zakaj se nebi vsedel in probal še lepo laguno s 110konji in jo vzel za 14400eu in vozil 2,5leti ter jo ko nebi bila več v garanciji lepo prodal za 7000?
ekonomsko gledano ni boljše rešitve. da pa je kakšen i30 lahko bolj varčen verjamem ampak nikoli pa tako udoben. poleg tega imaš tudi zavarovanje in registracijo zelo poceni (razred do 1800ccm in do 110km).

me pa zanima kakšen bo komentar po testu insigne, če bo.. verjamem, da boljši kot pri octavii. sicer pa upam da na testni vožnji nisi imel kakšen izpopolnjen paket octavie s 17" platišči, ker v srednji opremi dobiš le 15" in je velika razlika v udobju..

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Napisal/-a mihaing Če jun 11, 2009 7:41 am

tristan01 je napisal/-a:
CHAN je napisal/-a:Rang želja se je že zelo posplošil v cenovnem razponu med 17.000€ (I30 polno opremljen) do 24.000€ (Insignia). Torej kje je cenovni limit? :?: Vmesna razlika med omenjenimi željami je že 7.000€ oziroma nekaterim lažje predstavljivo cca 1.7 mio sit oziroma avtomobilistično - osnovna Dacia. Do konca tedna bodo predlogi že pri 30.000...

Insignia je v širom Evrope že prodajni hit, še vedno cenovno prijazna potrošniškemu žepu, opremsko razvajajoča. Informacije o obnašanju na dolgi rok so skope, saj je model še mlad, gre pa verjeti Oplovi solidnosti zadnjih let - navkljub zadnji krizi ter Fiat : Magna borbi.
V tem (trenutno višjem) cenovnem rangu je moč najti tudi Mazdino 6-ico, spodobno opremljenega 140 konjskega Passata (tudi kakšen opremsko bogati highline na zalogi), solidnega Mondea. Nenazadnje, kljub pomislekom, Renaultovo Laguno 2.0 dci Dinamique s 3 letno oz. 150.000 km garancijo.

Zanimiva opazka Chan. Če je Insignia preko finančnih sredstev, ostaja tu še Vectra. Trenutno ponujajo nanjo cca 8.000EUR popustov in bi znala z vso opremo in zelo dobro motorizacijo stati okorg 20.000EUR.

LP Tristan01

Kar se tiče financ sem že na začetku povedal da do 20.000EUR če je dober razlog lahko tudi več. Lahko tudi 35.000k samo mora biti razlika med tema dvema avtomobiloma ogromna, in prevrjeno opravičljiva,ne samo da ima večja platišča in večji motor. Ne govorte mi sedaj da se insignija za 35k in 22k pelje drugače. Avto je v osnovi enak, vkljućno z podvozjem.

Še vedno mislim da je najboljše razmerje med ceno in udobjem v vrednosti do 20-22kEUR.

JureV
Novinec

Napisal/-a JureV Če jun 11, 2009 8:06 am

meniš se za 22-35k evrov.....pol pa ti gre kak boš pršparal na mesec 50 evrov...yao yao...pa insignia ti bo pila minimalno 8 litrov dizla, ne vem kaj boš s tem pršparal,
sam si najbolj pametno povedal že v prvem postu, poglej i30 in podobne.....zdaj te pa tu že takoj napeljujejo da si direktor in seveda nikakor ne moreš met manj kot bmw al pa insignio.....tipično res

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Napisal/-a mihaing Če jun 11, 2009 8:17 am

JureV je napisal/-a:meniš se za 22-35k evrov.....pol pa ti gre kak boš pršparal na mesec 50 evrov...yao yao...pa insignia ti bo pila minimalno 8 litrov dizla, ne vem kaj boš s tem pršparal,
sam si najbolj pametno povedal že v prvem postu, poglej i30 in podobne.....zdaj te pa tu že takoj napeljujejo da si direktor in seveda nikakor ne moreš met manj kot bmw al pa insignio.....tipično res

Glede šparanja: če je možnost zakaj pa ne. Vendar ni pogoj da se bom zaradi mesečnih 50EUR "polomil" v avtu. Poraba vsekakor pomemben faktor, ampak prednost ima udobje, ker bom v enem tednu prebedel v avto najmanj 20 ur.

Res je da sem precej na visokem položaju ampak pri meni značka nikoli ni igrala vloge zato sem se tudi odločil da sedaj vozim tucsona ker mi nudi največ za ta denar.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Če jun 11, 2009 8:21 am

No ja, s pametno vožnjo, ki sploh ni rečeno, da je penzionistična ampak čist normalna oz. dinamična, se da tudi avte kot so Insignia, Passat ipd. spravit pod 7 litrov. Je pa seveda poraba avtov, ki so razred nižje tudi bolj ugodna, ampak ne spet toliko, da bi z večjim avtom obubožal.

Je pa res kot rečeno, da nižji srednji avtomobilski razred ponuja en kup kompromisov v pozitivnem smislu glede udobja, porabe, uporabnosti, prostornosti,... In zato ni čudno, da je tako zelo dobro prodajan. ;)
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Napisal/-a mihaing Če jun 11, 2009 8:29 am

Polo78 je napisal/-a:No ja, s pametno vožnjo, ki sploh ni rečeno, da je penzionistična ampak čist normalna oz. dinamična, se da tudi avte kot so Insignia, Passat ipd. spravit pod 7 litrov. Je pa seveda poraba avtov, ki so razred nižje tudi bolj ugodna, ampak ne spet toliko, da bi z večjim avtom obubožal.

Je pa res kot rečeno, da nižji srednji avtomobilski razred ponuja en kup kompromisov v pozitivnem smislu glede udobja, porabe, uporabnosti, prostornosti,... In zato ni čudno, da je tako zelo dobro prodajan. ;)

No pa me nekdo razume. :bow

Sicer je vse stvar občutka ampak za moje pojme je vožnja v golfu5 in passatu bila popolnoma enaka. Tako da ni vse v razredu in ceni.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov