Tattoo- je napisal/-a:uros11 je napisal/-a:OFF: kakšno kio ali dve
![]()
![]()
![]()
Tipično za ta forum...čisto v vsaki temi (pa ni važno, ali se kupuje Dacia Sandero ali BMW 7) se ljudem "turi" KIA kot nekaj najboljšega pod soncem?!Nočem nobenega krega ampak najprej mi najdi kje Cee'da z...
- 160 KM
- Bi-Xenon žarometi
- 18" platišči
- električnim strešnim oknom
- radijem z zaslonom na dotik
...potem se bomo pa šele začeli pogovarjati o ceni!![]()
P.S.: Pa da ne bo pomote...KIA Cee'd je super ponudba za "osnovni" avto za prevoz od točke A do točke B! Takoj, ko pa želiš imeti pri avtu nekoliko več tehničnih bombončkov ter malo zmogljivejši motor, se pa lahko pri KIA-i gladko j**eš!
In končno se je začel tudi Volkswagen zavedati, da njegovo ime nekaj pove ter začel ponujati realnejše cene (tudi novi Polo). V zadnjem času sem se že ustrašil, da se želijo s cenami približati premijskemu razredu ter se preimenovati v "Prinzwagen".
Cena za omenjeni model s highline opremo je v danem trenutku končno izjemno zanimiva, še posebej z dodatkom DSG-ja - v tem trenutku najbrž neprimerljiva ponudba! Vendar se še vedno ne morem znebiti neprijetnega dejstva, da je potrebno za spodobno opremljen avto nižjega srednjega razreda pripraviti kup denarja, s katerim pri konkurenci dobiš višji razred. Ne razumem ljudskosti VW v politiki dodatne opreme, kjer moraš dokupiti večfunkcijski volan ter nenazadnje meglenke!?! Tej politiki pa se pridno pridružuje tudi ljudska sestrična Škoda.
Konec koncev povprečen kupec nižjega srednjega razreda kupuje povprečno opremljen avtomobil ter ne išče "bonbončkov", kot so DSG, ksenon, etc. Golf je tako pri nas dobival tržni delež večinoma zaradi akcijskih modelov (Golf Rabbit, Golf SI,...), saj je izjemno majhen delež kupcev naročeval modele iz obstoječega cenika. Konkurenca je pač naredila svoje in prisilila "primusa" v razredu, da se spravi na realnejša tla.
In nenazadnje, ko preračunavam, da stane sedaj kolikor toliko spodobno opremljen Golf v stari valuti cca 5 mio, se zgrozim!
In sem dregnil v osje gnezdo...