Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a Matey_ Pe avg 14, 2009 5:28 pm

:D :D No sej sm vedu :P :P Ma sej verjamem, da se dacia dobro prodaja pa use ... ampak jst je nevi kupi pa tud če je n vem kaj ... ma no sej po je samo moje mnemje tako, da kaj pa vem no ... ma sej mogoče se bo izkazalo, da je z Dacio ista zgodba kot z Škodo ... pač sedaj je Škoda čist spodobena in kar spoštovana znamka

Uporabniški avatar
RENO911
Stalni uporabnik

Kraj: Mb

Napisal/-a RENO911 Pe avg 14, 2009 6:29 pm

Matey_ je napisal/-a::D :D No sej sm vedu :P :P Ma sej verjamem, da se dacia dobro prodaja pa use ... ampak jst je nevi kupi pa tud če je n vem kaj ... ma no sej po je samo moje mnemje tako, da kaj pa vem no ... ma sej mogoče se bo izkazalo, da je z Dacio ista zgodba kot z Škodo ... pač sedaj je Škoda čist spodobena in kar spoštovana znamka

Res? Od kdaj? Dacia je Renojeva Škoda.

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Pe avg 14, 2009 7:26 pm

RENO911 je napisal/-a:
Matey_ je napisal/-a::D :D No sej sm vedu :P :P Ma sej verjamem, da se dacia dobro prodaja pa use ... ampak jst je nevi kupi pa tud če je n vem kaj ... ma no sej po je samo moje mnemje tako, da kaj pa vem no ... ma sej mogoče se bo izkazalo, da je z Dacio ista zgodba kot z Škodo ... pač sedaj je Škoda čist spodobena in kar spoštovana znamka

Res? Od kdaj? Dacia je Renojeva Škoda.

Ne Renojeva Škoda.
On misli, da od kar sodeluje oz. si marsiakj deli z VAG grupo je spodobna in kar spoštovana znamka.

Uporabniški avatar
aklan86
Stalni uporabnik

Napisal/-a aklan86 Pe avg 14, 2009 11:29 pm

Nekaj predlogov si že dobila, odločiti se boš morala sama. Bolj kot število km bi te morala zanimati ohranjenost vozila in opravlejen veliki servis. Ker če je recimo veliki servis na 90.000 km je zate bolj kupiti avtomobil s 100.000 prevoženimi kot pa 80.000.

Svetujem ti, da avto pogledaš s kom ki se na to spozna in ocenita kaj vse je za zamenjati v roku dveh let. Predvsem mislim da zavore, kakšne amortizerje, gume... kar tudi zna veliko € porabiti.

Zato je mogoče kakšna oblika financiranja celo bolj primerna kot pa keš na roko.
Slika

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing So avg 15, 2009 9:24 am

predlagam

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2799039&show=1

Nobenih problemov, poraba smešno majhna, že servisiran, vzdržljiv (vw motor), poceni zavarovanje,...

roomeo
Stalni uporabnik

Napisal/-a roomeo So avg 15, 2009 12:05 pm

mihaing je napisal/-a:predlagam

Nobenih problemov, poraba smešno majhna, že servisiran, vzdržljiv (vw motor), poceni zavarovanje,...

vse ok, ampak ima pa zagotovo prevrtene km ;) :!: ;) :!: ;) :!: ;) :!: ;)

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx So avg 15, 2009 12:08 pm

Zakaj že romeo?..Poraba pa ni ravno smešno majhna, vsaj pri meni ni bila...je pa trpežna tale kantica čeprav je pa traktor....raje fabio bencinar....je zelo ok avto.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso So avg 15, 2009 5:36 pm

mihaing je napisal/-a:predlagam

Nekaj takega bi bil tudi moj favorit za študent wagen.Če je avto v dobrem stanju (nerazbit oz. nekvalitetno barvan) je zmaga.Ja ropota, nikamor se ne premakne.Zmeraj, ko se boš ustavila na pumpi se ti bo smejalo.
Ni nujno, da bi imel prevrtene kilometre.Take avtomobile ljudje ponavadi ne kupujejo, da se bodo vsak dan vozili lj-munchen.To kupi ata, da se pelje v nedeljo na izlet :P

Uporabniški avatar
vlkapika
Novinec

Napisal/-a vlkapika To avg 18, 2009 11:09 am

Kaj pa to?
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3067539&show=1

Hih, pardon, mislila sem tega:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3068557&show=1
Ta me res zanima... Mnenje?

Al pa ta?
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3061903&show=1

Čeprav se mi zdi cena malo pretirana...

roomeo
Stalni uporabnik

Uporabniški avatar
vlkapika
Novinec

Napisal/-a vlkapika To avg 18, 2009 11:25 am

hmn, kako je to mišljeno, neprožni?
Ponavadi majo še slabše motorje ti avti... Edino, kar me moti je, da majo zadaj fuull malo placa...

roomeo
Stalni uporabnik

Napisal/-a roomeo To avg 18, 2009 12:06 pm

vlkapika je napisal/-a:hmn, kako je to mišljeno, neprožni?
Ponavadi majo še slabše motorje ti avti... Edino, kar me moti je, da majo zadaj fuull malo placa...

pijejo :!: ogromno :!: 8litrov :!: ne :!: grejo :!: nikamor :!: ipd.

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 To avg 18, 2009 12:19 pm

Se bom kr še enkrat citiral:
..da je pri normalno delujočem in vzdrževanem motorju poraba odvisna v glavnem od načina vožnje in tega kje voziš. Pa od mase in aerodinamike avta.

Poleg tega večkrat vozim Polo Classic s 60KM - tudi s 4 osebami in polnim prtljažnikom lahko vozim po vseh omejitvah in ni nobenih kolon za mano. Tudi v Vrhniški klanec gre 130km/h. S 75KM bo pa vozila še toliko lažje. Glede porabe sem pa že zgoraj napisal.

Aja, vlkapika, zakaj potem gledaš take avte, če so ti zadaj premajhni? :]
Na izbiro imaš na stotine možnih avtov, torej išči takega, ki bo dovolj velik.
Poglej še Accente, Mazde 323, Daewoo Nubire, itd, itd... Imajo vsi dosti več placa kot teli C3, Fieste...
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
vlkapika
Novinec

Napisal/-a vlkapika Če avg 20, 2009 7:46 am

:)
Gledam male avte, zaradi parkiranja (Lj. je obup:))..
Drugače pa majo C3- ji res malo placa, za potnike mislim- sedeži so kratki...
Doma mi tako gnjavijo (če se smem "lepo" izrazit) glede tega obremenjevanja s potniki in sedenjem... da se več ne bom ozirala na to :? upam vsaj:)

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Če avg 20, 2009 8:04 am

Če v LJ ni prostora za parkirat 4,2 m dolg avto, tudi za 3,7 metrskega ne bo. Razlika v prostornosti bo pa ornk opazna. Toliko o težavah s parkiranjem... Sicer pa greš lohk v parkirno hišo.
Če bi hotela avto tlačit v kakšno luknjo, bi se poznal le kakšen Smart, ki ga lahko parkiraš prečno.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Če avg 20, 2009 8:15 am

roomeo je napisal/-a:
vlkapika je napisal/-a:hmn, kako je to mišljeno, neprožni?

pijejo :!: ogromno :!: 8litrov :!: ne :!: grejo :!: nikamor :!: ipd.

ja valda če kupiš zdrkan avto,pa ne znaš vozit :lol:
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso Če avg 20, 2009 8:40 am

To glede velikosti in parkiranja v lj se strinjam.Ali plac je ali ga pa ni.Tiste pol metra se ne pozna nič.
Kar se pa vseh ostalih potnikov tiče in njihovega prostora.V avtu se boš peljala ti.Če nimaš taksi službe ali pa jokajočih potnikov, se jaz ne bi sekiral zaradi udobja ostalih.Je pa ok imet vsaj malo večji avto od npr. cliota. Da lahko vržeš notri vsaj 2 večji potovalki in se odpelješ nekam.

Uporabniški avatar
vlkapika
Novinec

Napisal/-a vlkapika Če avg 20, 2009 9:32 am

Uf, iz mojih dosedanjih izkušenj parkiranja v nabasini ulici (kjer parkirajo vsi študentje) je to kar podvig 8žal, šteje res vsake pol metra)...

Glede potnikov pa se res ne bom več tlko obremenjevala... LEtos nas je šlo z cliotom in putotom 7 na morje, pa smo bli ok (6 kufrov, potvalka in ležalke, pa hrana), smo vse spravli komot do Brele. Je pa re, da smo morali kuferam na puntotu praznit 3x,ker nem je šla guma po gobe in na zadnje smomeli pa ful placa (sem bla prepričana, da smo kaj pozabli nazaj noter dan... pa ne :) )

Ampa, kljub vsemu- punto in clio še vedno nista moja najbol priljubljena avta :D

Sem našla pa tole... Malo je sumljiva cena (glede na ostale avte iste znamke)
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3071962&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3070823&show=1

Uporabniški avatar
vlkapika
Novinec

Napisal/-a vlkapika Po avg 24, 2009 1:54 pm

Hmn, mogoče bi morala temo preimenovat- KAJ MENITE O GETZ-U :)

Uporabniški avatar
vlkapika
Novinec

Napisal/-a vlkapika Sr avg 26, 2009 12:20 pm

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3082387&show=1

Hja, še vedno brez avta... kaj pa zgornji? O nissanih še ni blo nič kaj rečeno:)

:) Saj bi odprla novo temo, pa... ker sem res že daleč od fiest...

hvala za help :oops:
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov