pskoda je napisal/-a:odprti clio je napisal/-a:Ne bi rekel, da so recarovi sedeži udobnejši od serijskih. Gre za školjkaste, športnejše sedeže. Realno porabo pa lahko pričakuješ okrog 8 l / 100 km.
Tukaj se vidi da nimaš takih avtomobilov. Poraba za to vrsto kot je namenjen ta avto pije +10l, se pravi da za 30kkm boš porabil okrog 3000 litrov bencina kar je 3,4k eur, min en par gum, servis, registracija. Mene corsa stane letno 6k eur (4 gume vsaka po 200eur, bencin za okrog 30kkm, servis, registracija)
Z
takšno vožnjo kot je omenil BB99 sem se jaz vozil z povrečno porabo 7,5L/100km po BC. +/- par deci, ker vsi vemo kako je z BC in prosim, da se ne obesi kdo ob to izjavo, da njegov avto pa točno toliko porabi kot BC izračuna, ker nikjer ne trdim, da je vrednost vedno napačna. Avto ne pije nonstop +10L in to bo tudi vsak lastnik lahko potrdil, ki ga uporablja tudi kot daily avto in ne samo za you know what

Stili voženj variirajo in tako lahko tudi od zgornje min. porabe, ki sem jo jaz dosegel z normalno vožnjo po predpisih, odšteješ ali prišteješ še določen %. Za porabo okoli 10L mora vožnja kar precej bolj dinamična biti. Navzgor je pa tudi še odprto.
Če boš 30k km z enim parom gum naredil potem boš tudi z porabo zadovoljen
Če se ti izide bi vzel Cliota z Recaroti. Sicer je vstop/izstop malo neroden na trenutke, ampak vse odtehta sedenje v njih in vožnja potem v avtu. Udobnost ni ravno njihova prednost vendar še vedno nudijo dovolj udobja za vsakodnevno uporabo. Bolj moteče v povezavi z temi sedeži je mogoče std nastavljeno kar trdo podvozje. Moteče v tem smislu, da po kakšni daljši poti iztopiš iz avta kar utrujen. Lansko leto smo šli na morje z prijatelji in po slabih 400km sem bil prav "beat up". Npr. v primerjavi z puncino stock Hondo sta dva različna svetova saj lahko z Bingecu narediš kup km in še vedno do neke mere spočit stopiš iz avta. Seveda to odpade, če avta neboš uporabljal za takšne dolge relacije.
@BB99 - če imaš jeklene živce in se lahko upreš stisniti avto potem je lahko poraba izredno nizka. Angleži imajo v povprečju okoli 29mpg kar znese okoli 8,1L/100km. V končni fazi je potem tudi od voznika najbolj odvisno kako dela z avtom, ampak nizka poraba ni redka pri tem avtu/motorju. Mogoče bi bila boljša opcija vzeti Corso OPC? Več navora v nizkih vrtljajih in ni treba tako vrteti motorja kar posledično tudi vpliva na porabo. Subjektivno bi pa rekel, da ta 1.6T vleče skoraj od "nule" in do blokade oz. po domače povedano - mene je motor v Corsi navdušil

kar se pa notranjosti tiče je pa stvar okusa. Meni se tisti "barvni" dodatki v Corsi ne dopadejo ravno tako kot, da nima vsaj števčka za temp.motorja. Seveda pa Clio tukaj tudi ne blesti, ampak RS200 je že malenkost boljši. V Cliotu mi je tudi softtouch armaturka veliko lepša na ogled in otip kot v Corsi. To je stvar okusa in napisal sem samo svoje mišljenje/izkušnje če ti bo pomagalo pri odločitvi. Najbolje pa, da greš / probaš sam kateri avto ti najbolj "sede".
Lp