Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
scmoky
Novinec

Napisal/-a scmoky Če dec 10, 2009 11:00 pm

Se strinjam da ne seže... Audi S3 ne neke extra za ovinke.
Jaz sem se na VW Golfa, oz. Polota sklicoval...
Vsak avto če imaš denar lahko narediš iz njega dirkalca... Za ene več denarja za ene manj.

Mam eno vprašanje, zakaj nobeden neja C4 vozi, vsi pravijo impreza, evo oh in sploh.....
Nabaviš C4 kit kat kar, za 250k €, pa praviš da mu impreza ne seže do kolen...
Za twinga in TCE motor sem rekel da gre zelo zadovoljivo, ma 35k prevoženih pa niseo glih lepi sploh zadnji 20k, pa zankerat tipitopi....

Drugače pa malo kaki posnnetek od TSI me zanima kak vlečejo...

Uporabniški avatar
mito155
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a mito155 Pe dec 11, 2009 9:06 am

you tube fant... S3 ni za ovinke? kje pa naj 4 x 4 uporabim? za drag? :lol:

gofra
Uporabnik

Napisal/-a gofra Pe dec 11, 2009 11:36 am

@scmoky: Oprosti fantina, poln si traparij. Twinga bi spravil na 200 KM, Jumperjeva poskocnost te je presenetila, RS je pa kar taprava zadeva (si ga probal)? TSI ni prihodnost, TCE tudi ne? Kaj si, Vidoviti Vido?

Evo, sem ti prisparal iskanje po youtubeu:

122 konjski TSI v Golfu:
http://www.youtube.com/watch?v=7mAN9_wb26w

160 konjski TSI v Golfu:
http://www.youtube.com/watch?v=hTm4mZZrymg

tule pa imas Twingeca - ki starta z 20 km/h (ce ves, da je premik mase z mesta najvecji napor za avto in da so problemi s trakcijo, bos vedel, da je to ogromna prednost):
http://www.youtube.com/watch?v=7K4dH5Qwd0Y&feature=related

Mislim, da tule sploh ni nikakrsnih dilem.

Aja, S3 je namenjen predvsem za shopping. Dooh?

LpF

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Pe dec 11, 2009 2:43 pm

peroRS je napisal/-a:
scmoky je napisal/-a:Ne pa da TCE popluvaš? Kaj v Meganu RS 2.0T je tudi slaba mašina?
200konjev v prihodnosi, ko menjam zavore, pa mogoče še armortizerje(zaradi varnosti). Te pa bo šel mimo tvoje S3, da malo sprovociram :lol:

Tvoj Twingo ma lahko 300 konj pa še vedno ne seže niti do kolen Meganu RS, kaj šele Audiju S3. Zato nehaj poveličevat sebe in svojga avta, ker si res na nivoju enga šolarčka.

Na podlagi česa pa sklepaš, da Megane RS ne seže Avdiju S3?

Uporabniški avatar
mito155
Uporabnik

Napisal/-a mito155 Pe dec 11, 2009 4:28 pm

Na reno forumu so mu povedal... :o dooooohh

Slika

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Napisal/-a TOYOTA Pe dec 11, 2009 4:37 pm

očitno so počitnice že....
In USA you drive car.
In Soviet Russia car drives you.
In Japan car BREAKS you.

Uporabniški avatar
scmoky
Novinec

Napisal/-a scmoky Pe dec 11, 2009 4:46 pm

Trdim da novi Megan RS nima kaj delat proti S3 kljub 4x4 pogonom....
Novega megana RS nisem, sem Clia in starega Megana.Res da ne na pisti, ampak je test na Areh dovolj....

Pa daj no malo si cajte na Nordschleife, pa na Grobniku.... Če se že na reno neke hece pokate :roll:

@gofra zakaj bi bila neumnost twinga na 200konjev spravit. Sem že od dveh slovenskih tunerjev dobil odgovore da ni problema, z relativno malimi stroški... Glede na pridobljeno konjaž. Ne pač vi več veste...

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Napisal/-a TOYOTA Pe dec 11, 2009 5:06 pm

scmoky je napisal/-a:
@gofra zakaj bi bila neumnost twinga na 200konjev spravit. Sem že od dveh slovenskih tunerjev dobil odgovore da ni problema, z relativno malimi stroški... Glede na pridobljeno konjaž. Ne pač vi več veste...

če imaš podatke tunerjev za koliko ti zrihtajo ta tuning pa daj informacije, ker me res zanima kaj so zate ralatvno majhni stroški....ker ne razumem ali živiš v nekih sanjah ali kaj...če bi imel denar zakaj potem ne kupiš močnejšega in boljšega avtomobila, in dvomim da boš dobil 200 hp za mali denar....sploh pa ne bi o tvoji priemrjavi avtov na areh :lol:
In USA you drive car.
In Japan car BREAKS you.

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- Pe dec 11, 2009 5:11 pm

Dajte se držat naslova in ne smetite teme, ker nikogar tukaj ne zanima kakšen čas dosegajo Clio RS / Megane RS / Audi S3 na Nürburgringu ali Grobniku, še manj pa tunning "potencial" Renaultovega 1.2 TCE...če že morate, si dolžino k***a merite preko zasebnih sporočil! :roll:

On-Topic:

1.2 TSI Presentation
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

Uporabniški avatar
scmoky
Novinec

Napisal/-a scmoky Pe dec 11, 2009 5:29 pm

OK, to še povem.. 2,5k € :roll:
In zakaj ne na Areh, pa Meljski hrib...?
One primerjave, pa enostavno ne morem mimo tega ko ga oni s S3 vmešava, kdaj je pa ti bila neke hitra petarda :lol: :lol:
Ko bom imel bo doma en od RS ali pa Impreza STI, ne bo to tako hitro, počasi.

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Napisal/-a TOYOTA Pe dec 11, 2009 5:38 pm

[quote="scmoky"]OK, to še povem.. 2,5k € :roll:
In zakaj ne na Areh, pa Meljski hrib...?
[quote]

sicer ne poznam renaultov toliko, a ne obsataja kakšna rs verzija z še močnejšim motorjem, a ti striktno želiš tega twingota predelat, ne bi bilo bolj smotrno kupiti močnejši avto? če sem te prav razumel si peljal na areh megana in twingota in s tem primerjal vozne lastnosti r26, s3 itd... :shock: fant dober si , ni kaj...
In USA you drive car.
In Japan car BREAKS you.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Pe dec 11, 2009 6:02 pm

pskoda je napisal/-a:
peroRS je napisal/-a:
scmoky je napisal/-a:Ne pa da TCE popluvaš? Kaj v Meganu RS 2.0T je tudi slaba mašina?
200konjev v prihodnosi, ko menjam zavore, pa mogoče še armortizerje(zaradi varnosti). Te pa bo šel mimo tvoje S3, da malo sprovociram :lol:

Tvoj Twingo ma lahko 300 konj pa še vedno ne seže niti do kolen Meganu RS, kaj šele Audiju S3. Zato nehaj poveličevat sebe in svojga avta, ker si res na nivoju enga šolarčka.

Pa kaj si slep, najprej poglej kaj citiram pa kaj sem napisal. Napisal sem da Twingo 1.2TCE, ki ga scmoky tako poveličuje, ne seže do kolen Meganu RS, Audiju S3 in podobnim. NIKAKOR NISEM PRIMERJAL MEGANA IN S3!

Ne pisat nekaj, česar jaz nisem izjavil/napisal!

Upam, da se razumemo!

Uporabniški avatar
scmoky
Novinec

Napisal/-a scmoky Pe dec 11, 2009 6:06 pm

Clia RS, Megana RS, twingiča med drugim... OBstaja RS samo 1.6 s 130 konji, amapk NA motor....
Uh gor je tak samo od moči avta odvisno, pa zvečer greš da lahko sekaš vse ovinke, in jih čim bolj tehnično izpelješ, dol je pa bomba moraš pazit...

Aja napisal si ne do Megana RS, KAJ ŠELE do S3.. TOrej je Audi boljši..
Zadnjič spremenil scmoky, dne Pe dec 11, 2009 6:08 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Pe dec 11, 2009 6:06 pm

Za 2,5k € boš spravil na 200km samo ne za dolgo, za to vsoto boš lahko kupil večjo turbino, intercooler, bolj pretočni avspuh, mapiranje in zagon vsega skupaj, problem bo nastal, ko ti ne bo mašina zdržala oz ti jo bo razbilo, menjalnik, sklopka (potisni ležaj bo prešvoh), ne rečem pa da se ne da spravit na toliko konjev samo ne za tako vsoto, če ga boš spravil na 200km bosta pa po ravnem imela oba problem, tako kot megane RS in S3 seveda oba serijska. Npr honda Type-r vs S3, pa je honda dosti težja kot twingo če bi imel 200km - http://www.youtube.com/watch?v=389BVTOH ... L&index=38
Zadnjič spremenil pskoda, dne Pe dec 11, 2009 6:28 pm, skupaj popravljeno 3 krat.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Pe dec 11, 2009 6:09 pm

peroRS je napisal/-a:
pskoda je napisal/-a:
peroRS je napisal/-a:

Pa kaj si slep, najprej poglej kaj citiram pa kaj sem napisal. Napisal sem da Twingo 1.2TCE, ki ga scmoky tako poveličuje, ne seže do kolen Meganu RS, Audiju S3 in podobnim. NIKAKOR NISEM PRIMERJAL MEGANA IN S3!

Upam, da se razumemo!

To zame pomeni "da ne doseže meganu kaj šele S3-ju", kar je možno zbrati da naj bi bil megan slabši od S3, ker twingo se naj bi bolj približal RS-u kot S3-ju.
Najbrš si mislil drugače kot si napisal.

Uporabniški avatar
Jože20
Novinec

Napisal/-a Jože20 Pe dec 11, 2009 7:13 pm

pskoda je napisal/-a:
peroRS je napisal/-a:
pskoda je napisal/-a:
peroRS je napisal/-a:

Upam, da se razumemo!

To zame pomeni "da ne doseže meganu kaj šele S3-ju", kar je možno zbrati da naj bi bil megan slabši od S3, ker twingo se naj bi bolj približal RS-u kot S3-ju.
Najbrš si mislil drugače kot si napisal.

Ne ne, mislil je čisto tako kot je napisau. Slabšalno, ker kao reno ne dosega lege, hitrosti in vozne dinamike kot velecenjeni Audi. Ubistvu je pa glih obratno. S3 je največji poraženec hot hatchbackov, pa si poglejte določene znane oddaje, predn kaj rečete.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Pe dec 11, 2009 7:55 pm

Jože20 je napisal/-a:Ne ne, mislil je čisto tako kot je napisau. Slabšalno, ker kao reno ne dosega lege, hitrosti in vozne dinamike kot velecenjeni Audi. Ubistvu je pa glih obratno. S3 je največji poraženec hot hatchbackov, pa si poglejte določene znane oddaje, predn kaj rečete.

Mal se ti umiri pa pazi kako se izražaš!

Ne rabiš ti pisat kaj JAZ mislim pa kaj sem JAZ rekel. Pejta s Smokyjem v peskovnik pa tam delajta velenačrte kako boste Twingota tunirali.

NIKOLI nisem rekel nič čez Megana RS. Za dirkališče je odličen, za vsakdanjo uporabo je pa (ZAME) S3 boljša izbira.

Uporabniški avatar
mito155
Uporabnik

Napisal/-a mito155 Pe dec 11, 2009 8:24 pm

peroRS je napisal/-a:
Jože20 je napisal/-a:Ne ne, mislil je čisto tako kot je napisau. Slabšalno, ker kao reno ne dosega lege, hitrosti in vozne dinamike kot velecenjeni Audi. Ubistvu je pa glih obratno. S3 je največji poraženec hot hatchbackov, pa si poglejte določene znane oddaje, predn kaj rečete.

Mal se ti umiri pa pazi kako se izražaš!

Ne rabiš ti pisat kaj JAZ mislim pa kaj sem JAZ rekel. Pejta s Smokyjem v peskovnik pa tam delajta velenačrte kako boste Twingota tunirali.

NIKOLI nisem rekel nič čez Megana RS. Za dirkališče je odličen, za vsakdanjo uporabo je pa (ZAME) S3 boljša izbira.

In točno temu je S3 namenjen ... za vsak dan.. za d(i)rkače iz forumov pa seveda Enzo.. ;) Je pa laskavo da vsake specialke tlačijo S3-ja... ampak z S3-jem greš na 1500km dolgo pot in stopiš ven spočit... iz specialk pa... :roll: no ja...

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Pe dec 11, 2009 8:25 pm

a bo kdo tega B***** skenslal s foruma :?: :?:

gofra
Uporabnik

Napisal/-a gofra Pe dec 11, 2009 8:25 pm

http://www.youtube.com/watch?v=e_DyuvW7pDA&feature=related

Zanimiv zvok za takega zippota...

Sicer pa, znalci - kaj ni bil TSI VW naziv za dvojno polnjene motorje?

LPF
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov