Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Po dec 07, 2009 8:36 pm

Verjetno je treba znati tudi računati in preračunati, če je polog + x število obrokov leasinga res manj kot kupnina za tako vozilo na gotovino. Da ne potem rata par eur več kot keš.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Po dec 07, 2009 9:12 pm

Če ti ne popustijo pri cash varianti - pri oplu so najbolj trdi glede tega, se odloči za maksimalen polog in minimalno število obrokov za leasing.

FLINK
Uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a FLINK Po dec 07, 2009 9:27 pm

simply je napisal/-a:Če ti ne popustijo pri cash varianti - pri oplu so najbolj trdi glede tega, se odloči za maksimalen polog in minimalno število obrokov za leasing.

Logicno....take voluharje treba odjebat:) prodajalec zrihta biznis banki, oni njim, kupec itaq odplacuje....biznis je povsod. zalostno ampak resnicno.
Osebno se mi ne zdi pametno kupovat te stare modela astre, medtem, ko se je zacela prodajati nova.
sicer bo pa tvoj oce vozil in naj se odloci.
Lp
:)

2simpl
Nov uporabnik

Napisal/-a 2simpl Po dec 07, 2009 10:59 pm

:lol: :lol:
Zadnjič spremenil 2simpl, dne To dec 29, 2009 10:14 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan To dec 08, 2009 8:28 am

Preprost izračun bo prikazal, koliko se splača kupovanje na leasing. Prodajalec naj vama napravi informativni izračun. Sam sicer menim, da se začetnih 2000€ kaj hitro porazgubi v obrestih. Je pa opcija, če je možno vzeti minimalni leasing (par mesecev) Glede na sklenitev vsaj 3-letne leasing pogodbe pa je boniteta 1 letnega brezplačnega kaska kaj hitro preplačana.

Sicer se mi zdi, da sam bolj preferiraš Astro, kot oče. Model bo kaj kmalu zamenjan z novejšim (ter konkretno posodobljenim!), Cee'd ostaja aktualen vsaj še nekaj let. Korejcu dajem v plus tudi izjemne garancijske pogoje (prodajalec na Vrhniki ponuja celo 10-letno garancijo, ob predpostavki servisiranja pri njih). V splošnem mi deluje Kia sodobneje, kar pa se spreminja s prihodom nove Astre.

Glede verige ali jermena je najbolje kontaktirati prvi Oplov servis.

Odločitev karavan ali petvratna kombilimuzina pa je seveda stvar odločitve očeta. Če se pretežno vozi sam ali v dvoje ter ne prevaža otroškega vozička :D ali gradbenega materiala, mu bo 5-vratni dovolj - zadnja klop mora biti seveda podrljiva.

makedam
Nov uporabnik

Napisal/-a makedam To dec 08, 2009 10:29 am

2simpl je napisal/-a:http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2786080&show=1

Takšno astro imam v mislih.

Astra karavan je katastrofalna (videz) :D Tale 5 vratna je pa lepa 8)
Vem da je bolje plačati z gotovino, ampak razlika v ceni je 2000€ kar ni malo?

Ve kdo ali ima takšna astra ketno ali jermen?
počasi pa po desni

FLINK
Uporabnik

Napisal/-a FLINK To dec 08, 2009 11:05 am

Pri renaultu imajo min kredit za reno financiranje 5000eur...verjetno imajo tudi tukaj kaksno foro.
Pri lisingu mas obvezno kasko....in ce mas to kakih 3-5 let, potem prides kmalu na 0.
Verjetno pa skoraj ni junaka, ki novi avto skesira in zato so to kao najboljse ugodnosti.
In btw, se enkrt premislite, ce hocete kupit avto v odhodu....

Lp

makedam
Nov uporabnik

Napisal/-a makedam To dec 08, 2009 11:06 am

2simpl je napisal/-a:http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2786080&show=1

Takšno astro imam v mislih.

Astra karavan je katastrofalna (videz) :D Tale 5 vratna je pa lepa 8)
Vem da je bolje plačati z gotovino, ampak razlika v ceni je 2000€ kar ni malo?

Ve kdo ali ima takšna astra ketno ali jermen?

Ja glede leasinga si boš moral izračunati koliko popusta ostane po obrestih, če boš vzel polno vrednost avtomobila na oplov leasing bo ta avto na koncu 20000 eur - 2000 se pravi cca 18000.

Zato je tukaj manjša finta, ki so ti jo na oplu verjetno zamolčali (ali pa ne).

Popust je fiksne vrednosti, gre pač za pospeševanje financiranja prek njihove leasing hiše - to je tudi posel (zato obstaja firma ki se s tem ukvarja).

leasingi so različnih vrednosti saj so tudi vrednosti avtomobilov različne (isti modeli glede na opremo).
Zato nujno povprašaj prodajalca za minimalni leasing, da še dobiš oglaševani popust.
Pričakuj vrednost 3000 do 4000 eur.
Nato naj ti poda najkrajšo dobo vračanja kar bo verjetno 2 leti.

Ko boš šel s temi predpostavkami računat obresti, ti bo verjetno ostalo cca 1000 eur popusta. Vse drugo bo potop.

V kolikor nimate denarja za direktno plačilo se ostalo plača prek bančnega kredita.

Glede zastonj zavarovanj in registracij ki ti jih nudi opel:
To so vsa čisto osnovna zavarovanja samo da avto dobiš na cesto. Takega zavarovanja verjetno ne sklene nihče več pri zavarovalnicah sam, ker nimaš kritja na večini področij. tega se poizkusi izognit.

Vse kar sem ti gori napisal, sem ti napisal zato, ker sem pri oplu to že izvedel pri nakupu astre.

Še glede opreme, pa zakljućim:
Nujno izberite avto z abs, esp in čimveč zračnimi blazinami.

Vidim, da na tem forumu prihaja do hudega zavajanja določenih prijavljenih o potrebnosti varnostne opreme. Predvsem pa beremo o njihovih vozniških sposobnostih. Ti fantje imjo verjetno še vedno opombo v vozniškem dovoljenju - voznik začetnik , in ne morejo presegati 22let.
Distanciraj se pri izbiri opreme od takih izjav (abs je brezveze, esp je brezveze, servo je brezveze, airbagi so brezveze, -ljudje brez izkušenj pač).

Varnost je na prvem mestu, ko se zgodi poti nazaj ni. Posledice so lahko zelo katastrofalne, zato kupit vso varnostno opremo tudi esp.

Želim vam dober nakup in pravilno odločitev.
počasi pa po desni

2simpl
Nov uporabnik

Napisal/-a 2simpl To dec 08, 2009 11:30 am

Zadnjič spremenil 2simpl, dne To dec 29, 2009 10:14 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

FLINK
Uporabnik

Napisal/-a FLINK To dec 08, 2009 11:34 am

2simpl je napisal/-a:Najmanjši leasing pri astro je :
80% plačaš takoj ostalih 20% pa v 12 obrokih (1 leto)
vendar s tem leasingom ne dobiš brezplačnega kasko + proti kraji

ta opcija je tudi trenutno najbolj zanimiva, saj dvomim da bi obresti v 1 letu lahko presegle 2000€.

Drugače pa se bom pozanimal glede teh obresti in nasploh kaj ponujajo druge oplove avtohiše.

Racuni zacetno vplacilo, polog, ....plus tega, da osnovno in full kasko nista poceni. To bi ti pomoje marsikdo dal 50% popusta....
Treba precekerat veliko prodajalcev. Danes so prava redkost, ce ti ne morejo dat popousta pri kasku.

aja, se nekej-ker vidim, da si bolj zagret za astro. Si slucajno naredil oba izracuna, kaksna je koncna cena za stari model in novi? isti motor, oprema,....se financiranje razlikuje?

Tnx ;)

2simpl
Nov uporabnik

Napisal/-a 2simpl To dec 08, 2009 12:22 pm

Zadnjič spremenil 2simpl, dne To dec 29, 2009 10:15 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

FLINK
Uporabnik

Napisal/-a FLINK To dec 08, 2009 12:27 pm

2simpl je napisal/-a:Res je da se jaz osebno nagibam k astri, saj sem mnenja da oče ne potrebuje karavana. pa tudi astra se mi zdi bolj atraktivna.

Za novo astro nevem cene in se niti nisem zanimal, vem le da je dražja.

Sem se tudi pozanimal in dobil nekaj informacij:
-ogledana astra ima zobati jermen in ne ketne....ali je ketna res toliko boljša? bral sem nekaj kritik glede ketne, saj naj bi pokala in lahko povzoči veliko škode če se strga??

Izvedel sem tudi kolikšne obresti so če bi sklenil lizing za 1 leto.
in sicer ob sklenitvi 1 letnega lizinga bi vse skupaj naneslo 13.863€ kar je še vseeno dosti manj kot če bi plačali na gotovino, kjer je cena 15.324€

Kaksen privatnik bi ti dal sigurno konkreten popust na gotovino....probej se to. Plus tega nafehtej-ce placas z gotovino, da ti da kasko 50%. Sem skoraj siguren: ce bi sestel popust na gotovino+50% kasko, bi prisel "tam tam"....
Nova astra je zihr drazja, samo veliko ne more biti. Sploh ce pogledas cene npr. novi/stari megane...nwm, jst bi se se vedno bolj pozanimal.
tok od mene.

Lp

Uporabniški avatar
/miha\
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a /miha\ To dec 08, 2009 1:55 pm

2simpl je napisal/-a:Res je da se jaz osebno nagibam k astri, saj sem mnenja da oče ne potrebuje karavana. pa tudi astra se mi zdi bolj atraktivna.

Za novo astro nevem cene in se niti nisem zanimal, vem le da je dražja.

Sem se tudi pozanimal in dobil nekaj informacij:
-ogledana astra ima zobati jermen in ne ketne....ali je ketna res toliko boljša? bral sem nekaj kritik glede ketne, saj naj bi pokala in lahko povzoči veliko škode če se strga??

Izvedel sem tudi kolikšne obresti so če bi sklenil lizing za 1 leto.
in sicer ob sklenitvi 1 letnega lizinga bi vse skupaj naneslo 13.863€ kar je še vseeno dosti manj kot če bi plačali na gotovino, kjer je cena 15.324€

Če se veriga strga je enako kot če bi se jermen strgal...škoda bo ista. Verige so bolj zanesljive in naj bi zdržale konkretno število kilometrov (beri 200.000+). Glavni minus je glasnost, saj so glasnejše od jermenov.

Splošno prepričanje je, da je veriga boljša. Jaz se strinjam s tem.
Sam ne se kregat :P

2simpl
Nov uporabnik

Napisal/-a 2simpl To dec 08, 2009 2:43 pm

Zadnjič spremenil 2simpl, dne To dec 29, 2009 10:15 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 To dec 08, 2009 5:24 pm

2simpl je napisal/-a:..ali je ketna res toliko boljša? bral sem nekaj kritik glede ketne, saj naj bi pokala in lahko povzoči veliko škode če se strga??

kje vi to takšne stvari vse poberete? isto kot da bi nekdo rekel da bolj boli če si desničar zlomi desno roko kot pa levo. :) škoda je ista, ne glede na vrsto prenosa, razlika je samo v tem, da praviloma bi se naj na približno 240k menjala veriga, jermeni pa na 90 ali 120k (govorim na splošno, večina avtov ima tako, imaš tudi izjeme...)
Seveda je ketna boljša, ampak če boste naredil servis v predvidenem času oz.prev.km ni nobene panike če je jermen. Imaš pa tudi paciente ki ne vejo da je treba tudi jermen menjat, potem pa v jok pa na drevo, ko naenkrat zaklopota neki izpod haube. ;)

lp
Freude am Fahren

2simpl
Nov uporabnik

Napisal/-a 2simpl To dec 08, 2009 7:08 pm

8) 8)

dejanz75
Novinec

Napisal/-a dejanz75 To dec 08, 2009 7:16 pm

meni se pa glede na zahteve potencialnega kupca zdi tole zelo zanimiv avto
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3314985&show=1

vsekakor boljši nakup kot pa npr. astra, ki bo čez eno leto zaradi prihoda novega modela vredna samo še 50% cene...

dejanz75
Novinec

Napisal/-a dejanz75 To dec 08, 2009 7:17 pm

2simpl je napisal/-a:Oče je danes dobil zanimivo ponudbo....in sicer Opel vectra, točno tale:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3118771&show=1

Edini problem je, ker je zadnja na zalogi, izdelovali pa nebodo več tega modela. Tako da bi morali z nakupm pohiteti :roll:

Ima kdo takšen avto?
kakšna je kaj poraba?
Nasploh slabosti tega avta?

a ti tole resno??? :shock:

2simpl
Nov uporabnik

Napisal/-a 2simpl To dec 08, 2009 7:32 pm

:lol: :lol: :lol:

Uporabniški avatar
/miha\
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a /miha\ To dec 08, 2009 7:42 pm

Tole je en kar zanimiv avto:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2920171&show=1 Chevrolet cruze...dejansko mi je všeč
Sam ne se kregat :P
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 6 gostov