Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind To dec 15, 2009 6:09 pm

Jerch_ je napisal/-a:še enkrat.. če je ostalo vse brezhibno in je bla cena 3000, nevem zakaj sploh pišeš. ghostrider, koliko pa misliš, da je lahko popravilo? 1000?

Blizu si bil... škode je za 900€.

Drugače pa 95% VAG vozil ima zbite km.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply To dec 15, 2009 6:41 pm

Čudi me, da je "vrtenje" kilometrov povzročilo okvaro "števcev", ker se pri prevrtavanju fizično nič ne spremeni oziroma "šari" po armaturi.
To je enako kot bi pri digitalni radiouri spremijal čas in da bi jo s tem pokvaril.

Ker vozila nisem videl ne vem.

Uporabniški avatar
GT_Turbo17
Poznavalec foruma

Kraj: Zasavje

Napisal/-a GT_Turbo17 To dec 15, 2009 7:39 pm

ej, če bi bili vsi prodajalci pošteni bi težko kaj prodali, se ti ne zdi? zato mora biti kupec bolj previden in zbrskat čimveč podatkov o avtu. ;)

drugače pa me zanima, če imaš dokaz, da je kilometre zbil onlyME? Ker, če jih nimaš ga res ne moreš obsojat, ker on očitno ni prvi lastnik avta bil.

LP
Fiat Uno 1.5 SX i.e. & Alfa Romeo 166 2.0 V6 Turbo & Alfa Romeo 145 Twin Spark

Slika

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ To dec 15, 2009 8:34 pm

Koliko je imel avto kilometrov, ko si ga kupil :?:
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind To dec 15, 2009 8:51 pm

Nategatorji pač.. mene je groza ko vem da bom čez kak mesec ali dva intenzivno kupoval rabljen avto.

Se je pa defenitivno treba zavedat da če kupiš avto ki je najcenejši v svojem rangu, da sigurno ni najbolje ohranjen ali ima kakšno skrito napako - v vsašem primeru težave z vžigom in števci.
Zadnjič spremenil B|ind, dne To dec 15, 2009 8:55 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask To dec 15, 2009 8:55 pm

B|ind je napisal/-a:Nategatorji pač.. mene je groza ko vem da bom čez kak mesec ali dva intenzivno kupoval rabljen avto.

Mene so spravli do tega, da sem izgubil živce in kupil novega....

Uporabniški avatar
Roady
Novinec

Kraj: Radenci

Napisal/-a Roady To dec 15, 2009 9:12 pm

Kaj pa si pričakoval za 3000 eur? :lol:
Brezhibnega gtija? :lol:

Sem govoril s prejšnjim lastnikom na avtoshowu v mb in sem mu omenil, da možno, da ga števec zajebava ampak me očitno ni poslušal. ;)

@ghostrider dej mi povej si vedel, da avto težko vžiga al ne ob nakupu?
Slika

gogo1
Novinec

Kraj: koroška

Napisal/-a gogo1 To dec 15, 2009 9:17 pm

ja kaj pa sedaj, pa ja neboš šel novega števca kupit.....kupi rabljenega za 100eur, pa programirat pa gasa :lol: :lol:

_Ghostrider_
Novinec

Napisal/-a _Ghostrider_ To dec 15, 2009 9:38 pm

Roady je napisal/-a:Kaj pa si pričakoval za 3000 eur? :lol:
Brezhibnega gtija? :lol:

Sem govoril s prejšnjim lastnikom na avtoshowu v mb in sem mu omenil, da možno, da ga števec zajebava ampak me očitno ni poslušal. ;)

@ghostrider dej mi povej si vedel, da avto težko vžiga al ne ob nakupu?

ne nisem vedev..

_Ghostrider_
Novinec

Napisal/-a _Ghostrider_ To dec 15, 2009 9:39 pm

Lumpy_ je napisal/-a:Koliko je imel avto kilometrov, ko si ga kupil :?:

po števcu 145000

Uporabniški avatar
\OnlyME/
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a \OnlyME/ To dec 15, 2009 10:34 pm

Roady je napisal/-a:Sem govoril s prejšnjim lastnikom na avtoshowu v mb in sem mu omenil, da možno, da ga števec zajebava ampak me očitno ni poslušal. ;)

Sem poslušal...... vprašal na Jarcu takrat kolk stane novi števec, so mi rekli da neki okrog jurja, sam da ni nujno da je to, skratka potem smo pa:
1. na novo programirali ključe (tu so me še strašli da če je slučajno menjan motor, bo videno kot da je avto vkraden in bom mel j*** s policijo - pri kodiranju se namreč morejo povezat na VW nemški server)

2. menjali smo te toto neko žico pod volanom, ker je po kodiranju ostalo stanje nespremenjeno in avto je vžigal, tak da......

Kar se tiče kilometrine smo se pa itak pogovarjali že ob ogledu, ko sem povedal da je prejšnji lastnik menjal turbino, da verjetno niso realni kilometri. Bom pa čist odkrito povedal - koliko sem dobil za golfa not, toliko sem lahko dal za naslednji avto, kaj vam zgledam mogoče tak, da bi še po nepotrebnem neki dnar v golfa vlagal če sem vedo da se bo prodal?!?

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe To dec 15, 2009 10:38 pm

simply je napisal/-a:Čudi me, da je "vrtenje" kilometrov povzročilo okvaro "števcev", ker se pri prevrtavanju fizično nič ne spremeni oziroma "šari" po armaturi.
To je enako kot bi pri digitalni radiouri spremijal čas in da bi jo s tem pokvaril.

Ker vozila nisem videl ne vem.

se strinjam s teboj.sam je pa spet zj zadevaa s kakim programom se to dela.
vag tacho omogoca tut kalibriranje kazalcev,izpisa bc-ja pa se kaj.in ce tm kaj zajebes se vrjetn lahko odraza na nepravilnem delovanju stevca...
sam da je pa stevec 1000 eur je pa res mal kruta.
kaj ce bikupil rabljen stevec?
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ To dec 15, 2009 11:52 pm

kot prvo mi je smešno, da tega ne zna ugotoviti kdo drug kot velecenjeni uradni servis..
kot drugo pa bo avto končno stal 3900eu. in to je tudi prava cena za brezhibno delujočega. sem prepričan, da bo sin od očeta naslednjič, ko bo(ste) kupoval(i) spet raje kupili avto sumljivega porekla z rizično vsebino, kot pa primaknili 20-30% več denarja za avto z znano zgodovino, računi in že na otip brezhibnega..

dvomim tudi, da je bil v zadnjem času narejen mali servis, kaj šele večji.. turbina tudi ne veš v kakšnem stanju je.. roke, zavore, gume.. nevem, če je sine tako težko prigaral teh 3000eu potem verjetno ve da lahko za avto v naslednjem letu skupaj z zavarovanjem in registracijo zmeče tudi še enkrat toliko denarja, da bo avto sploh vozen.. jah tudi če bo oči pomagal in mu ponudli bonus ne bo dosti lažje.. no, morda potem nebo toliko cenil vsega skupaj.. in bo kušnil, bognedaj, kakšno drevo, ker bodo gor spet kakšne poceni kitajske, morda celo nalite gume.
upam, da je vse skupaj moja iluzija, ker poceni danes še s kolesom ne moreš.. ne glede na to kako ceniš denar.
pa brez zamere

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Sr dec 16, 2009 7:02 am

_Ghostrider_ je napisal/-a:
Lumpy_ je napisal/-a:Koliko je imel avto kilometrov, ko si ga kupil :?:

po števcu 145000

:lol: Ghostrider, včasih je dobro kak private sporočilo prebrat tu na forumu

Kar se pa tiče okvar števcev, sem videl na lastne oči na C klasi, na kateri so zbili kilometrino, kasneje se je nastavila nazaj na prejšnjo stanje, vendar se je števcom zmešalo in so pokazali nekaj čez 800k km prevoženih. Pri 4 leta starem avtu. Niti na Autocommercu niso znali porihtat števcev. Kasneje je en mož porihtal zadeve potem.
Tak da lahko pride do tega, da se zmeša števcu, sploh če še je kak pocar na delu.
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Sr dec 16, 2009 8:06 am

Jerch_ je napisal/-a:kot prvo mi je smešno, da tega ne zna ugotoviti kdo drug kot velecenjeni uradni servis..
kot drugo pa bo avto končno stal 3900eu. in to je tudi prava cena za brezhibno delujočega. sem prepričan, da bo sin od očeta naslednjič, ko bo(ste) kupoval(i) spet raje kupili avto sumljivega porekla z rizično vsebino, kot pa primaknili 20-30% več denarja za avto z znano zgodovino, računi in že na otip brezhibnega..

dvomim tudi, da je bil v zadnjem času narejen mali servis, kaj šele večji.. turbina tudi ne veš v kakšnem stanju je.. roke, zavore, gume.. nevem, če je sine tako težko prigaral teh 3000eu potem verjetno ve da lahko za avto v naslednjem letu skupaj z zavarovanjem in registracijo zmeče tudi še enkrat toliko denarja, da bo avto sploh vozen.. jah tudi če bo oči pomagal in mu ponudli bonus ne bo dosti lažje.. no, morda potem nebo toliko cenil vsega skupaj.. in bo kušnil, bognedaj, kakšno drevo, ker bodo gor spet kakšne poceni kitajske, morda celo nalite gume.
upam, da je vse skupaj moja iluzija, ker poceni danes še s kolesom ne moreš.. ne glede na to kako ceniš denar.
pa brez zamere

Sej če bi kupu bleščečega navidez perfektnega gti-ja z znano zgodovino za 6k € še ne pomeni, da pri njemu nebi mogel met takih težav.
To je kar normalno, da folk prodaja pokvarjene avte, pač ko kupuješ avto moraš uzet to v račun, da je nevarno, da boš moral kaj porihtat...
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind Sr dec 16, 2009 10:38 am

Blinder je napisal/-a:
Jerch_ je napisal/-a:kot prvo mi je smešno, da tega ne zna ugotoviti kdo drug kot velecenjeni uradni servis..

pa brez zamere

Sej če bi kupu bleščečega navidez perfektnega gti-ja z znano zgodovino za 6k € še ne pomeni, da pri njemu nebi mogel met takih težav.
To je kar normalno, da folk prodaja pokvarjene avte, pač ko kupuješ avto moraš uzet to v račun, da je nevarno, da boš moral kaj porihtat...

Blinder, maš prou. Tud pri dražjem avti se lahko nategneš.
Ta prodajalec je bil usaj toliko poštem da ga je dal za mali dnar :lol:

Ampak ker pravite videno - kupljeno. Kaj pa če se odkrije prikrita napaka ? V tem primeru celo že takoj naslednji dan ?
A kupec res nima popolnoma nobene pravice ?

Uporabniški avatar
mito155
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a mito155 Sr dec 16, 2009 10:54 am

Jest sem kupu najdražjega S3-ja na netu... pa je še vedno ESP bil problematičen (prodajalec je povedal) ... pa ne kličem lastnika gor in mu lajam... naslednič ko grem v MB greva z njim raje na pir. vsi bi imel rakete... ampak če je sedaj pri 8 let starem vozilu problem dati 900e za servis in imeti mir... me zanima v kakšnem stanju bo avto čez 2 leti... oz.. kje se bo avto servisiral, kakšen olje bo not,kakšne gume bodo gor, ko bo kaj crknilo iz katrega rabljenga vozila bodo stvari...

in na koncu se je naredilo to kar sem takoj rekel.. avto na servis in naj pogledajo kaj mu je... in sedaj se ve kaj mu je... tako kot so prejšnem lastniku povedal, ampak ga ni to motilo oz. mu je bilo predrago...

;)

nejcracing
Novinec

Kraj: trojane

Napisal/-a nejcracing Sr dec 16, 2009 10:54 am

no zdej pa še prodajalec OnlyME naj pove v katera avtohiša je uvozila avto iz italije tok da vemo kateri so nategatorji

aja pa zdej vsaj veš napako pa avto lahko zrihtaš da se boš lahko normalno vozu, probi dobit kakšen rabljen števec sej se včasih prodaja kakšn gti razbit

Uporabniški avatar
mito155
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a mito155 Sr dec 16, 2009 10:56 am

B|ind je napisal/-a:
Blinder, maš prou. Tud pri dražjem avti se lahko nategneš.
Ta prodajalec je bil usaj toliko poštem da ga je dal za mali dnar :lol:

Ampak ker pravite videno - kupljeno. Kaj pa če se odkrije prikrita napaka ? V tem primeru celo že takoj naslednji dan ?

To ni prikrita napaka... ker ne more dokazati da je oseba x ki nastopa kot fizična oseba ogrozila življenje. Airbag bi lahko bil povod za skrito napako...

lp

Uporabniški avatar
northface
Nov uporabnik

Napisal/-a northface Sr dec 16, 2009 11:43 am

Kaj pa če se odkrije prikrita napaka ? V tem primeru celo že takoj naslednji dan ?

V moji pogodbi je pisalo, da ima kupec 24 ur časa, da si premisle (se pravi ugotovi napako, karkoli). Je bila pa to čisto normalna pogodba, tako da mislim, da je to povsod.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov