Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
vojkostar
Uporabnik

Napisal/-a vojkostar Sr dec 09, 2009 10:06 pm

kar se pešcev tiče so v mestu mali problem kjer so pločniki, ker večinoma ne hodijo po ceesti, razn če te bo tvoja težka noga spravila na pločnik :)
prpoblem so vasi in tvoj domači teren ko kak kolesar ali stara ženica/bilokdo hodi po cesti po možnosti še v temi, seveda cesto poznaš kot žep in s tem tudi misliš da si nepremagljiv, pa vendar se zgodi da takrat hitro koga nagaziš v ovinku ko ga spelavaš pošrek ( pa bdv ne kupit avta z veliko kilometri, raje manj :))

Uporabniški avatar
BeMyWagen
Novinec

Napisal/-a BeMyWagen Sr dec 09, 2009 10:09 pm

vojkostar je napisal/-a:kar se pešcev tiče so v mestu mali problem kjer so pločniki, ker večinoma ne hodijo po ceesti, razn če te bo tvoja težka noga spravila na pločnik :)
prpoblem so vasi in tvoj domači teren ko kak kolesar ali stara ženica/bilokdo hodi po cesti po možnosti še v temi, seveda cesto poznaš kot žep in s tem tudi misliš da si nepremagljiv, pa vendar se zgodi da takrat hitro koga nagaziš v ovinku ko ga spelavaš pošrek ( pa bdv ne kupit avta z veliko kilometri, raje manj :))

Brez skrbi da v naselju ne bom divjal toliko pa imam v glavi:)

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Sr dec 09, 2009 10:10 pm

vojkostar je napisal/-a:sicer pa mislim da si dobil odgovore glede servisa ki so dragi in ravno tako ni poceni zavarovanje, kasko se gleda glede na ceno novega vozila in ne ceno katero si dal ti, kar veliko nanese, gleda se ali ima lita feltne, te podražijo kasko itd...
cene delov so za BMW dragi, tako da če gledaš na neko poceni alternativo imaš renaulte in VW group kjer mrgoli delov in so poceni

sem se mislil vzdržat komentarja, ampak eni ste res pametni ko wikipedia. zakaj je tako težko se držat bistva teme? poba vas ni prosil za pridigo (pa vem da je od vseh mišlena dobronamerno) ampak vas je prosil za informacije o BMWjih. Kaj vas briga koliko izkušenj ima in koliko km za sabo? Res bi lahko uporabnik malo drugače odreagiral ampak napadli ste ga pa vi, vsi skupaj in to z načinom, ki ni primeren za dolgoletne uporabnike tega foruma, sploh pa ker se imate vsi za tako uzkušene, na cesti, v življenju, tule pa pišete eni prav bedarije. Ali res vsi, ki ga tako kritizirate, še niste nikoli vozili avta brez izpita? Prvič v živlenju ste dali v prvo prestavo in spustili sklopko šele v avtošoli? Jaz je nisem, sem že vozil prej, po naši "vaški" cesti, kjer ni policistov in prometa, pa mi ni žal, kvečjemu nasprotno, vesel sem da sem že imel nekaj izkušenj od prej. (s temi izkušnjami mislim na same osnove, ne pa driftanje in udeležbo v prometu etc.) In predvidevam da ima avtor teme starše (ki bodo verjetno tudi dali denar razen če je uspel sam zbrat 8k euro, vsaka čast) in je njihova dolžnost, da bodo poskrbeli za varnost, vzdrževanje in vse ostalo, se pravi vam ni treba skrbeti, kako pa kaj.

@Vojkostar
Koliko BMWjev si se že lastil, da imaš toliko pojma o vzdrževanju? Koliko misliš da stane servis? Vzdrževanje BMW ni nič dražje od kakšnega drugega povprečnega vozila, kvečjemu nasprotno, lahko je tudi dosti cenejše. Če ne veš koliko kaj stane, prosim ne piši in ne zavajaj ljudi. Lahko ti povem iz lastnih izkušenj, da me je vzdrževanje renaulta prišlo dražje kot BMW 323Ci, vprašaj uporabnika GoGo koliko stroškov bo imel s svojim Scenicom 2005 letnik, ki je izdahnil pred dnevi pa še in še. Pa s tem ne mislim pljuvati po Renaultu, ampak ponavadi so najbolj pametni tisti, ki nekega avta sploh še niso vozili. Lahko povem iz izkušenj, kako so me vsi popljuvali ko sem kupil 323ci, kako hudo to pije, kako je drago vzdrževanje, pa zadnji pogon pa bla bla bla, pa koncu sem se smejal jaz. Stroški minimalni, užitek pa (vsaj zame) super. Pa osebno nisem imel avta za postavljat, najraje sem se peljal z njim na Roglo med tednom ko je bil promet minimalen, če sploh, in to je bil zame užitek. Riti pa tudi ne odnese kar tako, sploh pa ne na 318d, po možnosti z kakšnimi večjimi platišči se pa moraš že potrudit da ti sploh zadek zamakne. Elektronika dela svoje, to niso več časi izpred 20tih let, ko je bil voznik BMwja pravi voznik, nove bavarce vozijo tudi ženske, starejši,....

Avtorju teme pa priporočam (z razliko od nekaterih ti ne mislim pametovat, ti pa dobromerno svetujem) da greš za kakšn popoldan na poligon na Vransko, da vidiš kako malo je potrebno za zdrs avta, ker tudi sam nisem verjel dokler nisem sprobal. Pa varno vožnjo!
Freude am Fahren

Uporabniški avatar
BeMyWagen
Novinec

Napisal/-a BeMyWagen Sr dec 09, 2009 10:14 pm

samo mesarec je napisal/-a:BeMyWagen
nebom ti pridigal, ker ti jih je McTron napel(hvala za podporo McT!
Vse kar so ti danes napisali in v teh dneh, imej v mislih ko boš kupoval katerokoli vozilo in si reci: vsem tistim, ki so napovedovali, da boš zletel s ceste, jim dokaži s svojim dejanjem, z normalno vožnjo in mehko nogo in s tem jim boš dokazal, da so se motili in to je edino, kar lahko dobrega storiš zase in druge. :clapclap

Bom uresničil tvojo željo in dokazal da se motijo. Bom probal voziti max. previdno in z gasom po pameti. Hvala za napotek.

Lp in lahko noč!

Uporabniški avatar
vojkostar
Uporabnik

Napisal/-a vojkostar Sr dec 09, 2009 10:19 pm

problem je da nas je tukaj kar nekaj ki smo starejši (ne bom rekel izkušeni) ki dobimo rdeče pike ko kateri prepotentni najstnik omeni težko nogo, preveč slabih izkušenj imamo, ko jih moramo mi "ta počasni" reševat na razne načine da ne ubjemo še sebe zravn, zato imamo večina tak agresiven pristop.....jeb*i ga sam tk je pa brez zamere, sam atle težka noga je naredila veliko temno senco nad tabo katere se vsi bojimo da boš še en izmed mnogih ki brezglavo tiščijo nogo do podna....
kar se servisev tiče ja reanulti.....v mislih sem imel cliota za ostala j*** vem da je super poceni servis :)
kar se BMW tiče no ja to pa le imam izkušnje saj mi je oče kupil 2 :) in sem mu hvaležen

Uporabniški avatar
BeMyWagen
Novinec

Napisal/-a BeMyWagen Sr dec 09, 2009 10:25 pm

GiGi1985 je napisal/-a:
vojkostar je napisal/-a:sicer pa mislim da si dobil odgovore glede servisa ki so dragi in ravno tako ni poceni zavarovanje, kasko se gleda glede na ceno novega vozila in ne ceno katero si dal ti, kar veliko nanese, gleda se ali ima lita feltne, te podražijo kasko itd...
cene delov so za BMW dragi, tako da če gledaš na neko poceni alternativo imaš renaulte in VW group kjer mrgoli delov in so poceni

sem se mislil vzdržat komentarja, ampak eni ste res pametni ko wikipedia. zakaj je tako težko se držat bistva teme? poba vas ni prosil za pridigo (pa vem da je od vseh mišlena dobronamerno) ampak vas je prosil za informacije o BMWjih. Kaj vas briga koliko izkušenj ima in koliko km za sabo? Res bi lahko uporabnik malo drugače odreagiral ampak napadli ste ga pa vi, vsi skupaj in to z načinom, ki ni primeren za dolgoletne uporabnike tega foruma, sploh pa ker se imate vsi za tako uzkušene, na cesti, v življenju, tule pa pišete eni prav bedarije. Ali res vsi, ki ga tako kritizirate, še niste nikoli vozili avta brez izpita? Prvič v živlenju ste dali v prvo prestavo in spustili sklopko šele v avtošoli? Jaz je nisem, sem že vozil prej, po naši "vaški" cesti, kjer ni policistov in prometa, pa mi ni žal, kvečjemu nasprotno, vesel sem da sem že imel nekaj izkušenj od prej. (s temi izkušnjami mislim na same osnove, ne pa driftanje in udeležbo v prometu etc.) In predvidevam da ima avtor teme starše (ki bodo verjetno tudi dali denar razen če je uspel sam zbrat 8k euro, vsaka čast) in je njihova dolžnost, da bodo poskrbeli za varnost, vzdrževanje in vse ostalo, se pravi vam ni treba skrbeti, kako pa kaj.

@Vojkostar
Koliko BMWjev si se že lastil, da imaš toliko pojma o vzdrževanju? Koliko misliš da stane servis? Vzdrževanje BMW ni nič dražje od kakšnega drugega povprečnega vozila, kvečjemu nasprotno, lahko je tudi dosti cenejše. Če ne veš koliko kaj stane, prosim ne piši in ne zavajaj ljudi. Lahko ti povem iz lastnih izkušenj, da me je vzdrževanje renaulta prišlo dražje kot BMW 323Ci, vprašaj uporabnika GoGo koliko stroškov bo imel s svojim Scenicom 2005 letnik, ki je izdahnil pred dnevi pa še in še. Pa s tem ne mislim pljuvati po Renaultu, ampak ponavadi so najbolj pametni tisti, ki nekega avta sploh še niso vozili. Lahko povem iz izkušenj, kako so me vsi popljuvali ko sem kupil 323ci, kako hudo to pije, kako je drago vzdrževanje, pa zadnji pogon pa bla bla bla, pa koncu sem se smejal jaz. Stroški minimalni, užitek pa (vsaj zame) super. Pa osebno nisem imel avta za postavljat, najraje sem se peljal z njim na Roglo med tednom ko je bil promet minimalen, če sploh, in to je bil zame užitek. Riti pa tudi ne odnese kar tako, sploh pa ne na 318d, po možnosti z kakšnimi večjimi platišči se pa moraš že potrudit da ti sploh zadek zamakne. Elektronika dela svoje, to niso več časi izpred 20tih let, ko je bil voznik BMwja pravi voznik, nove bavarce vozijo tudi ženske, starejši,....

Avtorju teme pa priporočam (z razliko od nekaterih ti ne mislim pametovat, ti pa dobromerno svetujem) da greš za kakšn popoldan na poligon na Vransko, da vidiš kako malo je potrebno za zdrs avta, ker tudi sam nisem verjel dokler nisem sprobal. Pa varno vožnjo!

Gigi obvladaš res nimam kej rečt takšnih bi mogl bit več na forumu.
Kar se tiče denarja sem polovico nabral in prislužil sam polovico pa dobim od staršev.
Tako da sem dobil zaradi tega marsikateri žulj in mi tudi za auto ne vseeno.
Kar se tiče pa poligona sem se že vozil 2-krat namreč poznam inštruktorja, ki je doma nedaleč stran od mene, drugače sem pa nor na avte in sem na poligonu skoraj vsak dan in gledam avte kako vozijo. Drugače pa tudi ne mislit da sem nevem kak divjak to kar sem napisal na začetku da imam težko nogo ste vzeli preveč resno, sicer pa kdo ko naredi ispit ne pritisne rad? Drugače pa bom avto pazil saj mi nebo vseeno zanj, saj sem moral veliko delati zanj.

Lp in lep preostanek dneva :)

Uporabniški avatar
vojkostar
Uporabnik

Napisal/-a vojkostar Sr dec 09, 2009 10:45 pm

ko sm naredu izpit sm furov ko po jajcih (j***a avto) :)
srečno in po pameti

Uporabniški avatar
_BuLLet_
Novinec

Kraj: Radlje ob Dravi

Napisal/-a _BuLLet_ Sr dec 09, 2009 11:13 pm

GiGi1985 je napisal/-a:

@Vojkostar

:clapclap eden izmed redkih odgovorov v tej temi, ki so na mestu in avtorju te teme dejansko pomagajo.
Svetujem ti tudi, da si ogledaš bmw forum, kjer boš našel veliko koristnih informacij :tomidelej:

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS Sr dec 09, 2009 11:34 pm

Ampak zakaj ljudje ne razmišljajo pametno?

Npr. za voznika začetnika, ki si sam kupuje avtomobil, bi bil dober npr. Ford Focus 1.6.
Avto ima dobro podvozje, odlične vozne lastnosti, motor vleče že v spodnjih vrtljajih, in ni ravno drag za vzdrževanje. Pa še varen je.

Ampak če si se že dokončno odločil za BMW, v redu. Nič ne vem o njih, na žalost.

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Sr dec 09, 2009 11:49 pm

Glede na tvoj prvi post, s tem mislim avtorja teme, sem se malo zgrozil, težka noga itd itd.
Jaz srčno upam, da boš vozil z glavo.

Kar se pa tiče Bmwja in nakupa, kupuj z nekom, ki pozna te avte, drugače boš kupil sod brez dna, kar se tiče stroškov in se ti bo znamka zamerila za vedno. Sploh, če ni bil redno vzdrževan. Preveri podvozje, kot so že pred mano napisali, sileni so znani pri teh avtih, ampak niso velik strošek. Cela roka pa te pride cca 140eur v avtotrgovini z silenom že.
Pri dizlu zna bit strošek turbina, za 800eur že dobiš novo z garancijo. Pa kakšne šobe, kot pač pri vsakem dizlu. Jaz bi na tvojem mestu bencinarja vzel. Redni servisi niso nič dražji kot drugi avti, 5l olja, oljni filter in zračni filter (govorim za mali redni servis). Cene so tu tu. Odvisno samo, kje kupiš in kakšno olje kupiš.
To, da je servis peklensko drag za bmwja večinoma pišejo tisti, ki ga niso imeli. Ko pa primerjam kolegovega Megana 1.9d 2003l. in pa mojega bmwja, mi gre na smeh, kolk ceneje dobim dele za moj avto.

Imel sem 320d 136hp, ki ni avto za driftat in tisti, ki piše po forumu, da gre 318d v tretji povprek z lahkoto :rofl :lol: ne se zajebavat. Tud če je DSC izklopljen. Ko je mokro, je spet druga stvar. Če pa priletiš brezglavo v ovinek, te bo pa itak zabrisalo s ceste.

In še nekaj, ne kupuj najcenejšega na netu. Ker boš kupil podrtijo. Raje kak euro več, in mogoče kak del dodatne opreme manj, ki ni nujna razen za ego višat, pa vzameš bolj ohranjenega.

To je to, pa po pameti.
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
BeMyWagen
Novinec

Napisal/-a BeMyWagen Če dec 10, 2009 6:02 am

Lumpy_ je napisal/-a:Glede na tvoj prvi post, s tem mislim avtorja teme, sem se malo zgrozil, težka noga itd itd.
Jaz srčno upam, da boš vozil z glavo.

Kar se pa tiče Bmwja in nakupa, kupuj z nekom, ki pozna te avte, drugače boš kupil sod brez dna, kar se tiče stroškov in se ti bo znamka zamerila za vedno. Sploh, če ni bil redno vzdrževan. Preveri podvozje, kot so že pred mano napisali, sileni so znani pri teh avtih, ampak niso velik strošek. Cela roka pa te pride cca 140eur v avtotrgovini z silenom že.
Pri dizlu zna bit strošek turbina, za 800eur že dobiš novo z garancijo. Pa kakšne šobe, kot pač pri vsakem dizlu. Jaz bi na tvojem mestu bencinarja vzel. Redni servisi niso nič dražji kot drugi avti, 5l olja, oljni filter in zračni filter (govorim za mali redni servis). Cene so tu tu. Odvisno samo, kje kupiš in kakšno olje kupiš.
To, da je servis peklensko drag za bmwja večinoma pišejo tisti, ki ga niso imeli. Ko pa primerjam kolegovega Megana 1.9d 2003l. in pa mojega bmwja, mi gre na smeh, kolk ceneje dobim dele za moj avto.

Imel sem 320d 136hp, ki ni avto za driftat in tisti, ki piše po forumu, da gre 318d v tretji povprek z lahkoto :rofl :lol: ne se zajebavat. Tud če je DSC izklopljen. Ko je mokro, je spet druga stvar. Če pa priletiš brezglavo v ovinek, te bo pa itak zabrisalo s ceste.

In še nekaj, ne kupuj najcenejšega na netu. Ker boš kupil podrtijo. Raje kak euro več, in mogoče kak del dodatne opreme manj, ki ni nujna razen za ego višat, pa vzameš bolj ohranjenega.

To je to, pa po pameti.

OK hvala.

Uporabniški avatar
SašoP
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a SašoP Če dec 10, 2009 8:26 am

Zelo dober post od Lumpyja se čist strinjam z vsem kr je povedu, sm glih hotu neki u tem stilu napisat pa si me prehiteu. Uglavnem uzem bencinarja, itak se neboš velik vozu, pa še ''cenejši'' je za kupt in vzdrževanje. Pa upam res da boš z glavo vozu, sej usi smo po izpitu mel težko nogo, sam folk tle ti ne govori tega da pazi zato ker nimajo kej za delat ampak (večinoma) iz svojih izkušenj. Drugač se pa strinjam da je 318 več kot dober avto za prvega, pust ti une k ti govorijo da si ena j***a kupš, u tem nej se kr oni furajo k majo že 20 let izkušenj ane??

LP

Uporabniški avatar
vojkostar
Uporabnik

Napisal/-a vojkostar Pe dec 11, 2009 6:16 pm

za kratke razdalje benz definitivno, mi je lih pr turbini ena cev šla, 100€ je ko keks, tko da za začetk navadn atmosferc je kr dobra zadeva, tud ceneje za vzdrževanje

Uporabniški avatar
tdk
Novinec

Napisal/-a tdk Pe dec 11, 2009 7:04 pm

GiGi1985 je napisal/-a:

@Vojkostar

x2

--

Sicer sem o zadevi že pisal;pa morda še enkrat,da bo ena izkušnja več.
BMW;kupil sem 320d,150 konjev,prevoženih 90k km pred letom in pol,letnik 2004;(pisal o tem tu pa na BMW forumu);skratka sem presedlal z lagune II na BMW 3-jko;občutki res enkratni,se dobesedno zaljubil v bavarca;ker previdnost ni odveč in zaupanje prodajalcu(avtohiši) vedno nekako odpade sem bemfla peljal na pooblaščeni servis v Avstriji,kjer so potrdili realnost prevoženih km,prečekirali avto gor in dol in rekli da je vse super OK(jim verjamem zaradi poznanstva brata z njimi)...in potem malo pred potekom 3-mesečne garancije zlom sesalne lopute..in to v Neumu;po vsem tem kaj dobrega povedati o BMW-ju...sedaj vozim laguno III,ki je Renault,za ene večna znamka za pljuvanje ipd.
O lagunah sem pisal tu pa še kje veliko;dober avto,lastne izkušnje;imel laguno 1,2 in 3.
BMW;hm kakšen nasvet...glede na starost in izkušnje...pamet v glavo;po toči zvoniti je prepozno(čeravno da prej tudi ne pomaga dosti);veliko sreče pri nakupu...in ne pozabi:Bolje dobro zamuditi kot slabo kupiti...

In morda za konec... zelo verjetno bom se kdaj imel BMW-ja,morda naslednji avto;trenutno pa za laguno III kapa dol;vizualno pa zunaj in znotraj je zakon alfa 159,po vsem prebranem marsikje pa Honda Accord numero uno...in spet bodimo pametni pa se vrtimo v krogu!!

lp tdk

Uporabniški avatar
vojkostar
Uporabnik

Napisal/-a vojkostar Pe dec 11, 2009 8:46 pm

lepo to napisan, tud jst mec 100k km mer pol pa šlo.......

Uporabniški avatar
SašoP
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a SašoP Pe dec 11, 2009 8:48 pm

Pr 320d je znana napaka da so sesalne lopute iz slabih metrijalov narjene in če se odlom, jo direkt u mašino notr potegne. Zato večinoma folka to odstranjuje iz preventive, ti zgleda nažalost nisi vedu za to napako :?

SORI ZA OFF

LP

Uporabniški avatar
tommy31
POZOR! Nekredibilen uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a tommy31 Pe dec 11, 2009 9:45 pm

TDK, to je bila napak na 2.0 dizlih....vsi so vedeli o tej napaki in so enostavno popravli ven vse plastične lopute....in motorji še danes veselo rožljajo naprej.
Bawarian Murder Weapon

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Pe dec 11, 2009 9:57 pm

tommy31 je napisal/-a:TDK, to je bila napak na 2.0 dizlih....vsi so vedeli o tej napaki in so enostavno popravli ven vse plastične lopute....in motorji še danes veselo rožljajo naprej.

Sepravi, če te prav zastopim, kupi precenjenega BMW-ja, pojdi do "garažnega" majstra, da ti pol stvari "zmeče" iz avtomobila, in nato bota živela z avtomobilom srečno do konca svojih dni. :jao: :cry
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
vojkostar
Uporabnik

Napisal/-a vojkostar Pe dec 11, 2009 10:16 pm

turbina ni poceni špas ko gre za okvare, sploh če je avto nekje 8000€ in predstavlja turbina 1/8 cene kar je veliko sploh za nekoga ki komaj napraska teh 8 jurjov

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Pe dec 11, 2009 10:21 pm

vojkostar je napisal/-a:turbina ni poceni špas ko gre za okvare, sploh če je avto nekje 8000€ in predstavlja turbina 1/8 cene kar je veliko sploh za nekoga ki komaj napraska teh 8 jurjov

Generalna obnova turbine pride 500€, tako da ni tak strošek, proti vrednosti avtomobila ;)
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov