vojkostar je napisal/-a:sicer pa mislim da si dobil odgovore glede servisa ki so dragi in ravno tako ni poceni zavarovanje, kasko se gleda glede na ceno novega vozila in ne ceno katero si dal ti, kar veliko nanese, gleda se ali ima lita feltne, te podražijo kasko itd...
cene delov so za BMW dragi, tako da če gledaš na neko poceni alternativo imaš renaulte in VW group kjer mrgoli delov in so poceni
sem se mislil vzdržat komentarja, ampak eni ste res pametni ko wikipedia. zakaj je tako težko se držat bistva teme? poba vas ni prosil za pridigo (pa vem da je od vseh mišlena dobronamerno) ampak vas je prosil za informacije o BMWjih. Kaj vas briga koliko izkušenj ima in koliko km za sabo? Res bi lahko uporabnik malo drugače odreagiral ampak napadli ste ga pa vi, vsi skupaj in to z načinom, ki ni primeren za dolgoletne uporabnike tega foruma, sploh pa ker se imate vsi za tako uzkušene, na cesti, v življenju, tule pa pišete eni prav bedarije. Ali res vsi, ki ga tako kritizirate, še niste nikoli vozili avta brez izpita? Prvič v živlenju ste dali v prvo prestavo in spustili sklopko šele v avtošoli? Jaz je nisem, sem že vozil prej, po naši "vaški" cesti, kjer ni policistov in prometa, pa mi ni žal, kvečjemu nasprotno, vesel sem da sem že imel nekaj izkušenj od prej. (s temi izkušnjami mislim na same osnove, ne pa driftanje in udeležbo v prometu etc.) In predvidevam da ima avtor teme starše (ki bodo verjetno tudi dali denar razen če je uspel sam zbrat 8k euro, vsaka čast) in je njihova dolžnost, da bodo poskrbeli za varnost, vzdrževanje in vse ostalo, se pravi vam ni treba skrbeti, kako pa kaj.
@Vojkostar
Koliko BMWjev si se že lastil, da imaš toliko pojma o vzdrževanju? Koliko misliš da stane servis? Vzdrževanje BMW ni nič dražje od kakšnega drugega povprečnega vozila, kvečjemu nasprotno, lahko je tudi dosti cenejše. Če ne veš koliko kaj stane, prosim ne piši in ne zavajaj ljudi. Lahko ti povem iz lastnih izkušenj, da me je vzdrževanje renaulta prišlo dražje kot BMW 323Ci, vprašaj uporabnika GoGo koliko stroškov bo imel s svojim Scenicom 2005 letnik, ki je izdahnil pred dnevi pa še in še. Pa s tem ne mislim pljuvati po Renaultu, ampak ponavadi so najbolj pametni tisti, ki nekega avta sploh še niso vozili. Lahko povem iz izkušenj, kako so me vsi popljuvali ko sem kupil 323ci, kako hudo to pije, kako je drago vzdrževanje, pa zadnji pogon pa bla bla bla, pa koncu sem se smejal jaz. Stroški minimalni, užitek pa (vsaj zame) super. Pa osebno nisem imel avta za postavljat, najraje sem se peljal z njim na Roglo med tednom ko je bil promet minimalen, če sploh, in to je bil zame užitek. Riti pa tudi ne odnese kar tako, sploh pa ne na 318d, po možnosti z kakšnimi večjimi platišči se pa moraš že potrudit da ti sploh zadek zamakne. Elektronika dela svoje, to niso več časi izpred 20tih let, ko je bil voznik BMwja pravi voznik, nove bavarce vozijo tudi ženske, starejši,....
Avtorju teme pa priporočam (z razliko od nekaterih ti ne mislim pametovat, ti pa dobromerno svetujem) da greš za kakšn popoldan na poligon na Vransko, da vidiš kako malo je potrebno za zdrs avta, ker tudi sam nisem verjel dokler nisem sprobal. Pa varno vožnjo!