Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Po jan 11, 2010 6:32 pm

masko je napisal/-a:
dnovak24 je napisal/-a:
pskoda je napisal/-a:RS-ka je sugurno dobra ni pa vrhunec, npr. mene je bolj prevzela alfa 159 SW z 2.4JTDM z 210km, sploh da ne govorim o zunanji obliki

tudi jaz bi v tem rangu raje vzel alfico, četudi malo manj opreme in 2.4 JTDM,pohojaš tdije na avtocesti :D

Dizajn mi je top alfa, nato mazda, škoda je pa res čist out, tko k neka fabia, bljak....

Jaz ne pljuvam nobene znamke ne modela, vsak naj kupi kar hoče oz. kar zmore.
Da pa "pohojaš tdije na avtocesti" pa to:
moja octavija TDI potrebuje do 100 km/h 8,4
tvoj 2.4 JTDM pa 8,6
Kdo koga pohoja!!
Matjaž

Kolikor jaz vem ima 159 SW 8,3s, seveda to ne pomeni kaj veliko, ker skoraj nikoli ne štartaš iz 0km/h
Octavija ima do 100 v 8,6s - http://www.avtocenter.si/avto-katalog/? ... arid=38033
Zadnjič spremenil pskoda, dne Po jan 11, 2010 6:37 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
masko
Nov uporabnik

Napisal/-a masko Po jan 11, 2010 6:34 pm

hladni
jaz sem napisal, da je avto v celoti boljši od leona.Touch screen ima seat šele od pred kratkim pa bi lahko še našteval.
Se pa seveda strinjam, da je mazda 6 boljši avto. Odvisno je samo koliko hoče kdo za svoj denar dobiti. Vsaka znamka ima pač svoje prednosti ali slabosti (prestiž).
O škodini tehniki pa veliko pove dejstvo, da škoda razvija vso avto akustiko za cel VAG konceren.

Povedal sem samo svoje mnenje na vprašanje v tej temi in kako sem se jaz odločil. Še zdaleč ne vsiljujem svojega mnenja. Res pa je, da se o Škodi govori marsikaj. Če bi gledali brez predsodkov in je nebi kar naprej primerjali z Češkoslovaško, bi bilo drugače.
Kar sama se vsiljuje primerjava z Seatom. Preden je njegov lastnik postal VAG, je bil pod okriljem Fiata (seat marbela), pa poglejte kje je Seat danes. Seatov sem imel štiri in vse štiri nove in so odlični avtomobili. Mislil sem kupiti exea pa me je razočaral na celi črti.
Poglejte malo zgodovino in videli boste kaj je pred vojno pomenila Škoda. Danes se lastniki znamk menjajo kot srajce zato je lastništvo skoraj nepomembno, pomembna je filozofija znamke.

O tehniki posameznih znamk pa verjetno kje drugje oz. v drugi temi.
Lep pozdrav.
Matjaž

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Po jan 11, 2010 6:39 pm

Alfa 159 2.4 JTDM z 210KM, 400Nm in ca 1700kg ima 8.3s pospešek 0-100 in končno hitrost 229kmh

Octavia RS 2.0TDI 170KM, 350Nm in ca 1500kg ima 8.4s pospešek 0-100 in končno hitrost 225kmh

To so uradni podatki. Veljajo za karavane!! :pop:

POPRAVEK:
Prej sem za Octavio napisal podatke za pred-faceliftano verzijo. Tukaj so novi podatki!
http://new.skoda-auto.com/SiteCollectio ... ue_ENG.pdf

lp
Zadnjič spremenil peroRS, dne Po jan 11, 2010 7:01 pm, skupaj popravljeno 3 krat.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Po jan 11, 2010 6:41 pm

peroRS je napisal/-a:Alfa 159 2.4 JTDM z 210KM, 400Nm in ca 1700kg ima 8.3s pospešek 0-100 in končno hitrost 229kmh.

Octavia RS 2.0TDI 170KM, 350Nm in ca 1500kg ima 8.5s pospešek 0-100 in končno hitrost 225kmh

To so uradni podatki. :pop:

Pa še to zelo teško verjamem škodi, da ima res take podatke z 40km in 50Nm manj kot alfa, ker te mašine so zelo poskočne, res je pa da je razlika 200kg
Alfa 159 2.4JTDM ima od 0-100km/h v 8.1s, končno 231km/h - http://avtomobili.najdi.si/avtopodatki. ... M+Elegante

Uporabniški avatar
masko
Nov uporabnik

Napisal/-a masko Po jan 11, 2010 8:40 pm

pskoda je napisal/-a:
peroRS je napisal/-a:Alfa 159 2.4 JTDM z 210KM, 400Nm in ca 1700kg ima 8.3s pospešek 0-100 in končno hitrost 229kmh.

Octavia RS 2.0TDI 170KM, 350Nm in ca 1500kg ima 8.5s pospešek 0-100 in končno hitrost 225kmh

To so uradni podatki. :pop:

Pa še to zelo teško verjamem škodi, da ima res take podatke z 40km in 50Nm manj kot alfa, ker te mašine so zelo poskočne, res je pa da je razlika 200kg
Alfa 159 2.4JTDM ima od 0-100km/h v 8.1s, končno 231km/h - http://avtomobili.najdi.si/avtopodatki. ... M+Elegante

Pojdi preizkusit to Škodo pa boš videl , če res lažejo.
Drugače pa si zgrešil bistvo. Te pospeške sem napisal samo za primerjavo, da ni treba stvari posploševati in govoriti na pamet.
Matjaž

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban To jan 12, 2010 7:10 am

hladni je napisal/-a:Saj je res, da vsak hvali svojega konja, ampak pač treba je priznat, da je mazda tukaj stopničko ali 2 višje. Tako glede izgleda kot glede kvalitete. Octavia fl je sicer dober avto, pač isto sranje drugo pakovanje kot golf,leon,a3. Poleg tega je ta fl zelo neskladen in prav češki, sprednje luči vse pokvarijo-skratka vidijo se ji leta. In spet nič ne spremeni dejstva, da mi je ravno danes ko sem bil na pooblaščencu vw/audi šef servisa spet zatrdil, da je škoda na repu Vag lestvice-zakaj natančno pa ne vem, ni blo časa za razlago.
Podvozje pri rs je enako (?) kot pri gti in je trdo in neudobno, vendar super športno. Tukaj malo Matjaž megli zadevo, sploh ker pravi, da je vožnja boljša od leona-predvidevam serijskega da! (namreč celo ob primerjavi gti in cupre/fr je slednji pač v prednosti). Nabijanje najeda in najeda in meni para vsak dan živce...zato so tudi dali bolj uravnotežene blažilce pri golfu 6 in bratih, ostalo je seveda enako kot prej.
Medtem ko sem pri mazdi imel zelo dober občutek, dobra lega vendar brez nabijanja. To je bil zame strahoten plus pri celi zadevi. Prav tako mazdin dizel je hudo zanimiva zadeva, dokaj različna od vagovega cr-a.
Pa ob tem ne smemo zanemarit, da Vag nikakor ne sodi med neke zanesljive avte, vse prej kot to, žal. In verjetno bo octavia nova nekje 2012, mazda pa bo ziher še par let dlje na trgu. Skratka osebno ko bom kupoval, že gledam v smeri japoncev, pa smo tudi doma bili večni pristaši vaga.

jst mam pa čist drugačne informacije, kolega dela na škoda/seat servisu in prav, da so škode zelo zanesljivi avti, posebej octavie. Jih policaji, ki ne vozjo ravno nežno, vozjo k njim na servis, pa prav da delajo samo redne servise. Pa tud po raznih lestvicah zanesljivosti je škoda najbolj zanesljiva v VAG koncernu.

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M To jan 12, 2010 9:20 am

No, pa je spet pissing contest ratal.

Tale primerjava je res malo bolj jabolka hruške varijanta, ker je Octavija nižje tako po formatu, kot tudi po ceni. Težko jo komentiram, ker sem imel samo Octavio 1. generacije, ki pa se je izkazala za zelo korektno vozilo, verjamem pa, da je v zadnjih 10 letih zelo napredovala.

Tudi Mazde 6 ne morem komentirat, je pač še nisem vozil (za razliko od večine tukaj, ki so sposobni podat svoje mnenje, tudi če avta še od blizu videli niso).

Lahko pa povem, da sem bil nad Superbom NAVDUŠEN. Sicer limuzino, 2.0 TDI s 140 KM, ki se je izkazal za zelo dostojno motoriziran, že v osnovni izvedbi bogato opremljen, zelo kakovostno izdelan in izredno udoben primerek svoje vrste. Prostora na zadnjih sedežih je neverjetno veliko (pa sem imel vedno velike avtomobile), ampak za takšno razkošje prostora je treba drugje plačat ceno skoraj x 2. Presenečen sem bil, kako lahkotno se zadeva pravzaprav vozi, zvočna izolacija je odlična, skratka kapo dol. Zadek karavana, mi je tudi vizualno precej bolj všeč kot zadek limuzinskega Superba. Za tiste pa, ki Superba primerjajo s Fabio, sem 100 %, da ga niso še nikoli videli od blizu.

Drugi izmed omenjenih, ki me ni pustil hladnega je bila pa 159 2.4 JTD, ki svojih dobrih 200 konj ni skrivala. Mnogo vozila, za manj denarja, kot jo zahteva konkurenca v premium razredu, vrhunske, ampak res vrhunske vozne lastnosti, bogata oprema in odličen položaj za volanom.

Ampak spet primerjat ta dva so jabolka in hruške. Družinsko uporabnejši je brez dvoma Superb, 159 namreč ni najbolj prostorna v razredu, je pač prava Alfa, športno utesnjena. Sam bi osebno izbral Superba. Zdi se mi, da za svojo ceno nudi več, predvsem več uporabnega. Nobeden izmed omenjenih pa zagotovo ni slab. Če ti je prostor kolikor toliko pomemben, potem poglej še Superba.

Glede tega, kdo bo koga pohojal na avtocesti in kdo ima 0,1 manj do 100: :roll: ... otroci...
Never argue with an id*ot. He would just drag you down to his level and beat you with experience.

NoFear85
Novinec

Napisal/-a NoFear85 To jan 12, 2010 11:47 am

OFF: tu vas je vecina ozkogleda. In pa kar me najbolj moti, slisal sem od soseda ki mu je reku prijatelj ki je zvedu od sodelavca, ta pa od... in tako nabijate gluposti.

Dejte bit objektivni, tisti ki si lastite Mazdo 6, dejte realno povedat mnenje, tudi za napake ki sigurno obstajajo, enako velja za lastnike Octavii. Le tako si clovek sam lahko ustari realno sliko.

Sam si lastim Superba TDI prejsnje generacije. Delani samo redni servisi, z motorjem, menjalnikom niti najmanjse tezave, mi je pa crknilo stikalo na stropni lucki in pa zadnja leva vrata so se zaklenila in se ne odklepajo vec, to je pa tudi vse kar se mi je v 3 letih zgodilo. Kar se pa tice vitalnih delov vozila je vse bp. Taka izbira pa je bila ravno zaradi prostornosti, ki jo premore. V tem cenovnem razredu je mislim da to maximum.

nalcoq4
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana - Bežigrad

Napisal/-a nalcoq4 To jan 12, 2010 11:56 am

hladni je napisal/-a:off: Precej smešno je govorit kdo je bolj kvaliteten, jaz sem govoril nasploh za Vag koncern in to kar drži. (delavnice so nabito polne)
Smešno zato, ker so vgrajeni isti sestavni deli v vse avte, edino audi izstopa s svojo elektroniko in materiali. Motor,menjalnik, podvozje in ogromno ostalih stvari pa je enakih pri vseh. In zato če crkuje golf, octavia ne more bit bolj zanesljiva, v kolikor se napaka tiče omenjenih stvari. In zato pač predlagam japonca.

x2

kupi japonca če želiš kvaliteten in zanesljiv avto :)

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M To jan 12, 2010 1:13 pm

nalcoq4 je napisal/-a:kupi japonca če želiš kvaliteten in zanesljiv avto :)

Ker so vsi ostali nekvalitetni in nezanesljivi?
Never argue with an id*ot. He would just drag you down to his level and beat you with experience.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply To jan 12, 2010 6:47 pm

Ah dajte no, saj je enostavno vprašanje.

Mazda ali Škoda.

Sigurno ti nista oba avtomobila enako všeč. In tu se začne. Kateri ti je lepši?

In tako nadaljuješ - tehnične lastnosti, cena, ohranjanje vrednosti. Vsakemu dodaš svoj ponder in vidiš kje si.

Srečno.

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist To jan 12, 2010 7:52 pm

hladni je napisal/-a:Test, ki je tudi mene presenetil, pa še koga bo! Upam, da znate nemško.

http://www.kabeleins.de/auto/videos/dre ... kel/14337/

:hi

Ko sem videl, da primerjajo 2 4 vratna modela in seveda 'nemški' 5 vratni model, sem nehal gledat... in potem se 'čudijo' razliki v kuferanu :lol: objektivnost na višku ;)
No escape from the mass mind rape...

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS To jan 12, 2010 8:12 pm

a_sist je napisal/-a:
hladni je napisal/-a:Test, ki je tudi mene presenetil, pa še koga bo! Upam, da znate nemško.

Ko sem videl, da primerjajo 2 4 vratna modela in seveda 'nemški' 5 vratni model, sem nehal gledat... in potem se 'čudijo' razliki v kuferanu :lol: objektivnost na višku ;)

Boš rekel, da preferirajo "češki" avto?? Močno dvomim.
Če pogledaš tale test do konca, boš videl, da pri končnih ocenah to sploh ni igralo vloge. Raje se osredotoči na prostor na zadnji klopi in vse ostalo.

Kljub temu, da je Octavia na podvozju Golfa in je uradno v spodnjem srednjem razredu, se lahko kosa tudi z avti iz višjega srednjega razreda. Mondeo je pa itak razred zase v tej trojici.

Uporabniški avatar
masko
Nov uporabnik

Napisal/-a masko To jan 12, 2010 10:37 pm

a_sist je napisal/-a:

Vseeno poglej do konca, ne primerjajo samo prostornost prtljažnika.
Zelo pomembno vlogo pri moji odločitvi za RS, so bila tudi 5-ta vrata. Ta, avto naredijo veliko bolj praktičen in uporaben. Vsak proizvajalec se pač odloči po svoje.
Sedaj poizkušajo proizvajalci ta peta vrata prodati kot cupe izpeljanke. Tipična primera sta passat CC in BMW 5GT . Seveda v čisto drugem razredu.
Test je že nekoliko starejši je pa objektiven.
Matjaž

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Sr jan 13, 2010 1:45 am

Ma naj bo octavia še tako hvaljena in rinjena v višji razred, za moje pojme še vedno ne seže niti malo višje kot golf! Sicer je to lahko s pravo opremo že kar visoko, ampak recimo nova octavia se po prostornosti ne more kosati s starim (ožjim) passatom. Jaz osebno sem v njej(zelo dobro opremljeni) začutil poceni izvedenko golfa. Res da po vsega 10 minutah vožnje ampak v golfu sem pa praktično vsak dan...

Sem po testih in govoricah mel (pre)visoka pričakovanja pa me je konkretno razočarala...

Uporabniški avatar
masko
Nov uporabnik

Napisal/-a masko Sr jan 13, 2010 9:07 am

~toMmy~ je napisal/-a:Ma naj bo octavia še tako hvaljena in rinjena v višji razred, za moje pojme še vedno ne seže niti malo višje kot golf! Sicer je to lahko s pravo opremo že kar visoko, ampak recimo nova octavia se po prostornosti ne more kosati s starim (ožjim) passatom. Jaz osebno sem v njej(zelo dobro opremljeni) začutil poceni izvedenko golfa. Res da po vsega 10 minutah vožnje ampak v golfu sem pa praktično vsak dan...

Sem po testih in govoricah mel (pre)visoka pričakovanja pa me je konkretno razočarala...

Primerjava je med RS-ko in mazdo 6. Druge izvedenke octavij (razen morda L&K ) se z mazdo 6 ne morejo primerjat.
Praviš poceni izvedenko golfa. Pa si videl kakšna je cena z enakim motorjem in opremo!!
Matjaž

Uporabniški avatar
grizli
Novinec

Napisal/-a grizli Sr jan 13, 2010 10:47 am

masko je napisal/-a:
Primerjava je med RS-ko in mazdo 6.

Avtorja teme je zanimala primerjava med Octavio elegance in Mazdo6 TE plus. Ne vem zakaj vseskozi tlačiš to tvojo RS zraven...

masko je napisal/-a:
Druge izvedenke octavij (razen morda L&K ) se z mazdo 6 ne morejo primerjat.

No, pa si le priznal. Pa verjetno imaš še celo prav. :twisted:

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Sr jan 13, 2010 11:29 am

masko je napisal/-a:
a_sist je napisal/-a:

Vseeno poglej do konca, ne primerjajo samo prostornost prtljažnika.
Zelo pomembno vlogo pri moji odločitvi za RS, so bila tudi 5-ta vrata. Ta, avto naredijo veliko bolj praktičen in uporaben. Vsak proizvajalec se pač odloči po svoje.
Sedaj poizkušajo proizvajalci ta peta vrata prodati kot cupe izpeljanke. Tipična primera sta passat CC in BMW 5GT . Seveda v čisto drugem razredu.
Test je že nekoliko starejši je pa objektiven.
Matjaž

Čudno se mi zdi, da za test niso vzeli 5 vratne različice mazde 6. Obstajajo namreč 3 različice. 4 in 5 vratna limuzina in karavan.. V prostoru za kolena na zadnji klopi pa ni primerjave..
No escape from the mass mind rape...

Uporabniški avatar
masko
Nov uporabnik

Napisal/-a masko Sr jan 13, 2010 11:50 am

grizli je napisal/-a:
masko je napisal/-a:
Primerjava je med RS-ko in mazdo 6.

Avtorja teme je zanimala primerjava med Octavio elegance in Mazdo6 TE plus. Ne vem zakaj vseskozi tlačiš to tvojo RS zraven...

masko je napisal/-a:
Druge izvedenke octavij (razen morda L&K ) se z mazdo 6 ne morejo primerjat.

No, pa si le priznal. Pa verjetno imaš še celo prav. :twisted:

To primerjavo sem dal zato, ker sta po mojem lahko le te dve primerljive. In tudi jaz sem se odločal med RS in mazdo6 TE plus. Kot pa sem že prej napisal, med ostalimi octavijami (razen morda L&K ) in mazdo ni prave primerjave. Tu je mazda pač vsekakor boljša in modernejša.
Matjaž

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Sr jan 13, 2010 10:29 pm

masko je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:Ma naj bo octavia še tako hvaljena in rinjena v višji razred, za moje pojme še vedno ne seže niti malo višje kot golf! Sicer je to lahko s pravo opremo že kar visoko, ampak recimo nova octavia se po prostornosti ne more kosati s starim (ožjim) passatom. Jaz osebno sem v njej(zelo dobro opremljeni) začutil poceni izvedenko golfa. Res da po vsega 10 minutah vožnje ampak v golfu sem pa praktično vsak dan...

Primerjava je med RS-ko in mazdo 6. Druge izvedenke octavij (razen morda L&K ) se z mazdo 6 ne morejo primerjat.
Praviš poceni izvedenko golfa. Pa si videl kakšna je cena z enakim motorjem in opremo!!
Matjaž

Sploh se ne poglabljam v ceno, govorim o občutku v samem avtu in škripanju plastike ter taksistovem naštevanju problemov z octavio(model pred tem faceliftom). Rekel je, da je stara bila super, z novo pa sami problemi. Upam, da le izjema...
Pač mene je uspela v zelo kratkem času zelo razočarati(glede na prej slišane pohvale). Verjamem pa, da je RS pravi stroj in v combi izvedbi bi si jo še mogoče omislil. Od limuzine bi pa veliko raje vzel bližnjega sorodnika R32/R20...

V primerjavi z Mazdo 6 je pa pač en razred nižje nedvomno in tudi tehnično ji ne sledi, avtorju teme predlagam, da ob testni vožnji pretehta tudi koliko denarja je dejansko pripravljen odštet...
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov