No, pa je spet pissing contest ratal.
Tale primerjava je res malo bolj jabolka hruške varijanta, ker je Octavija nižje tako po formatu, kot tudi po ceni. Težko jo komentiram, ker sem imel samo Octavio 1. generacije, ki pa se je izkazala za zelo korektno vozilo, verjamem pa, da je v zadnjih 10 letih zelo napredovala.
Tudi Mazde 6 ne morem komentirat, je pač še nisem vozil (za razliko od večine tukaj, ki so sposobni podat svoje mnenje, tudi če avta še od blizu videli niso).
Lahko pa povem, da sem bil nad Superbom NAVDUŠEN. Sicer limuzino, 2.0 TDI s 140 KM, ki se je izkazal za zelo dostojno motoriziran, že v osnovni izvedbi bogato opremljen, zelo kakovostno izdelan in izredno udoben primerek svoje vrste. Prostora na zadnjih sedežih je neverjetno veliko (pa sem imel vedno velike avtomobile), ampak za takšno razkošje prostora je treba drugje plačat ceno skoraj x 2. Presenečen sem bil, kako lahkotno se zadeva pravzaprav vozi, zvočna izolacija je odlična, skratka kapo dol. Zadek karavana, mi je tudi vizualno precej bolj všeč kot zadek limuzinskega Superba. Za tiste pa, ki Superba primerjajo s Fabio, sem 100 %, da ga niso še nikoli videli od blizu.
Drugi izmed omenjenih, ki me ni pustil hladnega je bila pa 159 2.4 JTD, ki svojih dobrih 200 konj ni skrivala. Mnogo vozila, za manj denarja, kot jo zahteva konkurenca v premium razredu, vrhunske, ampak res vrhunske vozne lastnosti, bogata oprema in odličen položaj za volanom.
Ampak spet primerjat ta dva so jabolka in hruške. Družinsko uporabnejši je brez dvoma Superb, 159 namreč ni najbolj prostorna v razredu, je pač prava Alfa, športno utesnjena. Sam bi osebno izbral Superba. Zdi se mi, da za svojo ceno nudi več, predvsem več uporabnega. Nobeden izmed omenjenih pa zagotovo ni slab. Če ti je prostor kolikor toliko pomemben, potem poglej še Superba.
Glede tega, kdo bo koga pohojal na avtocesti in kdo ima 0,1 manj do 100:

... otroci...
Never argue with an id*ot. He would just drag you down to his level and beat you with experience.