Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

gusti85
Stalni uporabnik

Kraj: Kotlje - Koroška

Napisal/-a gusti85 Pe jan 15, 2010 10:43 am

ups v zgornjem postu sem dal 2x srebrno primero ... drugi link sem mislil dat tale: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3420718&show=1

pero666
Nov uporabnik

Napisal/-a pero666 Pe jan 15, 2010 11:00 am

MateSLO je napisal/-a:Avtor:
Karkoli bos ze kupil, kupi nekaj kar so ti ze prej svetovali: cim mlajse z znano zgodovino. Golf 4 ni slab avto, samo 5000€ za 12 let star avto ... hmmm, ne.
Jaz bi vzel mogoce kaksno SDI masino. Pospeski zadovoljivi, zanesljiv mlincek, mala poraba ;)
Kaj pa kaksna Ibiza? 1.6 motor ...? Mogoce Polo? Skratka miljon avtov imas na izbiro ;)

pero666 um ... ti ocitno ne razumes. Zakaj bi kupoval avto z 150 konji? Glede na to da isce avto s cim manjso porabo in neko ugodno resitev nasploh predvidevam da nima toliko denarja da bo kazni placeval... 90kmh pa lahko dosezes tudi v Cliotu 1.2 ... sicer bo trajalo desetletje ampak dobro.

MateSLO, kaj jaz ne razumem? Preberi moj post. Nikjer nisem ponujal in omenjal avtov z 150 konji. Moje edino mnenje je, da se bolj splaca kupit bencinski NA motor, ki je enostaven, zanesljiv, po potrebi pa se ga za razliko v ceni do dizla predela na plin. Ne maram pa ropotajocih raztrescenih dizlov, ki jih dobis za ceno, o kateri se avtor teme pogovarja. Posebej se, ker je tezko dobit dober primerek, vemo pa, kaj vse lahko crkne pri tako starem dizlu. Za uzitek v voznji pa ni primerjave, razen ce mas rad kratkotrajno brco v hrbet.
Jaz se naprimer z sestakom na plin vozim ceneje in bolj ekolosko, kot se marsikateri traktorist, da ne omenjam pospeskov, zvoka in uzitka v voznji. Pa nobenemu ne ponujam sestaka, ker se da tudi z 1.6 ali 1.8 lepo, dinamicno in poceni vozit. Sam kaj ko vsak misli, da je samo dizel avto.

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Pe jan 15, 2010 11:17 am

abcabc je napisal/-a:
miha_racer je napisal/-a:
Drekcpekc je napisal/-a:Če hočš res zanesljiv in pošten avto, (in kokr sm razumel, ne iščeš nekega Cliota in ostale majhne avte), ti priporočam takšen avto.
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3405115&show=1
Volvo S40, 1.9 TDi, imaš udobje (preizkušeno, saj ga tudi sam vozim), imaš moč in tudi zelo pomembno varnost...Pa tudi cena ni preveč visoka za takšen avto.

Samo oblika pa ravno ni nevem kak lepa. No vsaj jaz ga ne bi kupil! :D

Isto mnenje

In to napises ti, ki ti je Accent oh in sploh avto ?

Uporabniški avatar
ezzy
Stalni uporabnik

Napisal/-a ezzy Pe jan 15, 2010 12:04 pm

Moje mišlenje je ,da so "dizli" precenjeni dandanes. Vsi hočejo dizle, nima veze kolk km, ker letnik samo da je dizel.

20.000Km vseeno ni nevem kako dost, z porabo pa tudi filozofirate eni da kr glava peče.

Seat Leon od kolega 1.9TDI 110 cipan na 140, pod 7L se ni prisel.
Vw golf 4 moj 1.8: od 8-11L
Ford Focus mk1 materin 1.4: 6,5-8,5L
Bmw 3 Compact 2.0d kolegov: 6,5 do 10L

Je pa tu seveda navor dizla, ki je ob "šparovni" vožnji čisto druga pesem kot pri bencinarju.

Jaz bi se na tvojem mestu še vseeno odločil za atmosferca, 1.4, 1.6.
+nižja cena
+cenejše vzdrževanje
+nižje zavarovanje + cestnina (pri večini)
+brez turbine
--------------------------------------
-ni navora

Vso srečo pri nakupu! lp!
1) Do it right first time.

2) Buy cheap, buy twice.

Uporabniški avatar
abcabc
Uporabnik

Kraj: Zahodna Slovenija

Napisal/-a abcabc Pe jan 15, 2010 12:51 pm

Courage™ je napisal/-a:
abcabc je napisal/-a:
Drekcpekc je napisal/-a:Če hočš res zanesljiv in pošten avto, (in kokr sm razumel, ne iščeš nekega Cliota in ostale majhne avte), ti priporočam takšen avto.
Volvo S40, 1.9 TDi, imaš udobje (preizkušeno, saj ga tudi sam vozim), imaš moč in tudi zelo pomembno varnost...Pa tudi cena ni preveč visoka za takšen avto.

Isto mnenje

Kaj si hotu s tem povedat?
Accent je definitivno dober avto sam poglej izkušnje drugih, jaz ga mam sedaj 1 leto in z njim prevozil, kar nekaj kilometrov.
Poraba pa je polet na AC 6l in nič več.

h4ck
Stalni uporabnik

Napisal/-a h4ck Pe jan 15, 2010 12:58 pm

abcabc je napisal/-a:
Courage™ je napisal/-a:
abcabc je napisal/-a:

Isto mnenje

Kaj si hotu s tem povedat?
Accent je definitivno dober avto sam poglej izkušnje drugih, jaz ga mam sedaj 1 leto in z njim prevozil, kar nekaj kilometrov.

Menda ti je htel povedat da je to lepši avto kot Accent :lol:

p.s : koliko pa ti porabi olja :D

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Pe jan 15, 2010 1:01 pm

abcabc je napisal/-a:Kaj si hotu s tem povedat?

Sej bi ti vrjeu, če ga ne bi meu prjatu (2003).

Za študentski žep pa star dizl ni. Vzami manjši, a zato mlajši avto z manj km. Z malo sreče boš imel avto z ugodno porabo in brez večjih izrednih stroškov.
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Kraj: Pod Gorjanci

Napisal/-a C4V4L13R Pe jan 15, 2010 1:38 pm

študentski žep, kaj ti nuca, če sproti porabiš 10€ manj, ko pa gre kaj k vragu, se pa pogovarjaš o nekaj več 100€ ali pa celo tisočih.

lažje je dat sprot na 1000km 5€ več, kakor se pa znebiti naenkrat 300€ preveč...

dizel je drag, če se karkoli pokvari. dražji, mnogo dražji kot bencinar, zato ker so tisti bolj delikatni deli pač 3x dražji.

in še dejstvo je, da je dizel toliko dražji od bencinarja že za kupit, da veliko lažje dobiš za enak denar bolj ohranjenega, mlajšega in z manj kilometri bencinarja. splošno znano je (in ne zdej o raznih dedkih, tudi to se najde, ampak govorimo o večini), da dizli delajo kilomeeeeeetreeeeeeeee, v ta namen so bli kupljeni, še posebej, ker (avtor) gledaš avtomobile višjega srednjega razreda.

in z bencinarjem se da tud pod 8. stari daewooji, accenti in podobne zadevšne so pa tud znane po enormni porabi goriva in olja, tako da ne zdej tega primerjat s tvojim avtomobilom in posploševat zadeve.

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M Pe jan 15, 2010 2:09 pm

Glede tistih predlaganih Primer: super avto, dokler vse dela. Ko je treba kaj zamenjat je pa konkretna štala, ker rabljenih delov skoraj ni za dobit. Npr: motorček prostega teka: 590 € + DDV. Brez dela. Rabljenega sem čakal skoraj 1 mesec. Če rabiš avto vsak dan, zna bit to problem. Obe predlagani sta predragi (lani marca so bile na netu vsaj tri naenkrat s ceno okrog, ena pa celo pod 2.000 €). Zlata se valja po netu že mesece, pa ne gre mi skupaj, da je slovenski avto in ima samo 2 airbaga in to celo elegance oprema. To diši po Italiji. Nimajo avtomatske klimatske naprave, ampak polavtomatsko. Kvaliteta izdelave ŠEPA. Če že japonca, potem naj bo tudi narejen tam. Je nepredstavljiva razlika. Angleži so šlampasti. Porabe pri 1.8 ne morem komentirat, ker sem imel 2.0 in je požrla preveč za premalo efekta.

abcabc je napisal/-a:Poraba pa je polet na AC 6l in nič več.

Aha, sonček, ti si tisti, ki poleti na AC stalno gnečo dela, ko se 70 po AC voziš!!!
Saj še vedno o accentu govorimo, a ne? Al si pa mislu porabo olja mogoče? :pop:
Never argue with an id*ot. He would just drag you down to his level and beat you with experience.

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy Pe jan 15, 2010 2:57 pm

Avtorju: Nubirin 1.6 motor je neverjetno požrešen. Ostali 1.6, ki jih predlagajo, lahko ob enaki vožnji pijejo tudi nekaj litrov manj.

Lavrih
Nov uporabnik

Napisal/-a Lavrih Po jan 18, 2010 10:24 am

Sam malo OT. Bodo zdaj v pol leta kakšne pocenitve. Ker bi kupil vw Golfa iv 1.9 tdi 98 pa so od 3500€ dalje. Se splača počakat z nakupom? :roll:

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Po jan 18, 2010 11:12 am

Bodo pocenitve, tisti, ki ga danes prodaja in ga do takrat še ne bo prodal, bo sigurno dal popust. Tako kot ti ga bo dal tisti, ki ga je prodajal lani avgusta in ga ima še sedaj :roll:
Če bodo časopisi polni člankov o koncu krize, bo še kdo kupil avto in bodo šle cene gor ali pa bodo ostale iste. Če pa bodo časopisi polni člankov o nadaljevanju krize, bo folk spet zapaničaril, cene bodo šle dol ali pa ne bodo prodali...

Uporabniški avatar
abcabc
Uporabnik

Kraj: Zahodna Slovenija

Napisal/-a abcabc Po jan 18, 2010 1:29 pm

M je napisal/-a:

Aha, sonček, ti si tisti, ki poleti na AC stalno gnečo dela, ko se 70 po AC voziš!!!

+40-50km/h dodaj

miha_racer
Novinec

Kraj: Rogaška Slatina/Maribor

Napisal/-a miha_racer Po jan 18, 2010 2:07 pm

abcabc je napisal/-a:
M je napisal/-a:

+40-50km/h dodaj

Pa kaj se te res morate vedno kregat. Saj to je čisto noramlna vožnja, ko bi vsak vozil samo 130km/h ne bi bilo nesreč!

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Po jan 18, 2010 2:16 pm

Lavrih je napisal/-a:Sam malo OT. Bodo zdaj v pol leta kakšne pocenitve. Ker bi kupil vw Golfa iv 1.9 tdi 98 pa so od 3500€ dalje. Se splača počakat z nakupom?

Za tako ceno jaz vsekakor ne bi kupil 12 let starega Golfa... :roll:
Mogoče tam za 2000€, če ima kaj od opreme, klimo...
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

miha_racer
Novinec

Kraj: Rogaška Slatina/Maribor

Napisal/-a miha_racer Po jan 18, 2010 7:12 pm

Energetik81 je napisal/-a:
Lavrih je napisal/-a:Sam malo OT. Bodo zdaj v pol leta kakšne pocenitve. Ker bi kupil vw Golfa iv 1.9 tdi 98 pa so od 3500€ dalje. Se splača počakat z nakupom?

Za tako ceno jaz vsekakor ne bi kupil 12 let starega Golfa... :roll:
Mogoče tam za 2000€, če ima kaj od opreme, klimo...

Enako! Ljudje mislijo, da je VW vse, ker je pač bil med prvimi in so prvi trije Golfi bili res kvalitetni. Od Golfa IV pa začne kvaliteta pešat!(predsem zaradi elektronike :) )
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov