Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Po feb 15, 2010 11:41 am

Dr.M3 je napisal/-a:Varčevanje je seveda relativnega pomena. Ti crkne turbina in kaj si privarčeval? Dizel je v osnovi kar nekaj evrskih stotakov dražji. Ni tako varčevanje, kot ga hočeš prikazati (razen v idealnem svetu). Morda ne mečeš denarja skozi avspuh, ga pa zagotovo enkrat pri servisu ter pri nakupu :tomidelej:
Glede šaltanja: kakor za koga. Meni je zabavno. In ne vem kaj takoj ljubitelji turbašev omenjajo ravno "od 80-120" za neko referenco. Predvsem moraš znati voziti. In ne vem kateri papak bo šel iz 80 pospeševati v peti. Si razmišljal o avtomatiku? Potem ti ne bo treba niti migniti.

Crkne turbina??
Doma vozimo turbake že 11 let, 1.8T150, 1.8T+čip 190 4x4, 1.9TDI 130+čip 170KM, zloglasni 2.0TDI PD 140+čip 176KM, 2.0TDI CR 170, pa se avti kar veselo vozijo naprej. Tudi novi lastniki nimajo nobenih problemov, pa zihr noben ne špara avta ;)

Stroški??
Dizel je dražji, se strinjam, tako nov kot tudi rabljen. Zopet odvisno od posameznika. Če veš, da boš delal vsaj 30.000km letno, relacije in da ne boš tiščal avto do amena, se da tisto razliko v ceni pri nakupu hitro preseči in konkretno ušparati pri gorivu.
Če vzameš recimo dizla ca 150 konjev, ki bo kuril 6-7 litrov in podobnega bencinarja, ki bo kuril 9-10 litrov, je to 3 litre razlike. Zdaj pa preračunaj koliko goriva je to na 150.000km...2 zavarovanja za avto imaš plačana ;)

Glede šaltanja. Bistvo turbakov je navor. Pri 70kmh v 4. prestavi samo malo dodatno pritisneš na gas in že prehitiš avto. Pri 1.8T pa še vedno lahko daš v 2. prestavo, ga zavrtiš do 110kmh in stisneš kolono za šalo :twisted:

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Po feb 15, 2010 1:02 pm

speedfreak je napisal/-a:Sicer je off ampak vendarle, zadnjič sem se proti LJ ganjal za eno octavio karavan tdi pa je slo tud cez 200 po stevcu, fajn stegne to za svoji 105 konjev, al pa je bla čipana :?: :twisted:

Si se mogoče preganjal z mano? Sem kar pogosto na AC? Če je moja ni čipana. Res pa da vsak dan naredim dobrih 100km dnevno na AC. (bela karavanka in KP tablice).

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Po feb 15, 2010 1:09 pm

speedfreak je napisal/-a:Sicer je off ampak vendarle, zadnjič sem se proti LJ ganjal za eno octavio karavan tdi pa je slo tud cez 200 po stevcu, fajn stegne to za svoji 105 konjev, al pa je bla čipana :?: :twisted:

Kaj je dec a ti je čist zamoril ker gre ena škoda ( nič slabega o škodi) skor tok k opelica z 15 konji več? :rofl :rofl :rofl :har

lp

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Po feb 15, 2010 1:35 pm

tristan01 je napisal/-a:

Si se mogoče preganjal z mano? Sem kar pogosto na AC? Če je moja ni čipana. Res pa da vsak dan naredim dobrih 100km dnevno na AC. (bela karavanka in KP tablice).

LP Tristan01

Sam da ni bila pro-vida, te se merkejte :-P

ajkula
Nov uporabnik

Napisal/-a ajkula Po feb 15, 2010 2:25 pm

jst mam octavio 1.9 tdi letnik 08 (november), kupil sem novo in do dones naredu malo več kot 58000 km. Imam vsakodnevno relacijo Žužemberk- Ljubljana- Žužemberk (okol 100km na dan). Večinoma je torej avtoceste, na avtocesti si naštimam tempomat na 120 km/h in imam porabo od 5,1-5,3. V primeru da gre za relacijo brez avtoceste, torej magisralka (90kmh), pa poraba pade na 4,8 pa tudi manj. Do sedaj ni bilo na avtu še nobene okvare pa tudi olja ne pije. Drgač pa imajo octavie od leta 09 4 leta garancije brez omejitve kilometrov.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Po feb 15, 2010 2:36 pm

ajkula je napisal/-a:jst mam octavio 1.9 tdi letnik 08 (november), kupil sem novo in do dones naredu malo več kot 58000 km. Imam vsakodnevno relacijo Žužemberk- Ljubljana- Žužemberk (okol 100km na dan). Večinoma je torej avtoceste, na avtocesti si naštimam tempomat na 120 km/h in imam porabo od 5,1-5,3. V primeru da gre za relacijo brez avtoceste, torej magisralka (90kmh), pa poraba pade na 4,8 pa tudi manj. Do sedaj ni bilo na avtu še nobene okvare pa tudi olja ne pije. Drgač pa imajo octavie od leta 09 4 leta garancije brez omejitve kilometrov.

No tipičen primer nekoga, ki mu je dizel definitivno boljša izbira! Daljša relacija, mirni živci in ker poznaš cesto, že točno veš kje popustit gas in kje se splača kako hitro vozit. V takem primeru je 5l čisto realnih!
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

mirko123
Nov uporabnik

Napisal/-a mirko123 Po feb 15, 2010 3:08 pm

Octavia dizel je okoli 3000 EUR dražji od bencinarja. Če bi bencinar pil 2,3 litra več kot dizel (po tehničnih podatkih), bi se teh 3000 EUR obrnilo pri okrog 130.000 kilometrih. Takrat enkrat bom pa verjetno ze prodal avto, ker delam do približno 20.000 km letno. Bi moral več kilometrov delati, da bi se mi splačalo dizla kupit, če bi bil razlog šparanje.

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Po feb 15, 2010 4:02 pm

[quote="nebivedu"][quote="Dr.M3"]

Avto škoda oktavija elegance s 110KM. Vsak dan 3km v službo in nazaj in popoldne vsak drugi dan relacija 40km daleč in zvečer nazaj. Povprečna poraba 6,9 litra zaradi relacij, če kak teden ni hodil na vikend, je bila poraba 10 litrov (1,5km do službe in 1,5km nazaj.

/quote]

Ni čudno pri 3 km ven in noter iz garaže. Mazanje pa to. Tudi drugim motorjem to ne bi koristilo. Poznam tipa, ki je svojo škodico samo ven in noter iz garaže vozil. Ni prišel do 10 kkm, ko je mašina zaribala.

Prednosti bencinarjev, kolikor sem bral zadnje poste:

- pijejo max 1 liter več kot vsak dizel, še posebej, če ga goniš,
- so nepokvarljivi, dizli crkujejo kot star papir,
- turbine pri dizlih so narejene iz škrtoca, pri benzinarjih so neuničljive,
- vzdrževanje b. neprimerljivo cenejše, na servisu plačajo, da jih lahko vzdržujejo,
- b. se ne popravlja, se jih samo vzdržuje, popravlja se d., vzdrževanje d. se ne splača niti ne obstaja,
- noben senzor pri b. ne crkne, pri dizlih crknejo vsi,
- so cenejši ob nakupu, prodajo se dražje,
- se splačajo, dizli se nikoli ne,
- z dizlom je treba narediti 130kkm, da se splača, ker je bencinar zastonj,
- vozniki izrazito dinamični šoferji, vsi šumajkerji, vozniki dizlov kmeti in penzijonerji,
- ubijalska kombinacija alias benzinkiller je --------dizel+ VW +golf------------, to je kot rdeča ruta za bikca,
- 130 km/h po cesti je isto kot z dizlom 160 km/h,
- benzinarja je treba šaltat, da kam gre, dizla ne, dizla se speljuje v V. in se nato koj da v VI.

lp

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy Po feb 15, 2010 6:56 pm

No, če smo prešli v te vode: vozim dizle že dolgo, stare, zvožene, sedaj imam novejšega, ampak iz italije. Avtomobili delajo! Pol miljona na grbi, več kot 20 let star, turbak, pa je delal kot nov. Sedaj imam gajbico iz italije, nepreverjena zgodovina, v 20k km sem menjal 2x olje in to je to. Ne pije kapljice olja in ne povzroča nobenih glavobolov. Torej dizli so, če ne kupujemo ravno francozov in podobnih zadev, zakon!

Je pa res, da je v družini podobna zgodba z bencinarji. Tudi delajo brez okvar.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Po feb 15, 2010 7:16 pm

tristan01 je napisal/-a:

LP Tristan01

Črna je bla, Lj tablice če se ne motim.....pa ni lepo se hvalit da se voziš tok po AC :-P
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Po feb 15, 2010 7:18 pm

King1 je napisal/-a:

Kaj je dec a ti je čist zamoril ker gre ena škoda ( nič slabega o škodi) skor tok k opelica z 15 konji več? :rofl :rofl :rofl :har

lp

Sej sem jo pol prehitel, sem opazu da sm skoz v prvi vozil :-P :-P :-P .

Drugač so pa men škode edino cool od VAG-a ;)
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Po feb 15, 2010 7:19 pm

ban je napisal/-a:
tristan01 je napisal/-a:

LP Tristan01

S to sm že tud mel opravka...sam policaji majo bencinarke ne pa sajavčke ;)

mirko123
Nov uporabnik

Napisal/-a mirko123 Po feb 15, 2010 7:38 pm

uros11 je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:
Dr.M3 je napisal/-a:
Avto škoda oktavija elegance s 110KM. Vsak dan 3km v službo in nazaj in popoldne vsak drugi dan relacija 40km daleč in zvečer nazaj. Povprečna poraba 6,9 litra zaradi relacij, če kak teden ni hodil na vikend, je bila poraba 10 litrov (1,5km do službe in 1,5km nazaj.

/quote]

Ni čudno pri 3 km ven in noter iz garaže. Mazanje pa to. Tudi drugim motorjem to ne bi koristilo. Poznam tipa, ki je svojo škodico samo ven in noter iz garaže vozil. Ni prišel do 10 kkm, ko je mašina zaribala.

Prednosti bencinarjev, kolikor sem bral zadnje poste:

- pijejo max 1 liter več kot vsak dizel, še posebej, če ga goniš,
- so nepokvarljivi, dizli crkujejo kot star papir,
- turbine pri dizlih so narejene iz škrtoca, pri benzinarjih so neuničljive,
- vzdrževanje b. neprimerljivo cenejše, na servisu plačajo, da jih lahko vzdržujejo,
- b. se ne popravlja, se jih samo vzdržuje, popravlja se d., vzdrževanje d. se ne splača niti ne obstaja,
- noben senzor pri b. ne crkne, pri dizlih crknejo vsi,
- so cenejši ob nakupu, prodajo se dražje,
- se splačajo, dizli se nikoli ne,
- z dizlom je treba narediti 130kkm, da se splača, ker je bencinar zastonj,
- vozniki izrazito dinamični šoferji, vsi šumajkerji, vozniki dizlov kmeti in penzijonerji,
- ubijalska kombinacija alias benzinkiller je --------dizel+ VW +golf------------, to je kot rdeča ruta za bikca,
- 130 km/h po cesti je isto kot z dizlom 160 km/h,
- benzinarja je treba šaltat, da kam gre, dizla ne, dizla se speljuje v V. in se nato koj da v VI.

lp

Pejmo rajš smuk gledat zdejle pa za naša dva navijat :)

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Po feb 15, 2010 7:47 pm

speedfreak je napisal/-a:
ban je napisal/-a:
tristan01 je napisal/-a:

LP Tristan01

S to sm že tud mel opravka...sam policaji majo bencinarke ne pa sajavčke ;)

Za RS-ke se ne sekiram so preveč opazne na cesti. Bolj je zanimiv še kakšen star Mondeo, kot npr. v Postojni. Avtomobil je takšen da bi lastništvo prej pripisal kakšemo Romunu ali Bolgaru kot pa našim modrim angelom, da o notranjosti ne izgubljam besed (umazano in popraskano kot bi vozil živino).

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

horvat67
Nov uporabnik

Napisal/-a horvat67 Sr feb 17, 2010 2:27 pm

Pozdravljeni!
Mene pa zanima, kakšno je vaše mnenje (izkušnje) o motorjih 2.0 TDI? Baje, da so tisti izpred 2006 leta precej "ranljivi". Zanimam se namreč za en avtomobil, pa bi bil zelo hvaležen za kakšno mnenje.

Hvala!

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3047206&show=1

mevden
Uporabnik

Kraj: Ljubljana-Fužine

Napisal/-a mevden Sr feb 17, 2010 4:47 pm

horvat67 je napisal/-a:Pozdravljeni!
Mene pa zanima, kakšno je vaše mnenje (izkušnje) o motorjih 2.0 TDI? Baje, da so tisti izpred 2006 leta precej "ranljivi". Zanimam se namreč za en avtomobil, pa bi bil zelo hvaležen za kakšno mnenje.

Hvala!

govori se da pri škodah ni bilo zaslediti večjih napak na motorjih, sicer nevem kako. ampak baje da niso pokale glave. se pa v tvojem primeru dotična škoda prodaja že par mesecev, nevem zakaj se ne proda. potrebno ugotoviti ob ogledu možne napake.

horvat67
Nov uporabnik

Napisal/-a horvat67 Sr feb 17, 2010 5:19 pm

mevden je napisal/-a:
horvat67 je napisal/-a:Pozdravljeni!

Hvala!

govori se da pri škodah ni bilo zaslediti večjih napak na motorjih, sicer nevem kako. ampak baje da niso pokale glave. se pa v tvojem primeru dotična škoda prodaja že par mesecev, nevem zakaj se ne proda. potrebno ugotoviti ob ogledu možne napake.

Glih to mi je čudno, da se že dolgo časa prodaja in se ne proda. Jo grem naslednji teden pogledat, sem se že zmenil. Še prej pa preverim kake informacije, preko št. šasije :).

Hvala za inf.

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Sr feb 17, 2010 8:01 pm

Tale Škoda je iz Španije, prodaja se pa precej ceneje, kot ostale, še posebej ker je DSG. Je bil moj kolega na ogledu ko se je prodajala še za 10k, sicer nič večjega narobe z avtom, samo servisne zgodovine mislim, da ni bilo, motilo ga je pa tudi dejstvo da je s Španije.. Ne vem, zgleda je nekaj na tem, če je že toliko časa na avto.netu? Ali pač?

Pojdi pogledat in poročaj

lp

//EDIT

popravljam, ima servisno knjigo:

vendar kolega pravi, da sumi nerealne kilometre - po servisni knjigi je redno avto nabiral kilometre do 120k km, od tam naprej pa je minilo cca 2 leti do današnjih domnevnih 135k km.. (prej pa je od 90 do 120 prišel v enem letu)
Slika

rs1975
Novinec

Napisal/-a rs1975 To mar 09, 2010 7:10 am

tudi sam razmišljam o nakupu take Škode Octavije - 1.9 TDI Elegance. iščem 2007 letnik in da je SLO avto. cene so okoli 12k EUR.
imam pa eno čisto resno vprašanje za tiste, ki trdijo, da so Ocatvije precenjene. kaj je po vašem mnenju za ta denar boljši nakup?
sam sedaj vozim Mondea TDCi, 131KM, limuzina. z njem sem sicer zadovoljen, vendar zaradi prihoda novega člana potrebnujemo večji avto...

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Sr mar 10, 2010 9:57 am

hladni je napisal/-a:
rs1975 je napisal/-a:tudi sam razmišljam o nakupu take Škode Octavije - 1.9 TDI Elegance. iščem 2007 letnik in da je SLO avto. cene so okoli 12k EUR.
imam pa eno čisto resno vprašanje za tiste, ki trdijo, da so Ocatvije precenjene. kaj je po vašem mnenju za ta denar boljši nakup?
sam sedaj vozim Mondea TDCi, 131KM, limuzina. z njem sem sicer zadovoljen, vendar zaradi prihoda novega člana potrebnujemo večji avto...

Lej povem si samo to, da greš na slabše veš.Tako glede motorja, kot prostornosti,itd... Sploh pa mi ni jasno, kak greš na manjši avto, če pa rabiš večjega??
Octavia je precenjena zato ker je to vw, enako kot seat.

Pri prostoru oz. uporabnosti boš šel z octavio na bolje kvečjemu, če ciljaš na karavana, drugače je octavia malenkost večji golf. Če si z mondeom zadovoljen, si kupi novejšega karavana. Pri VAG skupini pa mislim, da ima pri rabljenih večji smisel kupit passata kot octavio, ker je pač en razred višje, v cenah pa ne opazim večjih razlik.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov