Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

gofra
Uporabnik

Napisal/-a gofra Pe feb 19, 2010 8:05 pm

kolesar je napisal/-a:
gofra je napisal/-a:90 konjski agregati imajo nekoliko nizje zavarovanje...

LpF

me prav zanima kako boš užival vsak dan v vožnji v vrhniški klanec pa v klanec od kopra z 90 km :lol:

Dejstvo je, da s tovrstnim avtom nimam namena "uzivat" ampak bolj ko ne se peljat spodobno. In mislim, da 210 Nm zadosca tudi za Crnokalski klanec. V postev pride pa tudi 100,110 ali 115 konjski agregat, seveda...

@carloabarth: vsecna izbira ampak spet, gre za mini avtomobil...
@bk206: ni variante - ce gredo k hudicu vzmetenje, bom bankrotiral :)
@odprti clio: ...je odgovoril torcida. Poraba goriva je samo EDEN od vec faktorjev. Tu je se izguba vrednosti, servisni interval / strosek...plus, moj trenutni avto je dalec od "potovalnika" ;)

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Pe feb 19, 2010 8:12 pm

pugi405 je napisal/-a:
NejcZ je napisal/-a:Kupi navadnega (ne turbo) dizla, po AC vozi do 110 km/h, pa se boš vozil za 4,5 litrov na 100km. Poleg tega je veliko manj stvari ki bi lahko crknile ker ni turbine in cenejše vzdrževanje.

Kaj se vsi te turbine bojijo :twisted: ...

Js se je nebojim.. :lol: Samo pravim da bi bilo to najceneje z pogleda registracije, vzdrževanja in vsega.. samo če bi se pa vozil 130 z SDIjem je pa to že kr teranje za tak avto, zato sem tudi napisal 100-110... seveda je lažje z TDIjem 140 v šesti lagano, poraba pod 6l... samo je pa dražji avto, dražje zavarovanje in dražje vzdrževanje.

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 Pe feb 19, 2010 9:00 pm

Ne moreš imet i ovce i novce :lol: :lol:

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Pe feb 19, 2010 10:54 pm

S plinom ni sicer nič narobe - avtu ne škodi :D mi je pa pojasnil gofra zagato, nisem pomislil s te plati... Glede potovalnika - avto zgleda luksuzen, po moje ni nevemkako neudoben :D nima pa smisla tok km nabrat.
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Pe feb 19, 2010 11:01 pm

pugi405 je napisal/-a:Ne moreš imet i ovce i novce :lol: :lol:

x2 8)

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Pe feb 19, 2010 11:07 pm

Matey_ je napisal/-a:

:tomidelej: Odlično ... ugodno zavarovanje in registracija, ter zanemarljiva poraba :tomidelej:

LP
Matej

:lol: :lol: :lol:

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n So feb 20, 2010 12:45 am

kolesar je napisal/-a:

LpF

me prav zanima kako boš užival vsak dan v vožnji v vrhniški klanec pa v klanec od kopra z 90 km :lol:

No, tok grozno pa spet ni. Mam 1.3 cdti z 90 konji, pa vem, kako gre v vrhniški klanc (pa avto ni lahek). Mal sicer zgubi hitrosti, ni pa neke sile - razen, če se ti kak trot naserje z 90km/h na prehitevalnega. Bencinar s (približno) tako konjenico je druga zgodba (v negativnem smislu).
Slika

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 So feb 20, 2010 2:32 am

Jaz bi obvezno iskal avto z tempomatom.

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3509655&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3458227&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3524502&show=1

Sam bi zagotovo gledal po C5kah, ker so res udobni avti z dobro opremo pa tudi vzdrževanje ni tako drago, če le vidiš malo dlje od pooblaščenega servisa in znaš držat izvijač v roki. Vectra bi znala bit dober nakup, ampak so zelo muhasti avti, ali si izredno zadvoljen z njim, ali ko se ga končno znebiš nočeš nikoli več slišat zanj.

Moj nasvet je, da ne šparaj tistih nekaj euro na registraciji, kupi do 100 kw, ki je čisto znozna cifra v vseh pogledih. Če se misliš vozit 130kmh, rabiš vsaj 100 kM za normalno vožnjo kar je manj že matraš mašino, pa še dizel se ti dere po glavi pri 3k obratih.... išči vsaj srednji rang, kjer je že dobro udobje pa zvočna izolacija...... tako da pozabi male kinderjajčke, sploh pa kakšne SDI-je in podobno, to je mučenje samega sebe in avta. Ne trdim da so slabi za vozit, daleč od tega, ampak za vsakodnevno vožnjo po AC pa odsvetujem. To je moje mnenje, uspešen nakup.

LP
Freude am Fahren

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ So feb 20, 2010 3:48 am

LpF

No to nisem omenjal, ker je samoumevno, pač z več konji je bolj lagodna vožnja in poraba tam tam. Je pa res, da se da z 90km pri vsakodnevni razumni vožnji preživet. Če imaš pač v klanec potrpljenje z gasom, je pa tudi poraba nizka. Sam veš, kolikokrat boš šel čez to razumno hitrost.

Res pa da gre proti obali tudi golf V z 90km v kakšno dolino 215km/h in čez Črni Kal 200 po števcu, če je prazna cesta in maš slučajno trenutek izgube razuma! :D Vseeno je pač več konjev z dost manj truda dost bolj odzivnih, razliko v zavarovanju moraš pa sam preračunat, če je smiselno reskirat!
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

gofra
Uporabnik

Napisal/-a gofra So feb 20, 2010 12:46 pm

GiGi: tempomat naknadno v VWju je drobiz, tko, da mi tole prvenstveno ni merilo. Passat z linka je vreden razmisleka - Citroena se pa odkrito povedano bojim (predvsem pa C5 = vzmetenje)...Hvala ti za komentar!

Optimum ta hip vidim v Golfu 115 KM in 6-stopenjskim menjalnikom...

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M So feb 20, 2010 1:03 pm

gofra je napisal/-a: Optimum ta hip vidim v Golfu 115 KM in 6-stopenjskim menjalnikom...

Pa se dobi dobrega za 4.000 €?
Never argue with an id*ot. He would just drag you down to his level and beat you with experience.

gofra
Uporabnik

Napisal/-a gofra So feb 20, 2010 1:58 pm

Kot sem rekel, to je optimum - za 4 jurje bo najbrz tezka, iscem pa najboljsi priblizek temu. Vse zavisi od stanja avta, tudi 5 jurjev ne bo problem v kolikor bo res vreden. Za 5 pa jih je ze nekaj...

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 So feb 20, 2010 2:14 pm

Če ni nujno da se vsak dan vračaš v LJ, malce razmisli še o najemu kakšne sobe, ki bi se tale trenutek verjetno dobila dosti ugodno, saj se na obali nepremičnine ne prodajajo. Če najdeš kakšno sobo za najem pa ne boš dal dosti več kot te mesečno stane gorivo na tej relaciji.

Poskušaj še malce razmisliti izven običajnih okvirov.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

gofra
Uporabnik

Napisal/-a gofra So feb 20, 2010 2:42 pm

Tristan, sicer predlog na mestu - vendar gre za to, da bom zivel na primorskem in se vozil v Lj na delo ;)

LpF

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 So feb 20, 2010 3:06 pm

vsak dan koper-ljubljana

zdaj mi pa povejte če je smiselno gledat avtomobile ki imajo 200.000 prevoženih km

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ So feb 20, 2010 3:06 pm

Poleg tega če recimo delaš 8 ur, voziš se še dodatni 2,3 ure.. nevem no, je že kar veliko! Samo razmišljam, vem da ni ravno v povezavi z temo..

gofra
Uporabnik

Napisal/-a gofra So feb 20, 2010 3:18 pm

Vse to drzi, ampak drzimo se tematike - odlocitev je potrjena...

Kar se tice kilometrine bom rekel takole - vsak vecji vzdrzevan avto, vozen na daljse relacije je po mojem mnenju bistveno bolj pameten nakup kot mestni pikolino s pol manj kilometri, vozen dnevno na relacije 10-20 km. Pri mestnih voznjah je avtomobil bistveno bolj obremenjen v vseh pogledih kot tisti, vozen na dolge ture po AC. Poleg tega, avtomobil srednjega ali zgornjega kompaktnega razreda je narejen namenu primerno.
Izhajajoc iz tega stalisca se s kilometri tule ne obremenjujem toliko...

Bolj mi je pomembno, da je bil avto vzdrzevan kot mora bit. Videl sem ze vozila s prek 300K km, ki so bila prakticno kot nova, hkrati pa je marsikak mestni malcek pri 80K km prakticno ze napol za odpis...

Moja 2 centa vsaj...

LpF

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 So feb 20, 2010 3:33 pm

a4 je napisal/-a:zdaj mi pa povejte če je smiselno gledat avtomobile ki imajo 200.000 prevoženih km

Ne, bolj je smiselno pričakovat, da boš dobil 10 let starega dizla za 4000 eur z magičnimi 88.764 km ! Si ja rajši tiho no! :roll:
Pa preberi Gofrin post nad mano.
Gofra sorry za offtopic, pri takih se ne morem zadržat.
Freude am Fahren

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx So feb 20, 2010 4:43 pm

Bolj kot gledam tale avto net, bolj se mi zdi da vsi, kiimajo dizle delajo maximalno 15kkm na leto :roll:

še mal off-a: ne vem, če živim jaz v isti SLO kot vi, ampak še nikoli nisem imel problemov v Vrhniški klanec ne nazaj iz KP proti Lj, z bencinarjem 1.4 90 gre normalno v klanc, s tremi v avtu, še nabiral sem hitrost, tako da ne vem kako in kaj vi vozite, da rabite vsaj 100 konjskega dizla da sploh pridete na vrh klanca :roll:

ON: priporočam octavio, ali toledota tdi, če že mora biti VAG, drugače poglej za kako malj bol "levo" znamko, kjer lahko dobiš dober avto za malo denarja ( korejci ipd ).
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem So feb 20, 2010 5:31 pm

gofra je napisal/-a:... Citroena se pa odkrito povedano bojim (predvsem pa C5 = vzmetenje)....

Hidravlika že precej časa ni kvarljiva, sicer C ne bi dajal 5 let oz do 200000 km garancije. Tudi vzdrževanje hidravlike (zelo redka menjava hidr. krogel) je cenejše od menjave amortizerjev, ki bo pri tvojih km verjetno kmalu nujnost.

Predlagam, da narediš testni krog, ob tem pa pojdi še na dva servisa in jih povprašaj, kako je s kvarljivostjo vzmetenja ali pa prečekiraj citro-forume. C5 je za tvoje vožnje zelo dobra opcija in vredna take poizvedbe. Presega passata , kaj šele golfa - ob podobni ceni.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov