Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

mropc
Stalni uporabnik

Napisal/-a mropc Sr feb 24, 2010 10:30 am

GiGi1985: pa ti mogoče vidiš u temu kej slabega če je avto " na usekemu vogalu" . brat je prodal razbitga cliota 2001 letnik u enm mescu ceuga po kosih. tko da jst u tem nevidm nič slabega če kupš recimor rablen odbijač ali podobne stvari.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Sr feb 24, 2010 11:06 am

Še enkrat za vse pametnjakoviče tu gor: Če si niste lastili avtomobilov obeh znamk ne govorite nekaj na pamet! :roll: Z nekaj stvarmi se sicer strinjam a vseeno večino tega kar ste napisal (@mito155, @cardak,...) je bolj ali manj "baba čula, baba rekla". Ne rečem in tega tudi nisem nikoli trdil, da Mazda nima dražjih originalnih delov od VW-ja, ampak nekateri tu gor hočete to prikazat, kot da so dražji za faktor x2 ali celo x3.

In tudi sam imam podobne izkušnje kot @GiGi1985: Pri VW je bilo nonstop nekaj: ta senzor, oni senzor, plovec, požrt in skoraj odpadel izpušni lonec zaradi rje na še ne 4 leta starem avtu, enako zavorni diski pri še ne 50k km,... Kaj mi pomaga, če so vsi našteti rezervni deli cenejši od Mazdinih, če moram pa nonstop nekaj menjavat in če so očitno tudi slabše kvalitete?!

Potegnjeno pod črto, je bila Mazda veliko bolj stroškovno ugoden avto pa čeprav je imela malenkost dražje rezervne dele in za cca. 50 eur dražji redni servis pri pooblaščenem serviserju (servis pri popoldancu ni bil dražji!). :idea:
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
Spasky
Novinec

Napisal/-a Spasky Sr feb 24, 2010 11:30 am

brett je napisal/-a:
Spasky je napisal/-a:Golf po prebranem je tehnično boljši, po prebranem ima boljše materiale, po prebranem ima dele cenejše, skratka človek dobi občutek, da je boljši v vsem.
Verjetno tudi je.
Sam ga ne bi nikoli kupil, niti ga nikoli ne bom.
Mazda deluje sveže in vsaj za dve sekunde jo pogledam, če jo vidim na cesti.

Se strinjam da deluje M3 bolj sveža, a je nova astra še bolj npr. Ampak vsaj jaz mislim, da večina ljudi ne kupuje vozila zato, da se pogledi soljudi ustavljajo na njihovih vozilih (če govorimo o zunanjem izgledu). Ampak zato, ker je njim kot bodočim lastnikom vozilo privlačno.
Sam raje vidim, da se nihče ne bi oziral za mojim vozilom. Me vsaj ni tako strah za tatvino ali pa škodoželjno rajso po pločevini!!
Če bi si jaz kupoval vozilo, da bi ljudje zijali vanj, bi si kupil kakega Aston Martina, Bentlya, Maseratija, Ferarrija, ipd., ne pa Mazd, VW-jev, Oplov, itd.
Golf res ne izžareva take mladostnosti, športnosti, energije kot M3 (čeprav jo v dejanjih povozi, če smo iskreni, tudi v športnosti, energičnosti), ampak zadržanost, resnost. Deluje kompaktno, nabito, mišičasto v ravno pravi meri. Skriva svojo moč, energijo, katera pride na dan, ko voznik od njega to pričakuje. In ga ne pusti na cedilu.
Za M3 pa je bilo že velikokrat napisano, da iskriva zunanjost skriva zadržan motor. Še noben test ni govoril v prid Mazdinih motorjev in celotnem pogonskem sklopu v superlativih (pa ne da so slabi. So čisto OK, samo nič posebnega. Tu so pač Nemci boljši) Voznike je ponavadi pustil hladne, ravnodušne, celo razočarane. Saj so pričakovali glede na športen dizajn vozila le to tudi v praksi. Pa, ŽAL, ni tako.

sej z 2 sekudnim pogledom sem mislil, da je Mazda meni bolj privlačna kot konzervativen Golf.
Ko pomilsim na mazdo se spomnim RX7, pa ne tako staro mazdo 6MPS,... Ko pomislim na Golfa se spomnim na golf dvica dizl. :lol:
Vmesni motorji v mazdi mogoče res niso brutalni ampak še vseeno pa imajo MPS-ko, ki bi jo raje vzel kot vsakega GTI-ja oziroma R-a.
Mitsubishi outlander
Mini Cooper S
Suzuki LTR
Ducati Diavel

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Sr feb 24, 2010 2:07 pm

Še enkrat za vse pametnjakoviče tu gor: Če si niste lastili avtomobilov obeh znamk ne govorite nekaj na pamet!
Ampak je treba bit realen: redkokdo v splošnem in tudi na tem forumu ima izkušnje več kot z le parimi avtomobili.
O kateremkoli avtu se pogovarjamo, ga je le malo ljudi dejansko vsaj enkrat vozilo, kaj šele imelo dlje časa (razen najbolj razširjenih modelov). Če pa primerjamo dva ali več avtov, so pa sploh redki, ki imajo omembe vredne izkušnje z vsemi avti, o katerih v določenem trenutku/temi teče beseda.
Skratka, zelo težko boš našel človeka, ki je par let vozil golfa V in par let mazdo 3. Itak je pa pred kratkim nov golf VI in nova mazda 3, tako da neposredne primerjave nima nihče, sploh ne dolgoročnejše.

Vmesni motorji v mazdi mogoče res niso brutalni ampak še vseeno pa imajo MPS-ko, ki bi jo raje vzel kot vsakega GTI-ja oziroma R-a.
Kar je popolnoma brez pomena, če človek ne gleda za tovrstnimi izvedbami, ampak običajnimi.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Sr feb 24, 2010 2:26 pm

Polo78 je napisal/-a:Še enkrat za vse pametnjakoviče tu gor: Če si niste lastili avtomobilov obeh znamk ne govorite nekaj na pamet! :roll: Z nekaj stvarmi se sicer strinjam a vseeno večino tega kar ste napisal (@mito155, @cardak,...) je bolj ali manj "baba čula, baba rekla". Ne rečem in tega tudi nisem nikoli trdil, da Mazda nima dražjih originalnih delov od VW-ja, ampak nekateri tu gor hočete to prikazat, kot da so dražji za faktor x2 ali celo x3.

In tudi sam imam podobne izkušnje kot @GiGi1985: Pri VW je bilo nonstop nekaj: ta senzor, oni senzor, plovec, požrt in skoraj odpadel izpušni lonec zaradi rje na še ne 4 leta starem avtu, enako zavorni diski pri še ne 50k km,... Kaj mi pomaga, če so vsi našteti rezervni deli cenejši od Mazdinih, če moram pa nonstop nekaj menjavat in če so očitno tudi slabše kvalitete?!

Potegnjeno pod črto, je bila Mazda veliko bolj stroškovno ugoden avto pa čeprav je imela malenkost dražje rezervne dele in za cca. 50 eur dražji redni servis pri pooblaščenem serviserju (servis pri popoldancu ni bil dražji!). :idea:

No da povem še svoje izkušnje z golfom V, ki ima dosti več veze z novim golfom kot nek polo, ki se ga imel pred (koliko?) leti in najbrž sploh ni bil delan v Nemčiji ter je imel po možnosti ne najbolj opevano (1.4?) mašino?
Gre se za 1.9 TDI, v štirih letih in 95k km je bil edini izredni strošek ta splošno znani dvomasni vztrajnik(pozabil sem ceno, ampak najmanj pol cenejši kot na servisu je bil sigurno), sprednje ploščice pri cca. 75k km in zadnje zdaj pri 95k, drugo je vse orginal, vključno z gumicami od brisalcev. Recimo zdaj zadnji servis z zadnjimi ploščicami vred me je stal 120€...
Za mazdo pa nimam namena pametovat, ker se mi niti približno ne sanja koliko kaj stane. Če pa sam praviš, da je bil mazdin redni servis cca. 50€ dražji, bi takrat v roku dveh let(toliko je bilo garancije) že za polovico golfovega vztrajnika prišparal s servisi. Torej pod pogojem, da na mazdi v štirih letih nebi nič razen ploščic bilo za menjat in da bi nepooblaščeni servis stal enako, bi max 200€ profitiral z njo. S tem, da bi na zadnjih sedežih v naši "zasedbi" bila dosti večja stiska in bi imel dosti manj praktično in pregledno armaturo(takratna trojka).
Kar se pa oblike tiče, je ponavadi tako, da se premišljene a bolj umirjene oblike ponavadi dosti bolj kosajo z leti kot tiste bolj "udarne". Za zdaj že staro mazdo 6 sem se recimo na začetku večkrat obrnil na cesti, zdaj mi je pa ena bolj dolgočasnih avtov, podobno je bilo v začetku z meganom z "ritko" in kdo ga zdaj sploh opazi? Tako, da tudi to ni vse...

Vglavnem kar se kakovosti in stroškov vzdrževanja tiče, se v skupnem seštevku malo obrnejo v prednost mazdi. Kar se tiče ergonomije, prostornosti in zvočne izolacije ima prednost golf.
Na koncu pomoje leži odločitev v testni vožnji...
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M Sr feb 24, 2010 2:56 pm

Čisto preveč debate, glede na to, da je avtor teme napisal vsega skupaj 2 sporočili, zadnjega pred 4 dnevi...
Never argue with an id*ot. He would just drag you down to his level and beat you with experience.

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Sr feb 24, 2010 2:57 pm

M je napisal/-a:Čisto preveč debate, glede na to, da je avtor teme napisal vsega skupaj 2 sporočili, zadnjega pred 4 dnevi...

Sej je zmeraj tako :roll:

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Sr feb 24, 2010 3:00 pm

nevermind je napisal/-a:
M je napisal/-a:Čisto preveč debate, glede na to, da je avtor teme napisal vsega skupaj 2 sporočili, zadnjega pred 4 dnevi...

Oz. je tako ko je govora o vagu. Nimam besed.

lp

Uporabniški avatar
BeMyWagen
Novinec

Napisal/-a BeMyWagen Sr feb 24, 2010 3:05 pm

King1 je napisal/-a:
nevermind je napisal/-a:

lp

Preveč vag-ovcev na forumu :lol:

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr feb 24, 2010 3:27 pm

BeMyWagen je napisal/-a:
King1 je napisal/-a:
nevermind je napisal/-a:

lp

Kaj češ če VAG pokriva 4 tovarne. Pa želja za vožnjo v IV se ti bo kmalu izpolnila, čez kake 2-3 leta. :lol:

Uporabniški avatar
BeMyWagen
Novinec

Napisal/-a BeMyWagen Sr feb 24, 2010 3:39 pm

ban je napisal/-a:
BeMyWagen je napisal/-a:
King1 je napisal/-a:
nevermind je napisal/-a:

lp

Kaj češ če VAG pokriva 4 tovarne. Pa želja za vožnjo v IV se ti bo kmalu izpolnila, čez kake 2-3 leta. :lol:

Hehe naj te ne moti moj podpis, nimam želje vozit ne golfa IV. in "sedmice" če bo sploh prišla ven. Me bolj privlačijo drugi avtomobili, pa ne mislim nič slabega čez vw firmo, ampak golf je pa že res dolgočasen.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr feb 24, 2010 3:44 pm

BeMyWagen je napisal/-a:
ban je napisal/-a:
BeMyWagen je napisal/-a:
King1 je napisal/-a:
nevermind je napisal/-a:

lp

Hehe naj te ne moti moj podpis, nimam želje vozit ne golfa IV. in "sedmice" če bo sploh prišla ven. Me bolj privlačijo drugi avtomobili, pa ne mislim nič slabega čez vw firmo, ampak golf je pa že res dolgočasen.

Tolk dolgočasen, da se že leta in leta ob njega vsak obregne. Ne poznam noben drug model, da bi se tolk o njemu pisalo in kresalo kot o golfu.

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cefizelj Sr feb 24, 2010 3:56 pm

To je pa zgolj zarad ljudi, ki ga še vedno hvalijo kot 7. čudo sveta ;)

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr feb 24, 2010 4:04 pm

Cefizelj je napisal/-a:To je pa zgolj zarad ljudi, ki ga še vedno hvalijo kot 7. čudo sveta ;)

Za prepirat sta vedno potrebna dva ;)

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Sr feb 24, 2010 4:50 pm

To razpredanje ma pa res večinoma bolj malo veze z vagom na tem forumu, saj se iz teme o enem križišču razvije debata o stanju na slovenskih cestah, iz teme o nakupu avta nastane debata o gumah, v enih temah je po par strani privat dogovorov za kavo itd.

Vagovcev (nas) je mogoče res dosti, ampak v temah se pojavljajo nepotrebne skrajnosti vagovcev in antivagovcev, opažam pa da nekateri komaj čakajo, da kdo za odtenek preveč pohvali npr. golfa in potem takoj napade z "utemeljenimi" argumenti in potem se najde nekdo, ki mu še bolj "utemeljeno" nazaj zabrusi, ostalo je zgodovina... :D

Sicer pa zanimivo, da Ceed ni več omenjen v vsaki temi, a so vsi, ki bi še namest ferrarija uspeli utemeljit nakup ceed-a v zemljo propadli al kaj? :o
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Sr feb 24, 2010 7:12 pm

O Ceedu se ne govori ker ni tapravih tu.

Aja, sam bi se odločil za Astro.

Lp

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Sr feb 24, 2010 9:15 pm

Cefizelj je napisal/-a:To je pa zgolj zarad ljudi, ki ga še vedno hvalijo kot 7. čudo sveta ;)
Ah, 7. čudo pa ni. Trenutno šele 6, 7 pa menda že še pride 8)
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

cardak
Novinec

Kraj: črnomelj

Napisal/-a cardak Sr feb 24, 2010 9:19 pm

gigi in polo ta forum ni namenjen kreganju...jaz sem samo povedal svoje izkusnje in to je to.pa ne mi zamerit :roll: drugace pa ima vag popuste na servisih za svoje starejse modele tako da...mislim da mazda tega nima...
nisem pristas nobene avtom.znamke, ponavadi kupim avto kjer dobis dosti opreme za zmeren denar in da ni drag za vzdrzevat...(izgled avta mi ne igra pomembno vlogo) ;)
srečno voznjo!

Tomsonman
Novinec

Napisal/-a Tomsonman Sr feb 24, 2010 9:30 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Sicer pa zanimivo, da Ceed ni več omenjen v vsaki temi, a so vsi, ki bi še namest ferrarija uspeli utemeljit nakup ceed-a v zemljo propadli al kaj? :o

Ker niso več konkurenčni.

Sam sem bil dve leti prepričan da bom kupil Ceeda SW EX+ oz po novem TX, ampak za današnjo ceno cca. 18.500€ Ceed ni več ugoden avto in ga konkurenca za isto ceno prekaša.

Maximus
Nov uporabnik

Napisal/-a Maximus Sr feb 24, 2010 9:44 pm

Tomsonman je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:Sicer pa zanimivo, da Ceed ni več omenjen v vsaki temi, a so vsi, ki bi še namest ferrarija uspeli utemeljit nakup ceed-a v zemljo propadli al kaj? :o

Ker niso več konkurenčni.

Sam sem bil dve leti prepričan da bom kupil Ceeda SW EX+ oz po novem TX, ampak za današnjo ceno cca. 18.500€ Ceed ni več ugoden avto in ga konkurenca za isto ceno prekaša.

Ja, in zakaj bi mogli bolj kvalitetne avte ( KIA, HYUNDAI ) kot povprečno evropsko revšno prodajat pod ceno?? Znebit se bo treba predsodkov !
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 22 gostov