brett je napisal/-a:Spasky je napisal/-a:Golf po prebranem je tehnično boljši, po prebranem ima boljše materiale, po prebranem ima dele cenejše, skratka človek dobi občutek, da je boljši v vsem.
Verjetno tudi je.
Sam ga ne bi nikoli kupil, niti ga nikoli ne bom.
Mazda deluje sveže in vsaj za dve sekunde jo pogledam, če jo vidim na cesti.
Se strinjam da deluje M3 bolj sveža, a je nova astra še bolj npr. Ampak vsaj jaz mislim, da večina ljudi ne kupuje vozila zato, da se pogledi soljudi ustavljajo na njihovih vozilih (če govorimo o zunanjem izgledu). Ampak zato, ker je njim kot bodočim lastnikom vozilo privlačno.
Sam raje vidim, da se nihče ne bi oziral za mojim vozilom. Me vsaj ni tako strah za tatvino ali pa škodoželjno rajso po pločevini!!
Če bi si jaz kupoval vozilo, da bi ljudje zijali vanj, bi si kupil kakega Aston Martina, Bentlya, Maseratija, Ferarrija, ipd., ne pa Mazd, VW-jev, Oplov, itd.
Golf res ne izžareva take mladostnosti, športnosti, energije kot M3 (čeprav jo v dejanjih povozi, če smo iskreni, tudi v športnosti, energičnosti), ampak zadržanost, resnost. Deluje kompaktno, nabito, mišičasto v ravno pravi meri. Skriva svojo moč, energijo, katera pride na dan, ko voznik od njega to pričakuje. In ga ne pusti na cedilu.
Za M3 pa je bilo že velikokrat napisano, da iskriva zunanjost skriva zadržan motor. Še noben test ni govoril v prid Mazdinih motorjev in celotnem pogonskem sklopu v superlativih (pa ne da so slabi. So čisto OK, samo nič posebnega. Tu so pač Nemci boljši) Voznike je ponavadi pustil hladne, ravnodušne, celo razočarane. Saj so pričakovali glede na športen dizajn vozila le to tudi v praksi. Pa, ŽAL, ni tako.
Ampak je treba bit realen: redkokdo v splošnem in tudi na tem forumu ima izkušnje več kot z le parimi avtomobili.Še enkrat za vse pametnjakoviče tu gor: Če si niste lastili avtomobilov obeh znamk ne govorite nekaj na pamet!
Kar je popolnoma brez pomena, če človek ne gleda za tovrstnimi izvedbami, ampak običajnimi.Vmesni motorji v mazdi mogoče res niso brutalni ampak še vseeno pa imajo MPS-ko, ki bi jo raje vzel kot vsakega GTI-ja oziroma R-a.
Polo78 je napisal/-a:Še enkrat za vse pametnjakoviče tu gor: Če si niste lastili avtomobilov obeh znamk ne govorite nekaj na pamet!Z nekaj stvarmi se sicer strinjam a vseeno večino tega kar ste napisal (@mito155, @cardak,...) je bolj ali manj "baba čula, baba rekla". Ne rečem in tega tudi nisem nikoli trdil, da Mazda nima dražjih originalnih delov od VW-ja, ampak nekateri tu gor hočete to prikazat, kot da so dražji za faktor x2 ali celo x3.
In tudi sam imam podobne izkušnje kot @GiGi1985: Pri VW je bilo nonstop nekaj: ta senzor, oni senzor, plovec, požrt in skoraj odpadel izpušni lonec zaradi rje na še ne 4 leta starem avtu, enako zavorni diski pri še ne 50k km,... Kaj mi pomaga, če so vsi našteti rezervni deli cenejši od Mazdinih, če moram pa nonstop nekaj menjavat in če so očitno tudi slabše kvalitete?!
Potegnjeno pod črto, je bila Mazda veliko bolj stroškovno ugoden avto pa čeprav je imela malenkost dražje rezervne dele in za cca. 50 eur dražji redni servis pri pooblaščenem serviserju (servis pri popoldancu ni bil dražji!).
BeMyWagen je napisal/-a:King1 je napisal/-a:nevermind je napisal/-a:M je napisal/-a:Čisto preveč debate, glede na to, da je avtor teme napisal vsega skupaj 2 sporočili, zadnjega pred 4 dnevi...
Sej je zmeraj tako
Oz. je tako ko je govora o vagu. Nimam besed.
lp
Preveč vag-ovcev na forumu
ban je napisal/-a:BeMyWagen je napisal/-a:King1 je napisal/-a:nevermind je napisal/-a:M je napisal/-a:Čisto preveč debate, glede na to, da je avtor teme napisal vsega skupaj 2 sporočili, zadnjega pred 4 dnevi...
Sej je zmeraj tako
lp
Kaj češ če VAG pokriva 4 tovarne. Pa želja za vožnjo v IV se ti bo kmalu izpolnila, čez kake 2-3 leta.
BeMyWagen je napisal/-a:ban je napisal/-a:BeMyWagen je napisal/-a:King1 je napisal/-a:nevermind je napisal/-a:M je napisal/-a:Čisto preveč debate, glede na to, da je avtor teme napisal vsega skupaj 2 sporočili, zadnjega pred 4 dnevi...
Sej je zmeraj tako
lp
Kaj češ če VAG pokriva 4 tovarne. Pa želja za vožnjo v IV se ti bo kmalu izpolnila, čez kake 2-3 leta.
Hehe naj te ne moti moj podpis, nimam želje vozit ne golfa IV. in "sedmice" če bo sploh prišla ven. Me bolj privlačijo drugi avtomobili, pa ne mislim nič slabega čez vw firmo, ampak golf je pa že res dolgočasen.
~toMmy~ je napisal/-a:Sicer pa zanimivo, da Ceed ni več omenjen v vsaki temi, a so vsi, ki bi še namest ferrarija uspeli utemeljit nakup ceed-a v zemljo propadli al kaj?
Tomsonman je napisal/-a:~toMmy~ je napisal/-a:Sicer pa zanimivo, da Ceed ni več omenjen v vsaki temi, a so vsi, ki bi še namest ferrarija uspeli utemeljit nakup ceed-a v zemljo propadli al kaj?
Ker niso več konkurenčni.
Sam sem bil dve leti prepričan da bom kupil Ceeda SW EX+ oz po novem TX, ampak za današnjo ceno cca. 18.500€ Ceed ni več ugoden avto in ga konkurenca za isto ceno prekaša.
Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 22 gostov