Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

abajc3
Novinec

Napisal/-a abajc3 Sr mar 10, 2010 1:01 pm

branee je napisal/-a:nekje sem prebral da je 5530 pounds kar je nekje 2.5t in malo cez?

tej avti majo tolk različnih izvedenk kabine, kesonov, vzmetenja in opreme, da težko dobiš neko univerzalno težo.
2 litres is a drink size, not an engine!!!

77 chevy malibu classic 305 v8

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Sr mar 10, 2010 1:45 pm

branee je napisal/-a:Bravo, zares si brihtnes svojega razreda. Ta toyota je bila verjetno narejena z namenom, da bo pri nas v evropi uspesnica? Narejena je za neprilagojene americane ki mislijo da nemorjo z manj kot 5.0 vozit avta.
Govorili smo o evropskih znamkah, no konec koncev men je vseeno kaj kupi. Ga ne poznam, lahko mu povem o tem kar vem in o tem kar lahko prebere v vsaki primerjalni studiji vozil.

Se nebom spuscal na tvoj nivo, si kot nek napol odrasel pepotentni narcisiden najstnik.

lep dan

Ne, govoril si o 3l japnoskem motorju s 500hp! Če so zmožni kaj takega skup spravit zakaj niso potem ti motoji v njihovih pick upih? Oziroma kako, da potem toyotin 5.7l nima vsaj 900hp?? To bi se dobro prodajalo saj v ZDA je pri kupcih tovrstnih vozil najpomebnejši POWER!
Pa spet nekaj o šasijah pa kočijah in vožnji po jajcih čez ovinke! res je, da nimajo vsi avtomobili superšportno podvozje in vrhunsko vodljivost. vsak avto ima pomanjkljivosti. Ampak taki, kot ti stalno nabijate, da so ameriški vsi totalno zanič in nimajo niti ene samo pozitivne lastnosti, evropski in japonski so pa vedno 100% "naj" v vsem.

Ne moreš se spustit na moj nivo, ker ti si bil že s svojim prvim postom POD nivojem!! Lahko se samo DVIGNEŠ na moj nivo.

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee Sr mar 10, 2010 1:59 pm

Tisto je bilo napisano off topic..
Potem naslednji post se je sele zacela diskusija o tem. No kakor koli smo zasli smo se potem na kocu spet dobro sestali.

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Sr mar 10, 2010 4:47 pm

jay je napisal/-a:Ko je natovorjen (v mojem primeru 1.5T prikolica) je poraba bila blizu 20L. Res pa, da se ni varčevalo in gledalo na obrate. Tud teren je bil razgiban. Se pravi bolj malo avtocest.

Pa sej ma 7.5 tonc Iveco Eurocargo s 170KM manjšo porabo.
Zadnjič spremenil AgitatoR, dne Ne mar 14, 2010 5:47 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Sr mar 10, 2010 5:13 pm

sicer se z ameriškimi piskupi še nism vozil, vendar imajo nemški 3.0 dizli porabo od 12-14- če ga teraš pa tudi več
tko da al mam jst izredno težko nogo, al so pa te ameriške mašine glede na prostornino in sploh bencince izredno varčne
verjetno pa sam nebom nikdar ugotovil, ker me je zaenkrat še strah kupiti kaj podobnega, ker imam že z ''mlinčki'' previsoke stroške
lp

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Sr mar 10, 2010 7:11 pm

kljukec je napisal/-a:sicer se z ameriškimi piskupi še nism vozil, vendar imajo nemški 3.0 dizli porabo od 12-14- če ga teraš pa tudi več

No, to se pa meni zdi precej visoka poraba. Moj pick up ima porabo 14 - 18 , motor 4.9l bencinar, aut. menjalnik, plus to, da te motorji, ki je v mojem vozilu v ameriki veljajo za zelo požrešne in so ga samo zaradi tega tudi okoli leta 1996 prenehali vgrajevati v vozila!

Andraz3d
Novinec

Napisal/-a Andraz3d Sr mar 10, 2010 10:02 pm

s tem da bo clovek najbrz dovolj pameten in to beštijo RAM predelal na plin, rajt? Mislim, za cilinder ima placa v kesonu kokr hoce, tko da pomojem lahko da 120 litrski cilinder gor brez problema. Cenovno bo potem nekje na ravni bencinarja, ki porabi 11 litrov (realno, ne pretiravat o polovicnih prihrankih). To je pa ze kar sprejemljivo no.

Uporabniški avatar
kofy
Novinec

Napisal/-a kofy Sr mar 10, 2010 11:26 pm

kljukec je napisal/-a:sicer se z ameriškimi piskupi še nism vozil, vendar imajo nemški 3.0 dizli porabo od 12-14- če ga teraš pa tudi več
tko da al mam jst izredno težko nogo, al so pa te ameriške mašine glede na prostornino in sploh bencince izredno varčne

lp

Tudi v mojem primeru je Nemški mlinček porabil veeeeeeliko preveč glede na prostornino in moč.
Ali pa Ameriški veeeliko premalo!

Pri isti relaciji in načinu vožnje je "ameriško sranje" porabilo 50% več kot Nemški DasAuto.
.
.
.
....američan je imel 350% večjo moč :idea in 400% večjo prostornino. Oba sta imela ročni menjalnik, oba bencinarja, bila pa sta različne barve ;)

Ampak še vedno prisegam na DasAuto :twisted:

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Če mar 11, 2010 8:05 am

lp

S katerimi? Malce pretirana poraba.

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Če mar 11, 2010 12:56 pm

v BMW X5 z 3.0dizlom- sm se 2 uri zraven vozil.človk je tak ko se mu j**e za avto (težek privtnik)...s teranjem (avtomatik) je pil 11.4l po BC-ju.
Lep pozdrav :)

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Če mar 11, 2010 8:54 pm

tako MB E kot tudi BMW 5 sta imela tako porabo
res se ni avtov vozilo pa AC- razen za probat končno, pa tudi drugače se ni vozilo glih po omejitvah....
2.0 renojeva dizl mašina ima pri očetu na zimskih gumah porabo 10.4l, na širših letnih pa 11,8 (zadnjih 120.000 km neko povprečje (po BCju))

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Pe mar 12, 2010 12:55 am

kljukec je napisal/-a:tako MB E kot tudi BMW 5 sta imela tako porabo
res se ni avtov vozilo pa AC- razen za probat končno, pa tudi drugače se ni vozilo glih po omejitvah....
2.0 renojeva dizl mašina ima pri očetu na zimskih gumah porabo 10.4l, na širših letnih pa 11,8 (zadnjih 120.000 km neko povprečje (po BCju))

Mater ste pametni glede porabe...seveda okoliščine, način vožnje, relacija/mesto niso pomembne. Dokler mi nekdo ne POSNAME in DOKUMENTIRA dokazov, da 5.0+ V8 porabi isto kot 3.0 TDI (redno servisiran in ne-zgonjen-velja za oba motorja), v istih okoliščinah in načinih vožnje, me noben kljukec ne prepriča v nasprotno. In zdaj za spremembo ne kritiziram "američanov", kritiziram "kvasenje neumnosti".

Glede Lagune pa sploh ne bom komentiral, ker ni šans da ima ob človeški vožnji/izpravnem motorju 2.0-litrski motor 2-3 litre višjo porabo kot 1.8, ki si jo lasti bratranec in jo tudi sam včasih vozim.

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Pe mar 12, 2010 1:49 am

myster je napisal/-a:v BMW X5 z 3.0dizlom- sm se 2 uri zraven vozil.človk je tak ko se mu j**e za avto (težek privtnik)...s teranjem (avtomatik) je pil 11.4l po BC-ju.

Daj ne sanjaj lepo te prosim.- To si ti gledal povprecno porabo, ne trenutne porabe. Povprecna poraba se ne obnavlja vsako sekundo, ampak naq doloceno stevilo prevozenih kilometrov. Jaz tudi lahko na Jaguarju XKR povprecno porabo znizam na 6 l/100, pa ga pol 10 minut teram pa se mi nebo dvignila preko 8, medtem ko trenutna poraba bo tam nekje 40...

Dj Big
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-Polje

Napisal/-a Dj Big Pe mar 12, 2010 2:23 am

Courage™ je napisal/-a:
myster je napisal/-a:v BMW X5 z 3.0dizlom- sm se 2 uri zraven vozil.človk je tak ko se mu j**e za avto (težek privtnik)...s teranjem (avtomatik) je pil 11.4l po BC-ju.

Daj ne sanjaj lepo te prosim.- To si ti gledal povprecno porabo, ne trenutne porabe. Povprecna poraba se ne obnavlja vsako sekundo, ampak naq doloceno stevilo prevozenih kilometrov. Jaz tudi lahko na Jaguarju XKR povprecno porabo znizam na 6 l/100, pa ga pol 10 minut teram pa se mi nebo dvignila preko 8, medtem ko trenutna poraba bo tam nekje 40...

Nč ne sanja. Moj bratranc ma x5 3.0d in ma porabo 10 l ;) :roll:

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Pe mar 12, 2010 4:39 am

ja, povprecno, pri normalni voznji. ne pa pri "teranju", kot opisuje myster. Smo tudi mi doma meli X5 3.0d.

Dj Big
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-Polje

Napisal/-a Dj Big Pe mar 12, 2010 4:41 am

Courage™ je napisal/-a:ja, povprecno, pri normalni voznji. ne pa pri "teranju", kot opisuje myster. Smo tudi mi doma meli X5 3.0d.

Ja to je res, pr teranju ma lohka 1.9 tdi 13 l.... ;)

Uporabniški avatar
/miha\
Novinec

Napisal/-a /miha\ Pe mar 12, 2010 7:09 am

1.9TDI ima pri teranju (avtocesta lj-zagreb - 190km/h) porabo približno 12,5L/100km.
Sam ne se kregat :P

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Pe mar 12, 2010 7:50 am

prvič, če že kupuješ rama, potem ne gledaš na porabo. Če misliš šparat, kupi hiluxa 2.4 dizel (s 60km) in se vozi naokoli, da boš prišparal.

drugič, američani nimajo take hude porabe, kot si večina misli. Imel sem 4.3 V6 doma, pa porabi 16 litrov plina na 100km prevoženih, če ga vozim po mestu, drugače pa okoli 11 do 12 na relaciji. (govorim za plin, bencina je še malo manj porabil.

tretjič, dizel pri enaki vožnji brez obremenitve porabi manj, ko pa enkrat vlečeš 1800kg za sabo na prikolici izven avtoceste, pa dizel porabi ravno toliko, če ne več (vsaj škoda octavila 1.9 TDI je porabila ogromno preveč, ko je vlekla enako prikolico in enako obloženo.

Večina pretirava pri porabah, pa to ne drži več (je včasih s frgazerji in norenjem, danes je veliko bolj optimizirano kot si večina misli). Kolegov grand cherokee 4.7 V8 avtomatik je porabil povprečno 8,3 litra bencina, ko smo se vozili s konstantno hitrostjo 100km/h po avtocestah - relacija je bila pa v eno smer 340km.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Pe mar 12, 2010 8:14 am

Daedalus je napisal/-a:[ Dokler mi nekdo ne POSNAME in DOKUMENTIRA dokazov, da 5.0+ V8 porabi isto kot 3.0 TDI (redno servisiran in ne-zgonjen-velja za oba motorja), v istih okoliščinah in načinih vožnje, me noben kljukec ne prepriča v nasprotno.

Jaz tudi ne verjamem, da ima 5.0l ali celo večji bencinski motor enako porabo, kot precej manjši dizelski motor. To mislim, da je lahko jasno in logično vsakemu. Bi bilo pa pri takem merjenju, kot si ga omenil za še bolj jasno "sliko" pomembno, da sta motorja v poplnoma enakih avtomobilh, če se bi že šli neko merjenje kateri resnično manj porabi in koliko manj...ampak to je itak brez veze.
Je pa tudi nekaj na tem, da ima folk pri nas navado pretiravati o tem kako veliko žrejo amerikanci in o tem kako zelo malo porabijo evropski dizli!

Pa še to: sosed ima nissanovega pick upa, navara z 2.5l dizelskim motorjem in ročnim menjalnikom. Pravi da ima porabo okoli 13-15l. To je v primerjavi z mojim bencinskim 4.9l motorjem in aut. menjalnikom precej veliko. Res pa je, da ima nissan 4x4 pogon jaz pa samo RWD, to kar precej vpliva na porabo. Je pa njegov pick up precej manjši in tudi nekaj lažji pa še več, kot deset let novejši od mojega. Tko da...so razlike v porabi, ampak ne take, kot kar naprej nekateri nabijo brez prave osnove.

Uporabniški avatar
uros_p
Novinec

Kraj: Prevalje

Napisal/-a uros_p Pe mar 12, 2010 11:09 am

Dj Big je napisal/-a:
Courage™ je napisal/-a:

Nč ne sanja. Moj bratranc ma x5 3.0d in ma porabo 10 l ;) :roll:

Res ste sitni s to porabo. Pa vendar, kitenje z avtom X5 s 3.0 dizel motorjem in porabo 10l, je prej sramota kot hvaljenje. Če nov nemec s 3.0 in dizel motorjem ne more imeti nižje porabe kot 15 let star američan s 3.5 V6 bencinskim motorjem in avtomatskim menjalnikom (moj avto), ki ima mimogrede pri normalni mešani vožnji pravtako 10l porabe, potem bi prej rekel da so evropejci pretpotopni požeruhi. Ne zanikam pa, da lahko pri mestni ali zahtevni vožnji v hrib, poraba naraste tudi do 14 litrov, ampak to je še vedno primerljivo nizka poraba v primerjavi s podobnimi evropejci...
Oz. podobnih evropejcev niti ni, pred 15 leti namreč sta v evropi bila servo volan in klima dodatna oprema, ABS, ESR pa sta bili kratici za absolventa in republiko španijo. Da drugih stvari ne omenjam, vsaj pri večini serijskih avtomobilov.

Če boste dobro pogledali karakteristike 5.7 V8 HEMI in 3.7 V6 motorja v 2010 RAM-u, boste videli da imata praktično enako porabo. HEMI tehnologija namreč regulira delovanje cilindorv v smislu preklapljana med 4 ali 8 cilindri aktivnega delovanja v odvisnosti od zahtevanega napora med vožnjo. To pa omogoča varčevanje z gorivom, kadar ni potrebna celotna moč V8.
Ta tehnologija je v ameriki sicer že zelo stara pa vendar pa se komaj zadnjih nekaj let intenzivneje promovira, med drugim tudi zaradi porabe.
Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov