Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

KlemenP
Novinec

Napisal/-a KlemenP Ne maj 09, 2010 7:43 pm

FLINK je napisal/-a:Ti se enkrat napisem mnenje: ceprou je Polo res lep in verjetno med najlepsimi v svojem razredu-tudi masina je med najbolj prepricljivimi....vendar: dati 15K za avto tega razreda je totalno zgreseno za moje pojme. Ceprou je avto nov in tudi veliko stroskov ne prinasa a vseeno...Leto star golf ali kaksen novi avto drugih znamk bi bil vsekakor boljsi nakup. Sigurno bi dobil avto visjega cenovnega razreda-stroski pa ne boji vecji.

Lp

ja sj s tem se strinjam da je velik preveč, sam pač... vsaka dobra stvar ima svojo ceno, pa naj bo še tako zasoljena :) sam kaj čmo... nov avto je le nov avto :x

FLINK
Uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a FLINK Ne maj 09, 2010 8:15 pm

KlemenP je napisal/-a:
FLINK je napisal/-a:Ti se enkrat napisem mnenje: ceprou je Polo res lep in verjetno med najlepsimi v svojem razredu-tudi masina je med najbolj prepricljivimi....vendar: dati 15K za avto tega razreda je totalno zgreseno za moje pojme. Ceprou je avto nov in tudi veliko stroskov ne prinasa a vseeno...Leto star golf ali kaksen novi avto drugih znamk bi bil vsekakor boljsi nakup. Sigurno bi dobil avto visjega cenovnega razreda-stroski pa ne boji vecji.

Lp

ja sj s tem se strinjam da je velik preveč, sam pač... vsaka dobra stvar ima svojo ceno, pa naj bo še tako zasoljena :) sam kaj čmo... nov avto je le nov avto :x

Verjamem. Vendar za 15k eur dobis marsikateri novi avto se. Sicer ce ti ja pa Polo vreden tega denarja in znamka potem kupi...sem napisal le moje mnenje.
:)

KlemenP
Novinec

Napisal/-a KlemenP Po maj 10, 2010 3:39 pm

Velik novih avtov, sj lih to je ta problem, sj ma vsaka firma en avto tipa/velikosti VW Polo tko da :)

sam pač estetsko mi najbl ugaja Polo pa še mašina je dost nora :) vsaj glede na to kaj berem pa gledam :)

FLINK
Uporabnik

Napisal/-a FLINK Po maj 10, 2010 3:42 pm

KlemenP je napisal/-a:Velik novih avtov, sj lih to je ta problem, sj ma vsaka firma en avto tipa/velikosti VW Polo tko da :)

sam pač estetsko mi najbl ugaja Polo pa še mašina je dost nora :) vsaj glede na to kaj berem pa gledam :)

Vendar dobis za 15k sigurno avto en razred visje od Polota pri vecini konkurentov.

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Po maj 10, 2010 5:12 pm

FLINK je napisal/-a:
KlemenP je napisal/-a:Velik novih avtov, sj lih to je ta problem, sj ma vsaka firma en avto tipa/velikosti VW Polo tko da :)

Vendar dobis za 15k sigurno avto en razred visje od Polota pri vecini konkurentov.

Hmmm...jaz osebno, bi gledal še za kakšnim Meganom TCe...ampak cene se gibljejo od 16.500€. Ibiza pa npr. sploh nima primerljivega motorja.

Nekako ne vidim tega razreda višje za primerljiv motor in opremo. Dodaš še osebno preferenco glede oblike, in je to to.

KlemenP
Novinec

Napisal/-a KlemenP Po maj 10, 2010 5:37 pm

Daedalus je napisal/-a:
FLINK je napisal/-a:

Hmmm...jaz osebno, bi gledal še za kakšnim Meganom TCe...ampak cene se gibljejo od 16.500€. Ibiza pa npr. sploh nima primerljivega motorja.

Nekako ne vidim tega razreda višje za primerljiv motor in opremo. Dodaš še osebno preferenco glede oblike, in je to to.

nevem mogoče misl na Kia Pro'Ceed al pa Hyundai I30 pa kšn Seat Leon... sam jst sm se že nekak za Polota odloču :)

FLINK
Uporabnik

Napisal/-a FLINK Po maj 10, 2010 5:59 pm

Tudi megana dobis, bravota, astro: popusti so ogromni. ...! odlocitev je pa tvoja.

Lp

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Po maj 10, 2010 8:15 pm

FLINK je napisal/-a:Tudi megana dobis, bravota, astro: popusti so ogromni. ...! odlocitev je pa tvoja.

Lp

Astro dobiš za tako ceno le z 1.6 16V motorjem, kar pomeni (pri tako težkem avtu) "lepo" porabo (kar odpade, glede na Klemnove zahteve). Megana s primerljivim motorjem in opremo dobiš, kot sem rekel, za jurja in pol več. Pri Kii si obsojen na drage servise za celih 7 let, če hočeš obdržati garancijo...kar spet ni OK zanj, ker noče prevelikih stroškov vzdrževanja. Popusti pa so (pomojem) pri vseh znamkah, tako VW, kot pri Renault itd.

Ti pa dam prav glede Bravota.

KlemenP
Novinec

Napisal/-a KlemenP Po maj 10, 2010 9:01 pm

ja sam Fiat nevem kako je kj na nivoju glede kvalitete v primerjavi z VW?

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Po maj 10, 2010 9:10 pm

Daedalus je napisal/-a:
FLINK je napisal/-a:Tudi megana dobis, bravota, astro: popusti so ogromni. ...! odlocitev je pa tvoja.

Lp

Astro dobiš za tako ceno le z 1.6 16V motorjem, kar pomeni (pri tako težkem avtu) "lepo" porabo (kar odpade, glede na Klemnove zahteve). Megana s primerljivim motorjem in opremo dobiš, kot sem rekel, za jurja in pol več. Pri Kii si obsojen na drage servise za celih 7 let, če hočeš obdržati garancijo...kar spet ni OK zanj, ker noče prevelikih stroškov vzdrževanja. Popusti pa so (pomojem) pri vseh znamkah, tako VW, kot pri Renault itd.

Ti pa dam prav glede Bravota.

Za 15000€ je 5-vratni megane dynamique tCe130 z doplačilom za kovinsko barvo pa boljši radio...
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Po maj 10, 2010 9:12 pm

če hočeš nov avto in to še američana si poglej tole temo :bere

http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... highlight=

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a Matey_ Po maj 10, 2010 9:16 pm

odprti clio je napisal/-a:Za 15000€ je 5-vratni megane dynamique tCe130 z doplačilom za kovinsko barvo pa boljši radio...

Ja sam kolk so pa kaj varčni ti motorji ?? Nekje sem prebral, da niso ravno šparoučki ...

LP
Matej
Getting so drunk, the paramedics find blood in your alcohol stream. :D

''... the last time I had this much fun, some furniture got broken ...'' by J. Clarkson

FLINK
Uporabnik

Napisal/-a FLINK Po maj 10, 2010 9:28 pm

Ali pa ce vzame 1.6 . Kot, da je to nepremikajoca škatla :)

Uporabniški avatar
mihhec
Novinec

Napisal/-a mihhec Po maj 10, 2010 9:32 pm

Kaj pa kakšna astra GTC black&white edition? :D

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Po maj 10, 2010 9:59 pm

FLINK je napisal/-a:Ali pa ce vzame 1.6 . Kot, da je to nepremikajoca škatla :)

Ni to problem. Pogoj mu je poceni vzdrževanje, in to pomeni tudi majhno porabo. Če je hotel celo dizla nabavit zaradi manjše porabe, potem mu 1.6 16V v 1500kg težkem avtu sigurno ne bo ustrezal. :) Drugače pa ni nepremičnina, ne.

@Matey_ - Ja, jaz sem isto bral...ampak po drugi strani pa ima žlahta Grandtour-a z istim motorjem, pa pravijo da je poraba manjša kot pri Astri H karavan 1.6 16V...

Nevem, jaz osebno bi verjetno vzel Polota ali pa Bravota, kot je FLINK namignil...definitivno pa bi se odločil na podlagi testne vožnje. Klemen, si že kaj testiral? Velikokrat se potem človek povsem "nagne" k enemu modelu, ker mu precej bolj ustreza za vozit, in potem ni več dileme in posledično sivih las...tko da, sprobaj čimveč. :)

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Po maj 10, 2010 10:52 pm

Kar se vzdrževanja tiče sem svoje že rekel; stopi na servis in vprašaj koliko stane 2. redni servis (ta, ki pri večini zajema malo več dela - filter klime). Sem prepričan, da boš po tem nekaj več pozornosti namenil oplu in fiatu.
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

gusti85
Stalni uporabnik

Kraj: Kotlje - Koroška

Napisal/-a gusti85 To maj 11, 2010 4:26 pm

odprti clio je napisal/-a:Kar se vzdrževanja tiče sem svoje že rekel; stopi na servis in vprašaj koliko stane 2. redni servis (ta, ki pri večini zajema malo več dela - filter klime). Sem prepričan, da boš po tem nekaj več pozornosti namenil oplu in fiatu.

To je to kar mi je pri toyoti všeč, da imajo v salonu eno velko tablo z tabelo od vseh avtov in v tabeli so točne cene servisov na določeno kilometrino, tja do 90.000km. Tako točno veš, koliko te bojo prišli servisi, ko avto kupiš.

FLINK
Uporabnik

Napisal/-a FLINK To maj 11, 2010 5:35 pm

Verjetno , ce se malo okoli zapeljes in izbiras ponudnike, se servisi ne morejo ne vem koliko razlikovati-sploh pa pri 15keur ne bi sel kupit drugega avta, ki mi je manj vsec, ker bom imel drugi servis cenejsi za naprimer 100eur.

maxbmw535i
POZOR! Nekredibilen uporabnik

Napisal/-a maxbmw535i To maj 11, 2010 6:38 pm

Za ta dnar si res kupi nekaj kaj ti bo ustrezalo. pa keri ti bo biu všeč. da se neboš po glavi tuko potem. zdaj pa kaj ti je všeč auto da prideš iz A na B ali pa da se z stilom voziš. mogoče eksot ali musec. veliko jih je takih na izbiro. iz iskušen ti povem da novi vedno ni najbolši. no je pa tudi stvar okusa.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n To maj 11, 2010 7:07 pm

FLINK je napisal/-a:Verjetno , ce se malo okoli zapeljes in izbiras ponudnike, se servisi ne morejo ne vem koliko razlikovati-sploh pa pri 15keur ne bi sel kupit drugega avta, ki mi je manj vsec, ker bom imel drugi servis cenejsi za naprimer 100eur.

hja, odvisno. Jst sm dal na enem servisu za prvi servis cca. 110€, na drugem bi dal pa nekaj več kot 160€. Razlika več kot očitna. Pri naslednjem servisu bi bila razlika še nekoliko večja.
Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov