fare je napisal/-a:Ejte,za Tsije vem(mislim da) da uporabljajo 5w-30 0lje, kaj pa 1.6tdicr,eni pravijo da je neko full drago,je res,koliko in kakšno je?
lp.
Ja drago je, ker ima qurčev DPF in zahtev specifikacijo C3.
fare je napisal/-a:Ejte,za Tsije vem(mislim da) da uporabljajo 5w-30 0lje, kaj pa 1.6tdicr,eni pravijo da je neko full drago,je res,koliko in kakšno je?
lp.
speedfreak je napisal/-a:~toMmy~ je napisal/-a:Še en teden počaki, pa se boš še v kmetijstvo vrgel!
![]()
![]()
![]()
sašo5 je napisal/-a:zijan je napisal/-a:Golf V, 1.6, 60.000 km, povprečje 7.2, AC povprečna hitrost okoli 140 km/h.
![]()
![]()
sploh veš, kaj je povprečna hitrost
![]()
![]()
ne sedaj mislit, če si ga na relaciji 60km pritisnil na 140 za 2-3 kilometra in sedaj je to že povprečna hitrost..............................pri povprečni hitrosti 140 s tem motorjem je krepko čez 10 porabe....
Ne bi rekel, čeprav je res da se mu že navarno približuje, hehe. To govorim za primerjavo Golf VI 1.2 TSI (105KM) 6-st. ročni VS moj Golf V 1.9 TDI (105KM) 6.-st ročni - vseeno sta prožnost in navor še vedno boljša pri 1.9 TDIju.Kael je napisal/-a:No js sem 1.2 TSIja vozil v Ibizi SC (105 KM varianta). Vsaj pri Seatu velika prednost 1.2 TSI napram 1.6 TDI zbledijo že pri menjalniku - saj je ta v vseh Seatovih modelih petstopenjski.
...
... tale motor po občutku nekje v rangu 1.9 TDI s 105 KM v avu velikosti Golfa, mogoče malo bolje potegne.
Pomojem bi lahko načeloma kar držalo.Polo78 je napisal/-a:Torej, če povzamemo, 1.2 in 1.4 TSI motorja se splača imet v Polu in Golfu, vse kar je večje in predvsem težje (Passat, Touran, Altea, Yeti,...) ne pride v upoštev, ker je treba avto bolj gonit, da se le ta kam "premakne", kar pa rezultira v precej povišani porabi.
zijan je napisal/-a:sašo5 je napisal/-a:zijan je napisal/-a:Golf V, 1.6, 60.000 km, povprečje 7.2, AC povprečna hitrost okoli 140 km/h.
![]()
![]()
sploh veš, kaj je povprečna hitrost
![]()
![]()
ne sedaj mislit, če si ga na relaciji 60km pritisnil na 140 za 2-3 kilometra in sedaj je to že povprečna hitrost..............................pri povprečni hitrosti 140 s tem motorjem je krepko čez 10 porabe....
off: Ne, očitno res ne vem. Prosim napiši, da mi bo jasno...
Koliko pa kaj Altea XL lažja od Tourana,pomoje ne kaj dosti,ne? Ja pri meni pomoje niti ni toliko problem dvom v 1.2 Tsija,ampak prej to da ko recimo imam pri mojem Roomsterju 1.9Tdi cca 110kmh in v peti pohodim plin do kraja,ja lepo potegne in kar vleče najmanj tja do 140-150kmh kar je pa že dosti za tak avtek. Evo,zato sem imel pri Alteji občutek na AC da ne gre nikam.lp.sonic je napisal/-a:Ne bi rekel, čeprav je res da se mu že navarno približuje, hehe. To govorim za primerjavo Golf VI 1.2 TSI (105KM) 6-st. ročni VS moj Golf V 1.9 TDI (105KM) 6.-st ročni - vseeno sta prožnost in navor še vedno boljša pri 1.9 TDIju.Kael je napisal/-a:No js sem 1.2 TSIja vozil v Ibizi SC (105 KM varianta). Vsaj pri Seatu velika prednost 1.2 TSI napram 1.6 TDI zbledijo že pri menjalniku - saj je ta v vseh Seatovih modelih petstopenjski.
...
... tale motor po občutku nekje v rangu 1.9 TDI s 105 KM v avu velikosti Golfa, mogoče malo bolje potegne.
Morda bi TDI izgubil prednost v poskočnosti, če ima 5-stopenjski menjalnik, ampak vseeno dvomim.
Pomojem je iz istega razloga (menjalnik) tudi taka razlika v zmogljivostih 1.2 TSI napram staremu 1.6 bencinarju - stari je imel 5 prestav, to se verjetno pozna da so vmesne prestave pri novem 6-stopenjskem (najbrž?) krajše.
Ne glede na povedano, se mi pa zdi 1.2 TSI povsem spodobno zmogljiv motor za avte rang polota in celo golfa (jaz bi sicer, če bi sedaj kupoval, v golfu zase raje vzel 1.4 TSI, 122 KM).
Edino za kakega Tourana bi pa 1.2 TSI vseeno utegnil biti premalo...
sandi33 je napisal/-a:Pa še nekaj...zasledil sem, da nekdo omenja, češ da je 1.2 tsi mrtev na AC med pospeševanja napram 1.6 tdi....to me znova nasmeje, saj ima ravno tsi motor bistveno boljše vmesne pospeške tudi pri AC hitrostih od 1.6 tdi.
fare je napisal/-a:Edino za kakega Tourana bi pa 1.2 TSI vseeno utegnil biti premalo...
Koliko pa kaj Altea XL lažja od Tourana,pomoje ne kaj dosti,ne? Ja pri meni pomoje niti ni toliko problem dvom v 1.2 Tsija,ampak prej to da ko recimo imam pri mojem Roomsterju 1.9Tdi cca 110kmh in v peti pohodim plin do kraja,ja lepo potegne in kar vleče najmanj tja do 140-150kmh kar je pa že dosti za tak avtek. Evo,zato sem imel pri Alteji občutek na AC da ne gre nikam.lp.
Ja,to bo to pa je zaključeno s tem.lp.aklan86 je napisal/-a:fare je napisal/-a:Edino za kakega Tourana bi pa 1.2 TSI vseeno utegnil biti premalo...
Koliko pa kaj Altea XL lažja od Tourana,pomoje ne kaj dosti,ne? Ja pri meni pomoje niti ni toliko problem dvom v 1.2 Tsija,ampak prej to da ko recimo imam pri mojem Roomsterju 1.9Tdi cca 110kmh in v peti pohodim plin do kraja,ja lepo potegne in kar vleče najmanj tja do 140-150kmh kar je pa že dosti za tak avtek. Evo,zato sem imel pri Alteji občutek na AC da ne gre nikam.lp.
Alteja je samo 63kg lažja od tourana. Če ti na testni vožnji ni bilo zadosti moči, potem sploh ne gledaj 1.2TSI, ker boš razočaran. 1.2TSI je super za do 110km/h, malo porabi, kar je pa več pa postane žejen. Recimo na AC pri 130km/h (tempomat), sicer neugodne razmere (dež, zimske gume) je bila pri meni poraba točno 8L/100, relacija CE-LJ. Glede na to da imaš kar nekaj AC v planu in te skrbi poraba ti svetujem 1.6TDI.
sonic je napisal/-a:Pomojem bi lahko načeloma kar držalo.Polo78 je napisal/-a:Torej, če povzamemo, 1.2 in 1.4 TSI motorja se splača imet v Polu in Golfu, vse kar je večje in predvsem težje (Passat, Touran, Altea, Yeti,...) ne pride v upoštev, ker je treba avto bolj gonit, da se le ta kam "premakne", kar pa rezultira v precej povišani porabi.
Ampak zanimivo, ravno pri Yetiju so v testu pri TopGear (!) ugotavljali, da 1.2 TSI v kombinaciji z DSG ne kaže nekih znakov podhranjenosti: http://www.topgear.com/uk/skoda/yeti/road-test/1.2 (glej 3. odstavek)
Zanimivo. Morda je del skrivnosti spet v kratkih prestavnih razmerjih (glej tudi moj prejšnji post zgoraj), namreč pri 1.2 TSIju dobiš DSG v 7-stopenjski verziji...
Stefi je napisal/-a:A sem prav razumel, da DSG doda vožnji nekaj "terenske zmogljivosti" (The Haldex clutch acts like a locking diff (which is what you get on hardcore off-roaders) and the ABS system brakes individual wheels, acting as hill descent control and allowing the car to creep down inclines with sure-footed ease.)
Če to v praksi drži, bi bila to moja izbira, saj sem se z Yetijevo obliko že kar sprijaznil![]()
Ima kdo kaj izkušenj s tem motorjem?
Stefi je napisal/-a:
Še vedno pa me zanima, ali DSG menjalnik kakorkoli izboljša vozne zmogljivosti, predvsem v smislu boljše kontrole.
need 4 speed je napisal/-a:Potem ma DSG vrjetno krajšo prvo prestavo kot ročni menjalnik, če se da v 1. počasnej peljat, zato pa tudi hitrej zakople na snegu.
need 4 speed je napisal/-a:Potem ma DSG vrjetno krajšo prvo prestavo kot ročni menjalnik, če se da v 1. počasnej peljat, zato pa tudi hitrej zakople na snegu.