Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
_Ozi_
Novinec

Kraj: Rivercity

Napisal/-a _Ozi_ To avg 31, 2010 2:28 pm

gofra je napisal/-a:
xc70 2.5t je napisal/-a: ds3 k sm ga gonu je tud 11l

...zdej sem nekako zacel dvomit v to, da si sploh to kdaj peljal. Ali pa sem jaz ocitno cuden in si razlagam, to, da nekdo avto izkorisca "do konca" popolnoma drugace kot vecina...

LpF

Push the full throttle for a long time you must...imao :EE

xc70 2.5t je napisal/-a:v porabi ni bistvene razlike med ds3 in rs... rs mi je pil 12.5 k sm ga gonu k sm ga lepo pelu po avtocesti 150km h pa 10.2
ds3 k sm ga gonu je tud 11l pi normalne 150 km/h pa 9.1 za tis en liter mi je pa vsen
v porabi ni bistvene razli je edin če vozš do 2.000 rpm

Si predstavljam kakšna je bila vožnja za 12,5L pri Cliu . Ali za naše ceste bolano hitra ali pa testiranje/vrtenje motorja v vsakem primeru. Neko povrečje vsakodnevne uporabe, večinoma dinamične vožnje z občasnimi izbruhi bi moralo biti manjše.

Če se poslužiš tega v situacijah kjer ni potrebno vrteti motor potem zna biti poraba zelo ugodna in vožnja še vedno zelo dinamična :)

To sem pa ravnokar posnel za pskodo - just for you m8 :-P

http://www.youtube.com/watch?v=rHlb4vOjRkE

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda To avg 31, 2010 2:34 pm

_Ozi_ je napisal/-a:
To sem pa ravnokar posnel za pskodo - just for you m8 :-P

http://www.youtube.com/watch?v=rHlb4vOjRkE

Ne bi bilo treba, saj ti verjamem. A povprečne hitrost pa nima?

Jaz sem najdel tole ,al slabšo sliko z 5.8l, za 5.6l moram pa še enkrat slikat ker je zgleda nimam več
Priponke
17072010209.jpg
Zadnjič spremenil pskoda, dne To avg 31, 2010 2:46 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
_Ozi_
Novinec

Napisal/-a _Ozi_ To avg 31, 2010 2:44 pm

pskoda je napisal/-a:Ne bi bilo treba, saj ti verjamem. A povprečne hitrost pa nima?

Ima ;) vem na kaj ciljaš in ti ne bom da fuel-a for you fire. In kakšna je bila vožnja za 5,6L/100km?

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda To avg 31, 2010 2:49 pm

_Ozi_ je napisal/-a:
pskoda je napisal/-a:Ne bi bilo treba, saj ti verjamem. A povprečne hitrost pa nima?

Ima ;) vem na kaj ciljaš in ti ne bom da fuel-a for you fire. In kakšna je bila vožnja za 5,6L/100km?

Saj sem že nekje napisal, da moraš imet živze

Uporabniški avatar
colecutter
Nov uporabnik

Napisal/-a colecutter To avg 31, 2010 4:08 pm

Ne vem kaj se prerekate o teh porabah fantje, to pri teh dveh avtih ni tako zelo bistveno. Šparat se da bolje z drugimi motorji. Ti avti o katerih se pogovarjamo so namenjeni uživanju pri vožnji in mislim, da ne moreš ravno uživat, če stalno pogleduješ na prikazovalnik porabe.
Če pa ste me že razdražili in če je že to tako pomemben faktor, potem se strinjam z Ozi-jem. Moja povprečna poraba za 197RS (izračunana po shranjenih računih goriva in kilometrine za obdobje nekje 1 leta) je okoli 10,5 l. Po prikazovalniku mi kaže povprečno preko 11. Pri meni gre za veliko mestne in primestne vožnje in veliko zelo hitre dinamične, ko se grem zapeljat kak krog tam, kjer se to da. Relacijske skoraj nimam, ker imam službo blizu. Zadnja daljša tura v zadnjem času je bila na Grossglockner in potem naprej po okolici, okoli 590km, po števcu 8,3 l (do Avstrije na 98Agip, ki ga je bilo komaj dovolj do prve pumpe in potem od tam Shell V power). In ni šlo samo za počasen cruising temveč tudi za kar nekaj prehitro odpeljanih odsekov.
Zadnjič spremenil colecutter, dne To avg 31, 2010 7:55 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind To avg 31, 2010 7:30 pm

Spet smo pri porabi :lol:

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon To avg 31, 2010 7:54 pm

U glavnem pskoda ti si en šalabajzer, ki je čisto preveč zakompliciral tole temo. Pika. Kamenjajte me. Avtor teme je spraševal za mnenje o dotičnih avtih po možnosti od lastnikov takšnih in avtomobilov. In Ozi ima tak avto in dobro ve kako je z njim in je edini, ki je napisal kako je živeti z RSom. Ti pa ne. ;)

Pa toliko, da veste moj Clio RS 182 (prejšnja generacija, motor z isto osnovo) mi je poleti z avtomatsko klimo konstantno na ON pil 8,5 do 9 litrov, če sem ga občasno stisnil. Spomladi, ko je ugasnjena pije pod 8,5. Pozimi na 15 colah mi pije še niže. Če je treba na AC relacija in po tempomatu pridem tudi pod 7 litrov. Ja Clioti imajo avtomatsko klimo in tempomat pa tudi, če je CUP. Preden se kdo oglasi, da se s tem avtom ne da preživeti vsak dan. Izmed vseh avtov, ki sem jih imel in so bili pri hiši se s tem najraje peljem na dolgo turo. In če nimaš več kot 1 otroka je ta avto čisto OK. Če imaš pa dva je pa za na dopust že malo problem ampak zaradi pritljažnika. Ampak ker se tu odloča med Cliotom in DS3 sta oba približno enaka (ne)praktična iz tega stališča.

Glede na to kako znajo tu forumaši zagnojiti vsako temo se čudim, da ni nihče napisal, da bo v vsakem primeru kupil Francoza in naj raje kupi nemško ali japonsko konkurenco. :lol:
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

Uporabniški avatar
RSI
Novinec

Kraj: obersburg

Napisal/-a RSI To avg 31, 2010 8:20 pm

Symon je napisal/-a:U glavnem pskoda ti si en šalabajzer, ki je čisto preveč zakompliciral tole temo. Pika. Kamenjajte me. Avtor teme je spraševal za mnenje o dotičnih avtih po možnosti od lastnikov takšnih in avtomobilov. In Ozi ima tak avto in dobro ve kako je z njim in je edini, ki je napisal kako je živeti z RSom. Ti pa ne. ;)

Pa toliko, da veste moj Clio RS 182 (prejšnja generacija, motor z isto osnovo) mi je poleti z avtomatsko klimo konstantno na ON pil 8,5 do 9 litrov, če sem ga občasno stisnil. Spomladi, ko je ugasnjena pije pod 8,5. Pozimi na 15 colah mi pije še niže. Če je treba na AC relacija in po tempomatu pridem tudi pod 7 litrov. Ja Clioti imajo avtomatsko klimo in tempomat pa tudi, če je CUP. Preden se kdo oglasi, da se s tem avtom ne da preživeti vsak dan. Izmed vseh avtov, ki sem jih imel in so bili pri hiši se s tem najraje peljem na dolgo turo. In če nimaš več kot 1 otroka je ta avto čisto OK. Če imaš pa dva je pa za na dopust že malo problem ampak zaradi pritljažnika. Ampak ker se tu odloča med Cliotom in DS3 sta oba približno enaka (ne)praktična iz tega stališča.

Glede na to kako znajo tu forumaši zagnojiti vsako temo se čudim, da ni nihče napisal, da bo v vsakem primeru kupil Francoza in naj raje kupi nemško ali japonsko konkurenco. :lol:

mu je cviček udaru v glavo,jaz sem za RS-a
VIVE LE SPORT

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ To avg 31, 2010 8:37 pm

Če smo lih pri porabi, sem po uri "mestne vožnje" s Cooperjem S imel 12,4l, s tem da sem namesto žmigavca in blendanja po Lj obvoznici uporabljal izpušne zvoke nižje prestave! Vsekakor pa liter gor ali dol ni ravno glavni dejavnik pri takšnih avtih...

Testna vožnja, pa ti bo vse jasno pri takšnem znesku za takšna "jajčka"! Odločitev je subjektivne narave! ;)
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx To avg 31, 2010 8:46 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Če smo lih pri porabi, sem po uri "mestne vožnje" s Cooperjem S imel 12,4l, s tem da sem namesto žmigavca in blendanja po Lj obvoznici uporabljal izpušne zvoke nižje prestave! Vsekakor pa liter gor ali dol ni ravno glavni dejavnik pri takšnih avtih...

Testna vožnja, pa ti bo vse jasno pri takšnem znesku za takšna "jajčka"! Odločitev je subjektivne narave! ;)

Js sm mel porabo z astro diesel 17.8 pa ni RS al pa kaj podobnega....vse se da če se hoče :lol:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ To avg 31, 2010 9:29 pm

speedfreak je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:Če smo lih pri porabi, sem po uri "mestne vožnje" s Cooperjem S imel 12,4l, s tem da sem namesto žmigavca in blendanja po Lj obvoznici uporabljal izpušne zvoke nižje prestave! Vsekakor pa liter gor ali dol ni ravno glavni dejavnik pri takšnih avtih...

Js sm mel porabo z astro diesel 17.8 pa ni RS al pa kaj podobnega....vse se da če se hoče :lol:

Hehe, sva že mela podobno debato! V Ljubljani pa v precejšnji gužvi nikakor ne boš dosegel takšne porabe, razen če (totalno) nesmiselno goniš v obrate, pa sem že js konkretno pretiraval! :D
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS To avg 31, 2010 9:32 pm

speedfreak je napisal/-a:Js sm mel porabo z astro diesel 17.8 pa ni RS al pa kaj podobnega....vse se da če se hoče :lol:

Sem siguren, da je bilo to takrat, ko si bežal pred rjo :D :D

iKst
Uporabnik

Napisal/-a iKst To sep 07, 2010 9:18 pm

Pred kratkim sem naročil DS3 THP. Med drugim sem seveda gledal in sprobal tudi Cliota in praktično vse te male avtomobile.

Zakaj DS3? So že pred mano povedali, ampak še eno mnenje in "prve roke". Je bolj civiliziran in enostavno bolj udoben za vsakodnevno vožnjo. Ima več opreme, je mehkejši in za moje pojme veliko bolj kvalitetno sestavljen kot Clio. Motor je bolj prožen pa tudi počasen ni. Poleg tega je mene pritegnil izgled in dejstvo, da lahko vsako malenkost skonfiguriraš po svoje.

Clio je po drugi strani hitrejši in bolj dirkaški. Na stezi DS3 ni konkurenčen. Ampak zadeva zahteva svoj davek, saj je avto precej trd in po slabih cestah precej nabija. Tudi po ravnem je clio hitrejši, čeprav imam občutek, da se s čipom zadeve spremenijo. Angleži iz DS3 dobijo cca 190 konjev in cca 320nm navora!

Kot je bilo že parkrat napisano: Če želiš dirkalca kupi Cliota. Če želiš malo več udobja, opreme in stila kupi DS3.

Kar se tiče porabe...če te to zanima si kupi traktor :)

M156
Novinec

Napisal/-a M156 Pe sep 10, 2010 6:23 pm

avtorju teme:

vzemi DS3 THP ker je bolj all-around car in je tut bolj daily friendly!

Clio RS je boljši le v primeru da si veliko na progi in res non-stop voziš hitro!

na daljših poteh je tudi DS3 prijetnejši!

če pa hočeš Cliotu spuščat prah v gobec pol pa vzameš DS 3 Racing 8)

Uporabniški avatar
_Ozi_
Novinec

Napisal/-a _Ozi_ Pe sep 10, 2010 6:42 pm

Kje se lahko ta DS3 Racing kupi? Jaz sem na konfiguratorju našel samo "Sport Chic THP 150 BVM6" pa verjetno to ni to?

Uporabniški avatar
baroax
Novinec

Napisal/-a baroax Pe sep 10, 2010 6:57 pm

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a LaMike Pe sep 10, 2010 7:06 pm

_Ozi_ je napisal/-a:Kje se lahko ta DS3 Racing kupi? Jaz sem na konfiguratorju našel samo "Sport Chic THP 150 BVM6" pa verjetno to ni to?

Omejena serija 1000-ih vozil.
"this is so euro its asian" by Sam B.

Uporabniški avatar
airmike
Uporabnik

Kraj: Rogaška Slatina

Napisal/-a airmike Pe sep 10, 2010 7:42 pm

Prvemu, ki si gor pride kaj je Ozi z tem mislo, plačam pivo.

Uporabniški avatar
baroax
Novinec

Napisal/-a baroax Pe sep 10, 2010 7:52 pm

Vrnil je uporabniku M156 za provokacijo. :D

lp

Uporabniški avatar
airmike
Uporabnik

Kraj: Rogaška Slatina

Napisal/-a airmike Pe sep 10, 2010 7:56 pm

Ja gledena to da DS3 Racing trenutno ni možno kupit oz. so v omejeni seriji ki bo verjetno draga ko pes na drugi strani pa se CLiote RS dnevno štanca.....

Maš pir v dobrem ;)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov