Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Kraj: maribor

Re: porsche 944

Napisal/-a xalfist To nov 23, 2010 1:35 am

Aja prišel sem do spoznanja, ker se moji predragi kolegi, ki se zelo spoznajo na avte, mi dali super predlog.
Kupil si bom fička, ( skozi govorim o 944 pa mi predlagajo fička, ziher je kje povezava med njima :lol: ) in me zelo zanima, tako da sem si kr premislo. Srečni? Jutri grem po fička star model ,ki se mu vrate nazaj odprejo. 8)
Porsc pa prije za 5 let po novem, ker so prijatelji toliko starejši od mene in imajo porscha, in to zelooo redkega cabria vav- jaz tudi :lol: , tak da ga bom jaz lahk ziher imel za 5let.

Tema se lahko zaklene, saj sem prešalto na fička.
Alfa romeo 147

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf To nov 23, 2010 1:42 am

Ampak potem bo to spominjal bolj na 911, zadaj motor, čeprav ne ravno zračno hlajen. ;) 8) :vrum
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist To nov 23, 2010 1:46 am

lancia hf je napisal/-a:Ampak potem bo to spominjal bolj na 911, zadaj motor, čeprav ne ravno zračno hlajen. ;)

sam res, pisno. Je pa zadni pogon a to tut šteje, mislim oba mata zadni pogon. Če ne pa 101 al pa 128 , al pa kadeta pa sem na konju :lol: Kaj pa če nabavim delto :DDD , aja boljše da ne, da nebo kregarije. hec
Ena resna, 911 mi ni bil nikoli preveč všeč, tastari modeli.
Alfa romeo 147

berlingoman
Novinec

Napisal/-a berlingoman To nov 23, 2010 5:07 am

xalfist je napisal/-a:Aja prišel sem do spoznanja, ker se moji predragi kolegi, ki se zelo spoznajo na avte, mi dali super predlog.
Kupil si bom fička, ( skozi govorim o 944 pa mi predlagajo fička, ziher je kje povezava med njima :lol: ) in me zelo zanima, tako da sem si kr premislo. Srečni? Jutri grem po fička star model ,ki se mu vrate nazaj odprejo. 8)
Porsc pa prije za 5 let po novem, ker so prijatelji toliko starejši od mene in imajo porscha, in to zelooo redkega cabria vav- jaz tudi :lol: , tak da ga bom jaz lahk ziher imel za 5let.

Tema se lahko zaklene, saj sem prešalto na fička.

NAPAKA ne in ne kupit fička star model :idea:
zakaj
1.CENE IMAJO ASTRONOMSKE, ZA DVA JURJA DOBIŠ KRŠ
2.delov za star model je teško oz.skoraj nemogoče dobit(v srbiji jih ni, v italiji pa kar jih je-so še dražji od porša)
3.nima nobenih pospeškov in končne hitrosti
4.vrata so nevarna med vožnjo
5 itd
zaključek KUPI SI PORSCHE

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Kraj: Fram

Napisal/-a grega983 To nov 23, 2010 7:22 am

Brezveze prepričanega prepričevat :?
Lancia Delta Hf T pa Alfa 159 SW 20v pa Alfa 33Permanent 4 pa ......

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist To nov 23, 2010 11:43 am

je že prepozno sem se že prijavo na ebay na avkcijo, tak da ga bom kr prek ebaya kupo. :roll:
se pa fičo je zakon, na eno oko zamežim pa je že 94, če pa na obe pa je že 944 :lol:

Berlingo man: ti pa še mi sedaj nisi povedal oz pokazal, kje jaz govorim kako zavarovalnico okrog prenest? Če že nekoga nekaj obsojaš?
Zadnjič spremenil xalfist, dne To nov 23, 2010 11:48 am, skupaj popravljeno 1 krat.
Alfa romeo 147

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS To nov 23, 2010 11:48 am

Mojster alfist, kupi ti lamborghinija in ga predelaj v 944, nekaj podobnega kot možakar spodaj :D Pa ne rabiš iskat več Porscheja...

http://zurnal24.si/avtosvet/lamborghini ... 4/galerija

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist To nov 23, 2010 11:50 am

BBS je napisal/-a:Mojster alfist, kupi ti lamborghinija in ga predelaj v 944, nekaj podobnega kot možakar spodaj :D Pa ne rabiš iskat več Porscheja...

http://zurnal24.si/avtosvet/lamborghini ... 4/galerija

Mojster, nevem kaj ima to veze z kontra matico, jaz iščem fička :lol: . Še en ki preveč tv gleda.
Vrjetno si si ti dobil moškega in ga spremenil v žensko?
Aja pa tak btw 944 je dost več kot lambotov
Sem pogledal tvoj prispevek, nevem al si isti homurist kot jaz ali se samo delaš :lol:
Alfa romeo 147

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS To nov 23, 2010 11:58 am

Mojster, jaz sem mislil smrtno resno. Smrtno resno :D

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist To nov 23, 2010 12:05 pm

Vrjamem.
Sam žal že mam fička v avkciji. Imaš še kak predlog za fička? mogoče pa kupim kak avtobus pa ga spremenim v fička, ker busov je zagotovo več kot fičkov?
Alfa romeo 147

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf To nov 23, 2010 12:45 pm

En dober predlog:
Kupi si "fičkov kombi" in ga predelaj v Abarth, ni hudič, da nebo vsak zatabo pogledal, in si delal svojo predstavo o YU "raketi". :D :mrgreen:
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask To nov 23, 2010 2:23 pm

xalfist je napisal/-a:Vrjamem.
Sam žal že mam fička v avkciji. Imaš še kak predlog za fička? mogoče pa kupim kak avtobus pa ga spremenim v fička, ker busov je zagotovo več kot fičkov?

Nimaš ti za fička s kontra vrati, če nimaš 5.000 za 944.

berlingoman
Novinec

Napisal/-a berlingoman To nov 23, 2010 2:48 pm

eh, kaj naj rečem, oziroma napišem :roll:
par prispevkov nazaj sem DOBRONAMERNO napisal da bi bilo dobro za začetek kupit in obnovit en bolj enostaven starodobnik, kot je npr. kadett ali fičo, pa so bili gospod xalfist užaljeni, kaj bo on s fičkom, če kupuje poršeja za 4000 eur, tak da žali mene in ljubitelje starodobnikov!!

glede goljufanja zavarovalnice sem pa občutljiv, ker če bi vsi goljufali- kam bi pa prišli, pa nisem zaposlen v zavarovalnici.
Ajd, vsak ma svoje mišljenje, tud zavarovalnice nas odirajo, ampak ne moreš javno na forumu objavljat kako goljufati,
če me že izzivaš, takole si napisal:

"Drgače pa se ti splača, počakat eno leto, daš drugo leto odkup prve škode pa pol prijaviš nezgodo pa je toto. Ker ne grejo vsako leto pregledat avta. avto pregledajo pa poslikajo ko ga prvič registriraš ali če menjaš zavarovalnico."

Sashs
aka puntoshark

Napisal/-a Sashs To nov 23, 2010 5:56 pm

Tvoj odnos do nekaterih je mizern...

Sicer pa ce ne prej ko bo prisel tisti praznik da bos imel uboge 4 baxe in bos nasel avto ki bo ustrezal tvojmu zepu... Ce ne prej takrat ti bojo nasveti lastnikov prisli prav...

Ampak z tako nacinom te bodo rajs v saharo vodo poslali iska5t kot v morje plavat...

In ja jas sem si baby porse kupil komaj zdaj ko sem postimal ostale stvari... In sedaj tudi imam denar da ga obnavljam...

Moj me bo na koncu kostal 15 ali vec jurjev...

Aja se za info... Ceprav si b****...avto v de tudi ce ni euro 2 lahko kupis, na licu mesta poisces z bivsim lastnikom delavnico kjer vgrajujejo takozvani kalt lauf regler... Strosek z vgradnjo okoli 200 eur... Nato se gre to zadevo vpisat na tuv ali dekro...v farzeug schein ali prometno nato ga brez skrbi uvozis. In prijavis pri nas cist legalno

Za to predelavo so primerni samo bencinarji....vse skupaj ti vzame 2 dni...izbiro pa mas v svojem budzeju precej vecjo kot ko bos kdajkoli imel v sloveniji....

Trenutno imas gOr enga s2 3.0 z predelavo na eur 2 za 4300 z nekaj cez 200 jurji prevozenimi, glede na to da so timotorjineunicljivi je dobra alternativa je pa letnik 91 in ne 87 kot gledas ti....

berlingoman
Novinec

Napisal/-a berlingoman To nov 23, 2010 6:40 pm

pa še to

z zgoraj napisanim sashem nisva prijatla ki sta se spravla na tebe,
čeprav ga ne poznam vidim pa da razmišlja podobno ko jaz-je tud isti b**** za xalfista
tudi jaz sem namreč dal za nabavo dveh oldijev 3500 eur s tem da sta bla oba lepo vozna nato sem si iz dveh sestavu enga kot iz tovarne-končna cena-sitnica- je prišlo pod 20.000 eur =P

tukaj je blo potrebno ogromno izkušenj, katerih se nabere pri restavriranjih bolj enostavnih oldijev, zato sem napisal, da je dobro začet na začetku, pa ti samo švasaparat pa jama pa profi orodje bolj malo pomaga, veliko bolj ti pomaga prijateljski odnos z lastniki podobnih vozil ,kateri so se že srečali z podobnimi problemi, da ti ni treba 2x odkrivat stvari katere so že odkrite.
Pa saj sem res naivem ko še vedno dajam nasvete, kupi pol se zalet v steno-ne z avtom z glavo ko boš vidu kaj si si nakopal šele poetm bodo te besede mogoče kaj vredne. Moram pa povedat da v klubih starodobnikov v slo zgledno sodelujemo(da nebo kdo mislu da so vklubimh starodobnikov sami starci) med seboj z izmenjavo informacij, saj jih je večina že prerasla tako razmišlajanja,ampak se učiš vseskozi, matr sem zatežil..

pa da ne pozabim poleg ebaya obvezn obisk največjih sejmov z oldiji, za porša npr manheim, stutgart, ulm.. kateri so 1x letno
vse ostalo restavriranje je šalabajzerstvo samo za šminko za pokazat pred naivninmi nevedneži.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To nov 23, 2010 8:48 pm

berlingoman je napisal/-a:4.vrata so nevarna med vožnjo

Kva je s tabo, to so ja najboljša vrata. greš skoz kako vas, samo vrata odpreš, pa kuro ujameš in imaš zastonj meso. To so vrata za kure lovit. :twisted:
Old subarus never die, they just get faster!

slehernik
Nov uporabnik

Napisal/-a slehernik To nov 23, 2010 9:05 pm

Mogoče bi pa rad samo v stilu Wheeler Dealer, spravil avto v normalno stanje (brezhiben) in ga polepšal, ne pa restavriral. Za tak način obnove človek ne potrebuje pomoči niti pretirano denarja. Niti osnov normalnega komuniciranja :mrgreen:

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist To nov 23, 2010 10:46 pm

po drugi strani, pa kaj bi z porscejem,mislim da bo alfa xy boljša izbira, da vidim kakšna je izbira :lol: , glede na to da sem mahjen na alfe, aja pa še na fičke sem pozabo pa kadet tut. Kr vse stri v dveh dneh tako kot na tv, ziher se da 8) , sam pogledam dve oddaji pa znam vse ko mc gajver
Alfa romeo 147

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking To nov 23, 2010 11:10 pm

Pa kako si se zapiknil v "fičeka", če pa smo ga vsi omenjali v navednicah. Govorimo o starejših avtomobilih za katere je na slovenskem trgu velika in poceni ponudba delov.

Upam da ti uspe nabavit željeno vozilo in se lotiš popravila in restavratorstva, ki ti naj bo v veselje in čim manj izgubljenih živcev :)

slehernik
Nov uporabnik

Napisal/-a slehernik To nov 23, 2010 11:22 pm

Mišljeno je bilo resno, eno je restavriranje avtomobila ( kar ti večina razlaga ), drugo je pa refresh, ki ga lahko narediš z zmernimi stroški in malo več dela. In ker praviš, da delati znaš, ti za drugo opcijo ni treba začeti s stoenko.

Komuniciranje je pa letelo na poste (piši kao što misliš) in na to, da se na vsak post (tudi dobronameren ali šaljiv) takoj skregaš. Daj si ga na mal na easy vzem :roll:

P.S. Alfa je fajn, ni pa Porsche ali Lancia, vsaj kar se 80-ih tiče ;)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 17 gostov