Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
grizli
Novinec

Re: Giulietta, Astra ali Golf

Napisal/-a grizli Pe nov 26, 2010 8:45 pm

Kot si že sam ugotovil, za tako malo km/leto je pa dizel resnično manj primerna izbira kot kak sodoben bencinar.

Drugače imajo pa vsi trije svoje pluse in minuse... in ker bo avto tvoj, je edini pravi nasvet testna vožnja, potem pa vzemi tistega v katerem se boš najbolje počutil. Preprosto :D

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Uporabniški avatar
ALIEn3001
Novinec

Napisal/-a ALIEn3001 Pe nov 26, 2010 10:19 pm

110 konjev za 21k€?
James May: I preffer this (AR 159) to the BMW 3-series :)

Uporabniški avatar
carloabarth
Uporabnik

Napisal/-a carloabarth So nov 27, 2010 10:57 am

brett je napisal/-a:Novi Alfini motorji res žanjejo nekaj priznanj in pohvale. Vendar mi moj mehanik + izkušnje preteklih motorjev te znamke nakazujejo, da so bili tudi prejšnji motorji svoje čase pravi biseri: NA PAPIRJU IN V TEORIJI. V praksi pa vse kaj drugega. Upam, da se motim + vsi podobno misleči, ki so razglabljli z menoj o tej zadevi.

Ti ga pa res strelaš vsepovprek, ti in tvoj mehanik, jaka referenca o tem, da so alfini oz. FPT motorji, slabi, zastareli, nezanesljivi in ne vem kaj še. Motiš se in to zelo. Zakaj je Ljubljana polna taksistov s stiloti in pa novimi cromami, zato ker so slabi in nezanesljivi? Mislim, da ne.

Kar se pa tiče nakupa oz. izbora avtomobila. Probaj iti na na poskusno vožnjo z vsemi tremi in v tistem, v katerem se boš najbolje počutil in ki ti bo najbolj odgovarjal, tistega vzemi. Ne poslušaj floskul nezanesljiv, izguba vrednosti ob prodaji, in ne vem kaj še. Avto kupiš zato, da se boš dobro počutil v njem, in ne zato da boš pri prodaji profitiral 500 ojrov. 8)
Fiat klub Slovenija

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS So nov 27, 2010 11:06 am

carloabarth je napisal/-a:Zakaj je Ljubljana polna taksistov s stiloti in pa novimi cromami,

Zato ker si ti privrženec te znamke in opaziš samo njih, podobno kot bo nekdo drug opazil Ople, Mercedese, VW-je itd. ;)

Uporabniški avatar
grizli
Novinec

Napisal/-a grizli So nov 27, 2010 11:12 am

carloabarth je napisal/-a:Zakaj je Ljubljana polna taksistov s stiloti in pa novimi cromami, zato ker so slabi in nezanesljivi?

Ker so poceni? ;)

Uporabniški avatar
carloabarth
Uporabnik

Napisal/-a carloabarth So nov 27, 2010 11:21 am

grizli je napisal/-a:
carloabarth je napisal/-a:Zakaj je Ljubljana polna taksistov s stiloti in pa novimi cromami, zato ker so slabi in nezanesljivi?

Ker so poceni? ;)

In zanesljivi, ampak pustimo to. Možakar naj si kupi avto, ki mu je všeč in v katerem se dobro počuti. Vsak avto ob prodaji izgubi ogromno na vrednosti (razen raritet :D ), kvarljivi so pa vsi od Fiata pa do das auta.
Fiat klub Slovenija

Uporabniški avatar
brett
Novinec

Napisal/-a brett So nov 27, 2010 4:50 pm

carloabarth je napisal/-a:...Ti ga pa res strelaš vsepovprek, ti in tvoj mehanik, jaka referenca o tem, da so alfini oz. FPT motorji, slabi, zastareli, nezanesljivi in ne vem kaj še. Motiš se in to zelo. Zakaj je Ljubljana polna taksistov s stiloti in pa novimi cromami, zato ker so slabi in nezanesljivi? Mislim, da ne....

Ta "moj" avtomehanik je med drugim specializiran (ni pa uraden) serviser za vozila znamke Alfa Romeo!! In desetletja prakse bodo pa najbrž že dala konkretne odgovore.

Uporabniški avatar
shaq32
Novinec

Kraj: NM

Napisal/-a shaq32 So nov 27, 2010 5:42 pm

kot sem že omenil sem skoraj že tudi sam pred podobno dilemo pri nakupu...
Na primer, sem malo poklikal po konfiguratorju na volkswagen.si; in zelo dobro opremljen golf pride dobrih 25k (highlline 1.4 160 tsi, športni paket 18 col, xenon, zadnje led luči, touchscreen + rear kamera, parking senzorji). Je to to cena, ali po vaših izkušnjah koliko se spusti? Je kak "standardni" popust že takoj na začetku?

legendarac
Novinec

Napisal/-a legendarac So nov 27, 2010 6:04 pm

Če boš dober pogajalec boš dobil 10 ali celo 11% popusta, kar bo pri tej ceni že lepa vsota.

Hren

Napisal/-a Hren So nov 27, 2010 6:18 pm

legendarac je napisal/-a:Če boš dober pogajalec boš dobil 10 ali celo 11% popusta, kar bo pri tej ceni že lepa vsota.

Težko za Polota, 5-6 % je za tako majhen avto pri VW-ju že konkreten popust ...

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban So nov 27, 2010 6:21 pm

Hren je napisal/-a:
legendarac je napisal/-a:Če boš dober pogajalec boš dobil 10 ali celo 11% popusta, kar bo pri tej ceni že lepa vsota.

Za golfa ziher dobiš vsaj 10%, še posebej za tako opremljenega.

Uporabniški avatar
brett
Novinec

Napisal/-a brett So nov 27, 2010 7:08 pm

ban je napisal/-a:
Hren je napisal/-a:

Za golfa ziher dobiš vsaj 10%, še posebej za tako opremljenega.

Točno tako! Pa pojdi ven iz večjih mest (LJ, MB,...), kjer boš lažje iztržil večji popust. Za finale pa ti priporočam, da si izbereš tista dva, ki ti nudita največ popusta in greš do vsakega osebno in rečeš v stilu: Tam, pa tam mi za tak avto dajo tok in tok popusta. Če ga pri vas dobim ugodneje, ga vzamem pri vas. Ko ti da (če ti da) boljšo ponudbo, rečeš, da greš domov na posvet in se naslednji dan slišita. Ti pa greš nazaj k prvemu in zgodbo ponoviš! Jaz sem jo 2x in uspel do 11,5%, nekateri pa celo 13%, kot sem zasledil na tem forumu.

LP

Uporabniški avatar
shaq32
Novinec

Kraj: NM

Napisal/-a shaq32 So nov 27, 2010 7:17 pm

a je bilo to pogajanje pri nakupu na gotovino, ali kredit ali lizing?

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban So nov 27, 2010 7:33 pm

shaq32 je napisal/-a:a je bilo to pogajanje pri nakupu na gotovino, ali kredit ali lizing?

Pri VW na gotovino, opel pa ima boljše popuste na lizing.

Uporabniški avatar
brett
Novinec

Napisal/-a brett So nov 27, 2010 9:47 pm

shaq32 je napisal/-a:a je bilo to pogajanje pri nakupu na gotovino, ali kredit ali lizing?

Pri meni jim je bilo vseeno (za VW govorim), sem pa ga vzel na keš, kar se tiče trgovca. Dejansko pa sem nekaj kredita vzel pri svoji banki.
Aja-nekaj malega vloge je štel tudi polog, ki je bil 3500EUR, čeprav je bil nujen le 10% od nabavne cene (2100EUR).

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man Ne nov 28, 2010 12:14 pm

Izbira je relativno enostavna:
- Giulietta - če ti dosti pomeni to, da voziš avto, ki je nekaj posebenga (ne samo zaradi oblike, ampak tudi zaradi znamke). Glavne prednosti: trenutno najbolj moderni turbo bencinski motorji in serijski DNA sistem.
- Golf - če nočeš izstopat, in se ne sekiraš preveč za dodatno opremo (tukaj bo namreč najdražja). Glavna prednost: najbolj kompakten avto izmed trojice.
- Astra - če nočeš preveč izstopat, vseeno pa bi rad avto z malo več oblikovne svežine od povprečja. Glavna prednost: največ opreme za svoj denar.

Vsi trije avti so kvalitetni. Prav tako se vsi dobro peljejo, čeprav tule malenkost prednjačita Giulietta in Golf (tudi zato, ker je Astra najtežja). Glede zanesljivosti je težko govorit o Astri in Giulietti, ker sta preveč nova, iz tega stališča je Golf najbolj ziher. To je to.

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Ne nov 28, 2010 1:46 pm

brett koliko te pride kasko & zavarovanje - vse skupaj in kakšno opremo imaš (comfortline, highline...)? Koliko je pa bila cena novega?

Hvala.

duleman kaj pa FIAT Bravo?

Uporabniški avatar
brett
Novinec

Napisal/-a brett Ne nov 28, 2010 2:43 pm

nevermind je napisal/-a:brett koliko te pride kasko & zavarovanje - vse skupaj in kakšno opremo imaš (comfortline, highline...)? Koliko je pa bila cena novega?
Hvala.
...

Imam bencinarja 1.4TSi - 90kw (5 vrat - drago doplačilo!), serija comfortline + dodatna oprema:
- Barva: kovinska
- Klimatska naprava Climatronic
- Radio RCD 510 MP3 (TFT zaslon+8 zvočnikov+reža za SD kartice+6x izmenjevalec CD+ pa še nekaj)
- Paket opreme Komfort (alarm. naprava, senz. za dež, ogrev. pralne šobe, pralne šobe za luči, vklop vseh luči ob vhod/izhod, zatmnitev vzrat. ogledala, ogrevani sedeži, indikator nivoja pralne tek.)
- Rezervno kolo
- Brez oznake motorja in modela

Redna cena 20.967,44 EUR, dobil pa sem ga za 18.500,00. Popust 11,7%.

To je bilo feb. 2009. Sedaj mislim, da so šle cene malo navzgor.

Glede zavarovanja: nimam še 50% popusta, ker nimam toliko let lastnih vozil. Sedaj sem na 35% (lansko leto 30%). Pod kasko sem dal polni kasko + delne kasko: kraja, parkirišča. S popustom sem junija letos dal nekaj evrov nad 1000. Pri Triglavu. Aja, da ne bo pomote: s cestnino, zeleno karto in podaljšanjem reg.

Gume (zimske - Dunlop) pa sem vzel preko podjetja, kjer sem zaposlen (45% popusta + do 6 obrokov brez obresti)

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Ne nov 28, 2010 3:41 pm

Hvala.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 26 gostov