Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Re: Novi PASSAT

Napisal/-a Polo78 Sr jan 19, 2011 9:50 am

grizli je napisal/-a:Zanimivo. S tem torej v bistvu (in verjetno nehote) potrjuješ Tommy-jevo tezo o nevrotičnih lastnikih Ceedov, ki so alergični na VW in Golfe =P

Zakaj že jaz?! A sem se jaz limal komu na rit in bil v prekršku zaradi precej premajhne varnostne razdalje? In na drugi strani, če sem odločno pospešil iz cestnine (do 130 km/h), pred mano pa ravna in prazna avtocesta, sem s tem koga ogrožal ali naredil kak grozen prekršek? Daj dobro preberi, preden blekneš tako! :roll: In ne, nisem alergičen na Golfe, samo ne maram, da se mi kdo lima na rit kljub dejstvu, da sem šel celo malenkost nad omejitvami. Enako bi storil, če bi bil za menoj nekdo v enakem Pro_Ceedu.

~toMmy~ je napisal/-a:Saj je dosti alergičnih v marsikakšnih avtih, čisto verjamem, da se tudi obratno zgodi, čeprav tu si res potrdil, da tudi ti slabo prenašaš Golfe. =P GTD-ja pa ne rabim, je dovolj že dobrih 130KM in 310Nm navora, kar je praktično na nivoju najmočnejšega Ceed-a. :D

Pa smo spet pri pomankljivi ponudbi dizlov, ker takega motorja ni. :twisted: 2.0 tdi 140km sicer da malenkost več od sebe kot 2.0 crdi, imam pa veliko rajši slednjega, ker je precej bolj zanesljiv, praktično nisem še slišal, da bi imel kdo z njim kake probleme. V taki in podobnih verzijah (136km, 140km in 150km) poganja namreč tudi druge modele Kij in Hyundaijev. Imamo službeno Sonato s takim motorjem in pri več kot 150.000 km dela kot ura brez kakih servisnih posegov. Pa je služben avto s katerimi vemo kako se dela + več šoferjev. Ne pa šrot od 2.0 tdi, kjer crkuje vse po spisku, že skoraj vsaka druga tema v oddelku 'Popravila in okvare' je povezana s tem motorjem. Škoda, ker sicer je motor (za razliko od 1.6 tdi) idealen za Passata, da se vrnem nazaj na temo od katere smo se že malo preveč oddaljili.
Antiznačkar po prepričanju

bugy1
Novinec

Napisal/-a bugy1 Sr jan 19, 2011 11:14 am

Čisto zavili z teme. Pa kake eni imate poste, je za posrati. Admin kar ni vezano za temo BRISATI. Tipičen slovenski šport želeli priznati ali ne.

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Sr jan 19, 2011 11:22 am

bugy1 je napisal/-a:Čisto zavili z teme. Pa kake eni imate poste, je za posrati. Admin kar ni vezano za temo BRISATI. Tipičen slovenski šport želeli priznati ali ne.

Samo res :roll: Tema novi Passat, potem pa tri strani o Ceedu, ki roko na srce ni nič drugega kot samo poceni novi avto :roll: :twisted: :evil: Slabše kot v vrtcu :!:

Uporabniški avatar
grizli
Novinec

Napisal/-a grizli Sr jan 19, 2011 4:03 pm

grizli je napisal/-a:
Polo78 je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:Ne se bat, ni letelo nate! :D Že parkrat sem to doživel, da je kakšen Ceed začel pospeševat, ko sem šel mimo in se potem prikazal v ozadju na levem pasu, čeprav ni bilo na avtocesti nobene druge spremembe razen pač mene, pa sem si drznil potegnit vzporednico z reakcijami nekaterih nevrotičnih lastnikov tukaj na forumu, ki se vedno spotikajo ob VW na precej manj konstruktiven način(oz. sploh brez glave in repa), kot recimo ti. ;)

Potem je pa skrajni čas, da si nabaviš GTD-ja, da te ne bo vsak podhranjen Ceed prehitel na avtocesti. :mrgreen:
No, sicer je pa tudi v obratni smeri precej nevrotičnih lastnikov Golfov. Ravno zadnjič se mi je eden pred cestninsko postajo zalimal na rit, ker sem pač vozil po predpisih oz. celo malenkost nad njimi, kar pa je bilo dotičnemu v Golfu V očitno precej prepočasi. Pri pospeševanju pa lepo gas do konca in verjetno mu je padla dol čeljust, ko je ostal daleč zadaj. Aja bil je pa 1.9 tdi, ker me je potem po kakem km ali dveh, ko je dobil dovolj zaleta, dohitel in s kar precejšnjo hitrostjo tudi prehitel (jaz sem pospešil do cca. 130 km/h).

Zanimivo. S tem torej v bistvu (in verjetno nehote) potrjuješ Tommy-jevo tezo o nevrotičnih lastnikih Ceedov, ki so alergični na VW in Golfe =P

Polo78 je napisal/-a:Zakaj že jaz?! A sem se jaz limal komu na rit in bil v prekršku zaradi precej premajhne varnostne razdalje? In na drugi strani, če sem odločno pospešil iz cestnine (do 130 km/h), pred mano pa ravna in prazna avtocesta, sem s tem koga ogrožal ali naredil kak grozen prekršek? Daj dobro preberi, preden blekneš tako! :roll: In ne, nisem alergičen na Golfe, samo ne maram, da se mi kdo lima na rit kljub dejstvu, da sem šel celo malenkost nad omejitvami. Enako bi storil, če bi bil za menoj nekdo v enakem Pro_Ceedu.

Ali pa ti raje 2x premisli preden napišeš kaj takega.
Kot si sam opisal - voziš normalno, nekdo se ti prilima za rit, potem pa pri pospeševanju stopiš na gas in pokažeš kdo je glavni ter mu tako daš lekcijo, da si nevrotik ne bi kaj preveč domišljal. Tako je bilo zastopiti tvoj opis. Se strinjam oz. sploh ne vem zakaj bi bila pomembna znamka avtomobila, ampak Golfa si ti sam vpletel v zgodbo, ne pa jaz. Ni mi jasno tudi zakaj bi se bilo sploh potrebno pred komerkoli dokazovati, v smislu "da mu pade dol čeljust"..., ne vem, mogoče imaš nekje v podzavesti zasidran manjvrednostni kompleks glede Ceeda in potem takole sam sebi in drugim dokazuješ njegovo vrednost. Nisem ti pa nikoli očital, da koga ogrožaš ali da si v prekršku, od kod ti pa to?

Btw, kdo hudiča je pa začel z Golfom in Ceedom? A ni to tema o novem Passatu? =P

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Sr jan 19, 2011 6:10 pm

Moje pisanje je bilo "vrnitev žogice" @Tommyju, ki je kot prvi pisal o nevrotičnih voznikih Ceedov, jaz pa sem podal kontra primer. Jaz te debate torej nisem začel itak pa je bilo z obeh strani mišljeno tudi malo v hecu. Toliko o tem, zdaj pa res nehajmo z offtopicom in raje nadaljujte temo o novem Passatu.
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Sr jan 19, 2011 6:16 pm

grizli je napisal/-a:
Btw, kdo hudiča je pa začel z Golfom in Ceedom? A ni to tema o novem Passatu? =P

no dajmo se malo umiriti.

legendarac
Novinec

Napisal/-a legendarac So feb 05, 2011 1:24 pm

Passat je naročen dobavni rok Maj.

nejc1
Poznavalec foruma

Napisal/-a nejc1 So feb 05, 2011 1:46 pm

Si se določil za 2.0 tdi??

legendarac
Novinec

Napisal/-a legendarac So feb 05, 2011 3:38 pm

Passat Comfortline 2.0 TDI BlueMotion T.
dizel / 103 kW/140 KM / 6-stopenjski / 4-vrata

Zunanji laki
črna metalic
Sedežne prevleke črna
Barva notranjosti: črna
Talna obloga: črna
Armaturna plošča: črna

brez oznake motorja na zadku
ogrevano vetrobransko steklo
paket Premium
- dinamično prilagodljiva biksenonska
žarometa z LED dnevnimi lučmi
- radio RCD 510 z MP3
- večfunkcijski prikazovalnik z barvnim
zaslonom

rezervno kolo z jeklenim platiščem
normalne velikosti

usnjen večfunkcijski trikraki volan
s tipkami za upravljanje radia in
telefona

zimski paket 1
ogrevana sprednja sedeža, ogrevane
pralne šobe

Uporabniški avatar
aklan86
Stalni uporabnik

Napisal/-a aklan86 So feb 05, 2011 5:19 pm

cena, dobava?
Slika

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 So feb 05, 2011 11:38 pm

Men je pa edino Passat CC vseč :D pa sam za 4 osebe je =P Poglejte to eleganco.
Priponke
1_5f58a0fc420a2234b5caa5d4743f6382.jpg
110127129_5_mn.jpg
110127129_22_mn.jpg

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Napisal/-a Ivan36 So feb 05, 2011 11:52 pm

legendarac je napisal/-a:Passat Comfortline 2.0 TDI BlueMotion T.
dizel / 103 kW/140 KM / 6-stopenjski / 4-vrata

Zunanji laki
črna metalic
Sedežne prevleke črna
Barva notranjosti: črna
Talna obloga: črna
Armaturna plošča: črna

brez oznake motorja na zadku
ogrevano vetrobransko steklo
paket Premium
- dinamično prilagodljiva biksenonska
žarometa z LED dnevnimi lučmi
- radio RCD 510 z MP3
- večfunkcijski prikazovalnik z barvnim
zaslonom

rezervno kolo z jeklenim platiščem
normalne velikosti

usnjen večfunkcijski trikraki volan
s tipkami za upravljanje radia in
telefona

zimski paket 1
ogrevana sprednja sedeža, ogrevane
pralne šobe

Jaz bi dodal še ČRNA platišča :idea: A radio je na dotik?

FuriousG
Novinec

Napisal/-a FuriousG Ne feb 06, 2011 1:52 am

Ivan, a ni CC samo na prvi sliki?

legendarac
Novinec

Napisal/-a legendarac Ne feb 06, 2011 8:33 am

Ja radio je na dotik. CC ni samo za štiri osebe ker lahko po želji doplačaš zadnjo sedežno klop.Za ceno sem dobil lep popust dobava pa zaradi Xenona je maja.

Uporabniški avatar
Kegl
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Kegl Ne feb 06, 2011 8:42 am

men je tut CC še vedno najlepši passat...tanov mi je pa čist mim, ga gledam vsak dan pa mi ne potegne. Morm edin rečt da mu ful paše "drekasta" rjava barva, k drgač nebi nikol kupu take barve, ampak ta je bil prou eleganten :D

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Napisal/-a Ivan36 Ne feb 06, 2011 7:48 pm

FuriousG je napisal/-a:Ivan, a ni CC samo na prvi sliki?

Itak za primerjavo :D Ker je res udoben in nekak originalen v skupini, sem sam v salonu vse prešnofal mi je kuj zapasal :mrgreen: in še cena je bila smešna napram Passatu karavan .... Verjetno mi ugaja, ker sem navajen na čudna vozila =P .

legendarac
Novinec

Napisal/-a legendarac Po apr 25, 2011 11:36 am

Končno je le prišel dan ko sem dobil avto. Po enem tednu uporabe sem zelo zadovoljen. Motor je čisto dovolj za moje potrebe, izjemno tih ,zelo prožen že od 1000 obratov in po 1800km vožnje je povprečna poraba po računalniku 5.5l. Res da ga še malo šparam. Moram pohvaliti zvočno izolacijo, saj pri 140km/h v notranjosti praktično ni hrupa, tudi zavore so odlične. Tudi prijatelji ki so lastniki različnih znamk avtomobilov so zelo presenečeni nad udobjem in voznimi lastnostmi. Zaenkrat same pohvale.

Uporabniški avatar
roberto-82
Uporabnik

Kraj: Črna na Koroškem

Napisal/-a roberto-82 Po apr 25, 2011 12:23 pm

legendarac je napisal/-a:Končno je le prišel dan ko sem dobil avto. Po enem tednu uporabe sem zelo zadovoljen. Motor je čisto dovolj za moje potrebe, izjemno tih ,zelo prožen že od 1000 obratov in po 1800km vožnje je povprečna poraba po računalniku 5.5l. Res da ga še malo šparam. Moram pohvaliti zvočno izolacijo, saj pri 140km/h v notranjosti praktično ni hrupa, tudi zavore so odlične. Tudi prijatelji ki so lastniki različnih znamk avtomobilov so zelo presenečeni nad udobjem in voznimi lastnostmi. Zaenkrat same pohvale.

čestitke ob nakupo pa veliko varnih km :D :D
NE DELAJ DRUGEMU TISTGA,KAR NOČEŠ,DA DRUG DELA TEBI.
[img]http://www.shrani.si/f/3M/Wx/1eNyr63y/neimenovano.jpg[/img]

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic To apr 26, 2011 8:39 pm

grizli je napisal/-a:
grizli je napisal/-a:
Polo78 je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:Ne se bat, ni letelo nate! :D Že parkrat sem to doživel, da je kakšen Ceed začel pospeševat, ko sem šel mimo in se potem prikazal v ozadju na levem pasu, čeprav ni bilo na avtocesti nobene druge spremembe razen pač mene, pa sem si drznil potegnit vzporednico z reakcijami nekaterih nevrotičnih lastnikov tukaj na forumu, ki se vedno spotikajo ob VW na precej manj konstruktiven način(oz. sploh brez glave in repa), kot recimo ti. ;)

Potem je pa skrajni čas, da si nabaviš GTD-ja, da te ne bo vsak podhranjen Ceed prehitel na avtocesti. :mrgreen:
No, sicer je pa tudi v obratni smeri precej nevrotičnih lastnikov Golfov. Ravno zadnjič se mi je eden pred cestninsko postajo zalimal na rit, ker sem pač vozil po predpisih oz. celo malenkost nad njimi, kar pa je bilo dotičnemu v Golfu V očitno precej prepočasi. Pri pospeševanju pa lepo gas do konca in verjetno mu je padla dol čeljust, ko je ostal daleč zadaj. Aja bil je pa 1.9 tdi, ker me je potem po kakem km ali dveh, ko je dobil dovolj zaleta, dohitel in s kar precejšnjo hitrostjo tudi prehitel (jaz sem pospešil do cca. 130 km/h).

Zanimivo. S tem torej v bistvu (in verjetno nehote) potrjuješ Tommy-jevo tezo o nevrotičnih lastnikih Ceedov, ki so alergični na VW in Golfe =P

Polo78 je napisal/-a:Zakaj že jaz?! A sem se jaz limal komu na rit in bil v prekršku zaradi precej premajhne varnostne razdalje? In na drugi strani, če sem odločno pospešil iz cestnine (do 130 km/h), pred mano pa ravna in prazna avtocesta, sem s tem koga ogrožal ali naredil kak grozen prekršek? Daj dobro preberi, preden blekneš tako! :roll: In ne, nisem alergičen na Golfe, samo ne maram, da se mi kdo lima na rit kljub dejstvu, da sem šel celo malenkost nad omejitvami. Enako bi storil, če bi bil za menoj nekdo v enakem Pro_Ceedu.

Ali pa ti raje 2x premisli preden napišeš kaj takega.
Kot si sam opisal - voziš normalno, nekdo se ti prilima za rit, potem pa pri pospeševanju stopiš na gas in pokažeš kdo je glavni ter mu tako daš lekcijo, da si nevrotik ne bi kaj preveč domišljal. Tako je bilo zastopiti tvoj opis. Se strinjam oz. sploh ne vem zakaj bi bila pomembna znamka avtomobila, ampak Golfa si ti sam vpletel v zgodbo, ne pa jaz. Ni mi jasno tudi zakaj bi se bilo sploh potrebno pred komerkoli dokazovati, v smislu "da mu pade dol čeljust"..., ne vem, mogoče imaš nekje v podzavesti zasidran manjvrednostni kompleks glede Ceeda in potem takole sam sebi in drugim dokazuješ njegovo vrednost. Nisem ti pa nikoli očital, da koga ogrožaš ali da si v prekršku, od kod ti pa to?

Grizli, si prebral Tommyev post ? S tem točno to potrjuje, kar ti pišeš, kdo je s svojimi kojni glavni. Pa še en več je potem za volanom. In primerjave, ki jih kar nekdo da, ker je pač jezn sam nase, da pride do tega, kar pride. Do enih primerjav.

legendarac
Novinec

Napisal/-a legendarac So maj 14, 2011 9:14 pm

Tako zgledajo LED-ice.
Slika
Slika
Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 23 gostov