nebivedu je napisal/-a:Ne moreš sorentota ali foresterja primerjat s tiguanom. Tiguan jima ne seže do kolen.
Sej ata se nebo vozil po ne vem kakšnem terenu. Na cesti pa ne vem če lahko rečeš za foresterja da mu tiguan ne seže do kolen a ne?

nebivedu je napisal/-a:Ne moreš sorentota ali foresterja primerjat s tiguanom. Tiguan jima ne seže do kolen.
CHAN je napisal/-a:~toMmy~ je napisal/-a:Patrik_A3 je napisal/-a:daj nehaj no, spet ti pa tvoj vw. Mater si že dosadan s tem. Moj falus je tiguan tako superduper boljši od nissana, le precenjen je ker je vw, to je pa tudi vse v čem se razlikujeta. Kak lahko tako blesavo rečeš da je vw tiguan rang višje? daj lepo twe prosim no, daj malo se že zresni človek, ker počasi boš že srat začel vw značke, ko si tako obseden s tem. Zakaj moraš skoraj vsepovsot izkazovat da je zate samo vw? joj, ste dosadni eni s tem....
Ne vem kaj je narobe s tabo, vozil sem oba in je čisto druga stvar. Po isti poti, kjer je Qashqai čez jame "nabijal", je Tiguan šel brez kakšne drame, dosti več prostora za potnike ima, boljšo kvaliteto notranjih materialov ipd. Si vozil oba? Pa poglej malo še kakšne motorje in dodatno opremo se da dobit, preberi kakšen test. Razlika v vožnji je približno kot bi prešaltal recimo iz Cliota na Megana.
Ne vem od kod tak bes, da je bila potrebna tako primitivna reakcija. Če se je tebi VW zameril oz. ti ne odgovarja, vseeno premisli, preden napišeš tak blesav totalno subjektiven zafrustriran post.
toMmy, priznaj da si VW trgovec![]()
Problem pri spodobno opremljenem Tiguanu se pojavi pri ceni, ki v trenutku preskoči cenovni rang 30 evrskih tisočakov ( http://www.volkswagen.si/files/si/downl ... _cenik.pdf ). V tem primeru se govori že o zelo opremljeni ter igrivi Toyoti RAV, top opremljenem Sportagu, IX35 (beri: usnje, navigacija, pri Kiji ksenon, brezstični ključ, dobrodušna garancija,...), pogleduje pa se lahko že za pol razreda višje (beri: prostorninsko večji) - Outlander, spodobno opremljen Sorento, CRV, tudi zelo opremljeni Forester.
Če odmislimo Nemčjio ter njihove lokalpatriotske kupce (morda tudi ugodnejše cene?), kjer je Tiguan prodajni hit v tem razredu, tolikšne superiornosti v prodaji na ostalih trgih pa ne kaže - ostala konkurenca je v določenih segmentih tudi boljša, cenejša ter (povsem subjektivno mnenje) lepša - prav slednje je v največji meri odločilen argument pri nakupu vozila razreda SUV.
GrEgEcN95 je napisal/-a:nebivedu je napisal/-a:Ne moreš sorentota ali foresterja primerjat s tiguanom. Tiguan jima ne seže do kolen.
Sej ata se nebo vozil po ne vem kakšnem terenu. Na cesti pa ne vem če lahko rečeš za foresterja da mu tiguan ne seže do kolen a ne?
nebivedu je napisal/-a:GrEgEcN95 je napisal/-a:nebivedu je napisal/-a:Ne moreš sorentota ali foresterja primerjat s tiguanom. Tiguan jima ne seže do kolen.
Si se kdaj vozil v foresterju? Ali pa mogoče v sorentu? Sam sem se dosti prevozil v vseh treh avtomobilih. Udobnost je v vseh treh podobna, vendar kar se tiče ceste;
Foester namreč ni terenec, je osebni avto in tako se tudi obnaša na cesti. (potovalna hitrost je brez problema 170km/h). Starejši foresterji so imeli enako podvozje kot impreza, le večje gume so imeli, novejši pa imajo svoje, ki je ravno tako dobro, le mehkejše je za še bolj udobno vožnjo. Glede vožnje s takim podvozjem po cesti pa mislim da si lahko priznaš, da tiguan še dolgo ne bo mogel vštric z foresterjem.
LukL je napisal/-a:pri tiguanu imaš veliko zanimivih pripomočkov, ki jih verjetno konkurenca nimabarvna navigacija velik display, senzorji spredaj(poleg onih zadaj), parkirna kamera zadaj, samodejno parkiranje... da ne govorim kako po nemško ti na displayu napiše vsako napakico ki ga moti, pregorele žarnice itd itd.... tega pri korejcih in tudi v japončkih v teh suvih pač ni v izobilju
GrEgEcN95 je napisal/-a:V foresterju sem se ker ga ima naš sosed. V sorentu se pa res da nisem. Sosed ima 2,0 dizla. ročni menjalnik 6 prestav. In če sma že pri tiguanu in foresterju. Za stare foresteje vem kakšni so bili imam tudi strica z staro imprezo mislim da 96 letnik in 4-kolesnim pogonom in res gre kamor češ. Sedaj ta novi je pa daleč od tiguana po udobju ( dobro tukaj pripišem mojmu več zaradi highline opreme). Glede vožnje po cesti-avtocesti pa je tiguan za moje pojme boljši. Subaruja sem imel priložnost peljati do Ljubljane in nazaj in na avtocesti od 150km/h naprej se avto muči....kljub ne ravno veliki teži mislim da ima tako kot tiguan nekje 1,5 tone malo več recimo, in za 140KM me tole ni ravno prepričalo. Z Tiguanom je pa tole malo lažji posel. Vodljivost Subaruja me ni nikako prepričala. Pa to ne govorim sedaj, ker imam sam Tiguana vem da ima napake samo proti Foresterju pa ima res boljšo vožnjo.
Hehe, morda bo res nekaj na tem - pri enih naših znancih glava družine glede avtov prisega na Subaru, tudi ženini sorodniki v ZDA menda vozijo samo Subaruje...nebivedu je napisal/-a:Ampak ko se ga enkrat navadiš, ga ne menjaš za nič drugega. Ni zastonj pregovor; Once a Subaru, allways a Subaru.
jozeG je napisal/-a:Saj trenutno ne kupuje se, sem bolj spraseval, kaj mu lahko predlagam ko bo (verjetno spomladi) kupoval novega.
Forester je ze kar prevelik SUV. Nekje take velikosti kot Tiguan, vecjega ne rabi/noce. Ima Subaru se kaj manjsega?
sašo5 je napisal/-a:jozeG je napisal/-a:Saj trenutno ne kupuje se, sem bolj spraseval, kaj mu lahko predlagam ko bo (verjetno spomladi) kupoval novega.
Forester je ze kar prevelik SUV. Nekje take velikosti kot Tiguan, vecjega ne rabi/noce. Ima Subaru se kaj manjsega?
do zime bo verjetno našel avto....
Po forumu brska: Google [Bot] in 15 gostov