~toMmy~ je napisal/-a:Nikakor se ne strinjam, da so cene VW-jev na avto.net večinoma akcijske, ker pogosto tistih najbolj znižanih sploh ni na avto.net, podobno sem opazil pri Škodi.
Ja no saj, kaj sem pa jaz napisal?
Če citiram samega sebe:
Kolikor sam spremljam avto.net, so tam cene novih avtov že akcijske, ne glede na znamko. Seveda pa so ob pogajanju povsod možni še dodatni popusti.
Primer pri Mazdi 6: V štartu ti ponudijo cca. 4000 eur popusta in cena na avto.net je že akcijskih 22.790 eur (CD129, TE oprema, 5 vrat), enako pa pri Golfu piše "pospeševanje prodaje", kar jaz razumem kot neke vrste akcijo. Samo bežen obisk mazdinega salona (kot firbec) pa je pomenil ponudbo za okroglih 22k. Kot resen kupec, ki bi skakal od salona do salona in iskal najboljšo ponudbo pa bi verjetno to ceno zbil še za par sto eur ali pa iztržil kako dodatno opremo ipd. S tem hočem povedat, da je luft praktično pri vseh znamkah (verjetno tudi pri zgoraj omenjenem P508) in ne le pri VW in Škodi. In ko potegnemo črto, smo spet na istem oz. točno tam kjer sem trdil, da dobiš za ceno Golfa avto, ki je razred višje (in ni Passat).