Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Re: Passat vs Insignia

Napisal/-a INFINITI Če okt 27, 2011 12:37 pm

Marketing dobro deluje... :)

Preden vsi v glavi zaokrožite "imam 4-5 ali več let garancije in me boli K....." se dobro pozanimajte kaj to dejansko pomeni in kakšne so dejanske omejitve.
Recimo tole je od Opel 4 letna garancija :
http://www.avtomoste.si/novice/20110902 ... ozenka.pdf

Tole je VW:
http://www.volkswagen.si/files/si/eleme ... _4plus.pdf

In tako je pri vseh en droben tisk kaj zajemajo te podaljšane garancije. V osnovi imajo vozila v EU zakonsko določeno 2 leti garancije, vse kar je več je "dobra volja" proizvajalca in lahko sam postavlja pravila kaj se krije in pod katerimi pogoji.
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

sandisandi
Nov uporabnik

Napisal/-a sandisandi Če okt 27, 2011 4:23 pm

jaz pa kupi hondo civic in sem prepričan da bi naredil najboljšo potezo.najmanj vzdrževanja,zanesljiv,varčen,tehnično dovršen avtomobil.
večini pooblaščenih servisov in trgovcem ni mar za nas potem ko že kupimo pri njih novi avtomobil

Badzo
Stalni uporabnik

Napisal/-a Badzo Če okt 27, 2011 9:54 pm

sandisandi je napisal/-a:jaz pa kupi hondo civic in sem prepričan da bi naredil najboljšo potezo.najmanj vzdrževanja,zanesljiv,varčen,tehnično dovršen avtomobil.

Kupi si tisti tovornjaček, a veš kateri? Tisti plastičen, za v peskovnik nima kaj crknit, garancije ni ker je sploh ne rabi.
A daš lahko še bolj glup in irelavanten komentar? Ima tvoj IQ sploh dvomestno številko?

Mihaelll
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Mihaelll Pe okt 28, 2011 2:02 pm

Jaz bi se še vprašal, koliko bo vsak avto izmed njiju vreden na dan, ko ga želiš prodati. Lahko, da bo padec izgube vrednosti večji pri Insignia, čeprav je v osnovi cenejši avto.

nejc1
Poznavalec foruma

Napisal/-a nejc1 Pe okt 28, 2011 2:15 pm

Jaz pa se nebi nikoli vprašal koliko bo avto izgubil na vrednosti, še posebej če kupujem za daljše obdobje. Izbral bi tistega kateri mi zdaj bolj odgovarja oz. tistega ki si ga lažje privošim. :)

Uporabniški avatar
rhino
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a rhino Pe okt 28, 2011 2:25 pm

Mihaelll je napisal/-a:Jaz bi se še vprašal, koliko bo vsak avto izmed njiju vreden na dan, ko ga želiš prodati. Lahko, da bo padec izgube vrednosti večji pri Insignia, čeprav je v osnovi cenejši avto.

Če bi se to vsi spraševali, bi kupovali samo VW-je. Ne vem kaj folk stalno to naprej meče, da VW pa bolj drži vrednost. Kaj ko kupuješ novi avto, že študiraš za kolk ga boš prodal? Kupiš tisto, kar ti je všeč in kjer se boš dobro počutil.

Uporabniški avatar
Blink-182-
Stalni uporabnik

Kraj: Škofja Loka

Napisal/-a Blink-182- Pe okt 28, 2011 3:05 pm

Pa to sploh ni res, res je da so 5let stari VWji več vredni kot npr. opli ampak so tudi novi več koštali.
Kaj ti pomaga če je pasat po 5letih 1000€ več vreden če si ga na začetku 5000€ več plačal :D

Uporabniški avatar
ducky
Novinec

Napisal/-a ducky Pe okt 28, 2011 3:26 pm

Blink-182- je napisal/-a:Pa to sploh ni res, res je da so 5let stari VWji več vredni kot npr. opli ampak so tudi novi več koštali.
Kaj ti pomaga če je pasat po 5letih 1000€ več vreden če si ga na začetku 5000€ več plačal :D

točno tako :!:

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Pe okt 28, 2011 3:45 pm

Vse je to prav, kar ste napisali. Bom dal podobno primerjavo. To sem že pisal. Sem probal Golfa 6 in Astro J. V vseh pogledih razen pri opremi zmaga Golf. Astra ima xenon za isti denar. Golf ima veliko kvalitetnejšo notranjost in malenkost boljšo izolacijo. Vidiš že ko zapreš vrata. Astra ima katastrofalno notranjost za moje pojme, edino osvetlitev je lepa. Vglavnem v sredinski konzoli škripa plastika pa notranjost je nasploh plastik fantastik. Pri Golfu veš vse kje je. Pač logično razporejeno.

Verjetno lahko isto napišem za Insignio in Passata?

OFF verjetno je boljše kupit Insignio, ker pri Passatu obstaja večja možnost kraje :D

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Pe okt 28, 2011 3:52 pm

nevermind je napisal/-a:Pri Golfu veš vse kje je. Pač logično razporejeno.

Ne boš verjel ampak tudi jaz vem vse kje je pri Astri... Zame je tudi v Astri logično razporejeno. Kar se pa kvalitete notranjosti tiče... Ja imaš prav.

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Pe okt 28, 2011 3:56 pm

Nevem no, jaz sem bolj staromoden tip (ročna klima, brez elektronskih pomagal ipd.). Pri astri je en kup gumbov v sredini, pri Golfu sem se boljše znašel. Edino na Climatronic sem se rabil privadit.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Pe okt 28, 2011 11:15 pm

andrejus je napisal/-a:

Očitno imajo drugačen okus kot jaz. :) Recimo Vectro so pohvaliali (leta nazaj) da kako dobro klimo ima. Ja klima je lahko dobra, sam avto slabo greje ko je mraz zunaj in ti hitro voziš ????

Glej ne vem. Mani je bila klima do sedaj DOBRA na vseh avtomobilih (Pasat, Vectra, Honda, Mazda) Na Hondi je bilo kul ker je začela gret v 5 minutah (zaradi serijske inverzne klimatsek naprave). Sedaj mi je tud dobro ker Mazda 6 (izrazito) piha topel zrak k nogam, hladnega pa k galvi in trupu. Na Pasatu je pač delala. Bi bilo dobro imeti to inverzno klimo tudi v Passatu in Insigni.

ma ti si cel "inverzen" :roll: :arrow: grejejo določeni dizli takoj zato, ker imajo vgrajen dodaten grelec in ko pritisneš tipko AC se le ta sproži . INVERTNA klima oz. kompresor pomeni le, da ko doseže željeno temp. kompresor zmanjša obrate za ohranjevanje temp. (enako dela tudi split sistem hišnih inverterskih klim) prej, oz. sedaj še na nekaterih znamkah kompresor dela z isto močjo in ko naj bi se dosegla željena temperatura, avtomatika odpre loputo za vpih vročega zraka (domača navadna klima takrat ugasne in po določenem času se zopet uklopi) - vsa znanost...............ja, in avtomatika pri vseh znamkah pozimi na prvi vklop začne gret v noge, kar je tudi pravilno, to da nekateri hladijo v noge, je pa tisto o čemer sem govoril v mojem prvem postu_pač avtomatike delajo različno, ene bolj muhasto, ene malo manj muhasto.....

In nobena avtomobilska klima NE DELA ko je zunanja temp. manj kot 3 stopinje - enostavno ni možno, vse bi zamrznilo...
Z domačo navadno klimo se grejemo do tam -2 invertersko pa do -15 ker ima montirano dodatno odtaljevanje uparjalnika oz. celotnega sitstema.....

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem So okt 29, 2011 12:00 am

Pet strani, od avtorja pa ne bev ne mev!
Če se je že odločil, naj pove, da zaklenemo temo, ki se je že zdavnaj izpela.
Če se še ni, naj pove, katere lastnosti mu več pomenijo (prostornost, izgled, udobje itd). Morda razlike v 4x4 pogonu?

Najprej prošnja za pomoč, nato ignoriranje? :?: :roll:

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 So okt 29, 2011 6:45 am

esem je napisal/-a:Pet strani, od avtorja pa ne bev ne mev!
Če se je že odločil, naj pove, da zaklenemo temo, ki se je že zdavnaj izpela.
Če se še ni, naj pove, katere lastnosti mu več pomenijo (prostornost, izgled, udobje itd). Morda razlike v 4x4 pogonu?

Najprej prošnja za pomoč, nato ignoriranje? :?: :roll:

Sem glih hotu napisat, da je tema zašla daleč od svojega namena in da avtorja ni od nikoder. Zdej se že pogovarjamo samo in izključno o klimah in o izgubi vrednosti. :roll: :roll:

lp

žorž64
Nov uporabnik

Napisal/-a žorž64 So okt 29, 2011 10:23 pm

Ta teden sem imel na testni vožnji Insignio diesel 160 km, pogon samo spredaj. Opremljena je bila skoraj z vso možno dodatno opremo. Kot sem na začetku dejal me pri Oplu navdušuje oblika. Zelo pa me je razočaral motor. Ne samo da je glasen, tudi njegovo vrtenje deluje rezko. Pri pospeševanju se zelo pozna turbo luknja. V klanc ga je treba zelo priganjati, kar se pozna na porabi. Vožnja na dolge relacije je udobna, na ostalih cestah pa zahteva dosti pretikanja zaradi neprožnosti motorja. Passatov adut je motor, se rad vrti, deluje živo. Izdelava in materiali so na passatu malenkost boljši. Glede cene pa je passat dražji cca. 5000 Eur z dokaj podobno opremo, kajti pri VW nimajo nekih solidnih popustov. Tako da se sedaj nagibam k passatu in bom raje brez katerega kosa dodatne opreme.

Clancy
Novinec

Napisal/-a Clancy So okt 29, 2011 11:07 pm

No, to si pa lepo po pravici napisal in vse kar je res. Vectra in tudi Astra sta zelo atraktivnega videza, ki pritegneta na prvi pogled. To pa je tudi vse.
Ostale lastnosti, kot so naprimer prostornost, ergonomija in kot praviš tudi motor, pa so pri Passatu boljše. Tako, da se odločaš v pravi smeri.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Ne okt 30, 2011 6:07 pm

tomzzi je napisal/-a:
nevermind je napisal/-a:Pri Golfu veš vse kje je. Pač logično razporejeno.

Ne boš verjel ampak tudi jaz vem vse kje je pri Astri... Zame je tudi v Astri logično razporejeno. Kar se pa kvalitete notranjosti tiče... Ja imaš prav.

No ja, verjamem, da se vse da, ko se malo navadiš, ampak ko se prvič voziš s kakšno malo bolj opremljeno, je upravljanje z gumbi na sredinski konzoli totalna katastrofa.

žorž64 je napisal/-a:Ta teden sem imel na testni vožnji Insignio diesel 160 km, pogon samo spredaj. Opremljena je bila skoraj z vso možno dodatno opremo. Kot sem na začetku dejal me pri Oplu navdušuje oblika. Zelo pa me je razočaral motor. Ne samo da je glasen, tudi njegovo vrtenje deluje rezko. Pri pospeševanju se zelo pozna turbo luknja. V klanc ga je treba zelo priganjati, kar se pozna na porabi. Vožnja na dolge relacije je udobna, na ostalih cestah pa zahteva dosti pretikanja zaradi neprožnosti motorja. Passatov adut je motor, se rad vrti, deluje živo. Izdelava in materiali so na passatu malenkost boljši. Glede cene pa je passat dražji cca. 5000 Eur z dokaj podobno opremo, kajti pri VW nimajo nekih solidnih popustov. Tako da se sedaj nagibam k passatu in bom raje brez katerega kosa dodatne opreme.

Če ti Passat bolj odgovarja, ga pač kupi, ta motor je res odlična zadeva. Za popuste se vseeno probaj malo bolj pogajat!
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Ne okt 30, 2011 7:30 pm

~toMmy~ je napisal/-a:No ja, verjamem, da se vse da, ko se malo navadiš, ampak ko se prvič voziš s kakšno malo bolj opremljeno, je upravljanje z gumbi na sredinski konzoli totalna katastrofa.

Verjameš ali ne sem se hitro privadil oziroma za večino stvari sploh nisem rabil tuhtat ali se navajat. In moja nima kaj dosti manj tipk od najbolje opremljenih modelov. Ok par tip več je pri modelih z flexride, navigacijo, gretjem sedežev... Ampak sploh ni tako zakomplicirano kot to hočejo nekateri prikazat. Zame zelo logično razporejeno.
Sicer pa je to odvisno od človeka do človeka kako se znajde a ne? Je pa problem novih oplov teža kar se pozna...

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Ne okt 30, 2011 8:20 pm

Ja kolega sopotnik se zelo dolgo ni znašel, kar dolgo mu ni uspelo nastavit ene zelo "enostavne" stvari, ne vem več kaj je bilo. Jaz itak nisem imel kaj dosti dodatnega "upravljanja", ker mi opozorili za napako na lučeh in pomanjkanje hladilne tekočine na testnem avtu nista pustili dostopat do potovalnega računalnika. :D

Saj v končni fazi se znajdeš, ampak zakaj za vraga bi nekaj bilo komplicirano, če se da ista stvar izvest na precej bolj enostaven način?
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Clancy
Novinec

Napisal/-a Clancy Ne okt 30, 2011 10:26 pm

Se strinjam, da Opli imajo zelo komplicirano upravljanje.
Nekajkrat sem peljal očetovo Corso in mi nikoli ni uspelo od prve poiskati kar sem rabil. Vedno iščeš, pritiskaš knofe, probaš... za po...it, pa nisem netehnični tip.
Sem pa enkrat imel na probi Hondo Jazz, in mi je v prvi minuti uspelo najti vse kar sem rabil. Kje je glasnost za radio, postaje, kje se nastavi klima, prikaz porabe... pa nikoli prej nisem vozil Honde.
Tako je tudi pri mojem Golfu vse logično razporejeno, da točno veš kje je kaj, in ni bilo treba prej doktorirati.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 18 gostov