andrejus je napisal/-a:Očitno imajo drugačen okus kot jaz.

Recimo Vectro so pohvaliali (leta nazaj) da kako dobro klimo ima. Ja klima je lahko dobra, sam avto slabo greje ko je mraz zunaj in ti hitro voziš ????
Glej ne vem. Mani je bila klima do sedaj DOBRA na vseh avtomobilih (Pasat, Vectra, Honda, Mazda) Na Hondi je bilo kul ker je začela gret v 5 minutah (zaradi serijske inverzne klimatsek naprave). Sedaj mi je tud dobro ker Mazda 6 (izrazito) piha topel zrak k nogam, hladnega pa k galvi in trupu. Na Pasatu je pač delala. Bi bilo dobro imeti to
inverzno klimo tudi v Passatu in Insigni.
ma ti si cel "inverzen"

grejejo določeni dizli takoj zato, ker imajo vgrajen dodaten grelec in ko pritisneš tipko AC se le ta sproži . INVERTNA klima oz. kompresor pomeni le, da ko doseže željeno temp. kompresor zmanjša obrate za ohranjevanje temp. (enako dela tudi split sistem hišnih inverterskih klim) prej, oz. sedaj še na nekaterih znamkah kompresor dela z isto močjo in ko naj bi se dosegla željena temperatura, avtomatika odpre loputo za vpih vročega zraka (domača navadna klima takrat ugasne in po določenem času se zopet uklopi) - vsa znanost...............ja, in avtomatika pri vseh znamkah pozimi na prvi vklop začne gret v noge, kar je tudi pravilno, to da nekateri hladijo v noge, je pa tisto o čemer sem govoril v mojem prvem postu_pač avtomatike delajo različno, ene bolj muhasto, ene malo manj muhasto.....
In nobena avtomobilska klima NE DELA ko je zunanja temp. manj kot 3 stopinje - enostavno ni možno, vse bi zamrznilo...
Z domačo navadno klimo se grejemo do tam -2 invertersko pa do -15 ker ima montirano dodatno odtaljevanje uparjalnika oz. celotnega sitstema.....