Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
mp_63
Nov uporabnik

Re: K: atraktiven avto do 14.000€

Napisal/-a mp_63 To nov 08, 2011 7:05 pm

Kaj pa http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5305173&show=1 ?
T.i. pick up-ov te velikost je v Slo malo, površin za lepljenje folij veliko (pokrov motorja, visoki boki), atraktivnost zagotovljena :D
Skupaj s bolj ˝odprtim˝ izpušnim sistemom tudi zelo vpadljiv zvok...

LP Matija
My bumper sticker "If you can read this...I can slam on my brakes and sue you"

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus To nov 08, 2011 7:07 pm

Še vedno sem za Maseratija ali pa tistega Jaguarja črnega...ampak po eni strani jih je pa škoda za neke silne kilometre.

Morda je pa Charger res najboljša izbira. :)

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche To nov 08, 2011 7:36 pm

Nisem sicer bral vseh predlogov ker so mi malodane večinoma smešni.. sploh ob predpostavki, da so omenjeni kilometri v prvem postu. Zdaj glede na to, da še ni dizla v ponudbi, bi se jaz vseeno odločil za trenutno vročo žemljico in to NOVO vozilo.. Hyundai Veloster. In če furata podjetje pustita teh 14k doma za reklamacije pa za novo robo in za pripomočke pri delu in pojdita v lizing in nabavita novega Velosterja ker je za pogledat zadeva. Če sta govorca in znata prepričat najdita avtohišo, kateri ponudita cenejše leplenje njihovih testnih vozil ali pa promocijsko leplenje pri njih in stem zbijta ceno. Lahko tud ponudita avtohiši za nevem polovico manj cene vozila lepljenje njihovega vozila mesečno in si tako odplačujeta obroke in sta zmagala. Za naprej se bota pa že znašla če sta v "poslu" ;)

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rok46 To nov 08, 2011 7:58 pm

kupta clio RS
Slika

Uporabniški avatar
Mindflash
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a Mindflash To nov 08, 2011 11:27 pm

Doche je napisal/-a:Nisem sicer bral vseh predlogov ker so mi malodane večinoma smešni.. sploh ob predpostavki, da so omenjeni kilometri v prvem postu. Zdaj glede na to, da še ni dizla v ponudbi, bi se jaz vseeno odločil za trenutno vročo žemljico in to NOVO vozilo.. Hyundai Veloster. In če furata podjetje pustita teh 14k doma za reklamacije pa za novo robo in za pripomočke pri delu in pojdita v lizing in nabavita novega Velosterja ker je za pogledat zadeva. Če sta govorca in znata prepričat najdita avtohišo, kateri ponudita cenejše leplenje njihovih testnih vozil ali pa promocijsko leplenje pri njih in stem zbijta ceno. Lahko tud ponudita avtohiši za nevem polovico manj cene vozila lepljenje njihovega vozila mesečno in si tako odplačujeta obroke in sta zmagala. Za naprej se bota pa že znašla če sta v "poslu" ;)

Eden iz med redkih pametnih predlogov v celi temi. Pa kaj nekateri tu razmišljajo? Kaj je pozitivnega v starih, velikih in požrešnih jajcih kot sta hummer in touareg? Kdo vidi kaj pozitivnega v njima? Nič čudnega da je Slicker že obupal nad nami in se sploh ne oglaša več...

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Sr nov 09, 2011 10:36 am

Kakšna tema... avtor teme (ki vprašanje če sploh še spremlja, ampak verjetno da ja) niti ni točno povedal kaj potrebuje (oz. moraš to sestavljat po koščkih, večina ostalih pa daje ven res čuden ideje (čeprav niso vedno sami krivi, kot rečeno avtor teme ni na začetku razumljivo in jasno predstavil kaj potrebuje).

Na, nekako vemo da gre za neke zaščitne folije - pa še to ne vemo ali gre samo za zaščito ali morda gre (tudi) za kake reklamne folije...

V glavnem, veliko vseeno pove podatek, da se bo s tem avtom prevozilo vsaj 3-4 tisoč km mesečno.
Že samo zaradi tega odpadejo tako kakšni stari avti, pa čeprav atraktivni, ameriške zverine, tudi male pocket-rocket zverinice kot so clio RS ipd...
Rabiš skratka avto ki bo za take kilometre (kar nekaj bo verjetno tudi avtocestnih):
- zanesljiv/zdržljiv
- udoben (lažje se boš posvetil stranki če ne boš ves utrujen in z razbolelim hrbtom)
- relativno čim cenejši za vzdrževanje in uporabo - skoraj gotovo dizel*, treba je gledati tudi na stroške servisiranja, ker pri tej kilometrini boš na recimo servisu najmanj vsake 4-5 mesecev že samo zaradi redne menjave olja**

Zaradi kriterija številnih prevoženih km in zahtevane potovalne udobnosti avtomatsko odpadejo razni clioti in podobni malčki, s tem pa hkrati tudi problem ki ga je enkrat avtor teme vmes navedel "bi polimala poršeja pa reče ženska ko je videla cliota zunaj, veš to ni isto kot če bi delal enga cliota".

Tudi razred megane/golf itd morda (še) ne pride v poštev, ker še vedno ni optimalen za tako količino km, hkrati pa še ni dovolj 'ugleden'.
Možne izjeme so recimo Mini ali tudi Volvo C30, pogojno tudi kaka AR Giulietta.

Še najbolj primerne po vseh kriterijih bi bile limuzine ali karavani srednjega razreda, kot so Passat, Mondeo itd... Mnoge (vsekakor tudi pravkar omenjena dva) so sicer rahlo dolgočasne, a njihovo večjo vidnost na cesti lahko dosežeš ravno z reklamnim napisom.

In ravno reklamni napis je tisti ki se ga ne smeš bati - kdor je potencialni kupec se bo ozrl in si zapomnil (le dati mu moraš šanso da te sploh opazi, pa da gor vidi hitro zapomnljiv kontaktni odatek) - kogar tvoja folija itak nikoli ne bi zanimala, pa je zate itak nepomemben.

Še nekaj glede izbire vrste avta - odvisno kdo so večinoma tvoje stranke in kakšen avto bi dali obleči v tvoje folije: morda je večina lastnikov ravno zgoraj omenjenih limuzin ali karavanov in je morda je celo bolje da je tudi reklamni avto v tej smeri...
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Sr nov 09, 2011 11:36 am

Še nekaj mojih misli - na glede na to kakšne so v bistvu te tvoje folije oz. kako izgledajo, moraš (oziroma mora tvoj reklamni avto) dajati vtis dobrega umetnika/obrtnika in hkrati picajzla ki poskrbi za detajle.
Le tako te bo namreč kdo spustil pacat po svojem avtu in še plačal za to.

Skratka rabiš avto ki bo nekaj malo bolj posebnega (pa ne pretirano ekstravagantnega ali kričečega) tako po izbiri samega modela kot tudi barve in detaljov opreme, seveda pa zunaj in znotraj videti tipi-topi vzdrževan in čist.

Morda pozabi na Passate in Mondeote ki sem jih pre omenjal, morda raje kaj takega (ne rečem da konkretne te priemrke, ampak v kakšni smeri glej):

- http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4514676&show=1
Saab 9-3, (menda) znamka ki jo radi vozijo arhitekti in umetniki nasploh; ta konkreten primerek v malo bolj posebni varianti srebrne, zunanje podrobnosti (luči npr. )po faceliftu izgledajo moderno, lep skandinavski dizajn; ta karavan verzija izgleda IMO bolje kot limuzina, je tudi praktična; motor ki je v bistvu JTD (menda OK), ...

- http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5282317&show=1
Alfa 159 karavan, pomojem še vedno najlepša v tem razredu, karavan spet izgleda bolj kul kot limuzina, ... zdaj ta konkretna morda ni najbolj primerna (ita oglas sem izbral bolj zaradi fotk) zaradi V6 bencinarja in 4x4 pogona - pri tvoji kilometrini te bi vsak mesec samo stroški goriva prišli najmanj 300 EUR več (zelo približno) kot pri kaki drugi 159ki z JTD mašino

- zadnji predlog: Lancia Thesis
Tu ni dvoma o udobju oz. primernosti za avto, kjer boš presedel veliko časa, prav tako pojava takega avta ne bo neopažena. Zanesljivost naj bi bila tudi še kar OK; edini problem znajo biti malo večji stroški - ampak Thesisa dobiš z asmešno ceno, tako da se kompenzira.
primer (spet pomojem ta konkretna ni nujno dobra izbira zate, ampak dajem zaradi lepih slik): http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5269021&show=1 ; glede na tvojo kilometrino sicer morda bolje kakšna ki ima 2.4 JTD motor

Morda ravno Thesis!
Edini problem vidim morda v tem, da je škoda tak avto polepit z nalepkami (no ampak če se ne motim praviš da bodo minimalne 'decentne', zato morda vseeno)....
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

gazice
Nov uporabnik

Napisal/-a gazice Sr nov 09, 2011 12:01 pm

GLEJ PRAVILNIK!!!!

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Napisal/-a gecco Sr nov 09, 2011 12:50 pm

Moj glas gre za Brero...sploh če jo imaš namen polimat v kakšno hudo barvo je ne moreš faliti. Vsaj zase vem, da mi pade v oči vsaka ki gre mimo.
Medtem ko razne minije, cliote RS al krkol že, 1001 BMW-jev in MB (k so itak vsi isti) in drugih pozabiš v sekundi ko gredo mimo.
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
Kukec
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kukec Sr nov 09, 2011 2:42 pm

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5330848&show=1
Z vpadljivo barvo, in 4 izpuhi mislim da bi znal obračat poglede tak avto...

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Sr nov 09, 2011 2:46 pm

Kukec je napisal/-a:http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5330848&show=1

oglas ni na voljo :roll:
No escape from the mass mind rape...

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Napisal/-a gecco Sr nov 09, 2011 2:55 pm

a_sist je napisal/-a:

Tale je pa hiter zginu...par minut nazaj sem ga še gledal.
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche Sr nov 09, 2011 6:52 pm

Še vedno sem mnenja,da je potrebno kupit čimnovejši avto, ki sam po sebi pritegne ap nima znamka veze tukaj. Tisti, ki ima poršeja bo ob pogledu na Brero še vedno vedel, da je to "star" avto in nima neke cene. Operativni lizing pa pri podjetju ni težava. Če bo laufalo avto izplačaš, če ne pa ga enostavno vrneš in nista na nikakršni izgubi.

Se pa strinjam v nekaterih besedah zgoraj s sonic-om, da je najbolj pomembna sama nalepka in reklama pa ni važno na katerem vozilu je. Če je zanimiva te lahko pritegne na povsem povprečnem vsakdanjem avtu. Tukaj pa je potem potrebna dobra mera kreativnosti katero mojster folije vsekakor mora imet. Grafika, dizajn,...

Uporabniški avatar
SašoP
Uporabnik

Kraj: Domžale

Uporabniški avatar
E=mc^2
Novinec

Napisal/-a E=mc^2 Sr nov 09, 2011 11:04 pm

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5216074&show=1 to bi jaz izbral, MB slk
motor dovolj dober za vsakodnevno avtocestno vožnjo, reč ne bi smela bit preveč požrešna, imidž znamke zagotovljen in to je to
[povezava odstranjena]

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Če nov 10, 2011 12:33 am

Daedalus je napisal/-a:
xalfist je napisal/-a:
esem je napisal/-a:Hummer je najslabša izbira. Tudi med tistimi, ki se obračajo za njim, je vsaj pol takih (morda več kot 4/5), ki mislijo, da je to za slo (ozke) ceste, slo parkirišča in slo cene goriva eno navadno preseravanje in popolna neracionalnost. In od tega do tega, da vse to povežejo z lastnikom (in mu pripišejo iste lastnosti), je zelo kratek korak. Če rabiš dovolj strank, je to absolutno kontraproduktivno.

In če se jih dost za njim obrne tut vidi kaj je na njem napisano. Tako da še zdaleč ni najslabša izbira.

Ja, če človek, ki se obrne za njim slučajno rabi usluge, ki jih to podjetje nudi, in je to podjetje edino tako v Sloveniji, potem itak, se splača. Ampak meni osebno, če bi imel izbiro med nekom ki se "pešta" ljudem s svojim podjetjem na tak način (največji najgrši Hummer), bi izbral tisto drugo podjetje...seveda, če ne bi počelo istih neumnosti. Eno je npr. avto, ki je redek in ima vpadljivo ampak lepo obliko, drugo je pa Hummer. Če bi javna hiša oglaševala svoje storitve z neko eksotično žensko, ki je lepa, ampak ima za našo sestavo prebivalstva neznačilne poteze, ali pa z ogromno žensko, ki je tako debela ali npr. visoka, da bi VSAK pogledal za njo...kaj se ti zdi, katero javno hišo bi izbral? :lol: Ne, resno, če je nekaj tako vpadljivega da vsak pogleda in vidi napis, še nikakor ne pomeni, da je reklama dobra/uspešna. Pa sej imaš en kup reklam na TV-ju, in tiste ki so najbolj glasne in vpadljive, so večini folka tudi najbolj bedne. Res je, je kakšna nova na TV-ju, potem pogledam ZARADI hrupa. Se pa potem odločim, da tistega ne bom kupil, razen če res ne bo izbire. :)

Tukaj se moram malo vmešati. Prepričan sem, da je Hummer lahko dobra izbira. Bistvo reklame je samo to, da jo opazi čimveč ljudi. Tudi, če na marsikoga hummer deluje negativno je to zanemarljivo in mnogokrat je tudi negativni prvi učinek, kasneje pozitiven. Dober primer so recimo reklame za pralne praške ali pa top shop. Nihče jih ne mara in so skrajno butaste in zoprne pa so vendar zelo učinkovite, ker se stalno pojavljajo in so opažene! Praviloma se izdelki ne prodajajo zaradi dobrih, kvalitetnih reklam ampak predvsem zaradi čimbolj pogostega pojavljanja imena izdelka! Se pravi vidnost, opaženost, ponavljanje.
Hummerje se naprimer zelo veliko uporablja v reklamne namene v Nemčiji, avstriji in tudi pri nas sem jih že opazil.

Pa, da ne bo kdo mislil, da zdaj na polno navijam za hummerja, le pokomentirati sem želel bistvo in učinkovitost reklame.

Kaj bi pa res predlagal Slickerju, pa težko rečem. Osebno bi jaz zagotovo kupil nekaj ameriškega sicer ne hummerja, ker mi pač ni všeč, zagotovo pa nekaj večjega in čimbolj odbitega ;)

Uporabniški avatar
Monster Energy
Uporabnik še ni polnoleten

Kraj: Trbovlje

Napisal/-a Monster Energy Če nov 10, 2011 3:09 pm

gecco je napisal/-a:
a_sist je napisal/-a:

Tale je pa hiter zginu...par minut nazaj sem ga še gledal.

kateri avto pa je bil??
Z računom imam probleme!:

-ne morem citrati
-ne morem objavljati slik
-teme razmetane
-do skaraj vseh tem ne morem priti
-...

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Če nov 10, 2011 3:49 pm

Ko že skoraj vsi mimo streljate bom pa še jaz dal dva bol tako atraktivna avta :lol:
Slika
Slika
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov