106 je napisal/-a:106 je napisal/-a:Mene je stalo vzdrževanje čisto isto kot pri bencincu mogoče malenkost bolj ugodno ,ker si pač osnovne stvari znam sam nardit ..... kar se tiče pa partikl filtra pa ga ponavadi ,če ga avto ima zabaše tam pri ene 150.000km ali prej ali pozneje kakorkoli že se ga zamenja ali očisti ali odstrani nastavi elektroniko ,da ne javla napake pa je to strošek kakih 200€ če se ne motim pa gremo dalje. Na trgu obstaja dodatna elektronika ki pripomore k boljšemu izgorevanju mogoče tudi to kdaj. Kakorkoli že vsak naj se sam odloči al dizl al bencin jaz sem samo svojo zgodbo povedal.
Z šank mehaniki se ne spuščam v debate to je prvo ,kot drugo poznam 3 primere osebno ,ko je šel partikl filter tam pri enih 150 taužnt in to se je zgodilo sosedu tak ,da nisem za šankom slišal plus tega nikjer nisem napisal da menjava stane 200€ to je letelo na odstranitev le tega in nastavitev elektronike ,če pa morem v bodoče pisat z točkami 1,2,3 itd pa tudi bom.
To kar praviš da lahko partikl filter zabašeš na mestu so tud gostilniške jajce ........ sicer pa jaz se ne mislim v podrobnosti tukaj spuščat vem samo ,da mi na leto ostane lep kup cekinov na račun dizla pa čeprav po mnenju mnogih pa ne samo tukaj le ta ni za vožnjo po mestu ... vozi bencin pa uživaj dalje v dobri veri da delaš pravilno
Ena informacija- z 1.2 TDIjem se že nekaj mesecev vozim 4km v eno stran v službo, tako da se niti voda, niti olje ne segrejeta-olje pride na nekje 55°C, v hladnejših jutrih tudi to ne. Avto včasih pustim tudi nekaj minut teči na mestu, da se "odtali" in moram reči, da zaenkrat nikakršnih težav z dpf-om po prevoženih 23500km.Jutranja povprečna poraba v eno smer je 5,2l/100km.
Pa niti neboš mel problemov .....Probleme bojo imeli samo tukaj in kjerkoli boš to pač napisal raznorazni firbci in pa zagovorniki bencincinarjev.
Badzo je napisal/-a: Filter pucaš pri delovni T motorja pod obremenitvijo (npr. 80 v 4 prestavi za VW), avto ki stoji na mestu - saje ravno tako nastajajo, avto se dolgo segreva (na mestu se avto segreva dlje kot med vožnjo), prosti tek pa ni ravno neka obremenitev, da bi se filter pucal.
SuperVeloce je napisal/-a:To je res bila nekam visoka poraba, težja Octavia 1.2TSI ima manjšo na tej relaciji !?
DIZL_ je napisal/-a:Pozdravljeni,
imam še eno vprašanje in sicer kakšna je razlika med 1.2 TSI 105km in 1.2 TSi 90km? Zanima me predvsem če gre to za enak motor le da je malo manj navit? Ima ta tudi verigo? LP
ChuckNorris je napisal/-a:pri zavarovanju sta v istem razredu kolk jaz vem, vsaj na adriaticu
DIZL_ je napisal/-a:Kakšen je pa ta motor v primerjavi z 1.4 86km?
maniaxxx je napisal/-a:ChuckNorris je napisal/-a:pri zavarovanju sta v istem razredu kolk jaz vem, vsaj na adriaticu
Maš prav, razredi so od 60-80kw....
Razlik v sami vožnji ne poznam, osnovne so tako kot ti jih je pero napisal. Če nisi zahteven je tudi 90 konjev dovolj, ker je polo precej lahek.
106 je napisal/-a:Začaran krog za 14500€ pa že dobiš novega golfa 1.6TDI ga mam osebno raje kot pa Fabio al pa za nekaj čez 13000€ spet novega golfa 1.2TSI.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov