Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Re: Vprašanja audijana o nakupu, porabi, dizlih, črpalkah it

Napisal/-a ban Če feb 07, 2013 8:15 am

audijan je napisal/-a: ali je 98 pa 100 oktanski eno in isto.

Ni isto, 100 oktanki ima 2 oktana več. 100-98=2 :mrgreen:
Ampak ker je cena 98 in 100 enaka, ti komot tankaš 100. Še cenejše in nič slabši pospeški pa niso, če tankaš kar 95 oktanca.

LinuxFuter
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a LinuxFuter Če feb 07, 2013 10:14 am

ban je napisal/-a:Še cenejše in nič slabši pospeški pa niso, če tankaš kar 95 oktanca.

Uff, si pa mimo ustrelil. In ne govorim o modernih turbo motorjih.

Uporabniški avatar
audijan
Nov uporabnik

Napisal/-a audijan Če feb 07, 2013 1:08 pm

kaj pa glasnost motorja ali se pri 100 maxmotion zmanjša, glasnost, mislim ali je bolj tekoče delovanje motorja.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Če feb 07, 2013 1:30 pm

Vsako uho ima svoje telo, zato kar sam probaj. Škodilo gotovo ne bo.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Če feb 07, 2013 2:28 pm

LinuxFuter je napisal/-a:
ban je napisal/-a:Še cenejše in nič slabši pospeški pa niso, če tankaš kar 95 oktanca.

Po mojih izkušnjah je tako. Pospeški nič boljši, poraba nič manjša, glasnost nič manjša....samo denarnica bolj suha :mrgreen: In nimam turbača, pa samo 100 KM, mogče je pri 250 KM motorjih razlika.

Uporabniški avatar
audijan
Nov uporabnik

Napisal/-a audijan Po feb 11, 2013 3:54 pm

Nakupujem polnilec akomulatorjev za avto, in me zanima ali je vsak polnilec dober za polnjenje akomulatorjev, na mimovrste se dobi polnilec že za 23eur, so to vredu polnilci, mislim sej je vsak dober, sam da polni akomulator, al kako.
hvala lp.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem Po feb 11, 2013 4:29 pm

Lahko bi dal link na ta polnilec z mimovrste. In napisal, koliko Ah ima akumulator.
Ni vsak dober, ta z mimovrste (za 23 €) bi ti prazen aku z npr 80 Ah polnil najmanj 140 ur, pa si izračunaj, koliko dni je to (skoraj 6 - dan in noč). So pa še drugi kriteriji, manj pomembni, a vseeno...
Da ne boš nakupil mačka v žaklju...

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a .com Po feb 11, 2013 5:07 pm

ban je napisal/-a:
LinuxFuter je napisal/-a:

Po mojih izkušnjah je tako. Pospeški nič boljši, poraba nič manjša, glasnost nič manjša....samo denarnica bolj suha :mrgreen: In nimam turbača, pa samo 100 KM, mogče je pri 250 KM motorjih razlika.

tudi pri 250km ni razlike
| GOLF 6 in 7 | TSI power |

LinuxFuter
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a LinuxFuter Po feb 11, 2013 5:30 pm

Pri 110kW je razlika. Sicer bi moral razliko meriti v laboratoriju, ampak pozna se razlika v odzivnosti ter porabi (minimalno, največja razlika v porabi je bila opazna med 95 oktancem od INE in 100 oktancem od OMV). Je pa res da v navodilih za uporabo piše, da je uporaba 98 oktanca priporočena, ker je motor prilagojen na tako gorivo.

Uporabniški avatar
audijan
Nov uporabnik

Napisal/-a audijan Pe feb 15, 2013 6:46 pm

Živjo glede zatemnjevanje stekel na vozilu me zanima, vem, da se stekla spredaj ne sme temnit na voznikovih in sovoznikovih vratih, bolje rečeno za spredaj ne dobiš homologacje.
Potem pa sem vprašal, v različna podjetja kjer temnijo stekla in mi odgovorili, da imajo tudi veliko strank ki tudi spredaj hočejo imeti temna stekla in to potem brez homologacije, ampak ne toliko temna kot zadaj tam 35% zatemnitev spredaj ali pa 20%, tukaj se še zmerom vidi notri ćez steklo, pa nimajo nubenih problemov za to, če ima tudi malo spredaj zatemneno, na pa da se sploh ne sme, tak kot je zakon ko nekje kakšne vprašaš.
Mislim, da imaš lahko do določene meje spredaj zatemneno.
hvala
lp.

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Pe feb 15, 2013 7:18 pm

audijan je napisal/-a:Živjo glede zatemnjevanje stekel na vozilu me zanima, vem, da se stekla spredaj ne sme temnit na voznikovih in sovoznikovih vratih, bolje rečeno za spredaj ne dobiš homologacje.
Potem pa sem vprašal, v različna podjetja kjer temnijo stekla in mi odgovorili, da imajo tudi veliko strank ki tudi spredaj hočejo imeti temna stekla in to potem brez homologacije, ampak ne toliko temna kot zadaj tam 35% zatemnitev spredaj ali pa 20%, tukaj se še zmerom vidi notri ćez steklo, pa nimajo nubenih problemov za to, če ima tudi malo spredaj zatemneno, na pa da se sploh ne sme, tak kot je zakon ko nekje kakšne vprašaš.
Mislim, da imaš lahko do določene meje spredaj zatemneno.
hvala
lp.

Audijan,

Kaj ti misliš ni pomembno, prav tako ni pomembno kaj počnejo razni mojstri za temnjenje stekel. Zakonodaja je jasna in za vse enaka - temnijo se lahko le stekla od B stebrička dalje. Je pa s tem pravilom ravno tako kot z omejitvijo hitrosti. Eni se je držijo, drugi pa ne. Tisti ki se pravil ne držijo slej kot prej naletijo na trenutek ko se morajo zaradi svojega početja zagovarjati in sprejeti tudi kazen.

Kam ti spadaš se odloči sam.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Pe feb 15, 2013 7:24 pm

ban je napisal/-a:Po mojih izkušnjah je tako. Pospeški nič boljši, poraba nič manjša, glasnost nič manjša....samo denarnica bolj suha :mrgreen: In nimam turbača, pa samo 100 KM, mogče je pri 250 KM motorjih razlika.

Odvisno od motorja. Ti imaš 1.6 VW-jev motor? Tam res ni nobene razlike.
Na moji bivši Fabii 1.4 16V 74kW se je pa poznal 100-oktanski bencin. Motor je delal (malenkost!) tišje in bolj mirno.
Ko si po nekaj tankih 100-oktanca natankal 95 so se ventili malo bolj slišali.

Sicer pa na porabo in zmogljivosti ni vpliva.

Uporabniški avatar
audijan
Nov uporabnik

Napisal/-a audijan Pe feb 15, 2013 9:25 pm

Na cesti se opazi veliko avtomobilov ko imajo tudi spredaj zatemnena stekla, ne tako kot zadaj ampak malo imajo nekateri zatemneno, kar jih tudi ni malo.
Če imaš npr spredaj malo zatemneno, kdo bo pa sedaj zaradi tega kompliciral, sem tudi slišal, kakšne izkušnje imajo stranke glede tega, če imajo spredaj malo zatemneno, to da niso imeli nubenih problemov s tem.
Kar se pa tiče omejitev hitrosti pa je to drug zakon, ki je veliko drugačnejši od zatemnjevanja stekel.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem So feb 16, 2013 12:13 am

Ni važno, kateri zakon je - po zakonu se ne sme. Če hočeš, da ti kdaj policaji težijo (lahko te celo izločijo iz prometa in te dajo na izreden tehnični!), se le odloči kršit zakone.

Sicer pa je to, kar ti vidiš na cestah, lahko tudi tovarniško zatemnjeno, v takem primeru je OK.

Uporabniški avatar
audijan
Nov uporabnik

Napisal/-a audijan So feb 16, 2013 1:52 am

Ja nekatera so tovarniška tako narejena, ampak so tudi taka vozila, ko nimajo tovarniško zatemnena stekla, in ga pripeljejo zatemnit spredaj in zadaj, zadaj lahko malo več ko je homolozirano spredaj pa ene 35 ali 30% zatemnitev, kar sploh ni tako veliko.
Imajo pa tudi ti mojstri ko zatemnjujejo stekla izkušnje s strankami, in niso še nikjer zasledili, da bi imeli s tem kakšne probleme če imajo sprednja malo zatemnena, pa ne govorim, da bi bila sprednja tako temna kot zadaj kot sem že rekel 30 ali 35% zatemnitev, to pa ni toliko.
Mislim, če bi imel kdo probleme tega nuben nebi počel, pa ne govorim sedaj za tovarniško zatemnitev, ampak tisti ki se to odločijo narediti.
mislim ali kdo sploh ve kako je 35% zetemnitev, ali pa 20% zetemnitev.
lp.
155489_526058607417731_965230763_n.jpg

buhti
Stalni uporabnik

Napisal/-a buhti So feb 16, 2013 11:30 am

audijan pa kva kompliciraš. Folk ti pove da nesmeš. So zakoni za to! Zatemni si kokr sam hočeš. Verjamem sam da je veliko folka kateri imajo spredaj zatemnjeno in nimajo homologirano. In niso še naleteli na polcaja, oz kakšen sploh ne opazi. Itak spustiš šipo dol in se ne vidi. Ampak še vseeno... Z zakonom je določeno in pika, konc.

Tiste katere ti vidiš na cesti imajo lahko še od prej zatemnjeno. Ko si lahko spredaj zatemniv in homologiral

PS: že nevem od katerega leta naprej so vse šipe zatemnjene tovariško na 20/25% (prepustnosti pa 80/75)... Imel sem daewoo lanosa 97' letnik pa sem jih že imel ;)

Lp
Slika

Jonathan
Nov uporabnik

Napisal/-a Jonathan So feb 16, 2013 12:25 pm

Zakon je jasen,, pa ni važno ali je manj zatemnjeno kot zadaj. Se pač ne sme. Te bojo pa policaji opazili na kilometer in ziher si lahko, da bo to prvo preveril. Sem pa prebral celotno temo pa se mi zdi, da tako lepo počasi nateguješ folk s temi čudnimi vprašanji :roll:

Tudi pijan se lahko pelješ tisoč krat, pa še ne pomeni, da boš mel probleme. Ko pa jih enkrat maš, so pa ti problemi hudi.

In govoriš o mojstrih... pravi mojster se z nezakonito temnitvijo ne bo ukvarjal.

Uporabniški avatar
audijan
Nov uporabnik

Napisal/-a audijan So feb 16, 2013 8:25 pm

Seveda sepravi mojtri ukvarjajop s tem ker sem prašal v podjetje Bleki za zatemnitev stekel, in kam kjer se profesionalno ukvarjajostem, in mi rekli, da imajo veliko strank, ki tudi spredaj malo temnijo, tako da delajo tudi profesionalni mojtri, samo spredaj nimaš homologacje in to je to
Pa spredaj imaš brez homologacija temn tam 30%, konc, kdo pa to gleda. mislm no.
Kaj pa tisti ko dajo luči v svoje vozilo led žarnice sveti bela svetloba pa tudi ne homologirajo, če imaš malo temno steklo spredaj na stranskih tudi ravno ne bo ne vem kdo kompliciral.

Ali pa kakšnega dobiš ti naredi homologacijo še za sprednja stekla, potem ne mora nuben nič in to je to.
če kakšnega take ga poznaš kje.
lp.

Uporabniški avatar
egster
Novinec

Napisal/-a egster So feb 16, 2013 8:48 pm

Kdo to gleda? Se je zgodilo kolegu celo na podeželju, da je mogel na lastne roke pred policajem trgat folijo dol s stekla. Absurd, pa vendar.. Pač zatemni si jih če ti paše, pa za vsak primer imej pri kraju 250 EUR ;)

audijan je napisal/-a:Kaj pa tisti ko dajo luči v svoje vozilo led žarnice sveti bela svetloba pa tudi ne homologirajo

Bela svetloba ni prepovedana - modra je ;)
BMW 530d M E60
Audi A4 Cabrio 3.0 quattro

Uporabniški avatar
audijan
Nov uporabnik

Napisal/-a audijan So feb 16, 2013 10:05 pm

a 250eur je kazen za temna stekla spredaj, če že hoče kdo komplicirat, pa tudi če jih imš samo 35%

No, če pa poznaš kakšnega policista pa ti lahko še on kaj vpiše notri, da imaš homologirana še sprednja stekla, sej se to da.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov