thunderbolt je napisal/-a:nebivedu - oprosti, ampak hvalit se s porabo 6,6 litra s tem da avto ne vidi več kot 110 km/h, c'mon! In tista octavija o kateri si govoril bi pri taki vožnji morala spiti največ 5 litrov.
nebivedu je napisal/-a:Avto je od prvih petih kilometrov v lasti starega. Tako da vozi ga samo on in nihče drug. In ta octavija (letnik 2003, 110KM in 5 prestav) ne pride pod 6 litrov. Nikoli ni prišla na tako majhno porabo. Na relacijah ima porabo med 6.6 in 6.8 litra ob vožnji 110km/h. Po mestu pa je poraba takoj malo pod 8 litrov, ob priganjanju iz križišča v križišče pa tudi več.
Izrednih servisov pa je na avtu tudi veliko. Lahko da je to odvisno veliko od voznika, ki je prej vedno vozil bencinarje, ampak v devetih letih bi se potem najbrž naučil voziti dizla.
Uglavnem z mojim bencinarjem imam enako porabo kot stari z dizlom, pa ta dizel še 4WD pogona nima. S to razliko, da je mene avto prišel 10X manj kot njega in moram jaz porabit še ogromno bencina, da bom na njegovi nabavni ceni avta, kaj šele z ostalimi stroški.
mišek je napisal/-a:A daj daj no, da dizel razreda octavije na relaciji pije malo manj kot 7 je nekaj hudo narobe z načinom vožnje. To bencinc pije manj pa ni ravno najlažji pa še čelna površina je velika.
WMB je napisal/-a:mišek je napisal/-a:A daj daj no, da dizel razreda octavije na relaciji pije malo manj kot 7 je nekaj hudo narobe z načinom vožnje. To bencinc pije manj pa ni ravno najlažji pa še čelna površina je velika.
Na teh relacijah kjer je oktavija tdi pila 7 litrov bi bencinar pil 9-10 litrov.
nebivedu je napisal/-a: Torej za 4000 evrov pri kupnini in 2000 evrov razlike v ceni prodaje avta se s subarujem vozim približno nekje 200.000 kilometrov preden pridem na vrednost, ki bi jo izgubil pri nakupu audija.
WMB je napisal/-a:Jaz se z istim avtom (prej TSI, sedaj TDI) vozim na istih relacijah, ista potovalna hitrost na cca 2 litrih razlike.
maniaxxx je napisal/-a:WMB je napisal/-a:Jaz se z istim avtom (prej TSI, sedaj TDI) vozim na istih relacijah, ista potovalna hitrost na cca 2 litrih razlike.
Pol ti tdi žre 3 litre nekje
WMB je napisal/-a:maniaxxx je napisal/-a:WMB je napisal/-a:Jaz se z istim avtom (prej TSI, sedaj TDI) vozim na istih relacijah, ista potovalna hitrost na cca 2 litrih razlike.
Pol ti tdi žre 3 litre nekje
4 : 6 (lepa - omejitve, relacijska vožnja po AC)
Blinder je napisal/-a:Če pogledaš letnik okoli 2005 so legacy bencin(8.5k dalje) dražji od audi a4 diesel(6k dalje). mogoče krivo, da je legacy 2003 in 1998 je isti model, medtem ko A4 ima spremembo generacije.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 21 gostov