Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Kraj: maribor

Re: alfa 156 1.9 ali 2.4?

Napisal/-a xalfist Po okt 15, 2012 4:16 pm

esem je napisal/-a:V Slo najti lepo Alfo pomeni najti nategatorja, ki je kupil krš v Italiji, bogato prevrtel kilometre, vse dobro spucal in spoliral avto, morda zamenjal kak del ali tesnilo in jo sedaj prodaja npr za 2890 €. Stalno iščeš take, čeprav te večina svari. Poglej, kako je s tem: v Italiji se ne splača popravljat/obnavljat/polirat avta pred prodajo, ker enostavno ni računice. Delo je predrago, konkurenca (preveč Alf) prevelika ipd. Kar se na koncu kaže kot nižanje že tako nizke cene in posledično zanimiv nakup za slo dilerje, kjer lahko večino pomanjkljivosti odpravijo za male pare (cenejše delo, par frendov, na črno, samo površinsko ipd). Daj si dopovej, da drugih Alf v Slo ne boš našel - jih ni!

Seveda kakšna dobra je, tudi iz uvoza, a za tako sploh ne boš slišal, je že vnaprej oddana/prodana (domnevam, da tako posluje tisti z Alfa foruma). Normalna prodaja išče čim večji krš, da je ceneje in da imajo frendi kaj delat, če so dobri, se na koncu avti bleščijo kot novi (kot ta zadnji, ki ima vse, kar se da spucat, OK, dobre luči (na teh slabo "mlečno" steklo?) bi pa že preveč stale). In spet - točno take iščeš. Daj se poveži s poznavalci it. trga, skupaj z njimi išči in jim to tudi plačaj - bo gotovo ceneje, (kasnejše) zadovoljstvo pa večje.

Dojemi že enkrat, da je pri nas na ogled predvsem poglancan krš. Začni razmišljat širše in ne samo "ali je ta OK, ali je ta lepa, kaj mislite,...". Lahko najdeš OK Alfo, a ne na ta (dosedanji) način - enostavno ne gre tako.

Sem ež pisal na alfa forumu, upam da bo kak odzvi oz da se povežem z tem ki jih uvaža. Vrjetno nisi pregledal celotne teme, ampak to je prva ki je od avtohiše, ki sem jo prilepil. Vse ostale katere sem si šel ogledat so mi zaterjevali, da je avto slo porekla in pa, da so drugi lastnik in da imajo avto v lasti več let. Kako naj jaz to izvem drugače, kot pa da jih grem si ogledat. Enostavno povedano, če ti folk laže po telefonu in zatruje eno, se moraš pač peljat pa videt zadevo, in tam ugotoviš. Saj od preprodajalca oz avtohiše nebi kupil avta. To da bi kakšno dobro pri nas najdel pa se zavedam, da jih ni na pretek.

Je tudi ena srebrna ki jo ima lastnik že od leta 2002, dobro ohranena. Vrjetno ni zjebana če to vse drži, ker šmuglarje prepoznam že po glasu. Tak da se mogoče najde tut kakšna cvetka :D
Alfa romeo 147

Uporabniški avatar
RpDany
Uporabnik

Kraj: maribor-ruše

Napisal/-a RpDany Po okt 15, 2012 6:14 pm

Koliko sem malo povprasal okoli pa pogovarjo ma tale vecinoma same avte z uvoza. Ma nekatere zelo dobre nekatere manj. Ded baje da tudi garancijo na vozilo, ter baje da lahko vse preveris pred nakupom tak sem nekje prebral.

Ce je dobra oz dokaj ohranjena bo takoj sla naprej.

Grema gledat? :D

lp dany
[img]http://www4.slikomat.com/08/0221/54u-78987.gif[/img][img]http://www4.slikomat.com/09/0423/25z-logo1.jpg[/img] [img]http://shrani.si/f/2B/9a/32Sf0luY/yfntfhucnr64vuit.gif[/img]

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist Po okt 15, 2012 8:56 pm

RpDany je napisal/-a:Koliko sem malo povprasal okoli pa pogovarjo ma tale vecinoma same avte z uvoza. Ma nekatere zelo dobre nekatere manj. Ded baje da tudi garancijo na vozilo, ter baje da lahko vse preveris pred nakupom tak sem nekje prebral.

Ce je dobra oz dokaj ohranjena bo takoj sla naprej.

Grema gledat? :D

lp dany

Ded ta alfa se je že prodajala več kot mesec dni, sedaj pa se spet, vprašanje zakaj se ni prodala, in da sedaj niža ceno.
Alfa romeo 147

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco To okt 16, 2012 7:30 am

Alfo se najbolj splača sam pripeljati iz tujine. To je skoraj da edina verjetnost da dobiš spodoben avto s katerim boš užival.
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist To okt 16, 2012 7:44 am

no da odgovorim vsem ki ste mi predlagali tujino katero sem ze sam reko da se vrjetno ne splaca nobenmu uvazat. Sem pisal na alfa forumu uporabniki ki jih uvaza in je samo potrdil moje razmislanje , da se mu alfe ki stane 2000-3000e ne splaca uvazat.
Alfa romeo 147

Uporabniški avatar
mire
Poznavalec foruma

Kraj: koper

Napisal/-a mire To okt 16, 2012 10:40 am

Ce si strpen se najde tudi pri nas.
Bo ze kaksen soliden primerek prisel na avto.net .
rocna - bok - streha
Pravopis spreglej

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist To okt 16, 2012 4:09 pm

mire je napisal/-a:Ce si strpen se najde tudi pri nas.
Bo ze kaksen soliden primerek prisel na avto.net .

Ja saj sem že večkrat napisal da nuje po zamenjavi avta nimam, da bom alfo kupo zato, ker mi je že dolga žela jo imeti, tako da se mi z nakupom ne mudi, in da bom še počakal na pravo če bi oz vrjame da bo prišla v prodajo. Mislim da se za tujino oz da bi jo sam uvažal nebom odločil. Uporabnik na alfa forumu ki uvaža alfe že ve zakaj se 10 let starega avto ne splača. Preveliki stroški glede na ceno avta, tako da teh stroškov tut sam ne mislim imeti.
Alfa romeo 147

Uporabniški avatar
RpDany
Uporabnik

Napisal/-a RpDany Po okt 22, 2012 8:01 pm

[img]http://www4.slikomat.com/08/0221/54u-78987.gif[/img][img]http://www4.slikomat.com/09/0423/25z-logo1.jpg[/img] [img]http://shrani.si/f/2B/9a/32Sf0luY/yfntfhucnr64vuit.gif[/img]

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist To okt 23, 2012 5:37 am

RpDany je napisal/-a:http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6580954&show=1

hmmm tota je sumljivo poceni, saj veš vse ki so pod 2000e je bolj tak. Sicer piše 1lastnik itd sam neverjamem najbol. Bom za foro poklico da vidim kaj bo tip povedo.
Alfa romeo 147

Uporabniški avatar
mire
Poznavalec foruma

Kraj: koper

Napisal/-a mire To okt 23, 2012 12:40 pm

Ni je vec :?:
rocna - bok - streha
Pravopis spreglej

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist To okt 23, 2012 2:20 pm

mire je napisal/-a:Ni je vec :?:

Ja čudno, vrjetno je že šla, ker cena je bila smešno nizka. Zato dvomim da je bila dokaj ohranjena.
Alfa romeo 147

gdi
Novinec

Napisal/-a gdi To okt 23, 2012 4:00 pm

Ah za 1200€ nevem kaj ohranjeno ni moglo bit. Se ti splača počakat na kakšen ohranjen primerk, ni hudič da se kakšna ne pojavi. Sej veš koko pravjo poceni alfa zadnja alfa. :D

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist To okt 23, 2012 4:21 pm

gdi je napisal/-a:Ah za 1200€ nevem kaj ohranjeno ni moglo bit. Se ti splača počakat na kakšen ohranjen primerk, ni hudič da se kakšna ne pojavi. Sej veš koko pravjo poceni alfa zadnja alfa. :D

Pa ja vem, so me že dvakrat "napizdli" glede podatkov o avtu in sem se za brezveze vozaril na koncu pa vidiš neko zjebano alfo. Ja saj čakam ko pride kaj pametnega. Ja saj za 1200e ne more biti dobra, danes so taki časi da hoče vsak čimveč iztržiti, in če je avto dober boš hotel čim več. Če pa e zjeban oz da ima kako napako, pač daš smešno nizko ceno, da se ga čim prej znebiš. Pa še mel je napisano ali menjam za 1.9jtd, zakaj bi menjal za isti avto le drug motor, poraba ni nevem kako večja, cestnina je ista, edin zavarovanje malo razlike.
Alfa romeo 147

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist Po nov 05, 2012 7:25 pm

rpdany grema gledat, sem malo popustil :lol: .Lahko je 1.9 ampak te more biti črne barve. Če pa je 2.4 pa grejo vse barve skozi. Ostaja pa še pogoj, limuzina.
Kaj rečeš? Slo poreklo, drugi lastnik( o to je velik vprašaj), je z mb vsaj po tablicah, edin prevoženih ma malo dosti, no so pa vsaj realni- upam
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6631553&show=1
Alfa romeo 147

Uporabniški avatar
RpDany
Uporabnik

Napisal/-a RpDany Po nov 05, 2012 8:16 pm

Lahko grema poklici me pa se zmenima pa se pol njega pa grema gledat(popoldan).. ker jaz toti teden vjutro delam in niam cajta...

Lastnik je tak... lahko preveris. km pa so tudi relativni glede na druga vsaj bolj kot ne se slisi realno...

lp dany

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy Po nov 05, 2012 9:00 pm

Upam, da se zavedaš, da četudi piše, da ima tak 10 let star dizl 260k km, da jih je lahko dejansko več kot 2x toliko? :)

Če so pa realni, ni resnično nobenega problema. Sem videl lybro s 450k km pa ji ni nič manjkalo.

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist Po nov 05, 2012 10:45 pm

Matjazy je napisal/-a:Upam, da se zavedaš, da četudi piše, da ima tak 10 let star dizl 260k km, da jih je lahko dejansko več kot 2x toliko? :)

Če so pa realni, ni resnično nobenega problema. Sem videl lybro s 450k km pa ji ni nič manjkalo.

Ja kaj pa vem, če ni glih deldal v tujini in se vozil v tujino, mislim da bi morali kr realni bit. Na tem avtu, ki ga imam sedaj jih ima 160.000 realni(foter prvi lastnik) pa je letnik 2001, tak da če jih ma 100.000več je lahko kr realno.
Če pa bi bila iz tujine pa bi blo realno pričakovat 2x toliko, ampak piše slo poreklo, kar pa ni ziher , ker sta me že dva napizdal po telefonu da je slo poreklo, pa ni bilo.
Alfa romeo 147

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Re: alfa 156 1.9 ali 2.4? nujno rabim pomoč - nasvet

Napisal/-a xalfist Če nov 08, 2012 9:45 pm

Danes sem šel na ogled ene alfe 156 2.4 110kw letnik 2002 leta 2007 pripeljana iz italije v sloveniji ima vpisana dva lastnika, ampak kao prvo mel na očeta pol pa je dal na sebe avto pist, 240.000km. Lastnik je bil kao presenečen da kao on vozi zlo lagano in da sploh ni vedel, kar mu ne vrjame najbol, zagotovo moraš kje potegniti na cesto in to opaziš. kao da on avta ne tišči a meni je pri 2200-2500 obratov tu nekje zdrsela kuplonga, to za mene ni tiščanje avta.

Zadeva je takšna da ko smo šli na probno vožnjo sem opazil da drsi sklopla. v 1 pri speljevanju normalno, ko pa sem pri 40khm v 3 pohodil gas , so je nabilo obrate avto pa nikamor, torej drsi sklopka. z nežno vožnjo ni opaziti, opazi se samo pri kaki 2200 obratov. torej gre k vragu.

Avto je postavil tuti na nek kanal ki ga imajo tam kjer vozi tovornjaka, in na tisti klanec kanala ni blo opaziti da bi avto mantralo, zato mi je čudno da je med vožnjo tako zdrsela

Sedaj pa me zanima oz ali ima kdo izkušnje z tem kaj je najboljše, kr avto je dobro ohranjen, ali naj mu zbijem ceno in si dam sam menjat, in tvegam da je lahko še kaj druga narobe .
Ali pa naj on popravi in kupim avto v polni ceni z novo sklopko?

Možnosti imam oboje, sedaj pa sem v veliki dilemi kaj je boljše. prosim za kak pameten nasvet, izkušnjo nakupa avta v takem stanju.
Alfa romeo 147

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Če nov 08, 2012 10:26 pm

Takrat avto začne pošteno vleč oz temu namesto vlečenje začne pošteno sklopka drset.Zrela je za menjavo.Zbij ceno in menjaj sam.

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist Če nov 08, 2012 10:42 pm

čare je napisal/-a:Takrat avto začne pošteno vleč oz temu namesto vlečenje začne pošteno sklopka drset.Zrela je za menjavo.Zbij ceno in menjaj sam.

Ja ampak zanime me še alhko lahko polek teka še kaj druga zanič, ali je vrjetno sklopka in je toto. Vztrajnik je pomoje ok, ker pri speljevanju avto speljuje lepo in vse to da sklopka zdrsne sem opazil komaj po kakem 1km voznje ki sem ga izven naselja malo stisnil.

Aja še to cena sedaj avta je 2500e. Če bi sam menjal sklopko, koliko bi bila realne cena glede na to da je treba še menjat spodnje sprednje roke, diski, voznikov vzratno ogledalo, in zadnje vrata so malo udrta.

Drgače na kanalu od spodaj avto je brez rje, motor je suh(ni spran- je paršen), razbit konkretno ni bil, ker so vse letnice na šipah 2, vezna zgleda ok ni blo kdaj kaj mrdano, plastike okoli kolotekov vse cele. Avta se tut ni trudil nekaj ekstra čistit oz da bi ga kaj olepševal. oz je bil kr vsran mogoče celo preveč. če bi kaj prekrival, bi ga pomoje zglanco v nulo da bi zgledal čim lepši, in da bi ga tako prodal.
Alfa romeo 147
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: tomzzi in 14 gostov