esem je napisal/-a:V Slo najti lepo Alfo pomeni najti nategatorja, ki je kupil krš v Italiji, bogato prevrtel kilometre, vse dobro spucal in spoliral avto, morda zamenjal kak del ali tesnilo in jo sedaj prodaja npr za 2890 €. Stalno iščeš take, čeprav te večina svari. Poglej, kako je s tem: v Italiji se ne splača popravljat/obnavljat/polirat avta pred prodajo, ker enostavno ni računice. Delo je predrago, konkurenca (preveč Alf) prevelika ipd. Kar se na koncu kaže kot nižanje že tako nizke cene in posledično zanimiv nakup za slo dilerje, kjer lahko večino pomanjkljivosti odpravijo za male pare (cenejše delo, par frendov, na črno, samo površinsko ipd). Daj si dopovej, da drugih Alf v Slo ne boš našel - jih ni!
Seveda kakšna dobra je, tudi iz uvoza, a za tako sploh ne boš slišal, je že vnaprej oddana/prodana (domnevam, da tako posluje tisti z Alfa foruma). Normalna prodaja išče čim večji krš, da je ceneje in da imajo frendi kaj delat, če so dobri, se na koncu avti bleščijo kot novi (kot ta zadnji, ki ima vse, kar se da spucat, OK, dobre luči (na teh slabo "mlečno" steklo?) bi pa že preveč stale). In spet - točno take iščeš. Daj se poveži s poznavalci it. trga, skupaj z njimi išči in jim to tudi plačaj - bo gotovo ceneje, (kasnejše) zadovoljstvo pa večje.
Dojemi že enkrat, da je pri nas na ogled predvsem poglancan krš. Začni razmišljat širše in ne samo "ali je ta OK, ali je ta lepa, kaj mislite,...". Lahko najdeš OK Alfo, a ne na ta (dosedanji) način - enostavno ne gre tako.
Sem ež pisal na alfa forumu, upam da bo kak odzvi oz da se povežem z tem ki jih uvaža. Vrjetno nisi pregledal celotne teme, ampak to je prva ki je od avtohiše, ki sem jo prilepil. Vse ostale katere sem si šel ogledat so mi zaterjevali, da je avto slo porekla in pa, da so drugi lastnik in da imajo avto v lasti več let. Kako naj jaz to izvem drugače, kot pa da jih grem si ogledat. Enostavno povedano, če ti folk laže po telefonu in zatruje eno, se moraš pač peljat pa videt zadevo, in tam ugotoviš. Saj od preprodajalca oz avtohiše nebi kupil avta. To da bi kakšno dobro pri nas najdel pa se zavedam, da jih ni na pretek.
Je tudi ena srebrna ki jo ima lastnik že od leta 2002, dobro ohranena. Vrjetno ni zjebana če to vse drži, ker šmuglarje prepoznam že po glasu. Tak da se mogoče najde tut kakšna cvetka