Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

uros11
Poznavalec foruma

Re: Kupujem zanesljiv nov avto

Napisal/-a uros11 Ne feb 10, 2013 8:52 am

Jaz sem nov avto kupoval z upanjem, da se ne pokvari in zahtevo, da če se pokvari, da bodo cene popravil take, da si jih bom lahko privoščil. Da bi pa prišel z idejo o nepokvarljivosti - nikoli. Lahko se gleda zanesljivost. Vendar je to vse statitika. Zanesljivost ali pa nepokvarljivost ti pomeni, das se 99 ljudem ne bo pokvaril, tebe bo pa jajcal od A-Ž.

Zato je tvoje vprašanje rahlo otročje oziroma predpostavlja obstoj modela (ne vozila), ki se ne bo pokvaril. Takega modela ni - so pa lahko taka vozila, ki bi morda preživela tudi vsa možna maltretiranja. 1 na 10 milijonov npr.

Ti iščeš vozilo, ki je nepokvarljivo, sprašuješ pa po modelu.

Tako da bi bilo lepo, da se ne spraviš z očitki na forumaše, ker si ti tisti, ki je postavil čudno vprašenje, folk ti pa vsak po svojih močeh poskuša pomagati.

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette Ne feb 10, 2013 6:12 pm

uros11 je napisal/-a:Jaz sem nov avto kupoval z upanjem, da se ne pokvari in zahtevo, da če se pokvari, da bodo cene popravil take, da si jih bom lahko privoščil. Da bi pa prišel z idejo o nepokvarljivosti - nikoli. Lahko se gleda zanesljivost. Vendar je to vse statitika. Zanesljivost ali pa nepokvarljivost ti pomeni, das se 99 ljudem ne bo pokvaril, tebe bo pa jajcal od A-Ž.

Zato je tvoje vprašanje rahlo otročje oziroma predpostavlja obstoj modela (ne vozila), ki se ne bo pokvaril. Takega modela ni - so pa lahko taka vozila, ki bi morda preživela tudi vsa možna maltretiranja. 1 na 10 milijonov npr.

Ti iščeš vozilo, ki je nepokvarljivo, sprašuješ pa po modelu.

Tako da bi bilo lepo, da se ne spraviš z očitki na forumaše, ker si ti tisti, ki je postavil čudno vprašenje, folk ti pa vsak po svojih močeh poskuša pomagati.

Nisem mislil nepokvarljivo ampak kar se da zanesljivo...seveda se lahko vsaka naprava pokvari če se nekaj fizično "vrti"... Seveda sem vse skupaj malo prespal in ne vem če nebi bilo mogoče bolje kupiti kaj rabljenega, kaj mislite?
Only music takes me there, where i can be me.

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Ne feb 10, 2013 6:14 pm

Kot prvo se odloci kaj sploh hoces.

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette Ne feb 10, 2013 7:37 pm

MBtouran je napisal/-a:Kot prvo se odloci kaj sploh hoces.

Kakšno je pa to uprašanje? :huh: Sej sem že napisal svoje želje.
Pa sploh ne vem zakaj pravite, da kompliciram, ja se opravičujem ker kompliciram ampak tako kot sem rekel izredno težko se zasluži dinarčke danes in valda lahko potem probam dobit največ za svoj denar ali ne? mogoče eni rodite denar jaz ga ne! :?

Hvaležen sem za pomoč, samo noben pa ne pove takole: Kupi ta pa ta avto, ker ima to pa to, ker je to tako in tako! Bolj eksplicitne odgovore...ne pa kupi kolo brez ketne lol :roll: :)

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Ne feb 10, 2013 7:40 pm

Ne das si dopovedat, da je nemogoce recti kupi avto xy in bos imel 20 let mir brez okvar. Ampak ti se vedno isces to, po novem celo na rabljenem trgu, kjer je to se toliko bolj nepredbidljivo...

matejxx
Uporabnik

Napisal/-a matejxx Ne feb 10, 2013 9:06 pm

Avto za katerega veš da se ne bo pokvaril ne boš nikoli našel. Pri čisto vsakem avtu boš imel vedno verjetnost da se ti bo vsaj nekaj malega pokvarilo.

Ti kupuješ avto do 15 000€, jaz ti priporočam, da si kupiš avto do okoli 12 000€ in da ima čim daljšo garancijo.

Npr:
- Opel Astra - 8 let garancije preko njihovega financiranja ( Za malo več denarja dobiš tudi novi model)
- Kia CeeD - 7 let garancije (lahko tudi starejši model za manj denarja)

Saj vem da si napisal, da te garancija ne zanima in da bodo imeli potem na servisih neke izgovore. Toda če imaš garancijo se boš že nekako dogovoril, da se bi stroški popravila delili (če ne bodo želeli odpraviti napake zastonj), ti pa bi dobil v tistem času nadomestno vozilo. Tebi pa tako ostane 3000 € od nakupa vozila, ki jih lahko uporabiš za kakršnokoli popravilo.

Če pa želiš slučajno kupiti C-Elysee, ker si ga že večkrat omenil v temi, bi ti priporočal, da si ogledaš še Peugeot 301, ker se mi zdi da je ta veliko cenejši, avtomobila pa sta skoraj identična.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Ne feb 10, 2013 9:30 pm

Lej, kup si golfa pa mirna Bosna :lol:

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cefizelj Ne feb 10, 2013 9:35 pm

ban je napisal/-a:Lej, kup si golfa pa mirna Bosna :lol:

Če išče zanesljiv avto :lol:

Malo pojdi po salonih in si oglej kaj ti je dejansko všeč, potem je pa vse odvisno od sreče. Kvari se danes vse.

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette Ne feb 10, 2013 10:06 pm

MBtouran je napisal/-a:Ne das si dopovedat, da je nemogoce recti kupi avto xy in bos imel 20 let mir brez okvar. Ampak ti se vedno isces to, po novem celo na rabljenem trgu, kjer je to se toliko bolj nepredbidljivo...

Kako je pa ta moj zdržal tok časa potem brez samcate napake :shock: Jah potem je več kot očitno da ne delajo več dobrih avtomobilov zato sem rekel da mi je potem mogoče useeno če kupim rabljenega za 3000e pa dam na njega še 2k pa teraj dok ide. Imam željo kupit novega ampak po vaših sporočilih danes to ni več to?!

Eno mogoče malce butasto uprašanje, pa vseeno: Če bi dal obnoviti 18 let star avto od a-ž, recimo daš za obnovo 10k evr, kako je potem na zavarovalnici če me nekdo butne? Verjetno mi priznajo tistih 500 eur in to je to? A je kakšna možnost ga zavarovati za recimo 12k eur?

Drugače pa ja tale citroen c-elysee mi nekak še najbolj diši :D Samo a mi lahko tak bencinski motor (1.6 vti 115hp) zdrži 300k kilometrov z rednimi servisi? Tako kot ste rekli za mazdo da je neuničljiv, a je ta tudi blizu tega?

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette Ne feb 10, 2013 10:10 pm

ban je napisal/-a:Lej, kup si golfa pa mirna Bosna :lol:

Če bi lahko kupil golfa 2 dizel novega, ga uzamem takoj! :)

Čist neumesna kako lahko hkrati citiram 2 posta naenkrat, nekak nisem poštudiral :jao:

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne feb 10, 2013 10:18 pm

nooblette je napisal/-a:Kako je pa ta moj zdržal tok časa potem brez samcate napake

A si 1. lastnik oz. lastnik polnih 18 let?

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette Ne feb 10, 2013 10:25 pm

peroRS je napisal/-a:
nooblette je napisal/-a:Kako je pa ta moj zdržal tok časa potem brez samcate napake

A si 1. lastnik oz. lastnik polnih 18 let?

Ne lastnik sem 7 let

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne feb 10, 2013 10:27 pm

In kako si lahko tako prepričan, da prejšnji lastnik (oz. lastniki) ni imel niti ene "okvare" oz. izrednega stroška?
Mogoče je pa prejšnji lastnik tako dobro skrbel in vzdrževal avto, da je potem tebi delal po principu "tankaj vozi" ;)

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette Ne feb 10, 2013 10:32 pm

peroRS je napisal/-a:In kako si lahko tako prepričan, da prejšnji lastnik (oz. lastniki) ni imel niti ene "okvare" oz. izrednega stroška?
Mogoče je pa prejšnji lastnik tako dobro skrbel in vzdrževal avto, da je potem tebi delal po principu "tankaj vozi" ;)

Vem ker sta oba prejšnja lastnika družinska člana :D

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Ne feb 10, 2013 10:51 pm

pri avtomobilih je tako, da se kaj hitro pozabi kaj vse je bilo menjano - ko pa malce bolj razmišljaš pa ugotoviš, da je bilo menjano pol avtomobila
spomin je pač čudna zadeva
priporočam ti, da se za teh 12 jurjev voziš z taksijem oz busom, vlakom - tam tudi če se pokvari ni tvoj strošek
lp

ozze
Nov uporabnik

Napisal/-a ozze Ne feb 10, 2013 11:07 pm

Pa se pojdimo z izločanjem.
Odsvetujem Ford mondeo. Kupljen nov pred točno dvema letoma. V tem času sem imel že sledeče napake - nevšečnosti.
Pokvarjen predal pri sovozniku se ni dal odpreti.
Tempomat se je naključno izklapljal
Baterija na ključu se je že 2x izpraznila. Tudi sedaj večkrat napiše key not detected
Blutooth se ni povezoval s telefonom
Zapiranje voznikovega stekla se je zaštekalo (potreben bil le reset)
Večino problemov so mi sicer rešili v roku garancije.

Še vedno pa
USB zašteka
Prikazovalnik (Converse +) naključno ne prikazuje podatkov
Ventilacija - usmerjanje zraka vklučiš pihanje v noge pa ti piha v glavo in obratno. Sem ga mel že 2x na servisu pa še vedno problem ( :huh: Rešujejo že več mesecev). Čez 14 dni mi pa poteče garancija. :huh:

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette Ne feb 10, 2013 11:13 pm

nooblette je napisal/-a:
MBtouran je napisal/-a:Ne das si dopovedat, da je nemogoce recti kupi avto xy in bos imel 20 let mir brez okvar. Ampak ti se vedno isces to, po novem celo na rabljenem trgu, kjer je to se toliko bolj nepredbidljivo...

Kako je pa ta moj zdržal tok časa potem brez samcate napake :shock: Jah potem je več kot očitno da ne delajo več dobrih avtomobilov zato sem rekel da mi je potem mogoče useeno če kupim rabljenega za 3000e pa dam na njega še 2k pa teraj dok ide. Imam željo kupit novega ampak po vaših sporočilih danes to ni več to?!

Eno mogoče malce butasto uprašanje, pa vseeno: Če bi dal obnoviti 18 let star avto od a-ž, recimo daš za obnovo 10k evr, kako je potem na zavarovalnici če me nekdo butne? Verjetno mi priznajo tistih 500 eur in to je to? A je kakšna možnost ga zavarovati za recimo 12k eur?

Drugače pa ja tale citroen c-elysee mi nekak še najbolj diši :D Samo a mi lahko tak bencinski motor (1.6 vti 115hp) zdrži 300k kilometrov z rednimi servisi? Tako kot ste rekli za mazdo da je neuničljiv, a je ta tudi blizu tega?

Zna kdo odgovorit na ta dva uprašanja, lepo prosim?

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Ne feb 10, 2013 11:19 pm

nooblette je napisal/-a:Čist neumestna kako lahko hkrati citiram 2 posta naenkrat, nekak nisem poštudiral :jao:

Lahko citiraš, napišeš odgovor, vse (tudi oklepaje!) kopiraš, nato nazaj na drug post, spet citiraš in v okencu (izven novega citata!) prilepiš prejšnji citat in odgovor.

Lahko pa tudi tako:
esem je napisal/-a:Od zadnje prenove foruma je možno tudi naknadno citirat in dodajat citate. Najprej daš "citiraj" (ali "odgovori", ne pa "uredi"), nato komentar, nato (spet) "citiraj" (iz nekega drugega posta - vsak post v spodnjem oknu, kjer so prejšnji posti, ima na desni zgoraj rdečo ikon za citirat), spet komentar itd itd (po potrebi ponavljaš), nato "pošlji".

Dobro je tudi, če solato (če odgovarjaš npr samo na eno tezo) pobrišeš (ne quote in oklepajev!), da je bolj pregledno, poleg boldanja, seveda.

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette Ne feb 10, 2013 11:30 pm

esem je napisal/-a:
nooblette je napisal/-a:Čist neumestna kako lahko hkrati citiram 2 posta naenkrat, nekak nisem poštudiral :jao:

Lahko citiraš, napišeš odgovor, vse (tudi oklepaje!) kopiraš, nato nazaj na drug post, spet citiraš in v okencu (izven novega citata!) prilepiš prejšnji citat in odgovor.

Lahko pa tudi tako:
esem je napisal/-a:Od zadnje prenove foruma je možno tudi naknadno citirat in dodajat citate. Najprej daš "citiraj" (ali "odgovori", ne pa "uredi"), nato komentar, nato (spet) "citiraj" (iz nekega drugega posta - vsak post v spodnjem oknu, kjer so prejšnji posti, ima na desni zgoraj rdečo ikon za citirat), spet komentar itd itd (po potrebi ponavljaš), nato "pošlji".

Dobro je tudi, če solato (če odgovarjaš npr samo na eno tezo) pobrišeš (ne quote in oklepajev!), da je bolj pregledno, poleg boldanja, seveda.

Sem probal pa mi ne gre :huh: ! pa dobr kaj češ nismo vsi za use :tipk :D

Uporabniški avatar
J.McLane
Moderator foruma

Napisal/-a J.McLane Po feb 11, 2013 10:10 am

Nooblette, kot je že mnogo uporabnikov tu na forumu vključno z mano poudarilo da ZANESLJIVOST ne moreš 100% enačiti z NIZKIMI STROŠKI lastništva. Ker kolikor pišeš tule gori, je evidentno da denarja nimaš na pretek (kdo ga pa ima).

Torej moraš dobiti vozilo, ki bo zanesljivo IN bo imelo nizke stroške lastništva. Nek površen izračun je izredno preprost in jaz bi se ga lotil tako:

- greš na http://www.spritmonitor.de/de/uebersich ... owerunit=2 in primerjaš svojo porabo s statistiko in si v % izračunaš koliko kaj odstopaš
- v iskalniku izbereš nov avto ki ga nameravaš kupiti, bodi pozoren na kriterije (kW, letnik) in oceniš koliko bi imel porabo
- tako množiš tvojih 25.000 km * 8 (poraba) l/100 km * 1,549 €/l / 100 km = 3098 € dobiš letni strošek bencina
- izračunaš še ceno zavarovanja (informativni izračun recimo na triglav.si)
- letna dajatev glede na kubaturo
- strošek za gume npr. komplet zimskih in letnih na 4 leta, torej cena dveh pnevmatik na leto (med 15" in 17" je hitro 100€ letno razlike)
- strošek servisa
- izguba vrednosti - več kot je vreden več boš zgubil, v 5 letih bo avto vreden še 50 % po 10 letih še 25 % cene novega, procent gor ali dol ne bo bistvene razlike

Za moje pojme ne razmišljaj o:
- SUV, ker imaš veliko AC, bo poraba narasla bolj kot bi si mislil, razen če se voziš <100 kmh z nizko porabo, kakor hočeš.
- Bencinski Cruze, Mazda 3, to sta verjetno predstavnika najprožnejših bencinarjev, dobiš tudi bencinarja z 1 l nižjo porabo, če že mora biti bencinar.
- C-elysee, P301, Rapid bi se jaz vsaj za zdaj izognil tako kot vsakega novega modela, ki je ravno prišel v salone.

Mogoče je res odhajajoči model Škode Octavie 1.6 TDI dokaj dober izbor, ali kakšen 1.6 HDI, 1.5 dci. No pač ko imaš enega zbranega, greš še malo na forume in si tam ustvariš neko sliko, čeprav bo verjetno napačna :lol:
Prius (prodan): Slika
Prius (2018):Slika
Hilux (prodan): Slika
Subaru XV Bi-Fuel: Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov