Hvala za nasvete Sonic. Kot praviš, imam tako kot tvoja žena predsodke do Oplov in jih po teh težavah, ki sem jih poslušala, nisem več gledala. Strah me je bilo se spustiti v nakup, pa mi recimo malo novejša Astra izgleda OK, Vectra mi tudi ni slaba, samo notranjost ima malo pusto...pač nemški stil (preprosto). Ne poznam nobenega serviserja, ki bi bil dokaj poceni in zanesljiv za Ople. Recimo za Bmw-ja sem ga imela. Tudi za Lancio sem imela super serviserja in dokaj poceni. Zato sem želela ostat na italijanu....samo res-ničesar pametnega. Vse ogromno km in zjahano. Našla sem eno Lancio 2005, ki sem jo šla tudi pogledat in je bom rekla, kar vredu. (Pustila sem si jo za rezervo, ker bi res opcijsko pobrala nove dele še iz prejšnje, če ne najdem ničesar drugega).Vendar tudi njen lastnik še ne ve ali jo bo prodal ali ne...se še odloča, ker pravi da je zadovoljen z njo. Dogovorila sem se, da če se odločim bi jo peljala na preventivni servis pred nakupom.
Sicer pa kar se tiče moje vožnje, imam bolj težko nogo, no trudim se vozit zadnje čase lepo in varčujem z gorivom. Zjutraj prvo naredim veliko kratkih voženj, tam nekje 30km po lokalnih cestah, se vrnem domov in nato še na dolgo vožnjo 40 večinoma avtocesta. Praktično kar nekaj ur na dan sem v avtu. In recimo Lancia mi je nudila precej udobja med vožnjo. Zdaj pa res ne vem več. Strah me je, da bi dobila spet ponesrečen primerek avta, pa naj bo bencinar ali diesel. Če ni vsaj nekaj budgeta...je pa res težko nekaj zanesljivega dobit. Če bi imela vsaj toliko, da bi vzela nekaj novega, pa en del na lizing bi bilo, za star avto pa ga ne grem jemat, tudi malo ne. Se ne izplača.
Oče mi je predlagal še tegale...
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7158747&show=1 ,ga je včeraj izbrskal, zvečer. Drugače pa nič kaj dosti, trenutno tudi bencinarjev ni ne vem koliko dobrih.Korejcev me je tudi malo strah, ne vem kako kaj funkcionirajo. Klicala sem na servis, pa tudi niso ravno poceni, ne poznam nobenega popoldanca.
Kaj pa recimo Volvo, vem da so dragi servisi, težek je...tudi ni avto za majhen budget.

( S60 bi imela takoj recimo, od novejših v50 takoj ...samo so cene uf).
Forda sem opustila, kaj pa bencinar Ford? 1.6, vsi ki jih imajo-so to dizli.