Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
UDO1
Novinec

Re: Nakup avtomobila do nekje 5k ali 6k €

Napisal/-a UDO1 Ne apr 28, 2013 9:33 am

Tudi če ima optimalne relacije in ji bi bencinar samo liter več pil kot dizel, bo dala več kot 2000 € več vsako leto za bencin, kot bi za dizel (pri 50k km).Min 2 jurja več in to vsako leto! Ni računice za bencinarja pri teh km in cenah goriva...

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt Ne apr 28, 2013 9:37 am

UDO1 je napisal/-a:Tudi če ima optimalne relacije in ji bi bencinar samo liter več pil kot dizel, bo dala več kot 2000 € več vsako leto za bencin, kot bi za dizel (pri 50k km).Min 2 jurja več in to vsako leto! Ni računice za bencinarja pri teh km in cenah goriva...

Ja, ampak bencinar ne bo nikoli pil samo liter več od primerljivega dizla - sigurno 1,5 litra več. In ob taki kilometrini, res ni druge, kot dizel - sploh če razliko pretvoriš v evre.

Stellaria28
Nov uporabnik

Napisal/-a Stellaria28 Ne apr 28, 2013 9:39 am

Hvala za nasvete Sonic. Kot praviš, imam tako kot tvoja žena predsodke do Oplov in jih po teh težavah, ki sem jih poslušala, nisem več gledala. Strah me je bilo se spustiti v nakup, pa mi recimo malo novejša Astra izgleda OK, Vectra mi tudi ni slaba, samo notranjost ima malo pusto...pač nemški stil (preprosto). Ne poznam nobenega serviserja, ki bi bil dokaj poceni in zanesljiv za Ople. Recimo za Bmw-ja sem ga imela. Tudi za Lancio sem imela super serviserja in dokaj poceni. Zato sem želela ostat na italijanu....samo res-ničesar pametnega. Vse ogromno km in zjahano. Našla sem eno Lancio 2005, ki sem jo šla tudi pogledat in je bom rekla, kar vredu. (Pustila sem si jo za rezervo, ker bi res opcijsko pobrala nove dele še iz prejšnje, če ne najdem ničesar drugega).Vendar tudi njen lastnik še ne ve ali jo bo prodal ali ne...se še odloča, ker pravi da je zadovoljen z njo. Dogovorila sem se, da če se odločim bi jo peljala na preventivni servis pred nakupom.

Sicer pa kar se tiče moje vožnje, imam bolj težko nogo, no trudim se vozit zadnje čase lepo in varčujem z gorivom. Zjutraj prvo naredim veliko kratkih voženj, tam nekje 30km po lokalnih cestah, se vrnem domov in nato še na dolgo vožnjo 40 večinoma avtocesta. Praktično kar nekaj ur na dan sem v avtu. In recimo Lancia mi je nudila precej udobja med vožnjo. Zdaj pa res ne vem več. Strah me je, da bi dobila spet ponesrečen primerek avta, pa naj bo bencinar ali diesel. Če ni vsaj nekaj budgeta...je pa res težko nekaj zanesljivega dobit. Če bi imela vsaj toliko, da bi vzela nekaj novega, pa en del na lizing bi bilo, za star avto pa ga ne grem jemat, tudi malo ne. Se ne izplača.

Oče mi je predlagal še tegale...

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7158747&show=1 ,ga je včeraj izbrskal, zvečer. Drugače pa nič kaj dosti, trenutno tudi bencinarjev ni ne vem koliko dobrih.Korejcev me je tudi malo strah, ne vem kako kaj funkcionirajo. Klicala sem na servis, pa tudi niso ravno poceni, ne poznam nobenega popoldanca.

Kaj pa recimo Volvo, vem da so dragi servisi, težek je...tudi ni avto za majhen budget. :cry: ( S60 bi imela takoj recimo, od novejših v50 takoj ...samo so cene uf).

Forda sem opustila, kaj pa bencinar Ford? 1.6, vsi ki jih imajo-so to dizli. :(

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Ne apr 28, 2013 9:44 am

UDO1 je napisal/-a:Tudi če ima optimalne relacije in ji bi bencinar samo liter več pil kot dizel, bo dala več kot 2000 € več vsako leto za bencin, kot bi za dizel (pri 50k km).Min 2 jurja več in to vsako leto! Ni računice za bencinarja pri teh km in cenah goriva...

Morda bi moral ti še enkrat v osnovno šolo, da te bolje naučijo računstva.
Če dizel pije 6 litrov, bencinar pa 7, je pri 50.000 km to razlike za cca enega jurja, ne dva!
(upošteval sem tudi različne cene obeh vrst goriv)
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
UDO1
Novinec

Napisal/-a UDO1 Ne apr 28, 2013 10:10 am

Res bla napaka...Pa dobro recimo 1100+ € vsako leto pri litru razlike v porabi, pa je verjetno moja cifra 2k € bolj realna, glede na to, da bencinar v velikem avtu res ne bo samo liter več pil + še trend rasti cen goriv... In ti ji še vedno bencinarja vsiljuješ? Mislim, da si zaslužiš vsaj sedež zraven mene v OŠ :lol:

Kot sem ti že zadnjič napisal, na spritmonitor.de je za Vectro 1.8 l.2003, povprečna poraba takih okoli 7,5 litra.

A tole mislis? Je kr lepo cez 8 povprečje... http://www.spritmonitor.de/de/uebersicht/35-Opel/329-Vectra.html?fueltype=2&constyear_s=2003&constyear_e=2006&power_s=122&power_e=122&powerunit=2

mropc
Stalni uporabnik

Napisal/-a mropc Ne apr 28, 2013 10:22 am

Kaj pa kakšna mazda 6? letnik 2004-2005 bi dobila v tvojem budgetu(okoli 5000e ali majn) dizla. Poraba okoli 6 litrov, brat jo ima s prevoženimi 180.000 in samo redni servis in vozi.

volvo je super voz samo se zavedaj da rezervni deli niso poceni, http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6835818&show=1
use kakor pa imej na strani usaj 1000e za preventivne servise vozila.lp

Stellaria28
Nov uporabnik

Napisal/-a Stellaria28 Ne apr 28, 2013 10:33 am

:lol: Najboljše, da se jaz usedem pa v klop zadaj. No fantje in kaj naj zdaj gledam :?: :DDD Bencinarju vgradim diesel, plin pa še na hibrida vržem, morda še na premog dam opcijo. Ne res več ne vem :shock: malo heca.

Kot asistenco sem imela Polota 1.2TSI , moram rečt, da zelo varčen motor in malo pokuri. S takim bi šlo brez problema, poraba pri mestni je bila 6.5, na avtocesti 5.5 do 6 a je le čisto nov motor. Potem sem na izposojo dobila bencinarja 1.4 Getza, 7.5 -8 mestne, na avtocesti komaj 6.8 bolj 7.Tankala sem ga na 3 dni in pri ne preveč prijaznih cenah bencina. Če to primerjam z Lancio mestna 6.4, AC 4.8-5-5 max, bi se dalo marsikaj razpravljat. Pri Lancii sem imela poln tank za pribl. 1150km in se mi je zelo poznalo. Ta nissan kljub temu da je dizl pokuri mestna okrog 7, AC 5.8+ . JTD je res legendaren dizelski motor in je recimo še pri 230k km šibal ko urca, le elektronika je imela nekaj težav.

Mogoče bi se mi res izplačalo prepričat tega človeka, da gre v prodajo Lancie, ker se po ovinkih poznamo in vsi pravijo, da jo je redno servisiral, sicer pri popoldancu ampak je z avtom lastnik lepo ravnal.

Stellaria28
Nov uporabnik

Napisal/-a Stellaria28 Ne apr 28, 2013 10:43 am

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7194739&show=1 npr. tale? Samo mi ima sumljivo nizko ceno.

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7248260&show=1

tole je od mazd, bencinar ne pride v poštev ker kar dobro papca, fotr razmišlja o plinu.

Uporabniški avatar
UDO1
Novinec

Napisal/-a UDO1 Ne apr 28, 2013 11:05 am

Kaj pa kaj takega: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7264311&show=1 Če si rekla, da si bila z JTD zadovoljna, da imaš dobrega/ugodnega serviserja za lanico, ki verjetno šraufa tudi fiate...

Stellaria28
Nov uporabnik

Napisal/-a Stellaria28 Ne apr 28, 2013 12:09 pm

Ja Udo1, šraufa samo fiate in lancie. Sem že pogledovala tudi za temle fiatom, samo mal bi mogla podvozje pogledat, ker ima že kar nekaj km in se zadeve spodaj precej obrabijo in italijani so občutljivi in spodaj mehki, pa kaj je imel od večjih servisov narejeno.Pri moji so šli redno končniki in stabilizatorji na 30k km približno, pa kakšna roka, polosovine sem menjala.Pač potrošni material, tukaj bolj na kratki rok. Klicala sem že pa ga nisem dobila, bom poizkusila še enkrat.
JTD motorček res šiba brez problema, samo ponavadi je okoli problem, turbina, kakšna elektronika. Če to štima, potem avtu skoraj 100% zaupam. ;)

Kaj pa vi svetovalci vozite, tako da dobim tudi tukaj približen okvir, morda tudi za prihodnje vozilo?

mropc
Stalni uporabnik

Napisal/-a mropc Ne apr 28, 2013 12:39 pm

pri mazdi je ena izmed najbolših stvari elektronska servisna knižica.na pooblaščenem servisu izveš use o vozilu(kdaj se je serviseral,kaj se je popravljalo...) Lahko ti povem da bratova 6ica 120konjska dizl pije v povprečju 6litrov(15%mestne ostalo relacije 40km v eno smer ter se ne pelje ravno 90 ;) ), kar se mi nezdi veliko za karavana., Konec koncev pridejo 6ice 3.5-4,5 k € in ti ostane kar zajetn kupček za morebitne servise. Cene potrošnega materijala so normalne, le kakšna zarnica zunaj vozila rada crkne... Avto ima dovolj prostora tudi za odraslo osebo zadaj(180cm+).

Stellaria28
Nov uporabnik

Napisal/-a Stellaria28 Ne apr 28, 2013 1:18 pm

Mojemu fotru dela mazda ko urca, samo ima bencinarko 2008l, pa jo pod 8 ne spravi, če malo bolj stisne pa tja do 9,10. Edino kar non stop crkuje so sprednje žarnice. Baje naj bi imele letnik 2003 nek feler na menjalniku in pa par težavic s sklopkami. Kako pa je to z elektronsko knjižico? Tega pa nisem vedela, a recimo če bi jo hotela preverit, pa recimo prodajalec ni servisiral na pooblaščencu, se da vseeno preverit zgodovino servisov?
Dizlov ne poznam kaj dosti, za bencinarje vem da so brez večjih težav, je pa res da je razlika v tem, da moj fotr kupuje vedno nove avtomobile, to je pa popolnoma druga pesem kot rabljeno. ;)

mropc
Stalni uporabnik

Napisal/-a mropc Ne apr 28, 2013 1:44 pm

To da crkujejo žarnice je res, samo to so malenkosti ;) Menjalnik se meni zdi neproblematičen. s knjižico je pa tako, pogledaš lahko popravila samo na pooblaščenem servisu(tisti listki ki jih lahko dobi usak trotl in napiše kaj je menjal, ni ravno dokaz popravila ;) )

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7166249&show=1

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6819884&show=1

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7048371&show=1 (sicer skoraj 6oooe samo če je res prvi lastnik +narejen glavni servis in če je bil serviseran na pooblaščencu, Bi ga šel takoj pogledati ;)

rnisan
Novinec

Napisal/-a rnisan Ne apr 28, 2013 2:50 pm

Vmes si nekje omenila Volvo. Sam imam s60 d5. Registracija draga proti mlinckom, sicer pa vzdrzevanje ni drago. Poraba s polnim avtom 6l na 100 km, pri voznji 130 na ac in 30% mestne voznje. Crkuje le potrosni material (trkam na les). Recimo primer cen: lezaji dobrih 100€, na ebayu 70€, komplet zadnjih amortizerjev 120€, olje 40€ na menjavo, filter olja 10€. Sklopka 200€. Za ostalo ne vem. :)

Stellaria28
Nov uporabnik

Napisal/-a Stellaria28 Ne apr 28, 2013 2:55 pm

Aha, tale prva smo se že menili pred enim mesecem, jo ima en stric iz Črnuč, pa ne vem zakaj ne gre. Se že dalj časa prodaja. Drugi primerek sem tudi gledala, samo upam da ni v MS, ker mi je res malo problem se vozit spet na drug konec Slovenije, sem po preteklem dogodku dobila kar odpor do Mb konca... Zoprno je ker tukaj v Lj točno vem kje so servisi in se dogovorim, tam pa mi je problem, ker nič ne poznam in časovno se težko uskladiš.

Tale zadnja pa mi je kar malo draga že, tudi jaz se je ne bi branila, a mi bo po ponovno sklenjenem zavarovanju in vsem skupaj bore malo ostalo. Nekaj pa imam rezerve, da takoj servis naredim. Olje, filtre...ne glede na rečeno. V ponedeljek greva 2 pogledat, malo je zoprno ker so ravno prazniki in večina ljudi šiba po svoje. Saj pravim same nepotrebne poti in stroške imam in vse zaradi ene prometne. Uf sem jezna :twisted:

Stellaria28
Nov uporabnik

Napisal/-a Stellaria28 Ne apr 28, 2013 3:05 pm

Rnisan dizelček verjamem, da dobro šiba :DDD , ga imam že dolgo v mislih. Sem upala, da bom lahko kašn novejši primerek uzela :D ampak bo še počakalo zgleda. Dizli imajo vsi fuuul km, bencinar pa pod 8 verjetno ne a :) je mrcina kar težek. Sm že tudi bencinca gledala, ampak moj pravi da mi bo poraba skoz denarnico glodala. Tako da sem ga kar odmislila.

rnisan
Novinec

Napisal/-a rnisan Ne apr 28, 2013 5:06 pm

Ne vem porabe za bencinarja (preveri spritmonitor.de), ampak bencinarji so vsi zelo močni in avto je kar težek (cca 1,6t), kar je ponavadi kombinacija za visoko porabo. Dizel Volvo pa je zame eden izmed boljših - dovolj moči, ob normalni vožnji majhna poraba, nič ne crkuje razen potrošni material. Če si iznajdljiv, se tudi da dobit rezervne dele dokaj poceni. So pa Volvi znani po tem, da naredijo ogromno km brez okvar, notranjost je zelo kvalitetna in ob vzdrževanju ne kaže svoje starosti in km. Moj ima konkretno km, zgleda in gre pa kot nov (znova trkam na les). Tudi z rjo nimajo težav.

Ponavadi je tako, da volvo vozijo umirjeni ljudje, ki imajo denar za vzdrževanje avta. Kar pomeni, da ga ne gonijo ter ga redno vzdržujejo. Verjetno tudi zato zdržijo toliko km. So pa to zelo udobni in zanesljivi avtomobili. Če najdeš dober primerek sem prepričan, da ti bo še dolgo služil, ne glede na km.

Stellaria28
Nov uporabnik

Napisal/-a Stellaria28 Ne apr 28, 2013 7:27 pm

Sem preverila, poraba se giblje od 8 naprej, mestna kar 9,5 naprej. Je kar krepka. Malo sem šla pošnofat še za volvoti, nekaj sem našla, ne vem pa če je uredu. Tega prvega sem klicala, lastniki so že 4 leta, načeloma vse dela kot bi moglo, velik servis je bil narejen, pa podvozje je bilo porihtano. Avto naj bi bil servisiran. Zmenila sem se samo za ogled, ker je v Lj.
Rnisan tudi tebe bi prosila za mnenje glede na toda imaš Volvota s tem motorjem, kaj bi na hitro rekel (je mogoče prestar, cen načeloma ne poznam preveč).

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7241704&show=1

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7214467&show=1 ...te imajo pa VW motor, če se ne motim. Tako, da mi ni preveč pri srcu. No drugih pa tako ni.

Pogledat grem še dve mazdi 6, ostalega pa trenutno ni kaj dosti...Kar se tiče dizlov. Bencince še gledam, da jih dodam v šop ogledov. 8)

noj
Novinec

Kraj: Arja Vas

Napisal/-a noj Ne apr 28, 2013 8:12 pm

Pozdravljena!

Jaz bi ti svetoval, da prestaviš mejo kar se prevoženih km tiče. Pač kupi malo ceneje, porihtaj amortizerje, kakšne stabilizatorje, pa imej na strani še za turbino in injektorje... Če boš pa kupila dizla za omenjeni denar z okoli 100kkm, pa imaš dve opcije. Prevrteni km, samo da boš ti plačala avto dražje, ker ima kao 100kkm manj in je seveda potem takoj več vreden, ali je bil pa vožen po mestu, po vsej verjetnosti še slabo servisiran, in je dejansko enako zgonjen ali še slabši od tistega, ki ima npr. 100kkm več. Zato v razmislek, v vseh primerih te čakajo kmalu kakšni stroški. Katerega boš kupila, pa sama veš. Jaz bi vzel cenejšega z 'veliko' relanimi km, in pa ostanek denarja nameniš, da ga porihtaš in voziš.
Potem pa je še opcija, bencinarja ki ga predelaš na plin, pod pogojem da ga obdržiš kar nekaj časa, drugače se predelava ne splača.
Tretja varijanta, meni osebno najbolj smiselna, pa da vzameš nekaj zelo poceni, pod 1000 evri, potrpiš in voziš pol leta ali leto, dokler si ne opomoreš, potem pa kupiš nekaj pametnega, z večjim budgetom ;)

Kar se pa volvotov tiče, si pa upam vse kar imam stavit, da nima realnih km, tam nekje blizu 300kkm bi bilo kar realno. Lahko pa ga pelješ na Dumido v mb pregled, pa ti bojo povedal, kako pa kaj. Za ta denar ni volvota pod 200kkm, pa še to sem premalo rekel ;) Ne bodi tako naivna. oops
Zadnjič spremenil noj, dne Ne apr 28, 2013 8:18 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Ford Mondeo Wagon Titanium 1.6 SCTi Ecoboost (118KW)

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Ne apr 28, 2013 8:13 pm

UDO1 je napisal/-a:
Trenutno mam tega Audija 2.6E z magneti pije cca 7.5 do 8 na 100km, normalno 12+ torej se mi splača, ker so full pocen za kupt

:?: :!: :?: :?: Kaki magneti?

Orignal FuelMax :lol: 3x imam gor. pri Astri 1.6i je bil dost 1 pa je šla poraba dol za 1.8l na 100km iz 8 na 6.2. Fora je, da v to verjameš je prvo ti svečke zapaca, ker čisti ventile pol se motor utiša in poraba zmanjša, po kakih 1500 do 2000km prevoženih.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov