Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Re: Novi Seat Leon

Napisal/-a .com So sep 21, 2013 9:14 am

sem že nemalokrat napisal: 10%
bodi dober pogajalec, saj se gre za tvoj denar :D
| GOLF 6 in 7 | TSI power |

Uporabniški avatar
emozul
Poznavalec foruma

Napisal/-a emozul So sep 21, 2013 2:56 pm

.com je napisal/-a:sem že nemalokrat napisal: 10%
bodi dober pogajalec, saj se gre za tvoj denar :D

Uf, če bi res lahko dobil 10% si pa res dober pogajalec.

matej_
Novinec

Kraj: velenje

Napisal/-a matej_ So sep 21, 2013 3:05 pm

pomojem mi bojo prej dali nove jeklene feltne z novimi gumami kot pa tistih 10% popusta.
ne vem pa zakaj en prodajalec računa pripravo avta 100€, pri drugem prodajalcu pa tega ni bilo v izračunu.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda So sep 21, 2013 4:27 pm

Meni je tudi takoj dal 5% popusta, več je pa po dogovoru
Lp

matej_
Novinec

Napisal/-a matej_ So sep 28, 2013 1:05 pm

Včeraj sem stestiral avto.
Sem pogruntal da ne rabim start/stop, meni totalno neuporabna zadeva. Motita me dve ambientalni rdeči lučki v centralni konzoli na stopu nad voznikom(sploh bo moteče ponoči), prodajalec jih sploh ni opazil in se bo pozanimal če se jih da izklopiti (ima kdo izkušnje s tem?), 1.6tdi s 105km je prekzadosti. Mogoče v kabini je dosti več hrupa(pri 130 na AC), kot ga imam sedaj v touranu, vendar spet ne toliko da bi motilo. Vratca za dostop do čepa za tankat gorivo so bolj tak tak, lahko bi bolj konkretno nardili,vsaj vpetje, sem imel občutek da mi bodo kr v roki ostala.

Drugače notri si kar malo kot v kapsuli ampak razumljivo ker sem navajen Tourana, sicer me ne moti, sedel sem vredu, všeč mi je da je armatura in radio obrnjena bolj k vozniku, radio bom vzel boljši, ima prostoročno telefoniranje serijsko(sicer nisem stestiral), tudi recimo podatki o avtomobilu in vse je preko radia in preko prikazovalnika v armaturi zelo všečno. Recimo usnje na volanu in na ročni je bolj grobo koz pri Touranu, tak da sem mogu orng pogledat da je res usnje, da ni samo imitacija usnja.
Drugače se mi je zdelo pač da vozim folksvagna, sicer nisem pretiaval ampak men ga je bilo všeč za vozit.

Zdej gremo se pa za ceno cankat :D oz. če dajo namesto ppupusta kaj še zraven ala zimske na svojih feltnah itd....

lp

Uporabniški avatar
Krazy
Nov uporabnik

Kraj: Nm

Napisal/-a Krazy Če okt 17, 2013 1:43 pm

Če je zadeva še aktualna, bi lahko prosim sporočil, koliko odstotkov popusta si dobil? Namreč nagledano imam podobno zadevo, sicer čakam ST-ja, samo kaj več kot 5 % nočejo slišat, tudi za redne stranke. Hvala.
Veselje do vožnje.

matej_
Novinec

Napisal/-a matej_ Če okt 17, 2013 6:29 pm

Zadeva je še aktualna, čakam kakšne decemberske popuste, ker avta pred 15 marcem nočem, ker imam sedaj dva avta na 20 januar in sem rekel, da ko bom kupoval morta bit vsaj dva mesca razlike.

Zadeva je taka, da sta dva prodajalca dala po 5% popusta brez, da bi sploh rekel za popust. Ker avta še nisem naročil, čakam in bom seveda probal kaj več popusta dobit. al pa vsaj recimo kake zimske gume na jeklenih feltnah al nekaj. Bomo videli kaj in kako. Ko bom tak daleč, bom sporočil kaj in kako.

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Napisal/-a .com Če okt 17, 2013 6:54 pm

ne bom se več ponavljal, ampak 10%

za tvoje dobro, imej to v mislih in doseži ta cilj! :D

Uporabniški avatar
emozul
Poznavalec foruma

Napisal/-a emozul Pe okt 18, 2013 6:10 pm

matej_ je napisal/-a:Zadeva je še aktualna, čakam kakšne decemberske popuste, ker avta pred 15 marcem nočem, ker imam sedaj dva avta na 20 januar in sem rekel, da ko bom kupoval morta bit vsaj dva mesca razlike.

Zadeva je taka, da sta dva prodajalca dala po 5% popusta brez, da bi sploh rekel za popust. Ker avta še nisem naročil, čakam in bom seveda probal kaj več popusta dobit. al pa vsaj recimo kake zimske gume na jeklenih feltnah al nekaj. Bomo videli kaj in kako. Ko bom tak daleč, bom sporočil kaj in kako.

Vzemi s sabo .com, pa naj ti dobi 10% popusta, nemu pa stisni 100 evrov. ;)
Jaz sem tudi samo do 5% prišel.

matej_
Novinec

Napisal/-a matej_ So okt 19, 2013 7:17 am

Ali mogoče kdo ve, do kdaj bo možno naročiti DESIGN paket pri Leonu?

Namreč en prodajalec je rekel, da je akcija šele dober prišla ven in da bo še trajala, tadrugi mi pa je rekle da še nekje do sredine oktobra, ker se neka nova akcija začenja.

lp

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Napisal/-a .com So okt 19, 2013 8:21 pm

emozul je napisal/-a:
matej_ je napisal/-a:Zadeva je še aktualna, čakam kakšne decemberske popuste, ker avta pred 15 marcem nočem, ker imam sedaj dva avta na 20 januar in sem rekel, da ko bom kupoval morta bit vsaj dva mesca razlike.

Vzemi s sabo .com, pa naj ti dobi 10% popusta, nemu pa stisni 100 evrov. ;)
Jaz sem tudi samo do 5% prišel.

Z lahkoto zasluzenih 100eur... Win-win situation...
Jaz sem takoj za!

matej_
Novinec

Napisal/-a matej_ Sr nov 20, 2013 11:29 am

eno vprašanje:
kolikšno razliko v porabi na 100km lahko pričakujem z letnimi gumami če primerjam dimenzije 205/55 R16 in 225/45 R17??
deci, dva, tri, ???

motor: 1.6tdi 105KM. 85% AC cca. 130km/h ostalo regionalne ceste.

hvala in lp

evo nakup se bliža, ni šans da dobiš 10% dol. 5% je kao maksimum.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Sr nov 20, 2013 2:32 pm

Pri meni se tudi prebližuje naročilo leona. S trgovcem se nisva še čisto dorekla glede cene samo glede na to, da je dal takoj 5% in da bova o končni ceni rekla pred naročilom sem še vedno optimističen, da bom dosegel okrog 10% popusta.
Lp

matej_
Novinec

Napisal/-a matej_ Sr nov 20, 2013 2:47 pm

da ne boš čisto istega naročil kot jaz :D hecam se!

napiši opremo kaj maš naročeno pa kolko je cena preko ZS, da ne bo kj narobe, če se ti da seveda.

ne vem a naj vzamem 205/55r16 ali 225/45r17.

lp

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Sr nov 20, 2013 3:27 pm

Ne bom istega =P

Za enkrat sem se odločil za leon sc fr 2.0 tdi cr dpf star stop z 184konji, dodatna oprema je še alorsko plava, design pakst fr (ki zajema media sistem plus, 18", parkirni sistem spredaj in zadaj, strešno okno), led paketa notranjost in zunanjost(ki zajema vse luči znotraj in zunaj avta v led tehnologiji), seat sound system (10 zvočnikov) in tehnični paket(ki zajema senzor za luči in dež in notranje ogledalo z samodejnim zatemnenjem. To naj bi bilo to, cena je ista kot na konfiguratorju smo za popust se bo treba še zment

Ps.:malo pa tudi gledam golfa vii gtd samo je par jurjov dražji
Lp

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Napisal/-a .com Sr nov 20, 2013 3:47 pm

Lej matej .. Ponujeno imaš... Meni 100eur, jaz pa tebi 10% popusta ... Pa nečeš ... :D

Uporabniški avatar
emozul
Poznavalec foruma

Napisal/-a emozul Če nov 21, 2013 5:13 pm

pskoda je napisal/-a:Ne bom istega =P

Za enkrat sem se odločil za leon sc fr 2.0 tdi cr dpf star stop z 184konji, dodatna oprema je še alorsko plava, design pakst fr (ki zajema media sistem plus, 18", parkirni sistem spredaj in zadaj, strešno okno), led paketa notranjost in zunanjost(ki zajema vse luči znotraj in zunaj avta v led tehnologiji), seat sound system (10 zvočnikov) in tehnični paket(ki zajema senzor za luči in dež in notranje ogledalo z samodejnim zatemnenjem. To naj bi bilo to, cena je ista kot na konfiguratorju smo za popust se bo treba še zment

Ps.:malo pa tudi gledam golfa vii gtd samo je par jurjov dražji

Sem pogledal po konfigoratorju glede na opis, ki si ga dal in pride čez 25k, uf kar veliko je.
Me pa zanima, če veste kdaj pride karavan, ter koliko bo dražji?

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Če nov 21, 2013 7:21 pm

Golf gtd pa okrog 30keur tako da mi leon ni tako drag oz bomo vidli koliko bo dal popusta na keš.
Karavan pa ne vem kdaj pride ker to je izven mojih želj ;)
Lp

Uporabniški avatar
MaReX93
Novinec

Kraj: Ljutomer

Napisal/-a MaReX93 Če feb 20, 2014 11:32 pm

še malo pa je marec ;D

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma