Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

uros11
Poznavalec foruma

Re: Nov avto, golf VII

Napisal/-a uros11 Pe avg 30, 2013 7:14 pm

Jaz pa sem moji prepovedal vožnjo pod 2000 obrati. Zahtevam, da dizel zapoje in da ima raje marčo dol kot gor. Nadalje, priporočljivo je, da menja okrog 3 jurje obratov. Nadalje, zaželjeno je tudi, da porabi raje liter več, kot da mi uničuje avto z obrati okrog jurja jurja pa pol obratov. Obrnili smo 60kkm in stroj dela. 2.0 TDI 110 se je izkazal kot odlična izbira. Kot omenjeno v nekem drugem postu naredi dnevno 140 km Izola - Postojna in ji rezervar znese za cca 920-940 km poleti s cca 48-50 litri nafte. V bistvu lahko za enako porabo kot Brett vstane urco kasneje, poje zajtrk, štarta in je prej na cilju 8)

Da še dodam - testni 1.6 90 je imel indikator prestav in je trdil, da je moč voziti pri jurja pa nekaj obratih v nekih čudnih prestavah - tudi če je vse treslo - tile indikatorji znajo biti optimatorji uničevanja motorja - kako pri min št km uničiti motor in vse, kar je na pol pritrjeno na avto. 2.0 na srečo tega optimatorja uničenja motorja nima.

Uporabniški avatar
emozul
Poznavalec foruma

Napisal/-a emozul Ne sep 01, 2013 10:13 am

brett je napisal/-a:
maniaxxx je napisal/-a:
tristan01 je napisal/-a:
ban je napisal/-a:Kolk žre 1.2 ne vem, 1.4 pa ziher žre pod 7 na AC. Še moj 1.6 atmosferc po BC kaže pod 7, pa so obrati pri 130 skorej na 4000.

Evo iz prve roke. Doma je Golf VI, za sabo ima dobrih 60.000km. Dnevno je na relaciji Postojna - LJ. Večina AC, nekaj tudi mestne vožnje. Vmes konkreten vrhniški klanec....
Pa se poraba vrti okrog 6.3k/100km (dolgoročno povprečje). V letošnjem poletju sem dvakrat letel s tem avtomobilom v München. Po SLO in AT vozim s tempomatom na 140km/h (Mio takrat kaže cca 133km/h), po DE kolikor cesta dopušča, večinoma pa med 150 in 160km/h na števcu, občasno skoki tudi na 180km/h... Pa je poraba na celotni poti še vedno komaj presegla 7l/100km. Ko sem se nazadnje vračal domov, pa je bil na AC še 20km zastoj (čas počitnic) in smo po DE vozili med 30 in 110km/h, pa tudi preko AT ni šlo kaj več kot do omejitev je bila poraba že kar dizelsko smešnih dobrih 6l.

Še za primerjavo: isto pot sem večkjrat opravil tudi z Octavijo 1.9 TDI, kjer se je ponavadi poraba vrtela okrog 6l/100km/h. Tako da poraba 8l in več na AC... ne vem kje dobivate takšne enormne številke....

LP Tristan01

Takšne številke dobivam iz prikaza BC v avtomobilu z 1.2 TSI motorjem. Prvi je bil polo, drugi seat leon. Na tempomatu na 130 po števcu je poraba bila okoli 7.8 litr apo BC, na 225 45 17 gumah. Polo je imel na izvenmestni relaciji porabo okoli 6.5, tako da ne vem, kje TI dobivaš takšne številke :mrgreen:

Da se še sam malce priključim po dolgem času.

Tristanu dam prav!

Sam imam 1.4TSI s 122KM letnik 06/2009. Imam dobrih 67000 km, gume 205/55/16, avto dela do sedaj kot urca in upam, da bo še naprej tako ;)
Povprečna poraba čez leto je 5,7L/100km (všteta vkljčena klima poleti na 21C), pozimi pa 6,1L/100km. Povprečna razdalja vožnje je med 30 in 40 km, od tega 2/3 AC. Na AC v veliki večini vozim cca. 105km/h (tempomat), včasih pa ga pritisnem (150-180km/h), da se malce prepuca. V naseljih in kjer so omejitve, vozim po omejitvah in če se le da s tempomatom. Zakaj po AC "po jajcih" za marsikoga od vas? Ker grem raje 5-10 min prej od doma, posledično mi ni treba noreti, vedno prehitevati ipd., kar ugodno vpliva na porabo in še bolj varno je! In nenzadanje: sama uporaba tempomata pripomore k nižji porabi. Aja: prestavljam pri dobrih 2200 obr./min. in čim več vožnje v visokih prestavah pod nižjimi obrati (pod 2000). In čim hitreje doseči končno-želeno hitrost. Če od daleč vidim, da se na semaforju sveti rdeča ali pa da bo rdeča, spustim gas (deaktiv. tempomat), po potrebi prestavljam v nižjo (brez bremzanja) in se lepo počasi pripeljem do rdeče ali pa se dostikrat lepo prižge zelena in samo peljem naprej. Nikoli nisem in ne bom razumel tistih, ki vidjo, da sveti rdeča, pa gonijo do semaforja, tam pa na veliko bremzajo. Jaz pa lepo na easy in velikokrat celo pred njimi zvozim križišče. Vse to pripomore k tako nizki porabi!. Ko sem šel lansko poletje na dopust v JZ Francijo, sem iz SLO do F (čez IT) prevozil 1098km z enim tankom (55L). Seveda velika večina AC in tempomat na 105km/h.

LP

No meni grejo pa taki ljudje, ki peljejo 110 km/h res na živce.
Zakaj potem kopujete tak avto, da gledate na vsak liter?

Uporabniški avatar
emozul
Poznavalec foruma

Napisal/-a emozul Ne sep 01, 2013 10:21 am

For je napisal/-a:Ja, Astra je lepa ni kaj. Všeč mi je Oplova politika kar se tiče dizajna ...imajo j***a narediti nekaj novega. :)

Kaj čem te vprašat če si še eden izmed mnogih ki vozijo dizla? :? :mrgreen:

Ne moti me da je manj prostora. Moti me tista mehka pedala zavore, ročica menjalnika, menjalnik,(tebe ne?) 1.4 turbo me je malo razočaral.

Si že kakšen servis delal? Se ti je že kaj pokvarilo? Karkoli kar se ti zdi uporabno za nas ki se še odločamo ... ;)

Sory za pozen odgovor vendar me ni bilo doma.
Avto mi je res že nagajal. Po 14 dneh mi je šel akomulator (še sedaj ne vem kako je to možno).
No potem so mi seveda zadevo uredili. Sedaj imam 14000 prevoženega, poraba je realno 6.3., servisa še nisem imel.
Moram povedat, da ne vozim počasi, tako, da poraba se mi zdi kar OK.
Je pa res, da so prisotni črički, končna izdelava avta ni najboljša (šlamparija).

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 To sep 03, 2013 8:06 pm

For je napisal/-a:

Vse drugo pri Golfu je nekonkurenčno: cena, servisi, dizajn, financiranje ... zanesljivost?

ooooo "stari" pa kje si ti :?: Po nekaj letih zopet na forumu in takoj brca v temo; namreč: cena_izjemno konkurenčna, še če je kaj pogajalca v tebi, maš npr. 2.0 150KM comforline za cca 19-20 t. €, za to bobiš daleč najbolši avto v razredu s prav tako najboljšim možnim dizelčkom v nosu....servisi: daleč najboljši in pošlihtani od vseh znamk, ki se prodajajo pri nas, povrhu pa še eden najcenejših.....zanesljiviost: ne brini_9 od 10..........dizajn? ajde, tu malo šepa, ampak počasi se "prijema" meni osebno VI še vedno lepša....

PS. pa drugače :?: (piši na ZS, kajti bil bi čas za kako kavico in kaj za rečt)

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Sr sep 04, 2013 1:31 pm

Ma jaz hočem hignline, DSG, bencinarja, ksenon pa še kaj zraven :D

Volkswagen Golf Highline 1.4 TSI BMT DSG Avtomatski menjalnik
Osebno vozilo
čista bela, univerzalna
kvarcit
Golf Highline 1.4 TSI BMT čista bela, univerzalna Alcantara "Global" - kvarcit alarmna naprava
asistenca za avtomatsko prilagajanje multimedijski priključek MEDIA-IN z paket luči in vidljivost:
paket tehnik:
parkirni sistem ParkPilot in parkirna radio-navigacijski sistem Discover Media tempomat z avtomatskim uravnavanjem usnjen večfunkcijski trikraki volan

Nekaj takega bi bilo 24.700 :? ....sem skromen a?
Pi Astri je vse to precej cenejše. Sicer brez Dsg-ja ampak recimo novi 1.6 SIDI motor z 170 KM
Pa Astra se je res dobro obnesla v teh šesth letih, kar za tistega golfa (ki sem ga tudi vozil 6 let) ne morem niti približno reči.
Pa žena noče niti slišat za Porshe Slovenija in Porshe financiranje. Čist je alergična na njih ( ker ponavadi je ona v mojem imenu vse urejala z njimi)

Ma malo se igram in zbiram ponudbe da sploh lahko primerjam.
Skoraj šest let sem abstiniral avtomobilizem na sploh....zdaj pa spet malo raziskujem zaradi nakupa.

Mene Golf sicer mika, predvsem zaradi DSGja in bencinskih motorjev z nizko porabo.

aja ..kavica? V ljubljani sem dvakrat na teden, če se kaj muvaš tam

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr sep 04, 2013 1:53 pm

V enem postu mi je nekdo omenil, da naj pogledam še novo mazdo 3 z novim 2.0 120 KM motorjem. Sem ravnokar bral auto bild, je notri primerjava mazde3 in astre, pa so nemški novinarji oba avta kar se prostornosti tiče kar pokritiziral, glede na zunenje mere je notri v obeh utesnjneno in oba imata majhen prtljažnik (350-360l). Pohvalili so izdelavo mazde, materiale, ergonomijo. Za novi motor pa piše, da ima višje kopresijsko razmerje kot ostali bencinarji, ima pa max navor 210 Nm šele pri 4000 obratih, kar spet ni nek impresiven podatek. Obljubljena poraba pa naj bi bila dobrih 5 litrov.

Uporabniški avatar
J.McLane
Moderator foruma

Napisal/-a J.McLane Sr sep 04, 2013 2:20 pm

Če že sedaj čakaš na hibe novega Golfa boš za hibe Mazde 3 čakal še leto dlje, ker je prodaja ravno stekla (v Slo še ne). Max navor pa jasno, da je tam ker pač ne gre za turbo motor, gre pa za enak motor kot v CX-5 ali Mazdi 6, samo moč na max obratih so mu malo pristrigli, navor je enak in ga vseeno ni tako malo tudi pri nižjih obratih (ca. 170 Nm pri 2.000). Poraba v CX-5 je okrog 8 l, v šestici okrog 7,5 l v tej trojki je pa pričakovati, da bo okrog 7 l oz. podobno kot pri 1.4 TSI.
Prius (prodan): Slika
Prius (2018):Slika
Hilux (prodan): Slika
Subaru XV Bi-Fuel: Slika

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr sep 04, 2013 2:28 pm

Sej za 1x sem odločen, da z nakupom še počakam, se mi ne mudi nikamor, leto ali dve bom še potrpel, pol bomo pa vidl. Razen, če me vmes kaj ne pič in se na hitrco premislm :mrgreen:

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Sr sep 04, 2013 3:07 pm

ban je napisal/-a:V enem postu mi je nekdo omenil, da naj pogledam še novo mazdo 3 z novim 2.0 120 KM motorjem. Sem ravnokar bral auto bild, je notri primerjava mazde3 in astre, pa so nemški novinarji oba avta kar se prostornosti tiče kar pokritiziral, glede na zunenje mere je notri v obeh utesnjneno in oba imata majhen prtljažnik (350-360l). Pohvalili so izdelavo mazde, materiale, ergonomijo. Za novi motor pa piše, da ima višje kopresijsko razmerje kot ostali bencinarji, ima pa max navor 210 Nm šele pri 4000 obratih, kar spet ni nek impresiven podatek. Obljubljena poraba pa naj bi bila dobrih 5 litrov.

V istem testu so tudi zapisali, da boš v Astri bolje sedel. Pa en majhen popravek. Astra ima 370l prtljažnik. Ene 10 litrov manj kot prejšnja generacija. Torej še vedno več kot Mazda 3.
Jaz sem pričakoval, da bo imela Mazda 3 večji prtljažnik.
Je pa to "problem" novih oplov, da so na zunaj veliki a znotraj zna delovat utesnjeno. Čeprav osebno nimam glede tega problemov. Za nas več kot dovolj prostora.
Očitno ni Mazda nič kaj boljša glede prostornosti. Prtljažnika že ima 20 litrov manj.
Osebno sem tudi študiral o zamenjavi. Na vrhu spiska sta bila novi Golf in nova Mazda 3. Ampak bom raje počakal še nekaj časa.
Za Golfa slišim, da se kar pojavljajo napake, povprečna izdelava (besede lastnika ki ga že prodaja). V enem testu so omenili ropot v predalu pri sovozniku ko si vozil po slabši cesti.
Pač sveži avtomobili. Za Mazdo pa še ne vemo nič.
Astra je pa že prenovljena. Ampak tudi te ti ne morem priporočat. Vsaj 1.7 110 ne! Če bi že dizla potem OBVEZNO 1.7 130KM ali 2.0. Drugače pa SIDI ja obeta. Ampak spet je to nova stvar. Nepreizkušena...

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Sr sep 04, 2013 3:44 pm

Lej, če mene vprašaš noben ne more namesto drugega kupovati avta, ker nismo vsi enaki.
Nikoli ne bo nekaj vsem všeč in nikoli ne bodo določene stvari motile vsakega enako.
Greš v salon, si avto ogledaš, če ti je všeč greš na testno vožnjo s tako različico kot jo imaš namen kupit. In potem vidiš ali ti tak avto odgovarja. To je vsa umetnost. ;)

Lahko ti dajo nek avto napol zastonj. Če se v njem ne počutiš dobro je škoda tudi če ti ga podarijo.

Uporabniški avatar
emozul
Poznavalec foruma

Napisal/-a emozul Sr sep 04, 2013 3:56 pm

tomzzi je napisal/-a:
ban je napisal/-a:V enem postu mi je nekdo omenil, da naj pogledam še novo mazdo 3 z novim 2.0 120 KM motorjem. Sem ravnokar bral auto bild, je notri primerjava mazde3 in astre, pa so nemški novinarji oba avta kar se prostornosti tiče kar pokritiziral, glede na zunenje mere je notri v obeh utesnjneno in oba imata majhen prtljažnik (350-360l). Pohvalili so izdelavo mazde, materiale, ergonomijo. Za novi motor pa piše, da ima višje kopresijsko razmerje kot ostali bencinarji, ima pa max navor 210 Nm šele pri 4000 obratih, kar spet ni nek impresiven podatek. Obljubljena poraba pa naj bi bila dobrih 5 litrov.

V istem testu so tudi zapisali, da boš v Astri bolje sedel. Pa en majhen popravek. Astra ima 370l prtljažnik. Ene 10 litrov manj kot prejšnja generacija. Torej še vedno več kot Mazda 3.
Jaz sem pričakoval, da bo imela Mazda 3 večji prtljažnik.
Je pa to "problem" novih oplov, da so na zunaj veliki a znotraj zna delovat utesnjeno. Čeprav osebno nimam glede tega problemov. Za nas več kot dovolj prostora.
Očitno ni Mazda nič kaj boljša glede prostornosti. Prtljažnika že ima 20 litrov manj.
Osebno sem tudi študiral o zamenjavi. Na vrhu spiska sta bila novi Golf in nova Mazda 3. Ampak bom raje počakal še nekaj časa.
Za Golfa slišim, da se kar pojavljajo napake, povprečna izdelava (besede lastnika ki ga že prodaja). V enem testu so omenili ropot v predalu pri sovozniku ko si vozil po slabši cesti.
Pač sveži avtomobili. Za Mazdo pa še ne vemo nič.
Astra je pa že prenovljena. Ampak tudi te ti ne morem priporočat. Vsaj 1.7 110 ne! Če bi že dizla potem OBVEZNO 1.7 130KM ali 2.0. Drugače pa SIDI ja obeta. Ampak spet je to nova stvar. Nepreizkušena...

Tomzzi, a si avto sedaj uštimov?
Je sedaj brez problemov?

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Sr sep 04, 2013 4:08 pm

peroRS je napisal/-a:Lej, če mene vprašaš noben ne more namesto drugega kupovati avta, ker nismo vsi enaki.
Nikoli ne bo nekaj vsem všeč in nikoli ne bodo določene stvari motile vsakega enako.
Greš v salon, si avto ogledaš, če ti je všeč greš na testno vožnjo s tako različico kot jo imaš namen kupit. In potem vidiš ali ti tak avto odgovarja. To je vsa umetnost. ;)

Lahko ti dajo nek avto napol zastonj. Če se v njem ne počutiš dobro je škoda tudi če ti ga podarijo.

Se strinjam, ampak tkole pa izvemo marsikaj kar nas odvrne od avta ki nam "odgovarja". Ogromno negativnih lastnosti ugotovimo šele čez čas ....a takrat je že pozno ;)

Tale Mazda je luštna.....ne najdem pakete/sezname opreme z ceno?

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Če sep 05, 2013 3:39 pm

emozul je napisal/-a:Tomzzi, a si avto sedaj uštimov?
Je sedaj brez problemov?

Ja sedaj je vsekakor bolje kot je bilo. Nisem pa siguren, da je čisto odpravljena...
Vsekakor pa ni več nihanja obratov, zaganjanja motorja.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Če sep 05, 2013 4:26 pm

For je napisal/-a:
peroRS je napisal/-a:Lej, če mene vprašaš noben ne more namesto drugega kupovati avta, ker nismo vsi enaki.

Se strinjam, ampak tkole pa izvemo marsikaj kar nas odvrne od avta ki nam "odgovarja". Ogromno negativnih lastnosti ugotovimo šele čez čas ....a takrat je že pozno ;)

Tale Mazda je luštna.....ne najdem pakete/sezname opreme z ceno?

Se še ne prodaja v SLO, bo pa BAJE okoli 19k bencinarka...ne vem s kako opremo pa to
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
J.McLane
Moderator foruma

Napisal/-a J.McLane Pe sep 06, 2013 10:33 am

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Pe sep 06, 2013 11:01 am

Ma jaz bi definitivno vzel Mazdo 3 - sploh ni dileme

Evo - sedaj še voda vdira v golfa VII

http://www.autobild.de/artikel/vw-golf- ... 62680.html
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
Locher
Uporabnik

Napisal/-a Locher Pe sep 06, 2013 1:15 pm

INFINITI je napisal/-a:Ma jaz bi definitivno vzel Mazdo 3 - sploh ni dileme

Ja in kaj vzeti? 2.0 navadnega bencinarja? Kdo bo to tankal, kdo bo to tankal v teh časih... Golf se mi vseeno zdi boljša izbira, pa proti Mazdi nimam nič.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Pe sep 06, 2013 1:53 pm

Locher je napisal/-a:
INFINITI je napisal/-a:Ma jaz bi definitivno vzel Mazdo 3 - sploh ni dileme

Ja in kaj vzeti? 2.0 navadnega bencinarja? Kdo bo to tankal, kdo bo to tankal v teh časih... Golf se mi vseeno zdi boljša izbira, pa proti Mazdi nimam nič.

Kolk pa misliš da žre ta bencinar? Ni to TSI :mrgreen: , Mislim da lahko s tem motorjem nekdo, ki nima samo centra LJ kot relacijo brez problemov ima porabo pod 7 litri...
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
J.McLane
Moderator foruma

Napisal/-a J.McLane Pe sep 06, 2013 2:25 pm

Ste pa smešni, pri prevoženih 15k km letno (recimo eno povprečje) te bo nov avto ranga 17-19k € težko stal manj kot 30 €/100 km, razlika dizel vs bencin je nekje 3 €/100 km, ampak je nakupna cena ca. 2.000 € manjša, tako da je dejanske razlike samo še za vzorec, če sploh.

Seveda, če se govori o službenem vozilu s 30k+ km letno je zadeva drugačna.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Pe sep 06, 2013 2:35 pm

J.McLane je napisal/-a:Ste pa smešni, pri prevoženih 15k km letno (recimo eno povprečje) te bo nov avto ranga 17-19k € težko stal manj kot 30 €/100 km, razlika dizel vs bencin je nekje 3 €/100 km, ampak je nakupna cena ca. 2.000 € manjša, tako da je dejanske razlike samo še za vzorec, če sploh.

Seveda, če se govori o službenem vozilu s 30k+ km letno je zadeva drugačna.

Pa si tudi računal, da boš za dizla dobil več kot za bencinarja in boš dizla po vsej verjetnosti lažje prodal?
Lp
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 9 gostov