Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
miraldinjo
Novinec

Re: Nakup Opel Vectra B - Mnenja, izkušnje, stroški

Napisal/-a miraldinjo Če jan 30, 2014 1:42 pm

gasolinedream je napisal/-a:V moji vectri je bil aku nekje okoli 70Ah. Mam pa navado spravit notri čimvečji akumulator.
Tapeta na vratih je "prišraufana" na parih mestih. Sem že pozabil koliko vijakov, vem pa da je ni tako preprosto dobit dol. Kljub temu da boš snel tapeto je takoj pod njo pleh, ključavnica pa za njim. Sicer je nisem menjal, je pa dostop do česarkoli v vratih (razen zvočnikov) otežen.
Na koliko polnit pnevmatike ti piše v navodilih, pa mislim da tudi na pokrovu bencinskega rezervoarja.

Glede vožnje ti pa težko pomagam..

Verjetno bom dal kar nekomu zamenjati ključavnico, da se ne zajebavam..
Tudi jaz mislim, da od viška ne boli glava in gleddam ta akumulator(nevem pa če je vredu za bencinarja ker gor piše dizel D+)

http://www.petrol.si/petrol-klub/izdele ... h-d-diesel

Uporabniški avatar
miraldinjo
Novinec

Napisal/-a miraldinjo Če jan 30, 2014 1:43 pm

Zmaj78 je napisal/-a:Čestitke za nakup, želim obilo srečno prevoženih kilometrov z njo in le stroške rednega vzdrževanja! 8)

Hvala :D

hitri_vectra
Nov uporabnik

Napisal/-a hitri_vectra Če jan 30, 2014 1:56 pm

Čestitke za nakup, upam, da ti bo služila.

Akumulator je najlažje pogledat, kaj imaš sedaj not, mislim, da gre 55h noter.
Kar se tiče centralnega, najprej poglej,če nimaš precvikanega kabla med stebrom in vrati. To se pogosto dogaja pri teh Vectrah, sploh zadnje vrate. Dvomim, da je fizično ključavnica vzrok, možno, vendar težko verjetno, večinoma je vzrok okvare ali kabel ali pa modul centralnega. Za tepeto,če bi malo uporabil internet bi našel tole:
https://www.opelforum.si/index.php/topi ... -v-vectri/

Najbolj ekonomčina vožnja je nekje med 2200 in max 3000 obrati....kot si rekel 2500
Glede gum imaš navodila, če napolniš kot si napisal bo vse vredu.
Platišča, najprej poglej koliko vijakov imaš, 4 ali 5 in razmak med njimi. Druge podatke najlažje vidiš na svojem platišču, so tudi v navodilih.

Rabljene in razbite Vectre imaš na avto.net, kakšen odpad v tvoji bližini, dele imaš tudi na ebayu (računaj poštnino).....
Kar se pa tiče kompresorja pa imej v mislih, da bi znal biti razlog ne delovanja klime....če je, kupiš rabjenega, ni drago.

Lp

virtuoso89
Novinec

Napisal/-a virtuoso89 Če jan 30, 2014 3:19 pm

miraldinjo je napisal/-a:
gasolinedream je napisal/-a:V moji vectri je bil aku nekje okoli 70Ah. Mam pa navado spravit notri čimvečji akumulator.
Tapeta na vratih je "prišraufana" na parih mestih. Sem že pozabil koliko vijakov, vem pa da je ni tako preprosto dobit dol. Kljub temu da boš snel tapeto je takoj pod njo pleh, ključavnica pa za njim. Sicer je nisem menjal, je pa dostop do česarkoli v vratih (razen zvočnikov) otežen.
Na koliko polnit pnevmatike ti piše v navodilih, pa mislim da tudi na pokrovu bencinskega rezervoarja.

Glede vožnje ti pa težko pomagam..

Verjetno bom dal kar nekomu zamenjati ključavnico, da se ne zajebavam..
Tudi jaz mislim, da od viška ne boli glava in gleddam ta akumulator(nevem pa če je vredu za bencinarja ker gor piše dizel D+)

http://www.petrol.si/petrol-klub/izdele ... h-d-diesel

D+, pomeni da je priključek za plus na desni strani :)

Uporabniški avatar
miraldinjo
Novinec

Napisal/-a miraldinjo Če jan 30, 2014 5:08 pm

hitri_vectra je napisal/-a:Čestitke za nakup, upam, da ti bo služila.

Akumulator je najlažje pogledat, kaj imaš sedaj not, mislim, da gre 55h noter.
Kar se tiče centralnega, najprej poglej,če nimaš precvikanega kabla med stebrom in vrati. To se pogosto dogaja pri teh Vectrah, sploh zadnje vrate. Dvomim, da je fizično ključavnica vzrok, možno, vendar težko verjetno, večinoma je vzrok okvare ali kabel ali pa modul centralnega. Za tepeto,če bi malo uporabil internet bi našel tole:
https://www.opelforum.si/index.php/topi ... -v-vectri/

Najbolj ekonomčina vožnja je nekje med 2200 in max 3000 obrati....kot si rekel 2500
Glede gum imaš navodila, če napolniš kot si napisal bo vse vredu.
Platišča, najprej poglej koliko vijakov imaš, 4 ali 5 in razmak med njimi. Druge podatke najlažje vidiš na svojem platišču, so tudi v navodilih.

Rabljene in razbite Vectre imaš na avto.net, kakšen odpad v tvoji bližini, dele imaš tudi na ebayu (računaj poštnino).....
Kar se pa tiče kompresorja pa imej v mislih, da bi znal biti razlog ne delovanja klime....če je, kupiš rabjenega, ni drago.

Lp

Imaš prav trenutno je notri 56ah akumulator. Potem bi verjetno nov 56ah akumulator od tople bil čisto dovolj :)

Tole glede precvikanih kablov moram pa res preverit gre pa za za sovoznikova vrata.

Platišča imajo 4vijake razmak med njimi pa nevem točno koliko je.

Mi poveste še katero olje naj kupim za Vectro 1.8 16v. 5w40, 10w40 5w30, 10w30 ali celo 15w40/15w40?

Castro, Elf ali GM? Tale GM olja se mi zdijo navadni ponaredki..

Oljni filter sem že včeraj kupil z nasmehom na obrazu saj je stal le 3.50Eur :lol:

matayus
Novinec

Napisal/-a matayus Če jan 30, 2014 5:20 pm

Jaz v svojo 2.0 dizla točim original GM 10w 40. 1l pride 4,90. Če verjamem servisni knjigi se ta že od začetka toči v avto. Nekateri točijo v Opelice Extralub iz Leclerca, naj bi se poraba olja zmanjšala. Jaz ga dotočim kakšen liter na 20.000, da je nivo olja skoz na max.

Srečno vožnjo in zadovoljstvo pri vožnji Vectre!

Uporabniški avatar
miraldinjo
Novinec

Napisal/-a miraldinjo Pe jan 31, 2014 11:46 am

matayus je napisal/-a:Jaz v svojo 2.0 dizla točim original GM 10w 40. 1l pride 4,90. Če verjamem servisni knjigi se ta že od začetka toči v avto. Nekateri točijo v Opelice Extralub iz Leclerca, naj bi se poraba olja zmanjšala. Jaz ga dotočim kakšen liter na 20.000, da je nivo olja skoz na max.

Srečno vožnjo in zadovoljstvo pri vožnji Vectre!

Ta podatek sem tudi jaz našel, da nekateri točijo Leclerkovo olje Extralub v Ople samo meni ni do noname olja.

Enga mehankarja sem klical k šravfa ople in mi je rekel, da za Vectro 1.8 16v je pravo 5w30 olje od GM. Je to to?

Včeraj sem že gledal za Castrol olji imel na izbiro Fully Synthetic in Part Synthetic 10w40 nakoncu nisem vzel nič saj mi ni jasno katero je pravo :?

Še nekaj me zanima, ali pašejo prednji žarometi od Vectre b+ v navadno Vectro? Jaz mislim, da bi moralo biti enako. Tisti ločeni žmigavci me res motijo :twisted:

h4ck
Stalni uporabnik

Napisal/-a h4ck Pe jan 31, 2014 12:16 pm

In zakaj naj bi bilo GM olje navadn ponaredek? Ker nima imena castrol ali pa kaj drugega gor? Če je original olje dobro za vse nove ople, še bo pa za 20 let staro vectro čisto ok... pri tem avtu pa res nimaš kaj komplicirat, 5-30, 10-40 .. karkoli od originala in bo delal b.p

hitri_vectra
Nov uporabnik

Napisal/-a hitri_vectra Pe jan 31, 2014 2:13 pm

Če imaš 4 vijake, potem je razmak 4x100 mm.
Kar se tiče olja, 10W40 je pol sintetičn, 5W30 je full sintetika. Razlika med njima v ceni je nekaj euro, zato vzami full sintetiko. Po specifikacijah je potrebno v Vectre tankrat 5w30, vendar jih veliko uporablja tudi 10w40.
V moji Vectri je že bil Extralub 10w40, ravno zaradi samih pozitivnih kritik in res smešne cene in motor še vedno laufa. Sedaj uporabljam original GM 5w30 in tudi ni pripomb. Če boš dal not 5w30 GM je to vrhunsko olje za 20 let star atmosferski bencinski motor, če laufa v vseh novejših dizlih.... pa še s ceno 25eur 5l je zelo ugoden. Sama znamka olj ni tako pomembna, pomembno je, da je v specifikacijah GM-LL-A-025. ;)

Uporabniški avatar
miraldinjo
Novinec

Napisal/-a miraldinjo Pe jan 31, 2014 2:33 pm

hitri_vectra je napisal/-a:Če imaš 4 vijake, potem je razmak 4x100 mm.
Kar se tiče olja, 10W40 je pol sintetičn, 5W30 je full sintetika. Razlika med njima v ceni je nekaj euro, zato vzami full sintetiko. Po specifikacijah je potrebno v Vectre tankrat 5w30, vendar jih veliko uporablja tudi 10w40.
V moji Vectri je že bil Extralub 10w40, ravno zaradi samih pozitivnih kritik in res smešne cene in motor še vedno laufa. Sedaj uporabljam original GM 5w30 in tudi ni pripomb. Če boš dal not 5w30 GM je to vrhunsko olje za 20 let star atmosferski bencinski motor, če laufa v vseh novejših dizlih.... pa še s ceno 25eur 5l je zelo ugoden. Sama znamka olj ni tako pomembna, pomembno je, da je v specifikacijah GM-LL-A-025. ;)

Hvala za tole.

Bom jaz kr k mehankarju pelu pa naj mi nalije 5w30 olje not mi je že reki, če pri njemu delam servis bo olje od GM pa še ugodno bo :)

Zraven bom pa še menjal filter goriva, filter kabine, filter zraka in seveda filter za olja.

Ni 20let star 18 je če smo natančni :lol:

gasolinedream
Uporabnik

Napisal/-a gasolinedream Pe jan 31, 2014 8:08 pm

Meni je pri 5w30 malo popil, pa sem menjal za 10w40, pa se je stvar nekako uredila - po menjavi je bilo treba med malima servisoma enkrat dolit. Potem pa sem jo razbil^^

Uporabniški avatar
miraldinjo
Novinec

Napisal/-a miraldinjo Po feb 10, 2014 2:01 am

gasolinedream je napisal/-a:Meni je pri 5w30 malo popil, pa sem menjal za 10w40, pa se je stvar nekako uredila - po menjavi je bilo treba med malima servisoma enkrat dolit. Potem pa sem jo razbil^^

To si pa hitr zaključu z Vectro :roll:

Uporabniški avatar
miraldinjo
Novinec

Napisal/-a miraldinjo Po feb 10, 2014 2:08 am

Mal updejta.

Mali servis sem opravil, odsranjen in očiščen je bil tudi regulator prostega teka in menjan sprednji levi končnik stabilizatorja.

Sedaj pa bi vas nekaj vprašal glede temperature motorja.

Opazil sem, da se kazel za temperaturo motorja ne dviguje oziroma se dvgne zelo malo.

Sepravi treba menjati termosta. Nekaj sem googlav in našel, da nov stane 80Eur :huh: Dobro bom menjal, morda dobim rabljenega in delujočega.

GLAVNO VPRAŠANJE PA JE ali ima ta temperatura motorja bilokakšne veze z porabo goriva? Misli ali je možno, da računalnik misli, da je motor hladen in zaradi tega zahteva več goriva?

Trenutno se mi poraba suče okoli 9-10l :o

Za vsak odgovor bom hvaležen.

Drugače pa se Vectrica pelje odlično :D

rnisan
Novinec

Napisal/-a rnisan Po feb 10, 2014 8:14 am

miraldinjo je napisal/-a:Opazil sem, da se kazel za temperaturo motorja ne dviguje oziroma se dvgne zelo malo.

Sepravi treba menjati termosta. Nekaj sem googlav in našel, da nov stane 80Eur :huh: Dobro bom menjal, morda dobim rabljenega in delujočega.

GLAVNO VPRAŠANJE PA JE ali ima ta temperatura motorja bilokakšne veze z porabo goriva? Misli ali je možno, da računalnik misli, da je motor hladen in zaradi tega zahteva več goriva?

Upam, da se ti tu končajo problemi. Jaz, ko sem imel z Vectro 80€ strošek sem bil vesel. :roll:

In ja, to lahko vpliva na porabo. Si si že sam lepo razložil.

Pri meni je šel senzor temperaturje motorja (ali nekaj takega) in je računalnik ves čas mislil, da je temp. motorja 34 stopinj, čeprav je bil ogret. Cager za temp. motorja je normalno kazal temp. Posledično so bili obrati v prostem teku povišani in poraba nekoliko višja...

hitri_vectra
Nov uporabnik

Napisal/-a hitri_vectra Po feb 10, 2014 4:15 pm

rnisan je napisal/-a:
Upam, da se ti tu končajo problemi. Jaz, ko sem imel z Vectro 80€ strošek sem bil vesel. :roll:

Daj povej, katere stroške si imel tako visoke? Ker res ne razumem, toliko Vecter smo imeli v družini, pa še nikoli ni nihče imel tako astronomsko dragih popravil.
Ker jaz se samo smejim, ko kaj crkne, ker dobim nove dele (kopije) za drobiž! Rabljenih sploh ne iščem. Kolesni ležaj 30 eur, puše 20 eur, raztezna 18 eur, stabilizator 10 eur, pečka gretja 30 eur, ležaj amortizerja 20 eur, ....
Kot malo dražji izstopajo tukaj; amortizer komad zadnji 50 eur, sprednji 40 eur, diski+ploščice po osi 100 eur, izpuh srednji in zadnji 150 eur, nov kompresor klime, hladilniki vode in klime, ipd....(kar pa se ne menjuje kar vsak dan in redkeje crkne)

@miraldinjo
Odgovoril si si že sam. Če avto nima svoje delovne temperature, ima konstantno višje obrate, da bi se ogrel, posledice so jasne. Si ga priključil na tester, je 100% termostat? Najboljše, da ga skuhaš in bo vse jasno.

lp

Uporabniški avatar
miraldinjo
Novinec

Napisal/-a miraldinjo Po feb 10, 2014 5:31 pm

hitri_vectra je napisal/-a:
rnisan je napisal/-a:

Daj povej, katere stroške si imel tako visoke? Ker res ne razumem, toliko Vecter smo imeli v družini, pa še nikoli ni nihče imel tako astronomsko dragih popravil.
Ker jaz se samo smejim, ko kaj crkne, ker dobim nove dele (kopije) za drobiž! Rabljenih sploh ne iščem. Kolesni ležaj 30 eur, puše 20 eur, raztezna 18 eur, stabilizator 10 eur, pečka gretja 30 eur, ležaj amortizerja 20 eur, ....
Kot malo dražji izstopajo tukaj; amortizer komad zadnji 50 eur, sprednji 40 eur, diski+ploščice po osi 100 eur, izpuh srednji in zadnji 150 eur, nov kompresor klime, hladilniki vode in klime, ipd....(kar pa se ne menjuje kar vsak dan in redkeje crkne)

@miraldinjo
Odgovoril si si že sam. Če avto nima svoje delovne temperature, ima konstantno višje obrate, da bi se ogrel, posledice so jasne. Si ga priključil na tester, je 100% termostat? Najboljše, da ga skuhaš in bo vse jasno.

lp

100% nisem. To sem samo sklepal pač temperatura se dvigne na 30C pa še to včasih ne. Je bil avto na testerju in ni nič pokazalo. Kaj bi pa še lahko bilo, da tem.motorja ne deluje kot bi morala?

Kako misliš, da ga skuham?

Je res tako enostavno zamenjati termostat kakor je prikazano v tem videu: http://www.youtube.com/watch?v=9nS8zDjkBjo

Pa pozabil sem napisati, da mi kar od enkrat lučka za airbag gori med vožnjo od včeraj dalje. Sem malo googlal in je to kar normalno za Vectro so že 2005 imeli težave ztem.
Samo nevem kako naj se rešim te airbag lučke. Je potrebno nujno na tester dat ali je še kakšna druga opcija?

Vprašal bi te še kje si nabavaljal kopije novih delov za Vectro, da si tako poceni prišel čez, če ni skrivnost.

Imaš še vedno Vectro?

hitri_vectra
Nov uporabnik

Napisal/-a hitri_vectra Po feb 10, 2014 9:09 pm

miraldinjo je napisal/-a:
100% nisem. To sem samo sklepal pač temperatura se dvigne na 30C pa še to včasih ne. Je bil avto na testerju in ni nič pokazalo. Kaj bi pa še lahko bilo, da tem.motorja ne deluje kot bi morala?

Kako misliš, da ga skuham?

Je res tako enostavno zamenjati termostat kakor je prikazano v tem videu: http://www.youtube.com/watch?v=9nS8zDjkBjo

Pa pozabil sem napisati, da mi kar od enkrat lučka za airbag gori med vožnjo od včeraj dalje. Sem malo googlal in je to kar normalno za Vectro so že 2005 imeli težave ztem.
Samo nevem kako naj se rešim te airbag lučke. Je potrebno nujno na tester dat ali je še kakšna druga opcija?

Vprašal bi te še kje si nabavaljal kopije novih delov za Vectro, da si tako poceni prišel čez, če ni skrivnost.

Imaš še vedno Vectro?

Skuhaš ga takole, da vidiš, če ga odpre.
http://www.youtube.com/watch?v=Asto_H2YE3c
Tukaj pa super vidiš, kako deluje: http://www.youtube.com/watch?v=T8cGKdICJmc

Ja, če je na videu tako prikazano, potem se najverjetneje tako zamenja. Poizkusi. In kot vidim, se ga dobi samo v komplet ohišju zato je tako drag. Probi dobit rabljenega, to ni ravno iskana roba, zato bi se dalo zmenit za ugodno ceno ;)
Lučko za AB edino tester ugasne. Poizkusi ugotovit vzrok zakaj se je prižgala, da se ti ne ponavlja.

Ostalo imaš ZS

Uporabniški avatar
miraldinjo
Novinec

Napisal/-a miraldinjo To feb 11, 2014 1:39 am

Ta airbag lučka me res moti in bo treba peljati na tester, če nebom prej sam ugotovil kje je napaka.

Sem pa danes šel po nov termostat in dobiv novega za 30Eur.

Imam pa takega v Vectri:

http://www.ebay.co.uk/itm/Vauxhall-Astr ... 2eaf3099b1

Sedaj nevem ali je to vse kar rabim ali ne, kje je pa senzor kateri javlja temperaturo motorja?

rnisan
Novinec

Napisal/-a rnisan To feb 11, 2014 7:59 am

hitri_vectra je napisal/-a:
rnisan je napisal/-a:

Daj povej, katere stroške si imel tako visoke?

2x sem menjal vžigalno tuljavo. Menjal sem amortizerje, menjal sem teflone. Delal sem generalko (tega ne štejem sem, ker je pač preskočil jermen in se lahko zgodi vsakomur)... Zadnje puše so bile hin, sicer material poceni a precej dela in spet dokaj drago popravilo...
Bilo je še malo morje stvari ampak sem jih iskreno raje pozabil, je že 5 let od tega...

Poznam par, ki sta oba imela corse in sta bila tako zadovoljna, da sta leto nazaj gledla le opla in kupila leto staro astro karavan...

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo To feb 11, 2014 11:31 am

hitri_vectra je napisal/-a:Kar se tiče olja, 10W40 je pol sintetičn, 5W30 je full sintetika. Razlika med njima v ceni je nekaj euro, zato vzami full sintetiko. Po specifikacijah je potrebno v Vectre tankrat 5w30, vendar jih veliko uporablja tudi 10w40.

5W-30 je več tipov tega olja, tako da ni vse fully sintetik.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 19 gostov