Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

C2 VTS
Nov uporabnik

Napisal/-a C2 VTS So jan 23, 2010 6:43 am

Zdravo!

Lavra d.o.o. iz Kranja, a kdo kaj ve o tej firmi? So pošteni?

Hvala.

LP

Uporabniški avatar
=ZiAn=
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a =ZiAn= Po jan 25, 2010 2:40 pm

z enega drugega foruma:

jurchi je napisal/-a:WTF je pa tole? :D (oba oglasa)

Poreklo in kilometri....potem pa še tablica :D

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2556641&show=1

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2619726&show=1

še slike, če pobrišejo oglase:

originalni oglas (pa še od avis-a je, ki je rent-a-car)
Slika

novi oglas od prodajalca avtobit ( TRGOVINA AVTOBIT DEJAN ŠTRUC S.P.
PODGORICA 90 LJUBLJANA ) s 16000 manj km...
Slika

Lp
Zadnjič spremenil =ZiAn=, dne To jan 26, 2010 4:13 am, skupaj popravljeno 1 krat.
...Prava nemška zverina bučno zahrumi v turobno jutro, ljudje prično padati na kolena, ko se mimo njih zapeljem v audi a šest petici. "Mati tudi jaz bom nekoč" zašepeta mladi fant svoji materi, ki ji spolzi solza po zgubanem licu...

digital24
Nov uporabnik

Napisal/-a digital24 Po jan 25, 2010 8:13 pm

Zdravo!

Ko prebiram to temo kar ne morem verjeti kam gre ta naša mala deželica :roll:

Ogledal sem si vozilo, ki je zanimivo za našo 4 člansko družinico. Avto je namreč uvožen iz Italije, nima predložene italijanske prometne, ker je avto odjavljen iz prometa, homologacija je urejena, servisna knjiga je popolnoma prazna, kar pa me je še najbolj zmotilo. Na avto mi dajejo pisno zagotovilo za realne km in da ni ukraden, kar sem tudi sam preveril in to drži.

Prilagam tudi link:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3447865&show=1

Kaj menite o tem vozilu??

lp Digital

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 Po jan 25, 2010 8:24 pm

Mlečna zakonodaja :!: Takšne slike bi morale zadostovati kot dokaz za kazenski pregon :evil: Če dilerja dvakrat dobijo da je ponarejal oz.zavajal kupce firmo zapret brez možnosti da jo odpre na novo :evil: mater sem jezen, še zalogo vozil bi jim zapleniol pa na licitacijo z njimi.
Hvala lastniku, ker skrbi za mojo kondicijo!
VW

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Po jan 25, 2010 8:28 pm

seeman66 je napisal/-a:Mlečna zakonodaja :!: Takšne slike bi morale zadostovati kot dokaz za kazenski pregon :evil: Če dilerja dvakrat dobijo da je ponarejal oz.zavajal kupce firmo zapret brez možnosti da jo odpre na novo :evil: mater sem jezen, še zalogo vozil bi jim zapleniol pa na licitacijo z njimi.

ja to pa cist ne drzi.lahko rece da se je zatipkal na netu glede kilometrou.in kaj mu bos poj naredu.pa glede na to da ma autohiso se to cist komot nardi..
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
NoSpeedNoFun
Novinec

Napisal/-a NoSpeedNoFun Po jan 25, 2010 9:12 pm

Sam malo za hobi prodajam avtomobile (bolj zato, da se zastonj vozim z različnimi), kilometre sem prevrtel samo enkrat pa mi je se danes malo zal, ker sem dobil avto nazaj (renault) to je ze zeloooo dolgo nazaj.
KAj sem hotel povedati?
Za takšno stanje je poleg zakonodaje kriv tudi potrošnik. Nazadnje sem prodal megana starega 25 mesecev z 140.000 km, z vso dokumentacijo in zgodovino. Opreme je imel full, tudi usnje, v glavnem avto, kot nov, sam sem naredil z njim 20.000 km in ni pokuril deci olja.
Avto je bil najcenejši na netu, z največ opreme in sem ga prodajal ulala časa!
Moj znanec, ki se enako bavi s tem je zavrtel na 65.000 km, z manj opreme ga je prodal v 3 tednih za 700€ več, kot sem jaz dobil za svojega, boljšega, lepšega!
Zdaj imam enega scenika letnik 2000. Avto je od prvea lastnika, kupljen v Sloveniji, klima, servisna knjiga z vsemi računi poleg a ima ca. 300.000km, kar je dokaj normalno za 10 let star avto, pa vem, da ga bom tezko prodal. A je edina napaka na njem, da ima havbo popikano od kamenckov!
Ce zavrtim na 160.000 vrzem stran račune bom zanj dobil 500€ VEČ in to so DEJSTVA!

polhi
Novinec

Napisal/-a polhi Po jan 25, 2010 9:13 pm

Ka ma kdo kaj izkušen z Avtohošo Škorjanec iz Celja

Zanima me http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3383819&show=1

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Po jan 25, 2010 9:31 pm

polhi je napisal/-a:Ka ma kdo kaj izkušen z Avtohošo Škorjanec iz Celja

Zanima me http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3383819&show=1

jaz jih malo poznam. praviloma nimajo slabih avtov tudi števcev po mojih informacijah ne prevrtavajo, tako da avto je za pogledat, seveda pa zdrava mera previdnosti ni nikoli odveč, pa kakega mojstra zraven ;)

lp
Freude am Fahren

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena Po jan 25, 2010 11:05 pm

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3297291&show=1

Tega Megana ni vredno kupiti niti za 1000 EUR. Polomljen predal pri sovozniku (se vidi že na sliki), NIMA servisne knjige, NE dela električna pomična streha (mogoče tudi pušča), po dveh obiskih nisem uspel spoznati lastnika, ker ga zanj prodaja "kolega".

Pa še smeh, cene ni hotel niti za evro spustiti, ker je avto "kot nov" (aja kljuke tudi ne delajo) s tem, da je bil že 6800 potem 5500 in sedaj je 4990 EUR.

digital24 je napisal/-a:Zdravo!

Ko prebiram to temo kar ne morem verjeti kam gre ta naša mala deželica :roll:

Ogledal sem si vozilo, ki je zanimivo za našo 4 člansko družinico. Avto je namreč uvožen iz Italije, nima predložene italijanske prometne, ker je avto odjavljen iz prometa, homologacija je urejena, servisna knjiga je popolnoma prazna, kar pa me je še najbolj zmotilo. Na avto mi dajejo pisno zagotovilo za realne km in da ni ukraden, kar sem tudi sam preveril in to drži.

Prilagam tudi link:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3447865&show=1

Kaj menite o tem vozilu??

lp Digital

Ta Kalan je nategun prve sorte. Tudi jaz sem gledal avto od lastnika, ki ga je servisiral pri Kalanu. V računalniku mu naj bi pisalo kaj vse je bilo zamenjano, skratka ni da ni, ko pa sem rekel naj mi to izpiše se je začel zgovarjat, da vse v servisni knjigi piše. Verjetno ne rabim govorit, da je bila servisna knjiga popolnoma prazna.

LP :D

Uporabniški avatar
LoCo
Uporabnik

Napisal/-a LoCo Po jan 25, 2010 11:44 pm

Mislim da je ta tema odlično opozorilo vsakemu ki kupuje avto.

Vzemite sabo nekoga, ki je iz te panoge (po domače - uzamte sabo svojga mehanika če je vešč, če ne pa kleparja al pa ličarja) uglavnem nekoga ki bo znal ocenit avto bolje kot vi sami. Če nimate nobenega takega pa povejte da boste na amzs peljal avto na pregled za 90 eur al kok je in lepo povejte - če bo avto tak kot trdite potem plačam stroške jaz in avto kupim, če pa ne se pa j*ebite še s stroški od amzsja pa avto lah porinete u ljubljanico zarad mene... Večina nategatorjev se bo probala temu izognit in posledično se boste vi izognili njim. Problem?
Edmunds.com je napisal/-a:Mitsubishi made a decision when developing its Evo X to go upscale. No longer was it good enough to kick Subaru's ass. Now it wanted to go after the big players in the sport sedan market.

Slika

Uporabniški avatar
NoSpeedNoFun
Novinec

Napisal/-a NoSpeedNoFun To jan 26, 2010 12:46 am

belkaena je napisal/-a:http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3297291&show=1

Tega Megana ni vredno kupiti niti za 1000 EUR. Polomljen predal pri sovozniku (se vidi že na sliki), NIMA servisne knjige, NE dela električna pomična streha (mogoče tudi pušča), po dveh obiskih nisem uspel spoznati lastnika, ker ga zanj prodaja "kolega".

Pa še smeh, cene ni hotel niti za evro spustiti, ker je avto "kot nov" (aja kljuke tudi ne delajo) s tem, da je bil že 6800 potem 5500 in sedaj je 4990 EUR.

moj ni :)

Uporabniški avatar
Pitu
Novinec

Napisal/-a Pitu To jan 26, 2010 9:39 am

Jaz bi se izognil tudi temu avtu, saj jo je pred kratkim prodal oz. zamenjal znanec(za novo Kio) , pred predajo avta v avtohišo pa je bila Zafira v katastrofalnem stanju. Notranjost nevem če je bila očiščena 1x letno, v avto se je kadilo(nonstop) , prevažalo gradbeni material in še pa još, najslabše pa je da ima baje avto počen blok motorja. To naj bi bil tudi razlog za menjavo avta. Sedaj ali so v avtohiši to odpravili nevem, vendar jaz bi se vseeno ognil avta saj vem kako je bilo z njim delano. Drugače na slikah pa je lep ja :D

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3412089&show=1

Avtocenter Koroška,
BESTRADE, D.O.O.
Bukovska vas 003
Šentjanž pri Dravogradu
Priponke
Zafira.jpg

C2 VTS
Nov uporabnik

Napisal/-a C2 VTS Sr jan 27, 2010 2:11 pm

Pozna kdo prodajalca CERON d.o.o., z Rogaške Slatine? Anyone?

lp

pero85
Nov uporabnik

Napisal/-a pero85 Če jan 28, 2010 2:24 am

Lp. Pozna kdo tega bravota?
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3151096&show=

In še to 308
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3458136&show=1

Dokaj malo km... realni? Nasploh mnenje o avto Filipič in Kolmanič Mb?

Hvala LP

Uporabniški avatar
BeMyWagen
Novinec

Napisal/-a BeMyWagen Če jan 28, 2010 3:24 pm

pero85 je napisal/-a:Lp. Pozna kdo tega bravota?
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3151096&show=

In še to 308
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3458136&show=1

Dokaj malo km... realni? Nasploh mnenje o avto Filipič in Kolmanič Mb?

Hvala LP

Avtohiša Kolmanič...
O tej avtohiši imam slabše mnenje kot lahko povem, namreč pri njih smo kupili nov avto, pustili tam lepo vsoto denarja in nazadnje ugotovili da je bil avto poškodovan med transportom. Namreč pri vožnji s šleperjom je padlo nekaj na streho in havbo in ko je avto prispel v avtohišo, so ga kolmaničevi "mehaniki" poklepali, pokitali in zbrusili. Na avtu se ni nič videlo po enem mesecu pa oče pere avto in za povrh je sijalo še sonce, in ugotovi da so lise in fleki po stehi in havbi, ko si odprl havbo je bilo vse hrapavo in bile so majhne vbokline. Pokliče kolega kleparja in pove da je bil avto definitivno poškodovan med transportom, pa še sonce je fajn sijalo in se je vse videlo. Mislim kam to pelje, kaj bomo morali še pred nakupom novega avta vzeti s seboj mehanika in kleparja??? Oče je odpeljal avto nazaj, so se kar veliko prekregali a nazadnje so mu avto zamenjali saj jim je zagrozil s slabo reklamo. Zraven avta nismo dobili ne prve pomoči, ne žarnic, ne zimskih gum, pa tudi glede popustov se niso dali kaj menit. Pa še zmenjeni smo bili, da avto prevzamemo v torek dobili pa smo ga v petek, zaradi "netočnosti" prevoznika. So se nam vsem zamerili do konca, tja še po žarnico ne grem.

Lp

tigy90
Nov uporabnik

Napisal/-a tigy90 Pe jan 29, 2010 10:54 am

Smo kupli avto pri njemu in ugotovili da vrti kilometre nazaj. Je pa iz Velenja.

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS Pe jan 29, 2010 11:03 am

LoCo je napisal/-a:Mislim da je ta tema odlično opozorilo vsakemu ki kupuje avto.

Vzemite sabo nekoga, ki je iz te panoge (po domače - uzamte sabo svojga mehanika če je vešč, če ne pa kleparja al pa ličarja) uglavnem nekoga ki bo znal ocenit avto bolje kot vi sami. Če nimate nobenega takega pa povejte da boste na amzs peljal avto na pregled za 90 eur al kok je in lepo povejte - če bo avto tak kot trdite potem plačam stroške jaz in avto kupim, če pa ne se pa j*ebite še s stroški od amzsja pa avto lah porinete u ljubljanico zarad mene... Večina nategatorjev se bo probala temu izognit in posledično se boste vi izognili njim. Problem?

Kako pa to izgleda?
Prodajalec ti zaupa avto, da ga odpelješ en dan na AMZS, ali gresta skupaj?
Nisem še bil v teh vodah...

gusti85
Stalni uporabnik

Kraj: Kotlje - Koroška

Napisal/-a gusti85 Pe jan 29, 2010 11:46 am

Mislim da vas kar malo paranoja matra glede teh kilometrov. Določene avtohiše najbrž res nategujejo in vrtijo km nazaj .. se da pa dobit veliko avtomobilov z malo km od fizičnih oseb. Ne delajo vsi po 30.000km na leto.

Primer: Spomladi smo kupli enga peugeot-a 106 letnik 99 z 34.000km 1. lastnik, od ene znane gospe, ki ga je imela samo za v trgovino in nazaj in to še samo ob lepem vremenu ... zraven je dala čisto vse račune za vsako malenkost lepo zatanjene v servisno knjigo. Avto je biv skos v garaži, kar se vidi tudi po barvi saj je bila še skoraj takšna kot nova. Naredili smo velik servis in zamenjali gume (ker so bile še 1. gor) in avto lavfa kot urca.

2. primer: Ati je poleti menjal renault traffica l.04 1. lastnik z 52.000km za toyoto rav4 l.06 1. lastnik 54.000km, kupjen v slo, potrjena servisna knjiga, tut v rač. na toyota servisu so bili vsi servisi zabeleženi in se datumsko ujemajo in ni straha da bi avto imel več km. Prav tako je bila rav4-ka lepo ohranjena in ni nobenih drugih indikatorjev na avtu, da bi z njim bilo kdaj karkoli narobe. Ampak ta avto je bil vsaj 2.000€ dražji od ostalih uvoženih, ki so bili po večini vsi zanemarjeni pa čeprav so bili stari komaj 3 leta in z podobno kilometražo.

Jaz vam nemorem pomagat če najdete 3 daleč najcenejše primerke na avtonetu in jih greste gledat, po možnosti celo kupite in ste potem razočarani. Sej ne rečem ... veliko je nategunov in barantačev pri nas, ampak dejte malo razmišljat z svojo glavo in se ne pustit kakšnim super akcijam in podobnemu sranju ... dobrih avtov je pri nas kar veliko samo malo je treba bit potrpežljiv in ne vsega verjet na lepe oči kar vam prodajalec natrobi.

Pa uspešno iskanje novega rabljenega avtomobila.

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Pe jan 29, 2010 11:52 am

kaj ta peugeot 106 je bil bele barve? in iz katerega konca slovenije ste ga vzeli? ce smem vedet ;)

gusti85
Stalni uporabnik

Kraj: Kotlje - Koroška

Napisal/-a gusti85 Pe jan 29, 2010 3:01 pm

Peugeot je modre barve, kuplen je bil pa na koroškem (lastnica je iz sg). Drugače pa ni bil nikoli na avtonetu, ker smo ga kupli še preden je sploh do tja prišel :)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov