Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Re: Pozna kdo ta avto?

Napisal/-a dobek To feb 01, 2011 3:11 pm

LukL je napisal/-a:ja airbagi so bli zunaj, se vidi da na desnem pokrov ne stoji več dobro noter...

isto je meni pri prodaji prejsnjega avta pametoval en kupec...
s slike se sicer ne vidi ne vem kako dobro, ampak...pri mojem je bilo podobno videt (ko je usnjena prevleka armaturke po perforaciji napokala od sonca in premalo vzdrzevanja)...no, ko mi je se pribil, da je avto bil definitivno karamboliran, ker je bil sovoznikov sedez sivan in sem ga pa moral nic kaj nezno zabit, da pa ma sidebag-e v vratih, mi je pa bilo vse jasno :roll:
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Uporabniški avatar
Mdriver
Novinec

Kraj: Okolica Kopra

Napisal/-a Mdriver To feb 01, 2011 4:40 pm

zaho23 je napisal/-a:Nehajte fantje z neumnostmi. prvo euro3 ni vsako vozilo od 98 letnika dalje. tale audi definitivno ni. kot drugo serija telih audijev je delana od 97-98 letnika. 99-01 je modificeran oz ima spredaj novejse luci. od 95-96 je imel pa zadaj starejse lucke kot ta ki je na sliki. malo bolje si poglejte audije. notranjost je pa identicna od 97-01. samo 95-96 je imel stari volan. tako da je z autom use ok ni bil nic volan menjan. vozilo je pa letnik 1997-1998. pise pa prva reg 1/2001, ker je bilo verjetno takrt vozilo pripeljano iz uvoza in v prometni pise prva reg. v RS. no zdaj imate malo vec informacij. lp

Glej za neke stvari ki si jih navedel se strinjam z eno pa ne da so armaturne iste od 97 do 01 še zdaleč se razlikujejo...tukaj na temu rdečem audi-ju se lepo vidi še podogovate gumbe na armaturki...jaz sam sem imel model A4 2000 modificinranga in armaturna je bla že lepša gumbi manjši drugače razporejenost stikal skratka zelo zelo drugače in volan katerega ima ni original za ta letnik 100%....če bom dobil še kakšno fotografijo od notranjosti mojega prejšnjega audi-ja bom ti to dokazal...

L.p.
Priponke
AudiA4.jpg
Moj audi A4 L. 2000
My Audi A3 1.8T (180HP) !

http://www.youtube.com/watch?v=P0K9b78X ... re=related

speedfreak za moderatorja!

Uporabniški avatar
Xelthax
Nov uporabnik

Napisal/-a Xelthax To feb 01, 2011 6:25 pm

Pozdravljeni! Mene pa zanima, če si je mogoče kdo ogledal ta avto? Jutri imam namreč namen it pogledat kak je, vsaka predhodnja informacija bi bila koristna!

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4462703&show=1

Veron
Novinec

Napisal/-a Veron To feb 01, 2011 6:39 pm

bodi pozoren na variator faze

Uporabniški avatar
Xelthax
Nov uporabnik

Napisal/-a Xelthax To feb 01, 2011 6:45 pm

Uf, glede avtomobilov sem kot riba na suhem, tako da niti ne vem kaj naj bi to bilo :( Priznam, neveden sem :)

Še glede tega potrebujem informacije, pa če je prodajalec nategator ali ne.

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4355609&show=1

Najlepša hvala za vse odgovore!

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek To feb 01, 2011 8:37 pm

Xelthax je napisal/-a:Pozdravljeni! Mene pa zanima, če si je mogoče kdo ogledal ta avto? Jutri imam namreč namen it pogledat kak je, vsaka predhodnja informacija bi bila koristna!

te alfe 120 konske so imele probleme, tako da alfe glej 105 konske!
Alergičen na rjo

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL To feb 01, 2011 9:56 pm

dobek je napisal/-a:
LukL je napisal/-a:ja airbagi so bli zunaj, se vidi da na desnem pokrov ne stoji več dobro noter...

isto je meni pri prodaji prejsnjega avta pametoval en kupec...
s slike se sicer ne vidi ne vem kako dobro, ampak...pri mojem je bilo podobno videt (ko je usnjena prevleka armaturke po perforaciji napokala od sonca in premalo vzdrzevanja)...no, ko mi je se pribil, da je avto bil definitivno karamboliran, ker je bil sovoznikov sedez sivan in sem ga pa moral nic kaj nezno zabit, da pa ma sidebag-e v vratih, mi je pa bilo vse jasno :roll:

od kdaj pa ima audi, airbage v vratih....
verjetno si mislil na drug avtomobil bmw, mb... lej lahko da so bli, lahko pa da niso bli zunaj, lahko pa da je ženska tak noge tiščala v armaturko da je pokrov dvignal....

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek Sr feb 02, 2011 5:15 pm

LukL je napisal/-a: od kdaj pa ima audi, airbage v vratih....
verjetno si mislil na drug avtomobil bmw, mb... lej lahko da so bli, lahko pa da niso bli zunaj, lahko pa da je ženska tak noge tiščala v armaturko da je pokrov dvignal....

preberi se enkrat...za audija sem govoril samo za AB v armaturki...
in iz tega izpeljal, kako eni pametujejo vsepovprek ;)
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Uporabniški avatar
Gregson007
Novinec

Kraj: LJ.

Napisal/-a Gregson007 Sr feb 02, 2011 8:35 pm

zuzek je napisal/-a:
Xelthax je napisal/-a:Pozdravljeni! Mene pa zanima, če si je mogoče kdo ogledal ta avto? Jutri imam namreč namen it pogledat kak je, vsaka predhodnja informacija bi bila koristna!

te alfe 120 konske so imele probleme, tako da alfe glej 105 konske!

kakšne točno? dej bodi malo natančnejši. razen tega da ima 120 konjska variator in 105 konjska ne, je lahko samo variator en problem več kot pri 105 konjski, ostalo pa je kar na isti ravni

@Xelthax:
pri 147 in 156-kah so problematična predvsem podvozja; roke, stabilizatorji - sp. in zad., ki so pri teh malo cenejših ponudbah neporihtana, dokler samo občasno poškripa ni panike, ko pa začne pokat je pa čas za menjavo.
kar se motorjev tiče je pa vse odvisno od načina samega vzdrževanja., ponavadi je motor najmanj kar ti bo nakopalo stroške kmalu po nakupu, zdj vprašanje kdaj je bil na tej konkretno, opravljen veliki servis, kje in za koliko denarja, če ti predloži kakršne koli račune je že nekaj več znanega, samo na serv. knjižico se pa nikar ne zanašaj.
toliko glej da ni bila kej preveč raztreščena to se takoj opazi, kakšna malenkost nima veze če je bila barvana,
je pa konkretno tale na linku neregistrirana - vsaj kaže tako, če se odločiš za nakup naj jo on zapelje na teh. pregled tako da ti ga on nardi, da veš da je vsaj izpravna kar se tiče osnov.
vabljen pa seveda na forum Alfa kluba kjer se da najti bolj podrobne napotke tako pred nakupom in potem po njem za vzdrževanje Alfe
Alfa Romeo 156 Jtd-mjet Sw l.2004 & 146 1.4 Ts 16v l.2000

zaho23
Nov uporabnik

Napisal/-a zaho23 Če feb 03, 2011 12:51 am

Mdriver je napisal/-a:
zaho23 je napisal/-a:Nehajte fantje z neumnostmi. prvo euro3 ni vsako vozilo od 98 letnika dalje. tale audi definitivno ni. kot drugo serija telih audijev je delana od 97-98 letnika. 99-01 je modificeran oz ima spredaj novejse luci. od 95-96 je imel pa zadaj starejse lucke kot ta ki je na sliki. malo bolje si poglejte audije. notranjost je pa identicna od 97-01. samo 95-96 je imel stari volan. tako da je z autom use ok ni bil nic volan menjan. vozilo je pa letnik 1997-1998. pise pa prva reg 1/2001, ker je bilo verjetno takrt vozilo pripeljano iz uvoza in v prometni pise prva reg. v RS. no zdaj imate malo vec informacij. lp

Glej za neke stvari ki si jih navedel se strinjam z eno pa ne da so armaturne iste od 97 do 01 še zdaleč se razlikujejo...tukaj na temu rdečem audi-ju se lepo vidi še podogovate gumbe na armaturki...jaz sam sem imel model A4 2000 modificinranga in armaturna je bla že lepša gumbi manjši drugače razporejenost stikal skratka zelo zelo drugače in volan katerega ima ni original za ta letnik 100%....če bom dobil še kakšno fotografijo od notranjosti mojega prejšnjega audi-ja bom ti to dokazal...

ni panike prjatu, ampak a si razmislu da je mozno od opreme. sam mam letnik 2000 ampak je od S line notranjost. 90km al 110km ali 115km vse to vpliva na to.

matayus
Novinec

Napisal/-a matayus So feb 05, 2011 11:38 am

norc89
Novinec

Napisal/-a norc89 Ne feb 06, 2011 7:31 pm

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?id=4493947&obv=1

Ve mogoče kdo kera avto hiša se od zadaj skriva.

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Ne feb 06, 2011 10:30 pm

kolega kupuje tole octavio. kak nasvet, kako se odnesejo taki motorji, razne okvare. uglavnem na kaj je treba pazit.
najlepsa hvala za nasvete.

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4477605&show=1
turbo inside

Uporabniški avatar
mire
Poznavalec foruma

Kraj: koper

Napisal/-a mire Po feb 07, 2011 4:01 pm

norc89 je napisal/-a:http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?id=4493947&obv=1

Ne vem katera je hisa od zadaj, vem pa, da je ta lokacija pogosta na avto.net :D
rocna - bok - streha
Pravopis spreglej

norc89
Novinec

Napisal/-a norc89 Po feb 07, 2011 5:44 pm

mire je napisal/-a:
norc89 je napisal/-a:http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?id=4493947&obv=1

Ne vem katera je hisa od zadaj, vem pa, da je ta lokacija pogosta na avto.net :D

Sem poklical danes in je rekel da je avto od punce. Pa sem mu rekel će vzame mojega v račun pa je rekel kakega pa mu povem pa je takoj rekel da hočem preveč za njega, potem je še rekel da ima avto narejen servis v vrednosti 1200€ in da je turbina že menjana pri 106k km :lol: :lol: :lol: Pa še uvožen je bil leta 2005. Sem mu samo rekel hvala lepa in nasvidenje :)

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Napisal/-a _furby_ Po feb 07, 2011 5:50 pm

_furby_ je napisal/-a:kolega kupuje tole octavio. kak nasvet, kako se odnesejo taki motorji, razne okvare. uglavnem na kaj je treba pazit.

isce se kaka octavia tipo tale. motor 1.8T, lahko karavan ali limuzina. najlepsa hvala za pomoc ;)
turbo inside

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Kraj: WestCoast

Napisal/-a mr.ramo Po feb 07, 2011 6:15 pm

_furby_ je napisal/-a:
_furby_ je napisal/-a:kolega kupuje tole octavio. kak nasvet, kako se odnesejo taki motorji, razne okvare. uglavnem na kaj je treba pazit.

isce se kaka octavia tipo tale. motor 1.8T, lahko karavan ali limuzina. najlepsa hvala za pomoc ;)

teli motorji so VW-jevi in so znani po dobri osnovi,ter vzdrzljivosti,je pa spet odvisno kako ga vozis :)

Uporabniški avatar
mire
Poznavalec foruma

Kraj: koper

Napisal/-a mire Po feb 07, 2011 6:18 pm

In po velikem tuning potencialu :D
rocna - bok - streha
Pravopis spreglej

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Napisal/-a _furby_ Po feb 07, 2011 6:32 pm

ja to vem, ampak kolega ga isce bolj kot druzinski avto.
tko da bi potrebavali kakega z cimvec znane zgodovine itd. :)
turbo inside

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Po feb 07, 2011 6:40 pm

mr.ramo je napisal/-a:
_furby_ je napisal/-a:

teli motorji so VW-jevi in so znani po dobri osnovi,ter vzdrzljivosti,je pa spet odvisno kako ga vozis :)

Kvalitetno olje notr (po VW specifikacijah), segrej pred tiščanjem in pusti ene pol minute, da laufa po tiščanju. To je to. Drugače pa samo gasa!
Ta motor se najbolje počuti, če ga redno teraš :mrgreen: :D

1.8 20V turbo je bullet proof, če lepo skrbiš zanjga. Jih poznam veliko, ki imajo preko 600.000km (z veliko tiščanja do rdečega polja), pa laufajo brez problema, nekateri celo s prvimi turbinami!
Da ne omenjam velik tuning potencial.

Oče je imel Octavio combi SLX 1.8T letnik 1999 (100.000km) in Octavio combi elegance 4x4 1.8T letnik 2001 (150.000km). Prvi lastnik, obe delale brez problema. Edino, kar se je izredno menjalo so bile vžigalne tuljave na letniku 2001, to je bilo pod garancijo (tovarna vpoklicala).

Povprečna poraba na navadni 1.8T je bila okroglih 9 litrov (205/60/15''), na 4x4 9.7/100km (205/55/16''), preračunano (varčna vožnja 7 litrov, tiščanje po AC 220kmh+ 12l)

Kaj drugega posebnega s tem avtom ni. Vsekakor pa pred nakupom svetujem pregled pri kakšnem sposobnem VAG mehaniku pa preverit pri serviserjih, ki imajo svoje žige v servisni knjigi, če je bil avto res pri njih servisiran.

Konec koncev je to avto star 10 let ;)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov