Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Re: Pozna kdo ta avto?

Napisal/-a crxdelsol To feb 08, 2011 12:00 am

Slika

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4430939&show=1

Okolica Vojnika-Celja, naj bi ga mela učiteljica, zanima me če pozna kdo. Skrbi me da ga nebi vozil kdo drug kot ona, kilometri itd. je sicer realno sem preveril. Imajo kake probleme tile avti ?

Uporabniški avatar
naliM
Novinec

Kraj: Maribor - okolica

Napisal/-a naliM To feb 08, 2011 9:07 am

crxdelsol je napisal/-a:Slika

Okolica Vojnika-Celja, naj bi ga mela učiteljica, zanima me če pozna kdo. Skrbi me da ga nebi vozil kdo drug kot ona, kilometri itd. je sicer realno sem preveril. Imajo kake probleme tile avti ?

Zakaj naj bi bila učiteljica kot voznica prednost: če poznaš splošen profil učiteljice, potem veš, da je velika verjetnost, da gre za nerodno samovšečno kokoš, ki nima pojma o tehniki.

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder To feb 08, 2011 9:34 am

Tut če vozi tip ta avto dvomim da bi z cliotom 1.2 brez alu feltn letel po robnikih, delal burnoute in zvijal diske po klancih navzdol.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ To feb 08, 2011 12:13 pm

pozna kdo tole octavio?
malo jo je toca zravnala, ma nic hudega :)

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4496130&show=1
turbo inside

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol To feb 08, 2011 1:38 pm

naliM je napisal/-a:
crxdelsol je napisal/-a:Slika

Zakaj naj bi bila učiteljica kot voznica prednost: če poznaš splošen profil učiteljice, potem veš, da je velika verjetnost, da gre za nerodno samovšečno kokoš, ki nima pojma o tehniki.

Nisem napisal učiteljica kot + ampak če mogoče kdo pozna. Osebo sem videl v živo in vse se mi zdi ok, le motor je malo nemiren zdaj nevem ali je to normalno za te motorje ali ne

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

pozna kdo

Napisal/-a fare To feb 08, 2011 4:36 pm

To avtohišo oz karkoli je:
TREND MOBILE FRANC ERJAVEC S.P.
KLEK 41
TRBOVLJE

je bilo kdaj kaj govora o teh???
lp.

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind To feb 08, 2011 4:49 pm

peroRS je napisal/-a:
Kvalitetno olje notr (po VW specifikacijah), segrej pred tiščanjem in pusti ene pol minute, da laufa po tiščanju. To je to. Drugače pa samo gasa!
Ta motor se najbolje počuti, če ga redno teraš :mrgreen: :D

1.8 20V turbo je bullet proof, če lepo skrbiš zanjga. Jih poznam veliko, ki imajo preko 600.000km (z veliko tiščanja do rdečega polja), pa laufajo brez problema, nekateri celo s prvimi turbinami!
Da ne omenjam velik tuning potencial.

Oče je imel Octavio combi SLX 1.8T letnik 1999 (100.000km) in Octavio combi elegance 4x4 1.8T letnik 2001 (150.000km). Prvi lastnik, obe delale brez problema. Edino, kar se je izredno menjalo so bile vžigalne tuljave na letniku 2001, to je bilo pod garancijo (tovarna vpoklicala).

Povprečna poraba na navadni 1.8T je bila okroglih 9 litrov (205/60/15''), na 4x4 9.7/100km (205/55/16''), preračunano (varčna vožnja 7 litrov, tiščanje po AC 220kmh+ 12l)

Kaj drugega posebnega s tem avtom ni. Vsekakor pa pred nakupom svetujem pregled pri kakšnem sposobnem VAG mehaniku pa preverit pri serviserjih, ki imajo svoje žige v servisni knjigi, če je bil avto res pri njih servisiran.

Konec koncev je to avto star 10 let ;)

Ti bi rabil enkrat odpret temo katere vse Škode (bencinarji, dizli, 4×4) ste imeli in pri vsak napisat posamezne člene (poraba, kilometri, servisi...) tako, da ne rabiš znova in znova pisat iste stvari.

bazilika
Nov uporabnik

Re: pozna kdo

Napisal/-a bazilika To feb 08, 2011 4:51 pm

Mene tudi zanima.

Zadnjič sem hotel pogledati enega c4 picassa, pa je bil takoj prodan.
Nasploh je videti, da uvožene (Francija) avte proda razmeroma hitro.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS To feb 08, 2011 4:57 pm

nevermind je napisal/-a:
Ti bi rabil enkrat odpret temo katere vse Škode (bencinarji, dizli, 4×4) ste imeli in pri vsak napisat posamezne člene (poraba, kilometri, servisi...) tako, da ne rabiš znova in znova pisat iste stvari.

Če bi ljudje uporabili iskalnik in poiskali že 100x napisane stvari o enih in istih avtomobilih, mi ne bi bilo treba (pa tudi marsikkomu drugemu ne) 100x ponavljat eno in isto. ;)

Tako se pa vsakodnevno odpira teme z istimi vprašanji :roll:
Dobro, da vem da je narobe če odgovarjam na vprašanja drugih, tako da tega ne bom več počel.

lp

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare To feb 08, 2011 6:41 pm

bazilika je napisal/-a:Mene tudi zanima.

Zadnjič sem hotel pogledati enega c4 picassa, pa je bil takoj prodan.
Nasploh je videti, da uvožene (Francija) avte proda razmeroma hitro.
Ja,kolko sem gledan po forumu je tak da ni nekih podatkov o tem kak diler je.
Meni je lep tale C4P
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4484653&show=1
da pa ima avte iz Francije to vem k to tudi pripiše h kakšnemu oglasu. Ostalo pa je loterija,ohranjenost,zbiti kilometri itd...
Je pa res da full avtov proda:
http://www.avto.net/_DEALER/results.asp?broker=11363
ampak,kako je mozno prodajati avte po takih cenah glede na recimo cene Pikasojev v Franciji:
http://www.citroenselect.fr/CWF/CiSel_Web/Occasions/
pač,primerjava se ne ujema razen če se ne igraš s kilometri.
Ne obsojam,pač razmišljam na glas...

Aly
Nov uporabnik

Napisal/-a Aly To feb 08, 2011 9:58 pm

tdk je napisal/-a:accord-i....pozna kdo?

3. http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4177575&show=1

tnx

lp tdk

No evo,. če koga zanima, jaz sem si danes detaljno ogledal tega rdečega Accord-a...morem reči da barva na sliki zgleda lepše kot v živo, kot bi bila malo zbledeta in bi bil potreben poliranja...kaj pa vem, ni to ta obstojnost se mi zdi kot je pri metalik barvi, ampak ok, to je spet subjektivno mnenje.
Kakorkoli, pojdimo na dejstva...Avto ima zadaj malo poškodovan odbijač, na pokrovu kuferama eno majhno udrtino, kar me je najbolj zmotilo so pobarvana sovoznikova vrata, se mu je nekdo zaletel bočno :? ampak ko bi vsaj bilo pobarvano kot treba, tak pa je pomarančasto ko primerjaš s drugimi nepobarvanimi deli :cry: Avto je bil tudi spredaj zaleten, ne sicer toliko da bi bili sproženi airbagi ali kaj, ampak dovolj da je gor nov odbijač (torej ni bilo tolk nedolžno) in da luč na sovoznikovi strani ne stoji lepo, ji notranji kot vleče noter v odbijač, sam odbijač pa spodaj pod obema lučima vleče ven in ne stoji lepo... v glavnem očitno spodnji del vezne ni več bilo mogoče poravnat v nulo :|
Konec koncev pa cena...ded ne odstopa od cene niti za €, kar mi samo daje potrditev na moja ugibanja zakaj se že tolk dolgo prodaja.
No upam da je to komu prikrajšalo pot čez SLO tako kot ste vi že men katero pot prikrajšali s podatki tukaj.

Pa da ne bo oglas ušel, sem naredil še PS da se ve za katerga se gre:
Slika
LP,Aly
Honda Civic 1.4i

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man Sr feb 09, 2011 1:20 am

Je mogoče komu znan tale Focus ST? Mi je zanimiv ker je petvratni.

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4496135&show=1

tomazpog
Novinec

Napisal/-a tomazpog Sr feb 09, 2011 7:45 am

Odvisno, kako njegovo kupovanje izgleda. Npr., ko sem jaz kupoval avto ( točno C4 Picasso 2.0HDi) , sem šel do nekoga, ki so mi ga moji kolegi priporočili. Skupaj sva pogledala po "njegovi" lizing hiši v Franciji. Izklicne cene za tistih par sto avtomobilov, ki so se prodajali, so bile večinoma prav smešno nizke. Sam sem si ugledal en avto, dobil skoraj takoj podatke o vozilu, številko avtomobila, slike, podatke o servisih in opremi. Potem sva se zmenila, da ga pač licitirava. On je tisti dan licitiral cca 15(!) vozil. Od tega jih recimo nekaj tudi dejansko "ulovi", pač odvisno, koliko je ponudnikov. No, pri mojem sem imel srečo, pa tudi bil sem pripravljen odštet kakega tisočaka več, ker se mi je res dopadel,..

Hočem reči, da res ni nujno, da je vsak nategator s kilometri, če ima prave "veze", lahko dobi avto po res nizkih cenah.. Tisto, kar pa mi gledamo po Autoscout24 in podobno, pa so pač "redne" cene, ki so preeecej višje, kot sem jih jaz videl v tej lizing hiši. Res pa je, da ne izlicitiraš "svojega" avta vedno.. Saj pravim, on jih licitira cca 15, kupi pa več kot polovico manj, pač tiste, ki grejo "skozi" za tako in tako ceno. Ima ša čisto za vsakega takoj podatke o zgodovini vozila. Spet je pa res, da nekateri pač kupujejo po en ali dva avtomobila, najraje malce poškodovana, z ohohoho kilometrei, potem se pa "friziranje" začne, hehe

bazilika
Nov uporabnik

Napisal/-a bazilika Sr feb 09, 2011 8:24 am

Ja pri licitacijah so cene nižje, o avtomobilu pa je vse lepo zabeleženo.
Poslikana je vsaka praska, opisane so hibe, servisna knjiga, prevoženi km.

Ko pa prodajalca v Sloveniji povprašaš po teh podatkih, jih seveda ni, ali jih bo naknadno dobil, ali bla, bla.

Če je pošten, bi ti serviral vse tiste podatke, ki jih je on dobil ob prevzemu avtomobila.

tomazpog
Novinec

Napisal/-a tomazpog Sr feb 09, 2011 9:18 am

točno tako. Sam sem imel to možnost, se pravi videt slike, kilometre, zgodovino ŠE PREDEN sem avto licitiral

stilo jtd
Nov uporabnik

hotko90
Nov uporabnik

Napisal/-a hotko90 Sr feb 09, 2011 10:53 pm

Živjo!

Zanima me če kdo pozna ta avto? trenutno je iz okolice LJ zalog ima ga pa približno 2 meseca ker naj bi ga uzel v račun. Ima prevoženih 310kkm in povedal je da je treba zamenjati disk ploščice ter da acspuh ropota. Motor pa naj bi deloval dobro. Je 1.8 bencinar. Midva bi naredila menjavo za motor. Zanima me tudi kje v okolici LJ zalog bi lahko naredil kakšen pregled vozila. In koliko približno stane prekled?

Slika

Slika

hotko90
Nov uporabnik

Napisal/-a hotko90 Če feb 10, 2011 3:45 pm

aja avto je 2.0 narobe napisal

Airmatic7
Nov uporabnik

CLS 2006, izgleda kot 2008?

Napisal/-a Airmatic7 Če feb 10, 2011 9:05 pm

Gledam ta oglas: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4511987&show=1

V oči mi je padlo to, da je letnik 2006, ampak maska in volan sta pa iz modelnega leta 2008.
Pri maski sta namreč samo 2 krom letvici, volan pa je trikratki - to je značilno za leto 2008 in naprej, kolikor vem.

Je to kakšen AMG paket ali je bil avto razbit in popravljen, mogoče kaj tretjega?

plinaš
Uporabnik

Re: CLS 2006, izgleda kot 2008?

Napisal/-a plinaš Če feb 10, 2011 9:13 pm

ma ne ..to ma samo dizel tolk švoh opremo ... =P
plin je cnej k bencin
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov