Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Re: CLS 2006, izgleda kot 2008?

Napisal/-a King1 Če feb 10, 2011 9:17 pm

Pokliči in pojdi pogledat. Boš zvedel v trenutku ko boš avto videl. Še ceneje pa je, da kar po telefonu vprašaš zakaj je temu tako. Očitno se že spoznaš na "merkle" ;)

lp.

nkwai
Nov uporabnik

Kraj: Goriška

Re: Pozna kdo ta avto?

Napisal/-a nkwai Če feb 10, 2011 11:29 pm

Pozdravljeni!

Malo sem bral po forumu in videl kar precej uporabnih postov, ki so me tudi odvrnili pri kupovanju avtomobila pri avto keko npr.
Odločujem se za menjavo avtomobila, najbol bi mi ustrezala opcija staro za staro in gledam prodajalce avtomobilov. In ker bom jutri ravno v mariboru bi si šel ogledat omenjen avtomobil, a bi vas vseeno vprašal za kak komentar.

A kdo pozna ta avtomobil in predvsem tega prodajalca? Je vsaj malo zanesljiv?

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4510504&show=1

Hvala vsem za pomoč.

Lp.

p.s. Se opravičujem moderatorju zaradi prejšnje napake.

Airmatic7
Nov uporabnik

Napisal/-a Airmatic7 Pe feb 11, 2011 1:11 am

V bistvu se ne spoznam kaj dosti na MB, niti nisem (resen) kupec.
Samo zanimalo me je, čemu tak "look" na avtu starejšega letnika.

Airmatic7
Nov uporabnik

Napisal/-a Airmatic7 Pe feb 11, 2011 1:16 am

Ravnokar sem opazil, da je na oglasu odstranjena slika notranjosti.

Samo v vednost:
- slika stare notranjosti (stari volan) do letnika 2008: http://pacautos.com/yahoo_site_admin/as ... 52_std.jpg
- slika nove notranjosti (trokraki volan) od letnika 2008 naprej: http://www.tuningnews.net/news/080118c/ ... 008-04.jpg

Za vsak slučaj prilagam še zaslonsko sliko oglasa.
Priponke
avtonet-cls-2006-2008.jpg
Zaslonska slika oglasa z avto.net z dne 11.2.2011

Uporabniški avatar
shalej
Novinec

Kraj: Celje

Napisal/-a shalej Pe feb 11, 2011 8:08 am

nkwai je napisal/-a:Pozdravljeni!

Malo sem bral po forumu in videl kar precej uporabnih postov, ki so me tudi odvrnili pri kupovanju avtomobila pri avto keko npr.
Odločujem se za menjavo avtomobila, najbol bi mi ustrezala opcija staro za staro in gledam prodajalce avtomobilov. In ker bom jutri ravno v mariboru bi si šel ogledat omenjen avtomobil, a bi vas vseeno vprašal za kak komentar.

Hvala vsem za pomoč.

Lp.

Tale passat ima nekam lepe (nič meglene) luči spredaj. Tako da ne izključuj možnosti, da je bil spredaj zbit! Prodajalca drugače ne poznam.

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Pe feb 11, 2011 9:56 am

pa tudi pokrov od air baga je take lepe barve...hodi znat :)
turbo inside

norc89
Novinec

Napisal/-a norc89 Pe feb 11, 2011 1:38 pm

Zgleda je bil rukjen, kaj mislite da avti višjega ranga se ne zaletijo :)

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus Pe feb 11, 2011 1:48 pm

norc89 je napisal/-a:Zgleda je bil rukjen, kaj mislite da avti višjega ranga se ne zaletijo :)

V oglasu piše nepoškodvan in nekaramboliran.

Uporabniški avatar
Kegl
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Kegl Pe feb 11, 2011 6:40 pm

f.taunus je napisal/-a:
norc89 je napisal/-a:Zgleda je bil rukjen, kaj mislite da avti višjega ranga se ne zaletijo :)

V oglasu piše nepoškodvan in nekaramboliran.

v oglasih piše marsikej...sam spomni se teme (par dni nazaj) od en3rgia k je kupoval bmw 320d. je isto pisal "nepoškodovan in max ohranjen itd." pa je potem razložu kakšna je bla situacija :D najbolj smešni so pa uni k napišejo da ma opremo, ki jo avto še od daleč ni vidu...

Airmatic7
Nov uporabnik

Napisal/-a Airmatic7 Pe feb 11, 2011 6:58 pm

@Kegl: pri BMW-jih je to kar standard ja. Vsak ima M opremo / M-optik, tudi če ima samo feltne podobne M-u :) Ali pa neki ergonomski, športni sedeži itd, v bistvu pa navadni :)

@Norc: seveda se vsi avti zaletijo, tudi drazji.

Moja trenutna domneva je, da je bil zaleten s sproženimi airbagi, zato novejša maska in volan.
Je bil pa verjetno kar orenk popravljen, ker je tudi zadnji izpuh novejši (kvadrataste cevi namesto bolj elipsastih).
V glavnem čisti 2008 look.

Uporabniški avatar
mire
Poznavalec foruma

Kraj: koper

Napisal/-a mire Pe feb 11, 2011 7:00 pm

In zakaj je potreben nove teme ta cls ???
Bi ga dal kvecjemu, a kdo pozna ta avto ?
rocna - bok - streha
Pravopis spreglej

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Pe feb 11, 2011 7:08 pm

Airmatic7 je napisal/-a:Moja trenutna domneva je, da je bil zaleten s sproženimi airbagi, zato novejša maska in volan.
Je bil pa verjetno kar orenk popravljen, ker je tudi zadnji izpuh novejši (kvadrataste cevi namesto bolj elipsastih).
V glavnem čisti 2008 look.

dvomim, da bi kdo razbil avto in potem gledal da montira novejši izpuh gor. Mogoče pa se je lastniku dopadel novejši izgled, konec koncev menjat masko, volan z airbagom in izpuh tudi ni tak strošek za nekoga ki ma tak avto in se mu avto zaradi teh stvari bolj dopade. Je v galeriji predstavljen en audi, ki ima tudi naknadno menjan štirikrak volan za trikrakega itd in ni bil zaleten,ampak je lastnik to menjal ker se mu bolj dopade.
LP Rok

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

pozna kdo tega prodajalca - Lupo MB?

Napisal/-a fare Pe feb 11, 2011 7:42 pm

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4498656&show=1
namreč,jutri se odpravim gledati ta avtek.
danes sem ga mal pogleda iza ograje in je res že iz razdalje 5m full lep.
ima kdo kakšne izkušnje s tem prodajlcem - Lupo?
lp.

mattiazz
Nov uporabnik

Napisal/-a mattiazz Pe feb 11, 2011 11:11 pm

Zanima me, če mogoče kdo pozna oz. kaj ve o tem avtomobilu?

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4461169&show=1

Hvala, Matjaž

nkwai
Nov uporabnik

Napisal/-a nkwai Ne feb 13, 2011 7:23 pm

nkwai je napisal/-a:Pozdravljeni!

Hvala vsem za pomoč.

Lp.

Torej, avtomobil sem si v petek ogledal.
Za kasneje če bo oglas odstranjen ipd. naj dodam, da se gre za belega VW Passata 1.9TDI, ki se prodaja pri Avto Lugo v Mariboru.
Torej naj začnem kot prvo so nekateri podatki v oglasu napačni avto ni 96kw, je 85kw in nima 6 prestave, ima pa gretje sedežev ki v oglasu ni napisano ;)
Uvožen je bil iz Nemčije. Med ogledom je bil neregistriran in prodajalec ni imel nobenih probnih tablic tako, da je testna vožnja odpadla....
Po mojem mnenju je bil spredaj ruknjen, sprednje luči so nove, odbijač in maska so druge in opazit je, da so pokrov motorja, odbijač in blatniki prebarvani. Poleg tega na avtu ni prednjih meglenk kljub temu, da je v kabini stilalo za jih prižgat. Pa tudi sovoznikov air-bag mi daje občutek kot da je menjan.
Vrata prtljažnika se med ogledom na nben nači ni dalo odpret, niti s ključem, poleg tega ne ključ ne daljinec centralnega nista bila original.
Notranjost se mi je zdela za avtomobil z 200000km zdela močno preveč obrabljena, ročka menjalnika ni bila original, pa je vseeno bila totalno obrabljena in usnjena "vrečka" na menjalni ročici vsa strgana. Nism pa dobil kakšnih očitnih dokazov, da so kilometri zbiti (npr. kake stare potrdila o servisu ipd.)
No, jaz namerno odpravljanje na ogled avtomobila iz kakih bol oddaljenih lokcij odsvetujem.
Upam, da sem komu prihranih kak kilometer.

Lp.

Kot naročeno še screen:
screen.jpg
Zadnjič spremenil nkwai, dne Ne feb 13, 2011 9:40 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol Ne feb 13, 2011 8:26 pm

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4450017&show=1

Slika

Toyota Corolla 2003- kao 80.000 prevoženih. Sramota! Z prodajalcem se dogovorimo da si pridemo avto ogledat iz Maribora če je res "tipitopi". Pridemo v Trebnje prodajalca ni blizu, avti samevajo. Prašni in umazani-vrjetno z namenom. Izpod tojote teče nekaj mastnega (neupam trdit da je iz tega avtomobila sem pa 80%), diski po 4mm roba, zadnje čeljusti drgnejo ob diske, avto izgleda kot da je bil potopljen. Notranjost tapete nagubane na vratih, v lučeh svinjarija.

Naj bi nategun prej povedal da se nebi vozili tako daleč da ni avto kot mora biti, nevem al misli da slepci kupujejo avtomobile na koncu prodajalca sploh ni bilo blizu da bi mu j**** *****. Sreča smo imeli nagledano še eno v Grosuplju, ki pa je ob pogledu in probni vožnji vse poplačala za prejšnjo jezo.

PS.: Slike niso zastonj meglene. Fotr si je pogledal še tourana ki je bil v podobnem stanju.

nkwai
Nov uporabnik

Napisal/-a nkwai Ne feb 13, 2011 9:58 pm

A si je mogoče že kdo ogledal tale avto oz. ga pozna ali zna povedati kaj o poštenosti prodajalca?

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4488207&show=1

Hvala.
Lp.

dox
Novinec

Napisal/-a dox Po feb 14, 2011 5:17 pm

Ve kdo mogoče kaj več o tem passatu ? Katera avtohiša je za njim ? So kakšne hibe tega avtomobila? http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4525493&show=1

Uporabniški avatar
soso
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a soso Po feb 14, 2011 5:31 pm

Pozna kdo avto ali ima izkušnje z prodajalcem?

Hvala

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4526050&show=1
AH NI NAM LAHKO!

Uporabniški avatar
dolenc46
Novinec

Napisal/-a dolenc46 Po feb 14, 2011 5:46 pm

Za dotični avto ti ne znam povedat nič, amapk ker vidim da kupuješ alfo ti povem da se bo začela(ni še na A.netu) prodajat alfa 147 facelift od sestrične, trivratna, rdeče barve z okrog 50.000km-realnimi, je druga lastnica, razbita ni bila, je imela barvan zadnji odbijač zaradi prask od parkinga(so zelo pedantni pri njih), mašina je pa 1.6 TS, za servis listki verjetno niso poštemplani(ta prvi verjetno je) naslednje servise sem delal jaz :D ....prodaja se pa zato ker je pri hiši že dovolj avtov. ;)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov