Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Herbions
Nov uporabnik

Napisal/-a Herbions To feb 23, 2010 7:03 am

kolesar je napisal/-a:
Herbions je napisal/-a:Bom izrabil kar tale forum, gledam avto : http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3139527&show=1, ki je super (avto uvožen iz Italije). Na Mazdinem servisu mi povejo da ima ta avtomobil samo dva zapisa, ko je bil kupljen (junij 2007) in servis (junij 2009) pri 75.000 km, tako da garancija ne velja. A je kdo mogoče že kaj več raziskoval kaj se je s tem avtom dogajalo? Je pa uvožen iz Italije. Hvala

po logiki o km bi avto mogu met okrog 95.000km....

drgač je pa za moje pojme drag..

Hvala za hiter odgovor. Avto sem si ogledal in je res lepo ohranjen (znotraj in zunaj), servisna knjižica je poštempljana (vendar ni v Mazdinem kompjuterju ???), mi je pa trgovec priznal da je avto že dalj časa pri njih (od oktobra 2009 ???), kar pa mi poraja dodatne sume. Avto bi moral biti še v originalni garanciji 3 mesece, vendar mu garancije ne priznajo. Se pa strinjam da je drag, sicer pa se je potrebno pogajat ;-)

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed To feb 23, 2010 3:48 pm

Jaz mislim, da ga je nekdo kupil ki dela ogromno km, ga servisiral sam ali pa pri fušarju, pred prodajo prevertel števec iz 180k km na 75k km, naredil servis pri pooblaščencu (zaradi štemplja) in hop v prodajo. :roll:

Sam osebno bi se od avta tisti hip obrnil ko bi se izkazalo kakšno mutenje s servisno in kilometri!

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask To feb 23, 2010 5:28 pm

ghandaed je napisal/-a:Jaz mislim, da ga je nekdo kupil ki dela ogromno km, ga servisiral sam ali pa pri fušarju, pred prodajo prevertel števec iz 180k km na 75k km, naredil servis pri pooblaščencu (zaradi štemplja) in hop v prodajo. :roll:

Sam osebno bi se od avta tisti hip obrnil ko bi se izkazalo kakšno mutenje s servisno in kilometri!

Kupil, naredil veliko kilometrov, razbil in prodal v Slovenijo. To bo bolj pravilno.
Ima kdo konkreten primer, da se je avto z realnimi kilometri in lepo ohranjen bolj splačalo kupit v tujini in uvozit? Pa ne mislim raznih eksotov ali avtov z v SLO redko opremo itd. Čist normalen avto, ki jih je v SLO dovolj.

rosonero
Novinec

Napisal/-a rosonero To feb 23, 2010 6:13 pm

dask je napisal/-a:
ghandaed je napisal/-a:Jaz mislim, da ga je nekdo kupil ki dela ogromno km, ga servisiral sam ali pa pri fušarju, pred prodajo prevertel števec iz 180k km na 75k km, naredil servis pri pooblaščencu (zaradi štemplja) in hop v prodajo. :roll:

Kupil, naredil veliko kilometrov, razbil in prodal v Slovenijo. To bo bolj pravilno.
Ima kdo konkreten primer, da se je avto z realnimi kilometri in lepo ohranjen bolj splačalo kupit v tujini in uvozit? Pa ne mislim raznih eksotov ali avtov z v SLO redko opremo itd. Čist normalen avto, ki jih je v SLO dovolj.

heh.....dober avto ima tako v sloveniji kot v tujini visoko ceno, razlika je le v opremljenosti ( več za isto ceno v tujino kot pa v slo )

Morda še komentar glede ohranjenosti zarad tuijih kilometrov ( zarad bolših cest) napram slovenskim; tudi v tujini se vozijo po rovtah ter gradbiščih , tko kot pri nas..... konrec koncev je AC Celje -Koper tudi AC kot AC Muenchen -Nürnberg

rosonero
Novinec

Napisal/-a rosonero To feb 23, 2010 6:31 pm

Slovensko poreklo ,,,my ass :evil:

Slika

Slika

Uporabniški avatar
obcasnigledalec
Novinec

Napisal/-a obcasnigledalec To feb 23, 2010 8:32 pm

Mogoče kdo pozna tega volva?

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3288330&show=1

iščem začasno menjavo za mojega pola, pa mi tale kar diši, samo registracija bi me ubila. Seveda, če ni čisti krš tale avto, kar je zelo možno. Če je zunaj kaj pobutan, popraskan itd, me ne moti. Bolj me skrbi kaj je s tistim pod havbo.

no ja, sicer pa bom še raje vprašal na volvo forumu.
Zdaj že objavlam občasno

mropc
Stalni uporabnik

Napisal/-a mropc To feb 23, 2010 9:00 pm

tale volvo leti kot sneta sekera. bencinske motorje majo svoje.dizle pa ponavadi od renaulta. malo mi je sumliv ker piše da je 1.9 ubistvu je 2.0

http://www.avto-magazin.si/avtomobilski-testi/?n=4756
tuki maš link od testa na netu

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Kraj: WestCoast

Napisal/-a mr.ramo To feb 23, 2010 9:18 pm

obcasnigledalec je napisal/-a:Mogoče kdo pozna tega volva?

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3288330&show=1

iščem začasno menjavo za mojega pola, pa mi tale kar diši, samo registracija bi me ubila. Seveda, če ni čisti krš tale avto, kar je zelo možno. Če je zunaj kaj pobutan, popraskan itd, me ne moti. Bolj me skrbi kaj je s tistim pod havbo.

no ja, sicer pa bom še raje vprašal na volvo forumu.

uprašaj kok lastnikov je ta avto zamenu(2.lastnik mi je mal sumliv) ..če je to ta volvo kateri mislm da je,potem ti odsvetujem nakup,ker če je to ta avto na katerega sumim je potem od mojga znanca in mu je motor biu zaribu(olja je blo povsod dost,samo v karterju ne =P ),ter ga zrihtu lih tok da dela in ga prodal ..loh pa da se motm oops

Uporabniški avatar
obcasnigledalec
Novinec

Napisal/-a obcasnigledalec To feb 23, 2010 9:29 pm

Eh, taki so malo bolj redki in ni dvakrat za rečt, da ni to ta avto. Pa tudi sumljivo nizka cena pa dejstvo da se že nekaj časa prodaja mečeta slabo luč.

malo off: kako avtomatsko klimo pa majo s40ke, a je to čista avtomatska klima ali polavtomatska?
Zdaj že objavlam občasno

icysr
Nov uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a icysr To feb 23, 2010 9:30 pm

Pozdravljeni sem nov na forumu.
Povedal bi zgodbo o poskusu prevare. Malo smešno malo zares. Če je slučajno offtopic ne bit jezni.
Skratka, oče prodaja avto na Avto.net in dobi mail od mogočega kupca. Mail je bil v angleščini in ker sem ga prvi bral se mi je že iz štarta zdelo čudno. OK mogoče je kdo iz Nemčije in je pač napisal mail v angleščini. Iz radovednosti sem izsledil IP in osebek je bil res iz Nemčije, bolj natačno Berlina. Nazaj sem poslal mail s končno ceno in mu rekel naj se malo bolj predstavi.
Čez nekaj dni čekiram mail in pride odgovor, ki je bil označen kot spam. Odprem in začnem brat. Model je napisau, da naj ne bom presenečen, da je on vojak v Afganistanu in če bi mu pomagal prenesti smešno veliko količino denarja v našo državo (nikjer ni napisal Slovenija). Rekel je da je hotel pravo osebo in je zato šel na stran kjer se prodajajo avti. Dobil naj bi seveda delež tega denarja. Na koncu je napisal kaj naj bi moral priložiti, da bi zadeva stekla. Poslati bi mu moral adreso, telefon, kopijo vozniške ali osebnega dokumenta.
Odgovoril je seveda iz čisto drugega maila.
Skratka če boste dobili kakšne čudne mail od kupcev bodite previdni ;)

Zanima me če bi bilo to dobro kaj prijavit?

Uporabniški avatar
obcasnigledalec
Novinec

Napisal/-a obcasnigledalec To feb 23, 2010 9:33 pm

Ne, ker je to dokaj pogosto, izslediti težko, učinka pa ni, ker ponavadi IPji izvirajo iz kake afriške države. Najboljša zaščita tukaj je biti obveščen.
Zdaj že objavlam občasno

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS To feb 23, 2010 9:35 pm

obcasnigledalec je napisal/-a:Eh, taki so malo bolj redki in ni dvakrat za rečt, da ni to ta avto. Pa tudi sumljivo nizka cena pa dejstvo da se že nekaj časa prodaja mečeta slabo luč.

malo off: kako avtomatsko klimo pa majo s40ke, a je to čista avtomatska klima ali polavtomatska?

Moja klima je takšna, da nastaviš auto(matic) in stopinje in potem ti čez čas zmanjša pihanje.

Če boš pa kupoval, dobro preizkusi menjalnik. Ker meni se je zdaj, pri 196.000 km začel malo zatikati in včasih noče v prvo ali v rikverc.
Saj med vožnjo gre lepo, samo včasih se zatakne, ko je v leru.

icysr
Nov uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a icysr To feb 23, 2010 9:36 pm

Aha vredu.

S40 se mi zdi, da ima čisto avtomatsko klimo.

bvb
Nov uporabnik

Napisal/-a bvb Sr feb 24, 2010 11:35 am

Klinčeva FINNOVA v Ljubljani prodaja drugorazredne avtomobile iz Italije, ki jih dobijo od leasinga. Nek Audi A4 letnik 2006 karavan je bil tam in je pisalo, da ima 90k km in opravljen GLAVNI servis. Nakar pojdem k Vrtaču in ta številka je dobila pribitek še 100 000km.

Noro, v arest take. Pa kako mislijo, da je folk tako neumen, da jim bo verjel v kilometre pa opravljene glavne servise, ko se pri Audijih dela glavni servis na 120k km.

Dajo jih pa še kemično čistiti, da zakrijejo vonj po gnoju dobesedno.

Uglavenm kriminal. :evil: :evil: :evil:

Uporabniški avatar
SašoP
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a SašoP Sr feb 24, 2010 12:52 pm

bvb je napisal/-a:Klinčeva FINNOVA v Ljubljani prodaja drugorazredne avtomobile iz Italije, ki jih dobijo od leasinga. Nek Audi A4 letnik 2006 karavan je bil tam in je pisalo, da ima 90k km in opravljen GLAVNI servis. Nakar pojdem k Vrtaču in ta številka je dobila pribitek še 100 000km.

Noro, v arest take. Pa kako mislijo, da je folk tako neumen, da jim bo verjel v kilometre pa opravljene glavne servise, ko se pri Audijih dela glavni servis na 120k km.

Takih avtohiš je 3/4, sicer se pa še vedno (z mal sreče) najde kkšne izjeme. Zato js osebno avte od avtohiše niti povoham ne

tesfalar
Nov uporabnik

Napisal/-a tesfalar Sr feb 24, 2010 12:58 pm

BBS je napisal/-a:
obcasnigledalec je napisal/-a:Eh, taki so malo bolj redki in ni dvakrat za rečt, da ni to ta avto. Pa tudi sumljivo nizka cena pa dejstvo da se že nekaj časa prodaja mečeta slabo luč.

Moja klima je takšna, da nastaviš auto(matic) in stopinje in potem ti čez čas zmanjša pihanje.

Če boš pa kupoval, dobro preizkusi menjalnik. Ker meni se je zdaj, pri 196.000 km začel malo zatikati in včasih noče v prvo ali v rikverc.
Saj med vožnjo gre lepo, samo včasih se zatakne, ko je v leru.

Klime v S/V40 so ali ročne ali pa popolnoma avtomatske. In avtomatska dela za moje pojme odlično. Imam na 10 let starem V40 nastavljeno vseh 365 dni na leto na AUT-AUT-22°C, pa je zmeraj OK. Za razliko od 2 leti stare super-duper avtomatske elektronske klime na korejcu za 25k€, ki mi je poleg vsega ostalega prinesla še napade migrene.
Zatikanje iz lera v prvo ali vzvratno pa nima nič z menjalnikom, ampak so dobile luft plastične puše na vzvodih od ročice do menjalnika. To je ene 5 ali 6 plastičnih koščkov, cena max 25€, menjaš lahko sam. Klasika na seriji S/V40.

Uporabniški avatar
/miha\
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a /miha\ Sr feb 24, 2010 1:29 pm

Dejte zastopit, da je dober avto samo po ''nesreči'' pri avtohiši. Dober avto se znajde pri avtohiši samo, če se kdo z dobrim avtom odloči, da se mu ga ne da prodajati in bi rad izkoristil ''staro za staro''. Redki so avti, ki so dobri, ker bi to pomeni slab zaslužek oz. premajhnega. Dober avto je drag pri nas ali pa v tujini... tiste minimalne razlike so za avtohiše premajhne.
Sam ne se kregat :P

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Sr feb 24, 2010 2:13 pm

bvb je napisal/-a:Klinčeva FINNOVA v Ljubljani prodaja drugorazredne avtomobile iz Italije, ki jih dobijo od leasinga. Nek Audi A4 letnik 2006 karavan je bil tam in je pisalo, da ima 90k km in opravljen GLAVNI servis. Nakar pojdem k Vrtaču in ta številka je dobila pribitek še 100 000km.

Si pa pozen. Jaz sem takšne ''odkril'' že pred parimi elti.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Sr feb 24, 2010 2:56 pm

nevermind je napisal/-a:

Si pa pozen. Jaz sem takšne ''odkril'' že pred parimi elti.

Bolje pozno kot nikoli. :lol: :lol:

lp

Herbions
Nov uporabnik

Mazda 3 Kržišnik Roman SP

Napisal/-a Herbions Sr feb 24, 2010 8:14 pm

Samo za informacijo: Tota Mazda je imela totalko, čeprav jo prodajajo kot full ohranjen avto s čisto malo poškodbami, realnimi kilometri ipd. Ne nasedajte.

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3544651&show=1
Zadnjič spremenil Herbions, dne Sr feb 24, 2010 9:16 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov